Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης - Igor Stravinsky

Αρχικομιστή κακοτυχίας ,κοινώς γρουσούζη, Δημήτρη (Ιωάννου) επαληθεύεσαι τελικά (σίγουρα έχεις μοχθηρό μειδίαμα την ώρα που διαβάζεις αυτά)!! :devil-smiley-029:
Ολέθρια τα αποτελέσματα της συγκριτικής ακρόασης για την Ιεροτελεστία... :frusty:

Αλλά , κι εσύ Βρούτε;
Καλά, Ντάμπο δεν έγινες, ούτε Buggs Bunny , ούτε καν Μπουλάς (μικρότερο εμβαδόν) :ears: αλλά , φευ ,ούτε δυο γραμμές έτσι για τα μάτια;

Υ.Γ.
Με βάση την μέχρι τώρα (μη) συμμετοχή ο Δημήτριος Ν. δικαιούται δωρεάν αποστολή αντιγράφου της εκτέλεσης που επέλεξε!!
:award:

Λύσσιαξες πιά !:operator:

Λοιπόν παραπονιάρη πριν από λίγο ολοκλήρωσα τις ακροάσεις/μαρτύριο που μας προσέφερες !:BDGBGDB55::bigcry:

Κατ αρχήν νόμιζα πως άκουγα κάτι από το soundtrack του "Jaws" και ολίγον από Χίτσκοκ και Καλιγούλα:drummer:.(σε ορισμένα σημεία..:grandpa:)

Μετά εξοικειώθηκα και μπορώ να σου παραθέσω τα εξής συμπεράσματα.

Το 1 σαν ηχογράφηση και έκφραση (πιό πομπώδες) και το 4 ως πιό "λεπτομερές" (στα σιγανά ακούς τις επί μέρους λεπτομέρειες/όργανα και δεν χρειάζεται να δυναμώσεις το volume,όπως στο 1).
Οι άλλες δύο με άφησαν αδιάφορο.

Παρακαλώ να γίνουν τα αποκαλυπτήρια ώστε να ξέρω τί δεν θα αγοράσω.:slapface:

Υ.Γ. Τώρα κατάλαβα γιατί δεν σ αρέσει ο Μότσαρτ ούτε οι Αμπα..:flipout:

Παγκάκιστε και σατανικότατε τουλάχιστον έχω κι εγώ την ικανοποίηση ότι υπέστης τις ακροάσεις μαρτύριο (εκτός κι αν δεν άκουσες και εκφέρεις γνώμη μαϊμού...) :chinese:

Άκου λέει Jaws και Καλιγούλα...:D

Διονύση πές μου ποιανού είναι το 4ο απόσπασμα . Θέλω να αγοράσω την 4η κατά σειράν εκτέλεση της Ιεροτελεστίας ( έστω και με πμ , δεν πειράζει )

Απάντηση: Re: Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης - Igor Stravinsky

Παγκάκιστε και σατανικότατε τουλάχιστον έχω κι εγώ την ικανοποίηση ότι υπέστης τις ακροάσεις μαρτύριο (εκτός κι αν δεν άκουσες και εκφέρεις γνώμη μαϊμού...) :chinese:

Άκου λέει Jaws και Καλιγούλα...:D

Ποτέ !

κατ αρχήν αν υφίστατο αυτό ,θα σου είχα απαντήσει νωριτερα.

Αντ αυτού κάθισα υπομονετικά & προσεκτικά και άκουσα και τις 4 (πανάθεμά σε:smash:) για να εκφέρω γνώμη.
Τι φίλος θα ήμουν ?:Banane0:

Κανονικά το δόλιο μυαλό μου θα έπερεπε αυτή τη στιγμή να ψάνει να βρεί κάτι παρόμοια ψυχοφθόρο για να σε υποβαλλει,τύπου "ακροάσεως".

αλλά δεν..
Θα μου έρθει σε ανύποπτο χρόνο,μην ανησυχείς.

Προς το παρόν το απόγευμα θα ξαναβάλω τα samples, έτσι επειδή τα συνήθησα :ears:και επειδή βαριέμαι να ψάχνω να βάζω αποσπάσματα από τις ταινίες που προανέφερα !!!!!!:flipout:

Υ.Γ. Αντε κάνε τα αποκαλυπτήρια μη σε πάρει..:HTEHETH63:

Πριν απ'όλα ευχαριστώ τους συμμετέχοντες! :smileJap:
Δημήτρη Ι. ευχαριστώ για την υπομονή σου σε κάτι που μάλλον δεν είναι στις πρώτες προτιμήσεις σου.

