sokmav
AVClub Fanatic
- 5 February 2012
- 14,227
Απάντηση: Re: Η γωνιά των κατόχων ηχείων ΜΤΖ Arcos

(Όντως,αλλιώς ακούγεται περίεργα)
α ρ κος

(Όντως,αλλιώς ακούγεται περίεργα)
α ρ κος
Μπορεί κανείς να μεταφέρει τις παραμέτρους του μαμά crossover στο minidsp για να κάνουμε το arcos ενεργό με ενεργό crossover;
Αν υπάρχει το σχηματικό με τα εξαρτήματα μπορούμε να δούμε τι τύπου είναι τα φίλτρα και να τα αντιγράψουμε.. όσο αφορά κλίσεις και συχνότητες θα τα βρούμε. Αυτό που δεν αντιγράφεται εύκολα είναι τα Zobel που φαντάζομαι θα έχει το Arcos (αν είναι ίδιας φιλοσοφίας με το Arcos II μου). Οπότε, να αντιγράψουμε 100% τον ηχητικό χαρακτήρα, δύσκολο..
Επίσης κλασικό θέμα είναι το κατά πόσο θα μπει τελικά και ένας μεγαλούτσικος πυκνωτής στο tweeter για προστασία.. αν μπει, χάνεται περαιτέρω η μπάλα.. αν δεν μπει, είναι πολύ εύκολο να καούν.
Αλλά εμένα προσωπικά με "χαλάνε" δυο θέματα:
1) Ποιότητα των ADC & DAC του miniDSP. Αν έχεις μάθει σε βουβάλι ή παρόμοιο, δύσκολα δεν θα χαλαστείς..
2) Ο περιορισμός του 48KHz/24bit. Πρόβλημα, ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους..
Μπορεί η Lio 8;
Εντάξει, ένα σετ κρος θα είναι το μαμά, αλλά μετά σκέφτομαι και ένα 3δρομο κρος με τα δύο γουφερ να μην συναντώνται στο φάσμα, θα κόβουν (ανω το ένα κάτω το άλλο περίπου στα 250hz). Γιαυτό με ενδιαφέρει το ηλεκτρονικό κρος πχ bheringer, Lio 8 κλπ, να έχουν μνήμες για πειράματα και λύσεις. Δεν το κρύβω ότι θέλω να επιτύχω τις υψηλές και μεσαίες της joshef audio και τις χαμηλές του Arcos.
Συγνώμη δεν σε αγνοώ αλλά σήμερα είχαμε τις εκλογές στο ΟΕΕ και δεν μπορούσα να λείψω. Λοιπόν θα το ξεκινήσω σιγά σιγά και θα πειραματιστώ και θα το συζητάμε. Ήδη μου ήρθαν 9 roundfussor1 και τα εγκαθιστώ. Οπότε πιστε'υω ότι ο χώρος θα ησυχάσει λίγο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.