Η Μαγειρική στην ζωή μας

τσιγαρίζεις σε σχετικά χαμηλή φωτιά με λίγο βούτυρο 1 κιλό κολοκύθα (κομμένη σε κύβους) και ένα πράσσο κομμένο ροδέλες. Μετά αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις και λίγο κύμινο (ή μοσχοκάρυδο).

Μόλις ροδίσουν σβήνεις με λευκό κρασί (1 φλυτζάνι) και ρίχνεις αν θέλεις και 2 φλυτζάνια ζωμού κοτόπουλου ή κρέατος (αν δες θες ισόποσα νερό) και ένα φλυτζανι χυμό πορτοκαλιού. αφήνεις μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και όταν γίνει αυτό τα βγάζεις από την φωτιά

μόλις κρυωσουν περνας από μπλεντερ την κολοκύθα και ρίχνεις τον πολτό στο ζουμί που έχεις αφήσει στην κατσαρόλα και ανακατεύεις καλα
βάζεις και αν θες λίγο στραγγιστό γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου
το γιαούρτι εκτός από food styling δίνει και γεύση, του πάει πολύ

Ψιλοπαρόμοια η δικιά μου.

Κόβεις την κολοκύθα σε κύβους και την βράζεις σε ζωμό κότας και κρασί ξηρό.

Πατάς στο γουδί, 1 σκελίδα σκόρδο και λίγο ginger (εγω βάζω ενα κουτάλι περίπου) και τα προσθέτεις στην κατσαρόλα.

Βάζεις μια κούπα χυμό ροδάκινο και 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο και το αφήνεις να βράσει.

Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα την περνας απο το μπλέντερ μέχρι να γίνει ενας πολτός τον ξαναβάζεις στην κατσαρόλα για 2-3 λεπτάκια να δέσει.

Την σερβίρεις ζεστή με ψιλοκομμένο schnittlauch (δεν είμαι σίγουρος πως λέγεται στα ελληνικά, το είχα σε ένα γλαστράκι, είναι σαν λεπτό λεπτό φρέσκο κρεμυδάκι)
 
Τέλειο θέμα, όμως καταδικασμένο να.... χαθεί μέσα στην πολυπλοκότητά του!!! Φαντάζομαι ήδη κάποιος να σκανάρει τις 50+ σελίδες του για να βρει κάτι που είχε διαβάσει κάποτε... Αλλά ας δούμε πως θα πάει.

Η δική μου περιπέτεια στην κουζίνα ξεκίνησε από φέτος το καλοκαίρι, οποτε και ξεκίνησα να μένω μόνος. Λατρεύω τη μαγειρική, θεωρώ τον εαυτό μου ακόμα απολύτως αρχάριο, ωστόσο ό,τι έχω δοκιμάσει να φτιάξω τρώγεται και ευχάριστα... Ελπίζω όμως, επειδή τη μαγειρική τη θεωρώ τέχνη, ισάξια ίσως με τη μουσική ή τη ζωγραφική, να μπορέσω κάποτε στη ζωή μου όχι απλά να μαγειρεύω κάτι που να τρώγεται, αλλά κάτι που να καταφέρει να με συγκινεί...

ποιος ξέρει??!!!!
 
Ειπα να την δωσω Σαββατο αλλα πρεπει να βρειτε τα υλικα οσοι δεν ειστε φανατικοι της οποτε παρτε την.



Μαγειριτσα



Eνα κεφαλακι αρνισιο μουλιασμα και μετα χτυπημα στη μυτη να καθαρισει. Εναλλακτικα αντι για κεφαλακι βραζουμε εναν λαιμο αρνιου για μια ωρα το πολύ με αρκετο νερο μεσα για να φτιαξουμε κρεατοζωμο.

Ζεματαμε 10-15 λεπτα δυο αρνισιες συκωταριες, και στην συνεχεια τις κοβουμε σε κυβακια αρκετα μικρα.


Σε µια κατσαρολα ψιλοκοβουμε φρεσκα κρεμμυδια(10 μεγαλα με ουρες) μαραθο (1 ματσακι) και ανιθο(1 ματσακι) και μια κουταλια βουτυρο. Ισως και μισο μαρουλι αν τα κρεατα ειναι πολλα.

Τσιγαριζουμε μαζι τους τα κρεατακια και τα συκωτακια .Οταν ροδισουν τα λαχανικα ριχνουμε το κρεατοζωμο σουρωνοντας το.

Και παιρνουν ολα μια βραση...και 5 λεπτα πριν το σβησετε ριχνετε ενα φλυτζανακι του τσαγιου ρυζι.

Φτιαχνουμε αυγολεμονο ως εξης:

Xτυπαμε τα ασπραδια απο 4 αυγα και πριν γινει μαρεγκα ριχνουμε και τους κροκους μεσα και στην συνεχεια το χυμο ενος μεγαλου λεμονιου.
Ριχνουμε στο μιγμα 2 κουταλιες καυτης σουπας και ανακατευουμε για να μην μας κοψει το αυγολεμονο και το ριχνουμε λιγο λιγο στην μαγειριτσα.


Καλη ορεξη.






