Η κατάσταση στο MEGA

Re: Η κατάσταση στο Mega

''Στάση εργασίας για το Mega''

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 της Τετάρτης, 14 Μαρτίου 2018 για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης που εργάζονται στην ΕΡΤ (και στην ΕΡΤ-3) και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (Alpha, Antenna, Μακεδονία, ΣΚΑΙ, STAR, EPSILONTV και ΑΡΤ), σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό “MEGA” μετά την απόφαση του ΕΣΡ να ρίξει «μαύρο» στο κανάλι.
Οι Ενώσεις των εργαζομένων δηλώνουν πως θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια, που έστω και την ύστατη στιγμή, θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

http://www.typologies.gr/stasi-ergasias-gia-to-mega/

4ωρη στάση εργασίας.. καταξοδεύτηκαν. Δεν θα παίξει η ζήνα κι η τατιάνα, τρομερό. Και μέχρι τις 4 για να βγάλουμε τα κεντρικά δελτία στον αέρα βεβαίως βεβαίως.

σκοτιστήκαμε κάθε μέρα απολύεται κόσμος και έχει γίνει μεγάλο θέμα μόνο mega και πότε να μην βγάλετε πρόγραμμα το ίδιο μου κάνει

Η τατιάνα θα παίξει :flipout:

Δεν ήξερα τι ώρα βγαίνει, με έκανες να το κοιτάξω :laugh:
4 παρά τέταρτο, θα χάσει ένα τέταρτο από την εκπομπάρα της. Έτσι...για να μάθουν στο ΕΣΡ :flipout:

''ΠΟΣΠΕΡΤ: Ο θάνατος του Mega μεθοδεύτηκε από τους μετόχους του και άλλες βαρονικές δυνάμεις''

http://www.typologies.gr/pospert-o-...ous-metochous-tou-ke-alles-varonikes-dynamis/

Δυστυχώς ζούμε για δεύτερη φορά την εμφάνιση του μαύρου στην οθόνη της τηλεόρασης.

Για δεύτερη φορά; Κάποιος να πει εκεί στη ΠΟΣΠΕΡΤ ότι είναι η τέταρτη φορά.
Δεν υπάρχει στο κόσμο μόνο η ΕΡΤ τους και το Mega.
Έχουν κλείσει κι άλλα πανελλαδικά κανάλια στο παρελθόν, το Tempo και το Alter.

Απάντηση: Re: Η κατάσταση στο Mega

4ωρη στάση εργασίας.. καταξοδεύτηκαν. Δεν θα παίξει η ζήνα κι η τατιάνα, τρομερό. Και μέχρι τις 4 για να βγάλουμε τα κεντρικά δελτία στον αέρα βεβαίως βεβαίως.
Να πάρει θα χάσω την μεσημεριανή εκπομπή και το δελτίο του Σκάι....
Η Μήπως Όχι;

«Η απόφαση του ΕΣΡ βάζει και τυπικά την «ταφόπλακα» στη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων που στήριξαν έμπρακτα το κανάλι, παραμένοντας απλήρωτοι και χωρίς καμία στήριξη από την πλευρά των μετόχων, φαίνεται ότι θα ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που επιθυμούσαν διακαώς το κλείσιμο του Mega. Μέτοχοι «αμέτοχοι», κυβέρνηση, τράπεζες, ανταγωνιστές.

Ο καθένας μπορεί να βάλει τους εμπλεκόμενους σε όποια σειρά θέλει. Και οι εργαζόμενοι καταλήγουμε στην πυρά, ως μία άλλη Ιφιγένεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος και τρόπος να αποτραπεί το «μαύρο»; Εφόσον θέλουν οι μέτοχοι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αρκεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία για να πετύχουν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του ΕΣΡ.
click4more

Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα κανάλια για το οριστικό «λουκέτο» στο...

Οι 420 εργαζόμενοι καλούμε τους μετόχους να αποδείξουν έμπρακτα τη βούληση τους για να «παραμείνει στη ζωή» το κανάλι και άμεσα να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία και πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναλάβουν την ευθύνη για το «λουκέτο» του καναλιού.

Όλα όσα έχουν συμβεί στο Mega τα τελευταία δύο χρόνια καταπατούν κάθε έννοια λογικής και ηθικής, ενώ έχει καταστρατηγηθεί η εργατική νομοθεσία. Φτάσαμε στο σημείο από την απλήρωτη εργασία μας να έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, με τις αμοιβές μας να παραμένουν δεσμευμένες στις τράπεζες. Και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα.

Καλούμε τους μετόχους, την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να μας αποδοθούν τα οφειλόμενα μας. Μόνο ένα μέρος των δεσμευμένων από τις τράπεζες χρημάτων, αρκεί για να εξοφληθούμε.

