Η Κατάρα Των Διακοπών Του Αυγούστου

Αυτό με τον Αύγουστο και εγώ δεν το κατάλαβα
Ο Ιούλιος πάντα ήταν πιο ζεστός μήνας και ιδανικός για δροσερές αποδράσεις.
Από την άλλη όσες φορές πήγα διακοπές Ιούλιο πράγμα που σήμαινε πως τον Αύγουστο θα μέναμε στην πόλη , η γυναίκα γκρίνιαζε του στυλ μα καλά εμείς τι θα κάνουμε μόνοι μας στη Θεσσαλονίκη;
Και επειδή δύο φορές διακοπές δεν βγαίνει με τίποτα καταλήγουμε μέσα στον χαμό του Αυγούστου.
Πάντως και επαγγελματικά να το δεις είναι ανώφελο να μείνεις Αύγουστο στη πόλη αφού όλα είναι κλειστά.

πάντως πρέπει να είναι ιδιάζουσα περίπτωση η χαλκιδική γιατί και ξένους τουρίστες έχει αλλά πρέπει να έχει πλέον και πολλά εξοχικά (έχω να πάω από το 1985). Ο τουρισμός έχει αυξηθεί, οι περισσότεροι έλληνες πλέον καταφεύγουν στα εξοχικά και στα σπίτια στα χωριά και χαλάνε ότι και στην πόλη, βάλε και τους μονοήμερους που έρχονται για μια βουτιά δεν αργεί να γίνει ο χαμός.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στις παραθεριστικές περιοχές γύρω από την αττική που δεν έχουν βέβαια εισαγώμενο τουρισμό. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ήταν νοικιασμένα από την επομένη του κλεισίματος το σχολείων μέχρι τον αγιασμό το σεπτέμβρη είναι δεν είναι 15 μέρες τον αύγουστο και τα πιο πολλά είναι κλειστά πλέον, αλλά κατεβαίνει όλη η αθήνα στα εξοχικά της που πολλά από αυτά είχαν χρόνια να ανοίξουν και υπάρχουν και πολλοί μονοήμεροι ειδικά σε περιοχές που στις παραλίες δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και το μπάνιο είναι free. Ιούνιο και ιούλιο μόνο συνταξιούχοι με τα εγγόνια στα εξοχικά, κυριακές οι μονοήμεροι (παλιά δεν υπήρχαν) και τον αύγουστο για τουλάχιστον 3 εβδομάδες μπράφ όλα τα σπίτια είναι ανοιχτά.

Επίσης πέρσι παρατήρησα σημαντικό κόσμο στις παραλίες τις καθημερινές του Σεπτεμβρίου και μου έκανε εντύπωση. Έπιασα την κουβέντα με κάποιους και δυστυχώς σχεδόν όλοι ήταν άνεργοι και αντί να είναι στην αθήνα μόνοι τους κάθονταν με τους γονείς τους στα εξοχικά να περιορίσουν τα διπλά έξοδα και θα έμπαιναν αθήνα αρχές οκτώβρη.

Και στην Αθήνα έχει αλλάξει το status με το κλείσιμο των καταστημάτων. Έχει τύχει τις παλιές καλές εποχές να είμαι αθήνα 15υγουστο και για να βρώ τσιγάρα και φαγητό πήρα το αμάξι και την έκανα κατά μοναστηράκι μεριά. Από πέρσι που ρωτάω τους καταστηματάρχες στη γειτονιά μου (κυρίως από το χώρο της εστίασης ) λένε πάμε με τη μέρα γιατί ακόμα έχει δουλίτσα δεν εχει φύγει πολύς κόσμος και μάλλον θα την κάνουμε κάποιες μέρες γύρω στο 15γουστο.

O Ioυλιος ειναι ΟΝΤΩΣ καλυτερος μηνας.
Πιο μεγαλη μερα, καθολου μελτεμια και ελαφρως καθαροτερες παραλιες.
Χωρια οτι δεν εχουν κανει αποβαση η Αρτα με τα Γιαννενα.
Αμα αρχισει να κλαιει και τσιριζει ο μικρος Αντωνακης ...
ψαχνεις εξοδο κινδυνου απ'τον Παραδεισο !!!

Σχεδον το ιδιο παθαμε πριν λιγα χρονια στη Χιο: "καλα, τι ηρθατε να κανετε εδω;" - και ειχε καταστημα!
Αυτο με τη μοδα των ελληνικων διακοπων τον Αυγουστο δεν το καταλαβαινω! Ο καλιτερος μηνας ειναι ο Ιουλιος, και ανεκαθεν για τις καλες" αδειες για τοτε δινοταν ...μαχες! Μεγαλυτερη μερα, διπλο μπανιο οπωσδηποτε, χωρις μελτεμια. Αλλα γιναμε Ευρωπαιοι και παιρνουμε(-ετε) αδεια τον Αυγουστο λεςκαι κλεινει το εργοστασιό σας το ευρωπαικό μαζι με τους αλλους ασπρουλιαρηδες!
Μα ολος ο κοσμος τον Αυγουστο παει διακοπες, αν εσυ θες Ιουλιο απλα δε θα τσακωνεσαι με τους συναδελφους σου.

Επειδή πάει όλος ο κόσμος, ακριβαίνουν τα πάντα, ο κόσμος πιο πολύς παντού, + ποιότητα πιο χαμηλή..

Ασε που η Αθηνα τον Αυγουστο ειναι μια χαρα (χωρις κινηση στους δρομους, ουρες κλπ). Αμα εισαι μισθωτος, την απολαμβανεις (αλλα οδηγεις με περισσοτερη προσοχη)

Ειδικά το τελευταίο!

