Η κατάσταση στο MEGA

Απάντηση: Re: Η κατάσταση στο Mega

''ΣΚΑΪ: Αθέμιτος ανταγωνισμός η λειτουργία του Mega''

http://www.typologies.gr/skai-athemitos-antagonismos-i-litourgia-tou-mega/

Αυτοι που ετρωγαν μαζι την πιτα τωρα βγαζει ο ενας το ματι του αλλου και η χαζη η ΕΡΤ που της εριξαν μαυρο καθετε και υποστηριζει τους εργαζομενους του MEGA

Re: Η κατάσταση στο Mega

Με αυτα που κάνει και λέει ο Σκάι μάλλον βοηθάει το Mega. Δεν ειναι εποχη για κυνισμούς όσο κι αν δικαιούται να τα πει. Εχει ο καιρός γυρίσματα και μπορεί αύριο στη θέση του Mega να βρεθει και ο ίδιος ο Σκάι (και οι δικοί του εργαζόμενοι στο δρόμο). Μην ξεχνάμε ότι στους πρώτους μεγαλομετόχους του Mega ηταν και ο μπαμπάς Αλαφούζος που αποχώρησε μετά από λίγα χρόνια. Κριτική και βέβαια πρέπει να γίνεται αλλά όχι να καταλήγει με πρόταση-απαίτηση το κλεισιμο του άλλου καναλιού.

Εγώ, πάντως έχω μιά απορία: Ποιός πληρώνει τα έξοδα των συνεχιζόμενων πειρατικών εκπομπών του MEGA; Οι εργαζόμενοι ; Τη ΔΕΗ τους ποιός την πληρώνει; Εδώ έχουμε δύο διαφορετικής τάξεως θέματα: 1.Των απλήρωτων εργαζομένων και 2.Των συνεχιζομένων έξω από κάθε νομικό πλαίσιο εκπομπών του "καναλιού". Στό πρώτο οι εργαζόμενοι έχουν τα δίκια τους αρκεί να βρεθεί και τρόπος δικαίωσης. Το δεύτερο είναι γενικότερο τα υπόλοιπα πλήν των 6, που ζήτησαν άδεια, σαβουροκάναλα τηλεπωλήσεων ή κάποια τοπικά με τι είδους "άδεια" λειτουργούν; Νομίζω ότι τελικά η δήθεν προσπάθεια να μπούν σε κάποια τάξη τα πράγματα είχε σαν στόχο τους "πολιτικούς αντιπάλους" της συγκεκριμένης κυβέρνησης......

Κάποια στιγμή το Mega έκανε ρευματοκλοπή. Το τι και αν έγινε τελικά δεν το ξέρω...

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ, πάντως έχω μιά απορία: Ποιός πληρώνει τα έξοδα των συνεχιζόμενων πειρατικών εκπομπών του MEGA; Οι εργαζόμενοι ; Τη ΔΕΗ τους ποιός την πληρώνει; Εδώ έχουμε δύο διαφορετικής τάξεως θέματα: 1.Των απλήρωτων εργαζομένων και 2.Των συνεχιζομένων έξω από κάθε νομικό πλαίσιο εκπομπών του "καναλιού". Στό πρώτο οι εργαζόμενοι έχουν τα δίκια τους αρκεί να βρεθεί και τρόπος δικαίωσης. Το δεύτερο είναι γενικότερο τα υπόλοιπα πλήν των 6, που ζήτησαν άδεια, σαβουροκάναλα τηλεπωλήσεων ή κάποια τοπικά με τι είδους "άδεια" λειτουργούν; Νομίζω ότι τελικά η δήθεν προσπάθεια να μπούν σε κάποια τάξη τα πράγματα είχε σαν στόχο τους "πολιτικούς αντιπάλους" της συγκεκριμένης κυβέρνησης......

Από όσα έχω διαβάσει η ευδαπ έχει ήδη κόψει το νερό.Ο Μαρινάκης είχε πει ότι θα πληρώνει τις πάγιες ανάγκες μέχρι το μαιο...μάλλον είναι και η ΔΕΗ μέσα σε αυτά.Αλλά και να μην είναι, πώς να πάει να κόψει το ρεύμα;Μετά θα βγουν και θα πουν ότι έδωσε εντολή η κυβέρνηση για να πέσει μαύρο...