Επιτέλους, έφτασε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές 420 ανθρώπων και των οικογενειών τους«

Ψήφισμα εργαζομένων.

Μια ολόκληρη γένια μεγάλωσε με αυτό το κανάλι και είδε αλλαγές που ποτέ δεν περιμέναμε ως τότε με την δημόσια τηλεόραση.

Παραθέτω δυο βίντεο από το YouTube, το ένα είναι το πρώτο σήμα του Mega Channel και το δεύτερο είναι το πρώτο δελτίο ειδήσεων με την Λιάνα Κανέλλη.

Έχω να πω πολλά καθώς είμαι η γένια που μεγάλωσε με το Mega το κανάλι πρωτοπόρο στην ιδιωτική τηλεόραση, δεν θα πω όμως και θα αφήσω μέσα μου την στενοχώρια που τόσο σημαντικά βιώματα ζωής σβήνουν μέσα στο συμφέρων και στο χρήμα κάποιων.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

θα μου επιτρέψετε να παρέμβω καθώς μέχρι τώρα παρακολουιώ σιωπηλός. Κανένας άλλος πλην της ιδιοκτησίας του ΜΕΓΚΑ δεν κλείνει το κανάλι. Αν θέλουν ακόμη και τώρα μπορούν να ζητήσουν άδεια εκπομπής. Δεν το κάνουν.

Το ίδιο πράγμα λέμε.

Έχω να πω πολλά καθώς είμαι η γένια που μεγάλωσε με το Mega το κανάλι πρωτοπόρο στην ιδιωτική τηλεόραση, δεν θα πω όμως και θα αφήσω μέσα μου την στενοχώρια που τόσο σημαντικά βιώματα ζωής σβήνουν μέσα στο συμφέρων και στο χρήμα κάποιων.

Δυστυχως "οι κανονες της αγορας" για τους οπους ωρυόταν η Τρεμαμενη απο το δελτιο, επεσε σε κεφαλια δικαιων και αδικων. Συμφωνω με το Βλαση. Μονο οι μετοχοι φταινε και τα συγκρουώμενα συμφεροντα τους

το κλασσικο φαινομενο.. βλεπουμε το δεντρο και οχι το δασος...θα γινω κακος αλλα ετσι ειναι η αληθεια....επειδη οι εργαζομενοι εχουν ενα μεσο προβολης και βγαζουν ανακοινωσεις για το τι θα γινουν χωρις δουλεια και ειναι λογικο να θελουν τα δεδουλευμενα τους,,το υπολοιπο 1.3 εκατομυριο ανεργοι επισημα και ανεπισημα τι πρεπει να κανουν δηλαδη??απο εργοστασια ,βιοτεχνιες,μαγαζια, και οποιαδηποτε επιχειρηση...αυτους ποιος τους υποστηριξε???κανεις.......κανεις.......οποτε γιατι να μην κλεισει το mega???και το καθε mega...τοσα χρονια που δουλευατε εκει δεν βλεπατε γενικως τι γινοταν εκει μεσα???και οτι καποια στιγμη θα εσκαγε το καναλι,,,,και δεν λεω οτι περνατε εσεις τα 10χιλιαρα το μηνα οπως οι συγκεκριμενοι δημοσιογραφοι και καποια στελεχη...αλλα υποστηριζατε τα αφεντικα σας γιατι πληρωνοσασταν και καποιοι σιγουρα απο το πρωσωπικο πληρωνονταν καλα....τι περιμενατε οτι θα δειξουν ελεος τα αφεντικα σας??Ωραια χρονια τοτε φουλ υποστηριξη μνημονιακη τα δανεια απο τα αφεντικα σας αγυριστα ,,,,για να πληρωνεστε και εσεις απο αυτα....γιατι μην μου πειτε οτι πληρωνοσασταν ολοι απο τα εσοδα των διαφημισεων και τηλεθεασεων..τοτε ηταν ολα ροδινα κανεις σας δεν μιλαγε.Και φυσικα τα δανεια τα αγυριστα ο κοσμος τα πληρωνει εμμεσα....Και τωρα φωναζετε να μην σας κλεισουν....για μην μεινετε χωρις δουλεια,,,για το υπολοιπο 1.3 εκατομυριο ανεργοι μουγκα ομως....τωρα στα δυσκολα θελετε συμπαρασταση???.....εσεις τοσα ροδινα χρονια συμπαρασταθηκατε στο 1 εκατομυριο ανεργους??και μην μου πειτε οτι δεν ξερατε τι συμβαινει εξω???Αντε τωρα να πατε να βρειτε να αφεντικα σας για συμπαρασταση (και καλα).....Θελετε το προβλημα σας να λυθει κυβερνητικα,,,,,και για τους αλλους 1.3 εκατομυριο φυσικα δεν σας νοιαζει....οποτε γιατι να νοιαστουνε αυτοι για εσας...ολοι τους ειναι επιχειρηματιες,,και καποιοι απο αυτους με τα λεφτα του λαου, ο νωων νοειτο....σιγα μην υποστηριξουν τους εργαζομενους,,,εδω βλεπεις αδελφο με αδελφο συνεταιρικα και λεει ο ενας στον αλλον αντε γεια......απλα τσαντιζομαι που μας εχουν πρηξει με τους εργαζομενους στο mega και τι θα γινουν αμα κλεισει το καναλι......εγω που καθομουνα ανεργος 2 χρονια με οικογενεια στα 44 που ειμαι και δεν χτυπαγε ουτε καν το τηλ,,,για μια συνεντευξη απο τα τοσα βιογραφικα που ειχα στειλει ειμαι ο μ.....ας μαζι με τους 1,3 εκατομυριο ανεργους???Αυτη ειναι η αληθεια.....Οταν δουλευανε στο μεγκα τα ωραια χρονια ολοι τους,,,, σιγουρα θα το παιζανε μουρες καποιοι και καποιες....και τι καλα και τι ωραια.....που δουλευεις???στο μεγκα λεγανε.....μαζι με το αναλογο υφος και το κυρος απο πισω (και καλα) του μεγκα...για το 1,3 εκατομμυριο ανεργους απο εξω τιποτα ουτε ρεπορταζ δεν δειχνανε γιατι δεν τους ενδιεφερε....Να που γυρισανε οι εποχες ομως και τωρα παρακαλανε αυτοι,,,,ετσι δανεικα ειναι αυτα...Καθιστε να περιμενετε να σας πληρωσουν τα δεδουλευμενα στην επομενη ζωη,,,αυτα τα αφεντικα θελατε,,, με αυτα την πατησατε λες και δεν ξερατε τι ρολο βαραγανε απο τοτε....Οποτε σταματηστε να παρακαλατε...

Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε αξιοπρεπή κανάλια τηλεοπτικά.

Δυστυχώς στον τηλεοπτικό τομέα προσπάθησαν να αποφύγουν τις όποιες μνημονιακές δεσμεύσεις , ενώ εθελοτυφλούσαν απέναντι στην κατάρρευση των εφημερίδων και στην πιθανότητα του IPTV. Ακόμη και το 2012 δυο διευθυντικά στελέχη δυο σταθμών μου έδωσαν την εντύπωση ότι αγνοούσαν ή ότι επέλεγαν να αγνοούν την πιθανοτητα να έχουμε καλωδιακή τηλεόραση. Ή να μην πω για το DVBT2 που το ανακάλυψαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να εφαρμόσει τη νομιμότητα ππου ζητούσαν τα ανώτατα δικαστήρια για τη χρήση των συχνοτήτων.

Και στο ΜΕΓΚΑ βρέθηκαν οι εργαζόμενοι που μέχρι το 2015 ήταν κι αυτοί σταθερά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ να καλούν τώρα την κυβέρνηση να παρέμβει στους μετόχους της επιχείρησης ώστε αυτή να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ δεν το θέλουν οι ίδιοι. Δηλαδή εκεί που κατήγγειλαν το 2014-2015 την αριστερά που παρεμβαίνει στην αγορά, βρέθηκαν στη θέση να ζητούν την παρέμβαση της ίδιας αριστεράς (λέμε τώρα...) για όφελός τους.

Και οι μέτοχοι έχουν απεμπλακεί.

Απάντηση: Η κατάσταση στο Mega

Ετσι ακριβώς.
Και να συμπληρώσω στο πρώτο σου μήνυμα πως ακόμα και τα δυσβάσταχτα χρέη , χρέη που σε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση θα σήμαιναν αυτόματα κλείσιμο της επιχείρησης, στην περίπτωση του mega δεν θα έπαιζαν ρόλο αν οι μέτοχοι ήθελαν να κρατήσουν το κανάλι.

Θεωρώ ότι το παιχνίδι χάθηκε απο τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δε θέλησαν να ιδρύσουν μια ομόρρυθμη εταιρεία και να αναλάβουν αυτοί το σταθμό, παρά τρέχαν ξοπίσω απο τους μετόχους. Αντί να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις περιμέναν συμπόνοια απο το Βαρδινογιάννη, τον Ψυχάρη και τον Αλαφούζο. Τουλάχιστον αφέλεια...

