Η Κακή συντήρηση των Φορτηγών....

sakisxas

Supreme Member
7 September 2006
5,384
C:\Greece\Komotini
Η μοίρα χτύπησε μετά από 2.000 χλμ.

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε χθές το πρωί στο 14ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, στοιχίζοντας τη ζωή σε έναν 33χρονο Αυστριακό και προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ακόμα ατόμου.

Οδηγός φορτηγού που βρισκόταν εν κινήσει αισθάνθηκε πως έχασε τον έλεγχο του οχήματος, καθώς αυτό πήρε κλίση προς τα αριστερά. Όταν κατάφερε να το ακινητοποιήσει, διαπίστωσε ότι είχαν αποκολληθεί δύο από τους τροχούς, οι οποίοι έκαναν αναπηδήσεις μέσα στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα να περάσουν στο αντίθετο ρεύμα.

Στο σημείο βρίσκονταν σταματημένοι τρεις αναβάτες μηχανών, οι οποίοι ταξίδευαν από την Αυστρία, έχοντας ήδη διανύσει 2.000 χλμ. και προσπαθούσαν να οργανώσουν την πορεία τους στο χάρτη. Η ξέφρενη πορεία όμως που είχαν οι ρόδες προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατο του Scheidl Alex (33 ετών), μπροστά στα μάτια της συζύγου του, η οποία υπέστη σοκ, ενώ τραυμάτισαν σοβαρά και τον 30χρονο φίλο του, ο οποίος διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Στο σημείο έσπευσε πραγματογνώμονας, ο οποίος συνέλεξε τα στοιχεία και πραγματοποιεί έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

Πηγή: Ζούγκλα

το ειδα χθες στις ειδησεις.Απιστευτος ο τροπος που χαθηκε ο ανθρωπος.Να πεις οτι εφυγε μονο η μια ροδα να πω οτι ετυχε, αλλα εφυγαν και οι δυο !
Ειναι να μην σου κατσει...

Και ηταν και σταματημένοι οι ατυχοι αναβάτες στην άκρη του δρόμου...!!!!
Δεν τα είδανε που έρχονταν καταπάνω τους;
Τι ατυχία ρε γ.....

Η κακή συντήρηση του φορτηγού προφανώς, είχε σαν αποτέλεσμα αυτό...να αποκολληθούν οι 2 τροχοί...

Κρίμα κ άδικο για τον άνθρωπο που πέθανε...μερικές φορές είναι να απορείς...το είχε γραμμένο ;;

Re: Απάντηση: Η Κακή συντήρηση των Φορτηγών....

Αν δεν έχεις σχόλιο, απλά δεν το κάνεις.

μου αρεσει που δινοντε ετσι απλα χαρακτηρισμοι....

σου εχει τυχει ποτε μηχανικο προβλημα στο αυτοκινητο-μηχανη που οδηγεις?

μαλλον οχι ε?

φιλικα...

Καλα ας ακουσουμε τις πρωτες ενδειξεις για το τι εφταιγε και μετα βλεπουμε ποιος εχει δικιο.

Παντως στην Ελλαδα ειναι γνωστο οτι οι ιδιοκτητες φορτηγων θεωρουν πολυτελεια αυτο που ειναι προς οφελος της ασφαλειας των συμπολιτων τους.

Κοινως αν δεν ειναι στα προθυρα να καταρρευσει ενα οχημα και κυριως να ακινητοποιηθει συνεργειο δεν μπαινουν.

Tώρα εγώ για να καταλάβω..., τι πιθανότητες υπάρχουν να αποκοληθούν δύο τροχοί από φορτηγό και να μην φταίει η κακή συντήρηση, είτε από μη τήρηση των προδιαγραφών από τον ιδιοκτήτη είτε από λάθος (?) στο συνεργείο?

Απειροελάχιστες έως μηδενικές. θα πρέπει ή να μην έσφιξαν τις βίδες του τροχού, ή να είναι τόσο σάπιος ο μπιλιαδόρος που να μην άντεξε στην πίεση. Άλλη μια περίπτωση είναι και η δολιοφθορά, αλλά είναι λίγο τραβηγμένο.

Εδώ άλλοι είπαν να μην ξοδευτούν και δέσουν καλά τις μελαμίνες...

Πριν 2 χρονια περιπου ,μεσημερι,στο υψος των φαναριων της λαχαναγορας στην Θεσ/νικη, σ ενα φορτηγο ανοιξε-λυγισε το σασι ,ακριβως στην μεση.Ηταν τελειως σαπιο,αυτο προφανως ειχε περασει αρκετες φορες απο ΚΤΕΟ και ολα ηταν καλα.Δυστυχως η ανευθυνοτητα,γιατι αγνοια δεν υπαρχει,ειναι τεραστια.Υπαρχουν μεταφορικες εταιρειες που τα φορτηγα τους ποτε δεν περασαν απο ΚΤΕΟ κανονικα,τις περισσοτερες φορες δια αντιπροσωπου.Τα καυσαερια σκοτωνουν μακροπροθεσμα,αυτοι ακαριαια Να αναφερθω επ ευκαιρια και στους <μαγκες> που μεταφερουν τοσο τα κοντεινερ χωρις τις ασφαλειες που εχουν κλειδωμενες,οσο και αυτους που κουβαλουν το ελασμα στο χαλυβουργειο ,που δεν το δενουν πουθενα η βαζουν 2 ξυλινους τακους για ασφαλεια.Εγω εχω δει δεκαδες τετοια περιστατικα,η τροχαια ποσα εχει δει?

Last edited:
Εγω παλι 6 Ιουλιου που κατεβαινα απο Θεσσαλονικη στην Πατρα, σε μια γεφυρα λιγο εξω απο τη Λαμια (νομιζω) ειδα μια καροτσα καρφωμενη στο τειχιο της γεφυρας και το φορτηγο 50-60 μετρα πιο περα παρκαρισμενο. Απο οτι ειδα ειχε σπασει ο μπροστινος αξονας της καροτσας. Ευτυχως η στροφη ηταν αριστερη. Αν ηταν δεξια, το πιο πιθανο ειναι να ειχε φυγει στο αντιθετο ρευμα.

Ποσο πιθανο ειναι να συμβει κατι τετοιο οταν υπαρχει σωστη συντηρηση? Για μερικους, ο χαρακτηρισμος "φονιας των δρομων" ειναι λιγος.

Πριν 2 χρονια περιπου ,μεσημερι,στο υψος των φαναριων της λαχαναγορας στην Θεσ/νικη, σ ενα φορτηγο ανοιξε-λυγισε το σασι ,ακριβως στην μεση.Ηταν τελειως σαπιο,αυτο προφανως ειχε περασει αρκετες φορες απο ΚΤΕΟ και ολα ηταν καλα.Δυστυχως η ανευθυνοτητα,γιατι αγνοια δεν υπαρχει,ειναι τεραστια.Υπαρχουν μεταφορικες εταιρειες που τα φορτηγα τους ποτε δεν περασαν απο ΚΤΕΟ κανονικα,τις περισσοτερες φορες δια αντιπροσωπου.Τα καυσαερια σκοτωνουν μακροπροθεσμα,αυτοι ακαριαια Να αναφερθω επ ευκαιρια και στους <μαγκες> που μεταφερουν τοσο τα κοντεινερ χωρις τις ασφαλειες που εχουν κλειδωμενες,οσο και αυτους που κουβαλουν το ελασμα στο χαλυβουργειο ,που δεν το δενουν πουθενα η βαζουν 2 ξυλινους τακους για ασφαλεια.Εγω εχω δει δεκαδες τετοια περιστατικα,η τροχαια ποσα εχει δει?

Δεν προλαβαίνουν βρε τα παιδιά... Έχουν πολύ δουλειά με τις φιμέ ζελατίνες! :fahne90:

Φονιάδες είναι μικρή λέξη για αυτους τους τύπους...
Εμένα πέρσι πάνω στην εθνική μου ξήλωσε ένας την μιση μασκα και μετά έφυγε κυριος... Ούτε σταμάτησε να δεί τι συνέβη.

Φονιάδες είναι μικρή λέξη για αυτους τους τύπους...
Εμένα πέρσι πάνω στην εθνική μου ξήλωσε ένας την μιση μασκα και μετά έφυγε κυριος... Ούτε σταμάτησε να δεί τι συνέβη.
Εισαι υπερβολικος τωρα. Αφου δε σε σκοτωσε γιατι να σταματησει?:p

Re: Απάντηση: Η Κακή συντήρηση των Φορτηγών....

Πριν 2 χρονια περιπου ,μεσημερι,στο υψος των φαναριων της λαχαναγορας στην Θεσ/νικη, σ ενα φορτηγο ανοιξε-λυγισε το σασι ,ακριβως στην μεση.Ηταν τελειως σαπιο,αυτο προφανως ειχε περασει αρκετες φορες απο ΚΤΕΟ και ολα ηταν καλα.
Το ειχα δει κι εγω αλλα μου φανηκε σαν λαθος φορτωση του φορτιου.
Νομιζω φορτια πολυ βαρια (ηταν μαρμαρο ακοπο) φορτωνονται κοντα στις ροδες κι οχι στη μεση...
Τεσπα, μπορει να κανω λαθος.

καλα παιδια επειδη οδηγω επαγγελματικα δεν μπορειτε να φανταστιτε τι κανουν για να γλυτωσουν λεφτα. σε ενα μικρο φορτιγακι που εχουμε τα λαστιχα εχουν να εχουν γινει slick κανω καθε μερα 200χιλιομετρα και εδω και δυο χρονια ειμαι με τα ιδια λαστιχα και λεω στο boss να αλλαξουμε και η απαντηση ειναι μην τρεχεισ απλα. (οταν βρεχει ανηφορα δεν ανεβαινω και λογο και της πισω κινησης μπορει να με παρει και προς τα πισω )

Φονιάδες των δρόμων.
Ανακάλεσε αμέσως τον χαρακτηρισμό σου, με θίγει προσωπικά και δεν το σηκώνω αυτό. Αν νομίζεις εσύ, και μερική άλλη εδώ μέσα ότι όλοι η αυτοκινητιστές είμαστε το ίδιο κάνεις μεγάλος λάθος.
Δεν μπορείς εσύ κύριε να βγεις έτσι δημοσιά και να μας παίρνεις σβάρνα με αυτόν τον χαρακτηρισμό, δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Υπάρχουν τιμολόγια για κάθε πότε μπαίνει το φορτηγό στο συνεργείο και τη εργασίες κάνει. Άλλα καλά θα ήταν να περίμενες λίγο να βγει το πόρισμα και μετά να πεις ότι έχεις να πεις. Το ξαναλέω δεν είμαστε όλοι το ίδιο, και ο χαρακτηρισμός σου αυτός απευθύνεται και σε μένα.
Θα μπορούσες να έγραφες ο φονιάς, άλλα και πάλι χωρίς πόρισμα δεν μπορείς να λες αυτό το πράμα.