Λοιπόν οι εκτελέσεις έχουν ως εξής :

Δείγμα 1
2000438563229229302_rs.jpg

Δείγμα 2
2001484326640287591_rs.jpg

Δείγμα 3
2001993200202543999_rs.jpg

Δείγμα 4
2002418472689729113_rs.jpg

Από αυτές τις τέσσερις (αλλά και από τις 7 που συνολικά κατέχω) η προτίμησή μου είναι του Chailly (2) ως η πιο ισορροπημένη και με πολύ καλή ηχογράφηση.
Μετά από αυτήν ,σε μικρή απόσταση τοποθετώ του Levi (4) η οποία ξεχειλίζει από ενέργεια και έχει τύχει εξαιρετικής ηχογράφησης ,ειδικά τα κρουστά. Σε μικρή επίσης απόσταση η εκτέλεση του Boulez (1).

Τα κρουστά στην 4 τα πρόσεξα και εγώ στην ηχογράφηση όπως και τα πνευστά μόνο που τα πνευστά το παρακάνουν γι αυτό ακριβώς και ήρθε σχεδόν σε ισοψηφία με την 1.
Οταν λέω το παρακάνουν εννοώ οτι´ακούγονται τόσο έντονα στην ηχογράφηση,σχεδόν υπερφυσικά με αποτέλεσμα ενίοτε να "ξυρίζουν".

Anyway, όπως έγραψα και παραπάνω απόψε θα τα ξανακούσω ο μαζόχ (από μικρό με λέγαν βλαμμένο :Banane0:) και θα προσέξω περισσότερο την 2 αν και οι πρώτες εντυπώσεις ήταν αυτές.!!:ears:

Για τα πνευστά έχεις δίκιο.

Πάντως ,άκου άκου ,μπορεί να σου αρέσει στο τέλος.
Λέγε λέγε το κοπέλι... που λέει και η παροιμία...
:D

Για τα πνευστά έχεις δίκιο.

Πάντως ,άκου άκου ,μπορεί να σου αρέσει στο τέλος.
Λέγε λέγε το κοπέλι... που λέει και η παροιμία...

Το ίδιο ισχύει και για σένα Διονυσάκη..:ADFADF1:

Για βάλε το 21 & 27 κονσέρτο για πιάνο του Αμαντέ δυό τρείς φορές και θα σου πώ για πότε έρχεσαι στο σωστό δρόμο..:award:
(Για να μη μιλήσω για Σκανδιναυία μεριά και δή Σουηδία:Banane0:)

Re: Απάντηση: Re: Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης - Igor Stravinsky

Το ίδιο ισχύει και για σένα Διονυσάκη..:ADFADF1:

Για βάλε το 21 & 27 κονσέρτο για πιάνο του Αμαντέ δυό τρείς φορές και θα σου πώ για πότε έρχεσαι στο σωστό δρόμο..:award:
(Για να μη μιλήσω για Σκανδιναυία μεριά και δή Σουηδία:Banane0:)

Δεν αντιλέγω καθόλου!!

Για το 21 κάπου έχω γράψει (νομίζω στο ...επάρατο Thread που με στιγμάτισε ανεξίτηλα ...) ότι το 21 είναι από τα αγαπημένα μου. Όχι για το 20 είχα γράψει εκεί αλλά και το 21 μου αρέσει. Τέλος πάντων.

Πάντως, μέρες τώρα έχω κατά νου να σου ζητήσω , ως Mozartόπληκτο (σε πειράζω) τη γνώμη σου για να ανανεωθώ στα κοντσέρτα για πιάνο.
Σε ένα παλιό thread αναφέρεις σαν αγαπημένες σου ερμηνείες αυτές με Anda και Ashkenazy ενώ ο Νικ. Λυμπ. αναφέρει ως κορυφαίες αυτές του Σημίτη , ε θέλω να πω , Perahia και μνημονεύει επίσης Brendel και Anda.
Η γνώμη σου εξακολουθεί να ισχύει;

Πάντως να ξέρεις ότι στο αυτοκίνητο υπάρχει Cd με επιτυχίες των Abba.