Απάντηση: Re: Η κατάσταση στο Mega

το κλασσικο φαινομενο.. βλεπουμε το δεντρο και οχι το δασος...θα γινω κακος αλλα ετσι ειναι η αληθεια....επειδη οι εργαζομενοι εχουν ενα μεσο προβολης και βγαζουν ανακοινωσεις για το τι θα γινουν χωρις δουλεια και ειναι λογικο να θελουν τα δεδουλευμενα τους,,το υπολοιπο 1.3 εκατομυριο ανεργοι επισημα και ανεπισημα τι πρεπει να κανουν δηλαδη??απο εργοστασια ,βιοτεχνιες,μαγαζια, και οποιαδηποτε επιχειρηση...αυτους ποιος τους υποστηριξε???κανεις.......κανεις.......οποτε γιατι να μην κλεισει το mega???και το καθε mega...τοσα χρονια που δουλευατε εκει δεν βλεπατε γενικως τι γινοταν εκει μεσα???και οτι καποια στιγμη θα εσκαγε το καναλι,,,,και δεν λεω οτι περνατε εσεις τα 10χιλιαρα το μηνα οπως οι συγκεκριμενοι δημοσιογραφοι και καποια στελεχη...αλλα υποστηριζατε τα αφεντικα σας γιατι πληρωνοσασταν και καποιοι σιγουρα απο το πρωσωπικο πληρωνονταν καλα....τι περιμενατε οτι θα δειξουν ελεος τα αφεντικα σας??Ωραια χρονια τοτε φουλ υποστηριξη μνημονιακη τα δανεια απο τα αφεντικα σας αγυριστα ,,,,για να πληρωνεστε και εσεις απο αυτα....γιατι μην μου πειτε οτι πληρωνοσασταν ολοι απο τα εσοδα των διαφημισεων και τηλεθεασεων..τοτε ηταν ολα ροδινα κανεις σας δεν μιλαγε.Και φυσικα τα δανεια τα αγυριστα ο κοσμος τα πληρωνει εμμεσα....Και τωρα φωναζετε να μην σας κλεισουν....για μην μεινετε χωρις δουλεια,,,για το υπολοιπο 1.3 εκατομυριο ανεργοι μουγκα ομως....τωρα στα δυσκολα θελετε συμπαρασταση???.....εσεις τοσα ροδινα χρονια συμπαρασταθηκατε στο 1 εκατομυριο ανεργους??και μην μου πειτε οτι δεν ξερατε τι συμβαινει εξω???Αντε τωρα να πατε να βρειτε να αφεντικα σας για συμπαρασταση (και καλα).....Θελετε το προβλημα σας να λυθει κυβερνητικα,,,,,και για τους αλλους 1.3 εκατομυριο φυσικα δεν σας νοιαζει....οποτε γιατι να νοιαστουνε αυτοι για εσας...ολοι τους ειναι επιχειρηματιες,,και καποιοι απο αυτους με τα λεφτα του λαου, ο νωων νοειτο....σιγα μην υποστηριξουν τους εργαζομενους,,,εδω βλεπεις αδελφο με αδελφο συνεταιρικα και λεει ο ενας στον αλλον αντε γεια......απλα τσαντιζομαι που μας εχουν πρηξει με τους εργαζομενους στο mega και τι θα γινουν αμα κλεισει το καναλι......εγω που καθομουνα ανεργος 2 χρονια με οικογενεια στα 44 που ειμαι και δεν χτυπαγε ουτε καν το τηλ,,,για μια συνεντευξη απο τα τοσα βιογραφικα που ειχα στειλει ειμαι ο μ.....ας μαζι με τους 1,3 εκατομυριο ανεργους???Αυτη ειναι η αληθεια.....Οταν δουλευανε στο μεγκα τα ωραια χρονια ολοι τους,,,, σιγουρα θα το παιζανε μουρες καποιοι και καποιες....και τι καλα και τι ωραια.....που δουλευεις???στο μεγκα λεγανε.....μαζι με το αναλογο υφος και το κυρος απο πισω (και καλα) του μεγκα...για το 1,3 εκατομμυριο ανεργους απο εξω τιποτα ουτε ρεπορταζ δεν δειχνανε γιατι δεν τους ενδιεφερε....Να που γυρισανε οι εποχες ομως και τωρα παρακαλανε αυτοι,,,,ετσι δανεικα ειναι αυτα...Καθιστε να περιμενετε να σας πληρωσουν τα δεδουλευμενα στην επομενη ζωη,,,αυτα τα αφεντικα θελατε,,, με αυτα την πατησατε λες και δεν ξερατε τι ρολο βαραγανε απο τοτε....Οποτε σταματηστε να παρακαλατε...

+1000

Δεν νομιζω να γινει κατι δεν τρωνε αλλο παραμυθι για να βαλουν παλι διαφημισεις για να τα παιρνουν οι τραπεζες και να ξεχρεωνουν τα λαμογια στις πλατες αλλων.
Αν ηθελαν να το σωσουν θα το ειχαν σωσει αλλα την δουλεια τους την εκαναν και πλεον το εργαλειο χαλασε παλιωσε και το πετανε για να παρουν καινουριο.

Η ΕΡΤ 1 και 3 έχουν κάρτα και λέει απεργούμε για τους συναδέλφους του μεγα.Οι άλλοι...