Η γωνιά των SunwayLED/SunwayMan

Γιωργο μαλλον ο φακος φεγγει ετσι οπως τα ειπαμε χθες λογο ανακλαστηρα.
Απο οτι βλεπω ακομα και στις φωτογραφιες φαινεται η ομαλοτητα απο το κεντρο και προς εξωτερικο στεφανι.Η παρατηρηση που κανει ο τυπος καποια στιγμη στο thread:
Beamshots

The beam is buttery smooth. (Note: these beam shots are too dim. I need to retake them).
Τραβηξα και μια φωτο το beamshot απο 70cm περιπου (χωρις να εχω φωτογραφικη της προκοπης) στο turbo και αν δεις την φωτογραφια στο turbo του παραπανω τυπου στο review (δεν νομιζω να εχει τραβηξει απο παραπανω αποσταση) δεν βλεπω διαφορα.

IMGP4053.jpg

Ζητεί συγνώμη ο Sunwayman για την βλάβη, εντός των ημερών θα κανονίσει που να επιστρέψω τον φακό και ποιος θα μου στείλει έναν καινούργιο.

Ο φακός ταξιδεύει για Γερμανία, μόλις τον παραλλάβει το flashlightshop θα μου στείλει έναν καινούργιο.

Νεροβραστο σχεδιο. Δεν μου λεει τιποτα ο S10a..

Και δεν ειναι ξεκαθαρο αν τα 360 λουμενς τα πιανει με 14500 η με ΝιΜΗ. Αν ισχυει το δευτερο, εχει καλως, θα ειναι ο φωτεινοτερος 1χΑΑ (NiMH) φακος και αφηνει πισω τον Zebra SC52.

δεν γινεται να τα πιασει με ΝιΜΗ...θα πρεπει να τραβαει κοντα στα 4Αμπερ για τη δουλεια αυτη
Παντως και εγω δεν ενθουσιαστηκα με την μορφη.
το μονο καλο ειναι το μεγαλυτερο κατοπτρο

Eυχαριστω για την διευκρινιση Κωστα. Το φανταστηκα.

Το μονο καλο ειναι οτι βγαινει σε προσιτη τιμη σε σχεση με αντιστοιχους φακους 1χΑΑ με μεγαλα κατοπτρα οπως ο Archer και ο nitecore EA1, που παρεμπιπτοντως ειναι φωτεινοτεροι με ΝιΜΗ.

Κάπου είδα τον 40αρι με natural white XM-L2 (αυτόν με τις 4ΧΑΑ) οπότε τέρμα ο ΕΑ4W που ήθελα! Βέβαια θα γούσταρα και τον Eagletac αλλά έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή και δεν ξέρω αν αξίζει.

Σημερα μου έσπασε το κλιπ του c20c. Eπειδή έφευγε και αυτο εύκολα απο τη θέση του (δεν αγκαλιαζε καλά το φακο) πήγα να το κλείσω λίγο σφογγοντας το με τα δαχτυλα μου αφου πρ[ωτα το ειχα αφαιρέσει απο το φακό.
Με λιγη δυναμη που έβαλα έσπασε πανεύκολα. Το περιμενα πιο ελαστικό :huh2:

Δηλώνω ερωτευμένος με τον LD40A !! Ποιότητα, ένταση φωτός, μέγεθος, κράτημα!
Τρελό φακουδάκι, δεν ξέρω τα ελαττώματά του ούτε θέλω να τα ψάξω αλλά ο φακός μου αρέσει πολύ πολύ !!
Ευχαριστώ που μου τον προτείνατε και ευχαριστώ την Wallbuys που μου τον έστειλε γρήγορα και φτηνά!! (κουπονάκι γαρ..)

Το κακό είναι οτι όσο ανεβαίνει ο πήχης ξεφουσκώνει το πορτοφόλι !

Για δες το hotspot ειναι οπως στην φωτογραφιαν που εβαλα στο #201;Δηλαδη απο το κεντρο προς τα εξω γινεται ομαλη μεταβαση χωρις να φαινεται εντονα το κεντρο του;Αν μπορεις να τραβηξεις και εσυ μια φωτογραφια θα ηταν καλο.

Γιωργο μαλλον ο φακος φεγγει ετσι οπως τα ειπαμε χθες λογο ανακλαστηρα.
Απο οτι βλεπω ακομα και στις φωτογραφιες φαινεται η ομαλοτητα απο το κεντρο και προς εξωτερικο στεφανι.Η παρατηρηση που κανει ο τυπος καποια στιγμη στο thread:
Beamshots

The beam is buttery smooth. (Note: these beam shots are too dim. I need to retake them).
Τραβηξα και μια φωτο το beamshot απο 70cm περιπου (χωρις να εχω φωτογραφικη της προκοπης) στο turbo και αν δεις την φωτογραφια στο turbo του παραπανω τυπου στο review (δεν νομιζω να εχει τραβηξει απο παραπανω αποσταση) δεν βλεπω διαφορα.

View attachment 94466

Για δες το hotspot ειναι οπως στην φωτογραφιαν που εβαλα στο #201;Δηλαδη απο το κεντρο προς τα εξω γινεται ομαλη μεταβαση χωρις να φαινεται εντονα το κεντρο του;Αν μπορεις να τραβηξεις και εσυ μια φωτογραφια θα ηταν καλο.

44vp.jpg

αν εχετε ρεξη να το αναλυσουμε λιγο....

αυτη δεν ειναι καλη δεσμη φακου (γενικα μιλαμε τωρα). Στην πραξη εχουμε 3 τομεις ενω με το λειο κατοπτρο θα επρεπε να εχουμε 2.
Αλλα το ΧΜL λογω της μεγαλης επιφανειας του δεν συμαζευεται. Θελει ΠΟΛΥ βαθυ κατροπτρο, με βαθος αρκετα μεγαλυτερο απο την διαμετρο του.
Κατι που κανενας κατασκευστης δεν θα κανει γιατι θα μακρυνει πολυ τον φακο.
Το αποτελεσμα ειναι οτι ετσι χανεις throw και μαλιστα αρκετο.
(βεβαια κερδιζεις αλλου)

ναι ρε...απλα καλο ειναι καποια πραγαματ να λεγονται για να μενουν. Ειδικα για τους νεο-εισερχομενους

Ο D40A εχει ενα (ωφελιμο και ουσιαστικο) throw γυρω στα 120 μετρα. Να μπορεις δηλαδη να διακρινεις ανθρωπο.
Τα 300+ που γραφει ειναι οπως μετρανε το throw oi εταιρεις, δηλαδη να φτανει στα 300 μετρα και να φεγγει λιγα λουμενς που ομως ειναι εντελως αχρηστο.

Πιστευω οτι αν ενας φακος γενικης χρησης φτανει τα 80-100 ωφελιμα μετρα σε throw, ειναι μια χαρα. Σχεδον ποτε δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω.
Ο D40A ειναι ενας πολυ χρησιμος φακος που θα σε καλυπτει σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις. Ειναι ηδη μεσα στο Top 10 των φακων μου.

SunwayMan S10A (AA) - XM-L2, 360 lumens

Ποιοτικότατος φακός!!!

Στο ίδιο μέγεθος με τον Olight S20 (18650)!!!
(Εδώ, τα εύσημα πάνε στην Olight για το "downsizing"!)