Η Kιβωτός - Noah

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Απάντηση: Η Kιβωτός του Αρονόφσκι [Noah (2014)]

Μετά τα σχόλια που διάβασα εδώ, την περίμενα χειρότερη.
Έχω δει τόσο μούφα ταινίες το τελευταίο διάστημα, όποτε το Νωε δεν με χάλασε.
Θα την προτιμούσα μικρότερη σε διάρκεια γιατι προς το τέλος άρχισα να βαριέμαι, είχε πάει και 02:30 η ώρα.
Το 6αρι που δίνει το imdb πάντως, είναι τίμιο.

Re: Η Kιβωτός του Αρονόφσκι [Noah (2014)]

μετριοτατη απο εμενα.καλες ερμηνειες και σκηνικο,αλλα σε καμια περιπτωση δεν καταφερε να με βαλει μεσα στον κατακλυσμο.
στην μεση της ταινιας,εχουμε μεγαλη κοιλια(για να βγουν προφανως οι 2,5 ωρες..)και με κουρασε αρκετα..

Δεν μου άρεσε καθόλου. Ανούσια και κενή. Δεν είχε τίποτα να δείξει/δώσει. Άσε που έτσι όπως παρουσιάζει το Νώε, μου έσπασε τα νεύρα.

καμία σχέση με την βίβλου εντελώς φανταστική βλακώδη ταινία

Απάντηση: Re: Η Kιβωτός του Αρονόφσκι [Noah (2014)]

Είναι στο όριο του αναγραμματισμού όπου η ποιητική αδεία γίνεται αηδία :)
για να ξεχάσουμε και τους μύθους που ξέραμε μέσω του νέου Χόλυγουντ...

Λοιπόν..
όντως εάν πας να δεις την ταινία χωρίς να διαβάσεις τίποτα γι' αυτήν μπορεί να ξενερώσεις άσχημα..
Εγώ κάτι πήρα λίγο πρέφα από εδώ τι παίζει, πριν την δω.. :p

Αλλά θα πω ότι η ταινία ήταν τελικά "τίμια" σε ένα σημείο..

Σε έβαζε στο κλίμα από το 1ο λεπτό τι πρόκειτε να δεις στην συνέχεια! :cool:

Τελικά πρέπει να βάλεις τελείως στην άκρη τις όποιες βιβλικές αναφορές, και να καθίσεις να δεις
έναν μύθο με ολίγο στυλ Lord of the Rings και ολίγο απ' άλλα! :cool:

Υπό την οπτική αυτή είχε κάποια καλά στοιχεία η ταινία.. είχε και κάποια που δεν μου αρέσανε..

Μέτρια προς καλή θα την έλεγα την ταινία.. μπορεί να της έβαζα ένα 7 σκέτο..
Τελικά θα ψηφίσω μέτρια..

Στο metacritic παίρνει καλές κριτικές από τα sites..
Οι θεατές.. διχασμένοι! :cool:

http://www.metacritic.com/movie/noah

Συγνώμη κιόλας, αλλά και η Βίβλος δεν είναι κανένα ιστορικό βιβλίο. Πείτε ότι ο Νώε του αρονοφσκι είναι μια εκδοχή του παραμυθιού, όπως βλέπουμε κάτι Χάνσεν και γκρετελ και ωραίες κοιμωμενες σε διασκευές τώρα τελευταία.

Πολυ καλη η ταινια, σε εβαζε στο κλιμα πολυ ευκολα. Φοβερη η αισθητικη του αρνοφσκι, οπως παντα.

Οπως παντα οι γνωμες διχαζονται....και για τις ταινιες...καλο αυτο..αρκει να μην αφοριζονται...
Καλη ταινια...πολυ καλυτερη απο οτι περιμενα μετα τα σχολια που διαβασα....
Παντα οταν ενας σκηνοθετης καταπιανεται με βιβλικα θεματα ελλοχεύει ο κινδυνος να λιδοριθει γιατι θα ξεστρατησει κατα πασα πιθανοτιτα απο την "αληθεια"... Ποια αληθεια αραγε;;; ειναι η βιβλος ιστορικο βιβλιο;;
Ο αρανοφσκι οπως και αλλοι προφανως εκθέτουν την δικη τους εκδοχη της ιστοριας μεσα απο τα δικα τους πιστευω και την θεώρηση της ζωης. Και προσωπικα το σε σεβομαι. Οταν μαλιστα το κανουν με στιλιζαρισμενο τροπο με ωραιες εικονες και μαεστρικα...το απολαμβανω.
Απο εκει και περα ειναι μια καλοφτιαγμενη ταινια , χωρις να ειναι αριστούργημα, με καλες ερμηνεις (μου αρεσε πολλυ η conelly) που σε hc ειναι απολαυση.δεν καταλαβα καν οτι ηταν 2,5 ωρες...

Το ήξερα από πριν ότι δεν θα είναι κάποιο αριστούργημα αλλά έπεσε πιο κάτω και απο τα χαμηλά στάνταρ που είχα θέσει.

Τα έχουν αναφέρει και άλλοι πιο πριν , απαράδεκτες ερμηνείες , σεναριακός βιασμός του μυθου στον οποίο βασίζεται κτλ.

Επιεικώς ψηφίζω μέτρια.

Εχει πεσει πιο κατω και απο μετρια λογω οτι πολλοι στραβωσαν με τον "βιασμο του μυθου" που λες και εσυ.. Κυριως απο αυτο, αν κρινω και απο τα σχολια στο imdb..
Αλλα κατα την γνωμη μου, το συγκεκριμενο επιχειρημα δεν κανει την ταινια μετρια μιας και θεωρω πως το ξεραμε απο την αρχη οτι δεν θα ειναι η κυβωτος που ξεραμε. Προσωπικα περιμενα να δω τον μυθο διασκευασμενο μεσα απο την σκοτεινη και αλλοπροσαλη ματια του αρονοφσκι, οποτε ισα ισα που το απολαυσα κιολας.

Στις ερμηνειες απο crow και conelly δεν παρατηρησα κατι το μεμτο.. Δεν νομιζω πως εφταιγαν οι ερμηνιες στην συγκεκριμενη.

εμενα παντως,δεν καταφερε να με βαλει σε καμια περιπτωση μεσα στον κατακλυσμο.προφανως δεν ηταν αυτος ο σκοπος των παραγωγου/σκηνοθετη,αλλα εμενα η ταινια με κοιμησε..

Απάντηση: Re: Η Kιβωτός - Noah

Οπως παντα οι γνωμες διχαζονται....και για τις ταινιες...καλο αυτο..αρκει να μην αφοριζονται...
Καλη ταινια...πολυ καλυτερη απο οτι περιμενα μετα τα σχολια που διαβασα....
Παντα οταν ενας σκηνοθετης καταπιανεται με βιβλικα θεματα ελλοχεύει ο κινδυνος να λιδοριθει γιατι θα ξεστρατησει κατα πασα πιθανοτιτα απο την "αληθεια"... Ποια αληθεια αραγε;;; ειναι η βιβλος ιστορικο βιβλιο;;
Ο αρανοφσκι οπως και αλλοι προφανως εκθέτουν την δικη τους εκδοχη της ιστοριας μεσα απο τα δικα τους πιστευω και την θεώρηση της ζωης. Και προσωπικα το σε σεβομαι. Οταν μαλιστα το κανουν με στιλιζαρισμενο τροπο με ωραιες εικονες και μαεστρικα...το απολαμβανω.
Απο εκει και περα ειναι μια καλοφτιαγμενη ταινια , χωρις να ειναι αριστούργημα, με καλες ερμηνεις (μου αρεσε πολλυ η conelly) που σε hc ειναι απολαυση.δεν καταλαβα καν οτι ηταν 2,5 ωρες...

Γεια σου Χρηστο με το ωραιοτατο μπλε σου (καταλαβαινομασυε τωρα - ασε τους να αναρωτιουνται, που να ξερουν!).
Περι Αρονοφσκι στην συγκεκριμενη ταινια: εργολαβια ηταν! Καμια σχεση με αλλες του ταινιες - και σου το λεει ενας...fan του. Θα μπορουσε να ηταν του ...Ζιγκανοφσκι (εχει γουστο να υπαρχει κανας τετοιος!) και να ην καταλαβουμε τη διαφορα. Αντιπαρερχομαι τα διαφορα περι "συνομωσιων" κλπ κλπ, μα περαν των εφε (τα συνηθισαμε κι αυτα) ΟΥΔΕΝ - ενα ακρως νοηματικο κενο. Καλη, θεαματικη ταινια - για χαζεμα!

Α, και που´σαι; τη Δευτερα θα σας ...σκισουμε (εχει κανα καλο μεζετζηδικο να κερασεις ως χαμενος;:firstprize:

Αλλα κατα την γνωμη μου, το συγκεκριμενο επιχειρημα δεν κανει την ταινια μετρια μιας και θεωρω πως το ξεραμε απο την αρχη οτι δεν θα ειναι η κυβωτος που ξεραμε. Προσωπικα περιμενα να δω τον μυθο διασκευασμενο μεσα απο την σκοτεινη και αλλοπροσαλη ματια του αρονοφσκι, οποτε ισα ισα που το απολαυσα κιολας.

Διασκευασμένο ναι αλλά όχι σε σημείο να νομίζεις ότι βλέπεις τον Άρχοντα των δακτυλιδιών. Αυτό δεν είναι διασκευή αλλά παραχάραξη.

Κάτω του μετρίου μπορώ να πω. Αρκετά κουραστική και πιστεύω ότι κάπου μετά το 35λεπτο έκανε κοιλιά, η οποία δεν άλλαξε απολύτως τίποτα.
Αυτό που παρατήρησα επίσης ήταν ότι σε αυτή την ταινία δεν υπήρξε κάποιο peak (σε κάθε ταινία μπορείς να βρεις κάποιο) αλλά η όλη ταινία κινήθηκε στον ίδιο ρυθμό.