...για τη γυναίκα μου όμως...:chinese:
αλλά αναγκαστικά το ακούω κι εγώ...
δεν μου είναι βασανιστικό όμως, μη νομίζεις...

Μετά από αυτήν ,σε μικρή απόσταση τοποθετώ του Levi (4) η οποία ξεχειλίζει από ενέργεια και έχει τύχει εξαιρετικής ηχογράφησης ,ειδικά τα κρουστά. Σε μικρή επίσης απόσταση η εκτέλεση του Boulez (1).

είμαι χαϊεντάς , το ξέρω . Αυτό με συγκίνησε πάνω από όλα . Το πως ακούγονταν τα κρουστά .

Εξακολουθώ να αγαπάω τις εκτελέσεις των Anda, Ashkenazy,Perahia.

Τον Brendel τον έχω πιό πολύ για τον Beethoven.Δεν τον έχω ακούσει σε Mozart οφείλω να ομολογήσω,συνεπώς δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Μια διαφορετική και πολύ καλή εκτέλεση του 20ου υπάρχει με τον Richter ο οποίος δίνει μια πιό "ανατολική" ανάγνωση του Μότσαρτ.
Το 21 με τον Szell είναι επίσης πολύ καλό (είναι αυτό που ακούω συχνότερα),όπως επίσης το 27 με τον Gilels χωρίς όμως να φτάνει τους προαναφερθέντες.

Ηχητικά καταπληκτικό είναι (επίσης το 24 &27) με τον Rudolf Serkin αλλά το μουρμούρισμα του γέρου ώρες ώρες είναι τόσο ακουστό που με αποτρέπει απ το να το απολαύσω.:twoguns:

Εδώ είμαστε..

Υ.Γ. Αξιαγάπητο πλάσμα η γυναίκα σου !:2thumb22sup:

Λοιπόν κατόπιν επανάληψης του μαρτυρίου (:ears:) αναθεώρησα τις αποψεις μου/επιλογές μου.

Το 1 αν και πομπώδης η εκτέλεση κάπου χάνονται ενίοτε τα όργανα,μπερδευόμενα μεταξύ τους.Επίσης πάσχει λίγο από χαμηλό.

Ως εκ τούτου συμφωνώ με τον Διονύσιο οτι το 2 είναι πιό ισορροπημένη ως εκτέλεση ..

Αρα πάει για αγορά ??? Εδώ με θέλω, στα δύσκολα..:ADFAD2:

Ε, λοιπόν έκανα την έκπληξη και αγόρασα την εκτέλεση με τον Karajan του 1964 σε καταπληκτική ηχογράφηση με την Beriner Philharmokiker.
Μια ενδιαφέρουσα και διαφορετική ηχητικά προσέγγιση απο τις 4 που με τέσταρες (δεν βρήκα του Chailly).
Αψογα τα κρουστά,τα πνευστά,οι ισορροπίες ξεσπασμάτων/χαμηλών με ίσως περισσότερο "μπροστά" τα πνευστά ενίοτε.
Η δε στερεοφωνική εικόνα αψεγάδιστη.To cd είναι newly remastered και πρόσφατη κυκλοφορία.
Στο cd υπάρχει και το κονσέρτο του Bartok για ορχήστρα Sz116.

Ελπίζω να την έχεις στη συλλογή σου.:ears:.

Last edited:
Re: Απάντηση: Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης - Igor Stravinsky

Ε, λοιπόν έκανα την έκπληξη και αγόρασα την εκτέλεση με τον Karajan του 1964 σε καταπληκτική ηχογράφηση με την Beriner Philharmokiker.
Μια ενδιαφέρουσα και διαφορετική ηχητικά προσέγγιση απο τις 4 που με τέσταρες (δεν βρήκα του Chailly).
Αψογα τα κρουστά,τα πνευστά,οι ισορροπίες ξεσπασμάτων/χαμηλών με ίσως περισσότερο "μπροστά" τα πνευστά ενίοτε.
Η δε στερεοφωνική εικόνα αψεγάδιστη.To cd είναι newly remastered και πρόσφατη κυκλοφορία.
Στο cd υπάρχει και το κονσέρτο του Bartok για ορχήστρα Sz116.

Ελπίζω να την έχεις στη συλλογή σου.:ears:.

Ο Ιωάννου μιλά με χαϊφιντελίστικους όρους!
Τα είδα όλα! :2thumb22sup: