***I love 80's music !!!***

Re: ***I LOVE 80'S MUSIC !!!***

ΙΜΗΟ 80s ηταν η χειροτερη δεκαετια στη POP μουσικη...

Πολυ καλα εκανες και εβαλες το IMHO μπροστα στην αποψη σου,ετσι πρεπει.

(για οσους δε καταλαβαν,IMHO παει να πει in my honest opinion)

Οφειλω , νομιζω, να παρω θεση στην ανταλλαγη αποψεων μεταξυ του Γιαννη και του Δημητρη (κυριως) για την ενδεχομενη πορεια ή/και το λογο υπαρξης του παροντος νηματος διοτι οταν εξελισσονταν η συζητηση ημουν απων για λογους υγειας.
Προσωπικα , βρηκα πολυ ενδιαφερον αυτο και το αλλο νημα του Γιαννη και αποφασισα να ποσταρω αγαπημενα μου τραγουδια απο την εποχη εκεινη της εφηβειας- με ο,τι αυτο συνεπαγεται- και την οποια χαιρομαι αφανταστα που εζησα , με εχει ανεξιτηλα σημαδεψει και συχνα πυκνα αναπολω.
Στην πορεια , ενοιωσα ομορφα που και καποιοι αλλοι συνφορουμιτες εδειξαν παρομοιο ενδιαφερον ποσταροντας και σχολιαζοντας.
Προσωπικα εκτιμω οτι τα δυο αυτα νηματα δεν εχουν επιμορφωτικο περιεχομενο για τους συντελεστες της τοτε μουσικης βιομηχανιας παρα μονο αποτελουν ενα συνοθυλευμα προσωπικων επιλογων διαφορων μελων κι εμου του ιδιου.
Ξαφνιαστηκα ευχαριστα, ακουγοντας παλι κομματια που ηθελα να βρω αλλα δεν μπορουσα.
Τελος, αν μπορει να παρει το νημα καποια αλλη τροπη σαν αυτη που ενδεχομενως σκεφτεται ο Δημητρης , καλως να γινει εμπρακτα κι οχι συμβουλευτικα.
Ελπιζω να μην εγινα πολυ κουραστικος.

Καταρχην Στρατο καλωσορισες πισω και σιδερενιος.

Πρεπει να πω και εδω οτι μετανιωσα για την αποτομη αντιδραση μου και μετα εστειλα ενα pm του Δημητρη ζητωντας του συγγνωμη.Η αντιδραση μου οντως ηταν αποτομη.

Εγω πρεπει να πω οτι καταλαβαινω οτι βαζαμε πολλα τραγουδια,χωρις πολλες πληροφοριες κτλ,αλλα βασικα αυτο ηθελα,να βαζουμε αγαπημενα κομματια,γνωστα η πιο αγνωστα,χαλαρα,ωστε να δημιουργηθει κατι σαν database απο 80's τραγουδια,ειτε αυτα ειναι electro pop,ειτε μπαλαντες,ειτε disco,ειτε οτιδηποτε στυλ.

Το μονο που θα ηθελα προσωπικα να ηταν λιγο διαφορετικο,και το προσπαθω λιγακι οταν ποσταρω,ειναι να βαζαμε τραγουδια τα οποια να εχουν μια καποια συνοχη το ενα μετα το αλλο,ας πουμε,μη βαζω εγω ενα αναλαφρο ποπ ξερω γω,και μετα μπει ενα πολυ underground dark κομματι,και μετα ενα disco και μετα ενα σε πιο rock υφος κτλ...ξερετε να εχουν κατα το δυνατον μια συνοχη ωστε να μην πηδαμε απο το ενα mood στο αλλο και μπερδευεται η φαση.Σιγουρα θα γινει και αυτο καποιες στιγμες,απλα να το προσπαθουμε να μην πολυγινεται γενικα.

Οχι ομως παλι να βαλουμε ολα τα newwave μαζι και μετα ολα τα disco μαζι κτλ κτλ,να αλλαζουμε υφος αλλα καπως πιο προσεκτικα.

Στη δεκαετια του 80 υπηρχαν πολλα ειδη,απο newwave,electro pop,ερωτικα,πιο mainstream pop,πιο ροκ κτλ.Εγω ηθελα σε αυτο το νημα να μπουν τα παντα,χωρις πολλες αναφορες και λεπτομερειες,να ανεβαζουμε κλιπακια ολοι που αγαπαμε τη δεκαετια αυτη.Αλλιως θα μπορουσε καποιος να ξεκινησει 10 διαφορετικα threads,αλλο για καθε ειδος,με πολλες πληροφοριες κτλ,και δε θα το ηθελα ετσι για να πω την αληθεια.

Εγω ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι φαν της δεκαετιας του 80,που τους αρεσει η μουσικη αυτη,θα βρουν σε αυτα τα νηματα(σ'αυτο και στο italo)πολλα τραγουδια που ισως τα ειχαν ακουσει και δε ξερανε ποιος τα λεει κτλ,η που δεν τα ξερανε αλλα τα μαθανε και τους αρεσουν,και αυτο ειναι κατι σημαντικο.

Κατα τη γνωμη μου αν μπορουσε να γινει κατι για να βελτιωθει το συγκεκριμενο thread,ειναι αν καποιος διαχειριστης θελει,να το παρει απο την αρχη,και αν δει οτι καποια τραγουδια καπως δε κολλανε σε συγκεκριμενο σημειο,να τα μεταφερει σε αλλο σημειο(σε αυτο τη νημα παντα),ωστε να υπαρχει μια πιο ομαλη ροη ισως.Αλλα να μη σβηστει τιποτα,καθε μελος ανεβασε κομματια που ειναι σημαντικα γι'αυτον και πρεπει να το σεβαστουμε.

Γιαννη σου ευχομαι καλη θητεια και κοιτα......το μεγαλυτερο οπλο του ανθρωπου ειναι η φαντασια του.

Ευχαριστω πολυ Στρατο!Ωραια το ειπες...

Ολα τα καλα χωρανε με λιγη ...μαγεια

Αmerica - You can do magic

Ενα απο τα τραγουδακια που μου φτιαχνουν παρα πολυ τη διαθεση:a0210:

Επισης απο America μου αρεσει πολυ και το survival(καθως και καποια αλλα παλιοτερα βεβαια),αλλα δε καταφερα να βρω στο youtube καλο βιντεο

Last edited:

BENZINA δεν τα ηξερα αυτα τα κομματια,ενδιαφεροντα.Θα ψαξω λιγο για αυτα τα συγκροτηματα καποια στιγμη σιγουρα.

Μηπως μπορει να μου πει καποιος δυο λογια για αυτο το κομματι,για αυτες τις δυο διαφορετικες εκδοσεις?Το βρηκα κατα τυχη και μου αρεσει πολυ.

Blancmange-Sad Day

http://www.youtube.com/watch?v=hEwqfrNzvig

http://www.youtube.com/watch?v=30LK3qmNKUw

Η δεύτερη εκδοχή που έβαλες είναι από μια συλλογή της ανεξάρτητης εταιρίας "Some Bizzare Records" η οποία φιλοξενούσε τα πρώτα δείγματα άγνωστων τότε ηλεκτρονικών γκρουπς όπως οι Depeche Mode (περιλαμβάνει μια πρωτόλεια εκδοχή του "Photographic"), οι Soft Cell και φυσικά τους Blancmange. Αν δεν κάνω λάθος η συλλογή αυτή κυκλοφόρησε το 1981, το πρώτο κλιπ που έβαλες είναι η άλλη εκδοχή του κομματιού, νομίζω υπάρχει στο πρώτο τους άλμπουμ Happy families χωρίς να είμαι σίγουρος 100%.
Μια που το ηλεκτρονικό new wave όπως ορίστηκε στα τέλη των 70's- early 80's μας άφησε χρόνους νωρίς, οι Βlancmange εξελίχθηκαν σε ποπ γκρουπ με peak της καριέρας τους γύρω στο '82-83 με χιτς όπως το Living on the ceiling, Blind vision και το The day before you came (διασκευή του τραγουδιού των ΑΒΒΑ). Πρέπει να διαλύθηκαν γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '80.
Κατά τη γνώμη μου, το Sad Day είναι ότι καλύτερο έβγαλαν.

Last edited:

BENZINA δεν τα ηξερα αυτα τα κομματια,ενδιαφεροντα.Θα ψαξω λιγο για αυτα τα συγκροτηματα καποια στιγμη σιγουρα.

Μηπως μπορει να μου πει καποιος δυο λογια για αυτο το κομματι,για αυτες τις δυο διαφορετικες εκδοσεις?Το βρηκα κατα τυχη και μου αρεσει πολυ.

Εγώ δεν γνωρίζω κάτι, γιατι δεν έχω παρακολουθήσει την δισκογραφία τους.Γενικά τους θεωρώ καλή περίπτωση!Είχαν και μια σχετική θα έλεγα επιτυχία στην Ελλάδα τότε.

Ωπ!απάντησε ο opsim!

Η δεύτερη εκδοχή που έβαλες είναι από μια συλλογή της ανεξάρτητης εταιρίας "Some Bizzare Records" η οποία φιλοξενούσε τα πρώτα δείγματα άγνωστων τότε ηλεκτρονικών γκρουπς όπως οι Depeche Mode (περιλαμβάνει μια πρωτόλεια εκδοχή του "Photographic"), οι Soft Cell και φυσικά τους Blancmange. Αν δεν κάνω λάθος η συλλογή αυτή κυκλοφόρησε το 1981, το πρώτο κλιπ που έβαλες είναι η άλλη εκδοχή του κομματιού.
Μια που το ηλεκτρονικό new wave όπως ορίστηκε στα τέλη των 70's- early 80's μας άφησε χρόνους νωρίς, οι Βlancmange εξελίχθηκαν σε ποπ γκρουπ με peak της καριέρας τους γύρω στο '82-83 με χιτς όπως το Living on the ceiling και το The day before you came (διασκευή του τραγουδιού των ΑΒΒΑ). Πρέπει να διαλύθηκαν γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '80.
Κατά τη γνώμη μου, το Sad Day είναι ότι καλύτερο έβγαλαν.

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.Παντως να σου πω και εμενα μονο αυτο μου αρεσει βασικα απο το συγκροτημα,τουλαχιστον απο'τι εχω ακουσει μεχρι τωρα.Αλλα αυτο(το Sad Day)μου αρεσει πολυ,εχει γλυκια και συγκινητικη μελωδια.

Γιωργο το τραγουδι των visage φοβερο.Δεν το ειχα ξανακουσει!

Τώρα καταλαβαίνω από που "δανείστηκαν" το μισό από το πρώτο τους άλμπουμ οι Duran Duran....