Δύο φορές εμπλάκη σε ατύχημα. Τη δεύτερη (2011) κόντεψα να χάσω τη ζωή μου από έναν ηλίθιο παππού.

Εννοείται ότι και τις δυο φορές δεν έφταιγα...

Μαστορα ! .... -bye-

Tesla_circa_1890_slideshow.jpeg

Σιχαινοταν θεωριες και νεφελογηματα.
H Φυσικη ηταν ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ επιστημη.
Οχι .... τρεις λαλουν και δυο χορευουν !!! :p

Ο τελευταιος Κυρος Γραναζης.
Last of his kind ! :award:

Last edited:
Γενικά μιλώντας πάντως και χωρίς ν' αμφισβητώ φυσικά τα λεγόμενα του Σταύρου ως προς τη μη υπαιτιότητά του στα ατυχήματα, η τροχαία δεν πιστοποιεί αν φταίει κάποιος ή όχι. Το μόνο που πιστοποιεί είναι τα γεγονότα (πχ. ότι ο χ οδηγός είχε πιεί πάνω απ' το όριο ή ότι το ψ όχημα ήταν χτυπημένο στην τάδε πλευρά). Τώρα αν τα γεγονότα καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας το φταίχτη είναι μια άλλη ιστορία. Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με...

Η τροχαια καταγραφει το γεγονος δεν θα αποφανθει για το ποιος φταιει επισημα εκεινη την στιγμη, off the record μπορει να στο πει ομως...

Καλλιθέα, Αφυτος, Χανιώτη, Σίβηρη, Σάνη Κασσάνδρεια, Νικήτη, Νέος Μαρμαράς επίσημη γλώσσα τα σέρβικα στα περισσότερα μαγαζιά δουλεύουν πλέον σλαβόφωνοι.
Πινακίδες BG, MK, SRB, KSR, RO ένιωθα μετανάστης στην χώρα μου.

Καλλιθέα, Αφυτος, Χανιώτη, Σίβηρη, Σάνη Κασσάνδρεια, Νικήτη, Νέος Μαρμαράς επίσημη γλώσσα τα σέρβικα στα περισσότερα μαγαζιά δουλεύουν πλέον σλαβόφωνοι.
Πινακίδες BG, MK, SRB, KSR, RO ένιωθα μετανάστης στην χώρα μου.

Πεστα χρυσοστομε !

Αει σιχτιρ για κυριαρχος λαος .... :icon15:

ΓΤΠΚ λαος ...

Κι αυτό θα αυξηθεί τα επόμενα χρονια, ίσως γεωμετρικά ίσως οχι. Μέσα στην επόμενη πενταετία θα δούμε την ελευση της μεσαίας τάξης αυτών των χωρών ως ιδιοκτήτες πλέον. Οχι σε αυτόνομες βίλλες αλλά σε συγκροτήματα. Μεσίτες γειτονικών χωρών εκτιμούν το ενδιαφέρον για 35.000-40.000 κατοικίες σε τιμές περίπου τις σημερινές πραγματικές. Το μεγαλύτερο κώλυμα αυτή τη στιγμή είναι το φορολογικό στην Ελλάδα. Φανταστείτε το 2019 20.000 ιδιοκτήτες ρουμάνους, βουλγαρους και σε μικρότερο βαθμό σερβους κ Σλαβομακεδόνες στο πρωτο πόδι.

Οι περισσότεροι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης πριν 20-30 χρόνια είχαν βιοτικό επίπεδο που ισοδυναμούσε με μικρό κλάσμα του αντίστοιχου ελληνικού.

Οι περισσότεροι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης σε 10-20 χρόνια θα έχουν βιοτικό επίπεδο αρκετά υψηλότερο από το ελληνικό.

http://www.capital.gr/story/3052162/kai-ta-misa-ap-osa-lene-na-kanoun-kala-tha-einai

Το παραπάνω είναι δεδομένο, όχι γιατί το λέει ο Στούπας, αλλά γιατί η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Είναι τελείως φυσιολογικό ότι το βιοτικό επίπεδο πέφτει και θα συνεχίσει να πέφτει, όσο μάλιστα δεν γίνεται κάποιο σοβαρό πλάνο για να ξεπληρωθεί το χρέος, αλλά βασίζεται η χώρα στις ελεημοσύνες των χωρών της ευρωζώνης.

Οι ανατολικές χώρες τις έχουν κάνει τις μεταρρυθμίσεις τους και είναι σε πολύ καλύτερη θέση να προσαρμοστούν στον σύγχρονο κόσμο. Οπότε, καλύτερα να συνηθίσουμε στους βαλκάνιους τουρίστες. Άλλωστε, είναι μια πολύ σοβαρή πηγή χρημάτων από το εξωτερικό...

Δηλαδή η Ελλάδα προσφέρεται για οικονομικό (προσιτό) τουρισμό??

Δεν μπορούν δηλαδή οι Ευρωπαίοι να απολαύσουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου (τώρα ή στο μέλλον)?

Μπερδεύτηκα λίγο η αλήθεια είναι...

Οι γονεις μου που χρειάζονται χρήματα θελουν να πουλήσουν ενα χωράφι ,στην Αφυτο. Οι μόνοι που ενδιαφέρονται και σε τιμη κατα πολυ καλύτερη απο αυτη που δίνουν Έλληνες, ειναι οι Ρώσοι. Απλα ακόμη και αυτη η τιμη ειναι σχεδόν στο μισό προ κρίσης .