Για να λετουργησει το Μega και τη μεταφορά του σήματος χρειαζονται σιγουρα και κάποιες γραμμες ΟΤΕ για οπτικη ίνα (μάλλον όχι όλες όσες είχε) που ειναι στα πάγια έξοδα. Όσο δεν ενεργοποιείται κάποιο σχέδιο και δεν απελευθερώνονται οι λογαριασμοί στις τράπεζες, τόσο αυτα τα πάγια πληρώνονται χωρίς να επιστρεφεται το παραμικρό σε όσους τα δίνουν. Γι αυτό λέω ότι δεν συμφέρει το Μαρινακη να πάρει την παραταση από το ΕΣΡ (σαν θεματικο πλέον) και να μην κανει κατι την επόμενη μέρα.

Για να λετουργησει το Μega και τη μεταφορά του σήματος χρειαζονται σιγουρα και κάποιες γραμμες ΟΤΕ για οπτικη ίνα (μάλλον όχι όλες όσες είχε) που ειναι στα πάγια έξοδα. Όσο δεν ενεργοποιείται κάποιο σχέδιο και δεν απελευθερώνονται οι λογαριασμοί στις τράπεζες, τόσο αυτα τα πάγια πληρώνονται χωρίς να επιστρεφεται το παραμικρό σε όσους τα δίνουν. Γι αυτό λέω ότι δεν συμφέρει το Μαρινακη να πάρει την παραταση από το ΕΣΡ (σαν θεματικο πλέον) και να μην κανει κατι την επόμενη μέρα.

Συμφέρει τον βαρδινογιάννη όμως, μιας και το ποσό μαζεύται και αφαιρείται από τα δάνεια!Το ίδιο και τον μαρινάκη μιας και πλέον είναι μέτοχος με 22,11%....

"Κατατίθεται αυτή την ώρα το υπόμνημα με τις θέσεις του Mega για τη λειτουργία του ως θεματικός σταθμός. Αύριο η κρίσιμη διάσκεψη του ΕΣΡ που θα αποφασίσει αν ο σταθμός μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του ή θα πρέπει να διακόψει τη μετάδοση του προγράμματος."
http://www.typologies.gr/sto-esr-odevi-to-ypomnima-tou-mega/

Στα θετικά σε αυτή τη φάση με το υπόμνημα του Μega είναι ότι οι εργαζομενοι στηριζουν τη θεματικοποίηση, γνωρίζοντας οτι δεν μπορουν να μεινουν και οι 420 σε ένα κανάλι αυτής της κατηγορίας. Όμως θα γινει όπως πρέπει η αποζημίωση των δεδουλευμενων, νόμιμες αποζημιώσεις από μια ενεργή εταιρεία κι όχι σε καθεστώς εκκαθάρισης. Και εφόσον μείνει ανοιχτό το κανάλι θα μπορουν την επόμενη μέρα ίσως να διαπραγματευτούν και τον αριθμό των εργαζομένων σε αυτό το θεματικο.
Κατά τ άλλα Τρίτη και 13 σημερα 10 η ωρα ξεκινάει η συνεδριαση του ΕΣΡ για το θέμα.

Απάντηση: Η κατάσταση στο Mega

Και επίσημα τέλος το Mega
Το ΕΣΡ απέρριψε το αίτημα να χαρακτηριστεί μη ενημερωτικό ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει.

Τον τερματισμό της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Mega αποφάσισε η Ολομέλεια του Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς απέρριψε το αίτημα να χαρακτηριστεί μη ενημερωτικό ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει.

ΕΣΡ: Mega τέλος!

Με 6 ψήφ0υς υπέρ του κλεισίματος και 3 κατά, τo ΕΣΡ αποφάσισε το Mega πρέπει να “τερματίσει τη λειτουργία του” κρίνοντας πως ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ 10 του Ν.4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός.

Πηγή:Τυπολογίες

Last edited: