Η Κακή συντήρηση των Φορτηγών....

Εμένα πάντως τρείς φορές στην Εθνική κοντέψανε να με σκοτώσουν "μάγκες" Ι.Χδες και ουχί φορτηγά.
Με προσπερνούσαν στην Κορίνθου _Πατρών (όλο στροφές) σε μιάμιση λωρίδα κυκλοφορίας ,με διπλή διαχωριστική (τουτέστην δεν προσπερνάς),με το όριο στα 100 και αυτοί "σφηνιάζαν" με 140+.

Οταν λείπει η οδική παιδεία δεν πά να είναι φορτηγό ή Ι.Χ.
Η ζημιά κια το κακό θα γίνει.

Μετά θρηνούμε νεκρούς στην άσφαλτο...

Καλο θα ήταν οι κρίσεις να περιορίζονται και στο πώς συμπεριφερόμαστε εμείς ως οδηγοί.
Ισως έτσι γίνουμε όλοι καλύτεροι.
Αλλά είπαμε.
Μόνο οι άλλοι φταίνε..

Και που να δεις τι γινεται στην Βαρης Κορωπιου το πρωι (μεταξυ 6.30-7.00)

Οι μισοι κυκλοφορουν με το χαρο απο πανω τους. Δεξια με 80 βαρεια 100 και βοηθα παναγια μου.

Παντού υπάρχουνε καλοί και κακοί...
Το ξέρετε άλλωστε.

Π.χ:
Έχω δει πως μερικοί μου κλείνουν το ρεύμα για να μην προσπεράσω.
Φαινομενικά κακό.
Το κλείνουν όμως γιατί έρχεται αντιθέτως άλλο όχημα που από ένα αμαξάκι... δεν φαίνεται...
Άλλοι ανάβουν το αριστερό φλάς για να μην προσπεράσω, ή το δεξί για να προσπεράσω.

Μπορούμε να μάθουμε κιόλας:
-Σε ερώτησή μου προς 30τονο νταλικιέρη πως καταλαβαίνει αν ο δρόμος είναι παγωμένος (δεν έχει θερμόμετρο το αμάξι).
- Φυσικά δεν περιμένω να γλυστρήσω...
Κοιτάω στον καθρέπτη αν τα λάστιχα πετάνε σπρέυ...
Αν δεν, είναι παγωμένος...

Δεν είμαστε λαϊκό δικαστήριο, συμφωνώ με τον Jim..εάν έχουμε στοιχεία μόνο τα καταθέτουμε.

προσωπικά δεν έχω και την καλύτερη άποψη για τους επαγγελματίες των δρόμων..

κινούμαι καθημερινά σε εθνική οδό(εγνατία) και τα μάτια μου βλέπουν τα απίστευτα αίσχη απο πάρτη τους. το πιο κλασσικό?
να μην μαζεύουν τα κομμάτια απο τα αναγομωμένα ελαστικά που σκάνε σαν μπαλόνια κάθε δυο και τρεις και να τα παρατάνε στον δρόμο.
φαντάζεστε μια μηχανή να περάσει πάνω απο ένα τεράστιο κομμάτι αναγόμωσης σε κλειστή στροφή που δεν έχει ορατότητα?
φυσικά έχει φύγει για βρούβες...

όσο για τους φίλους μου τους ταξιτζήδες...
επειδή ακριβώς είναι επαγγελματίες νομίζουν οτι τους ανήκει ο δρόμος και κάνουν ότι θέλουν όπως το θέλουν όταν το θέλουν.

φυσικά είναι δεδομένο οτι υπάρχουν εξαιρέσεις! αλλά είναι λίγες...

υ.γ επειδή λόγω επαγγέλματος βλέπω πολλά φορτηγά τα συμπεράσματα μου είναι διασταυρωμένα και επιβεβαιωμένα πολλές φορές..

Δεν είναι ούτε χειρότεροι ούτε καλύτεροι από τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες της χώρας, όπως εύστοχα γράφτηκε πιο πριν.

Λίγη κατανόηση όμως και από εμάς τους ΙΧήδες δεν βλάπτει. Είναι πολύ σκληρό επάγγελμα...

Μια που αναφερθηκε η αστυνομευση.Στη Γαλατιστα ,ενα χωριο στο δρομο που οδηγει στην Β ΚΑΙ Κ Χαλκιδικη,στηνεται μπλοκο για ελεγχο.Επειδη επι χρονια περνουσα καθημερινα,οταν εβρεχε,ειχε κρυο,ειχε πολυ ζεστη ποτε δεν υπηρχε μπλοκο.Και οταν ανεβαιναν με 1000 οι βαρελες παρακειμενου τσιμενταδικου ποτε δεν τις σταματουσαν,ενω τα ΙΧ που πηγαιναν κανονικα ελεγχονταν.
Και θα αναφερω για αλλη μια φορα ,για τον δολοφονο του Αγ Νικολαου Χαλκιδικης που ξεκληρησε μια ολοκληρη οικογενεια ,οδηγοντας φορτηγο ,ενω του ειχαν αφαιρεσει την αδεια και τον εβλεπαν ολοι να οδηγει καθημερινα ,μαζι και οι αστυνομικοι.Πατησε στη κυριολεξια το πισω μερος μιας Alfa Romeo που καθοταν 3 παιδακια

η αστυνομία δεν είναι ποτέ στον δρόμο όταν οι συνθήκες είναι κάπως...

αν έχει ηλιοφάνεια έχει καλώς, αλλιώς ...χαιρετίσματα!

Re: Απάντηση: Η Κακή συντήρηση των Φορτηγών....

η αστυνομία δεν είναι ποτέ στον δρόμο όταν οι συνθήκες είναι κάπως...

αν έχει ηλιοφάνεια έχει καλώς, αλλιώς ...χαιρετίσματα!

στη δυτική Μακεδονία και στο νομό Πέλλας είναι καθημερινά και με όλες τις συνθήκες και νύχτα ακόμα.

ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι παντελώς ανύπαρκτοι!

μόνο μέσα στις πόλεις -κι αυτό όποτε και άμα- για να πιάσουν μηχανάκια χωρίς κράνος κλπ.

κατα τ' άλλα, τώρα που άρχισε να ξανοίγει λίγο ο καιρός θα ξεφυτρώσουν σαν τα μανιτάρια με τα ραντάρ ανα χείρας....

PETRAN εκει στην καβαλα που εισαι να δεις τη μπλοκα εχει.

που??? γιατί εγώ δεν τα βλέπω ποτέ και πουθενά τον χειμώνα!

καλοκαιράκι κάτι γίνεται.. βγαίνει και το μεικτό αμα λάχει......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Κακή συντήρηση των Φορτηγών....

στη δυτική Μακεδονία και στο νομό Πέλλας είναι καθημερινά και με όλες τις συνθήκες και νύχτα ακόμα.

Βλαση ειναι συνοριοφυλακες,για την Φλωρινα ειδικα δεν εχω αποψη,αλλα Κοζανη,Πτολεμαιδα,Γρεβενα,Καστορια σπανια να βρεις αστυνομια στο δρομο.Οταν σε 700 χλμ σε μια μερα σ αυτην την περιοχη βρισκεις εναν ελεγχο ,τοτε δεν υπαρχουν κατ ουσια.Και στην Πελλα ,αν εξαιρεσεις καποια σημεια ,που την στηνουν για υπερβολικη ταχυτητα ,μεσα σε χωρια ,ειναι ανυπαρκτοι.Στην Πιερια το ιδιο,καμμια φορα την στηνουν στο παλιο δρομο στο υψος της Αγαθουπολης και σε κανενα διοδιο για υπερβολικη ταχυτητα στην εθνικη,οταν δεν βρεχει.

κάθε μέρα πηγαινοέρχαμαι Καβάλα Ξάνθη.. τα τελευταία 13 χρόνια..

τέτοια πράγματα που λέτε εγώ δεν είδα!