Φετος ειναι η τριτη χρονια που την φτιαχνω αυτην και ειναι μια υπερχοη "κρεατενια" σουπα αρκετα πηχτη και με μυρωδια που τρελαινει.
 
Αν και δε ζω μονος, εχω κι εγω μια καλη σχεση με την κουζινα. Βεβαια τον τελευταιο χρονο ασχολουμαι περισσοτερο με τα γλυκα. Το κακο παντως ειναι οτι αν τα πετυχαινεις, μετα ολοι σου ζητανε να τα ξανακανεις. :p

Ενα απο τα τελευταια μου δημιουργηματα, ηταν μια τουρτα νουγκατινα η οποια μου πηρε κοντα στις 3 ωρες να την κανω. Ε, για τη Δευτερα του Πασχα φιλοι, κουμπαροι και συγγενεις μου εχουν "παραγγειλει" ηδη 3.:BDGBDGB53::chef:
 
Λόγω του ότι η γυναίκα μου δουλεύει και το πρωί, μαγειρεύω σχεδόν καθημερινά, αλλά απλά και καθημερινά φαγητά(όσπρια, λαδερά, σούπες, ζυμαρικά,κρεατικά και που και που ψάρι)

Οι συνταγές μου είναι εξαιρετικά απλές και χαρακτηρίζονται από ταχύτητα, αλλά όχι πάντα νοστιμιά.

Αυτό που δεν βιάζομαι καθόλου να κάνω είναι το ψωμί. Ζύμωμα, χρήση ελιάς ή μπύρας και φούρνος.

Μαγειρίτσα και Πασχαλινές συνταγές, αρμοδιότητα των πεθερικών.Τώρα που το σκέφτομαι ίσως ζυμώσω τσουρέκι...καμμιά ιδέα;

Γλυκά, αρμοδιότητα της συζύγου

Η μαγειρική θέλει γνώσεις, εμπειρία και έμπνευση.
 
Last edited:
Παρακαλώ να κλειδωθεί το νήμα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.
Δε γίνεται να μπαίνουμε σε πειρασμό τέτοιες μέρες ... :chef:
 
Λόγω του ότι η γυναίκα μου δουλεύει και το πρωί, μαγειρεύω σχεδόν καθημερινά, αλλά απλά και καθημερινά φαγητά(όσπρια, λαδερά, σούπες, ζυμαρικά,κρεατικά και που και που ψάρι)

Οι συνταγές μου είναι εξαιρετικά απλές και χαρακτηρίζονται από ταχύτητα, αλλά όχι πάντα νοστιμιά.

Αυτό που δεν βιάζομαι καθόλου να κάνω είναι το ψωμί. Ζύμωμα, χρήση ελιάς ή μπύρας και φούρνος.

Μαγειρίτσα και Πασχαλινές συνταγές, αρμοδιότητα των πεθερικών.Τώρα που το σκέφτομαι ίσως ζυμώσω τσουρέκι...καμμιά ιδέα;

Γλυκά, αρμοδιότητα της συζύγου

Η μαγειρική θέλει γνώσεις, εμπειρία και έμπνευση.

Το τσουρέκι θέλει τέχνη φίλε μου.
Αν δε το δεις να το παρασκευάζει φουρναρης..δε μπορείς να το πετύχεις.
Ειναι 3 χρονιά φέτος που γίνεται απόπειρα παρασκευής τσουρεκιού (μαζί με την γυναίκα εννοείται)..και πάλι απέτυχε...
Που θα πάει...θα το πετύχουμε κάποτε!
 
Re: Απάντηση: Η Μαγειρική στην ζωή μας

Το τσουρέκι θέλει τέχνη φίλε μου.
Αν δε το δεις να το παρασκευάζει φουρναρης..δε μπορείς να το πετύχεις.
Ειναι 3 χρονιά φέτος που γίνεται απόπειρα παρασκευής τσουρεκιού (μαζί με την γυναίκα εννοείται)..και πάλι απέτυχε...
Που θα πάει...θα το πετύχουμε κάποτε!
Ε καλα, δε θελει και τρελη τεχνη. Τοσα χρονια που κανουμε τσουρεκια (εγω τα τελευταια 2), η γευση τους ουτε που συγκρινεται με τα "ετοιμα". Ειδικα δε, αν ψηθουν και σε μασινα, δεν υπαρχουν!
 
Αν δεν προσπαθήσω, δεν θα μάθω ποτέ!:grandpa:!Τι στο καλό, εδώ εμφανίζουμε φιλμ, εκεί θα σκαλώσουμε;:flipout:
 
Re: Απάντηση: Η Μαγειρική στην ζωή μας

Αν δεν προσπαθήσω, δεν θα μάθω ποτέ!:grandpa:!Τι στο καλό, εδώ εμφανίζουμε φιλμ, εκεί θα σκαλώσουμε;:flipout:

Δεν αλλάζεις avatar πρώτα γιατί αυτό που έχεις παραπέμπει σε "μεγάλες" στιγμές της μαγειρικής!!!!!!!!!!!!!!! :flipout::flipout::flipout:
 
Re: Απάντηση: Η Μαγειρική στην ζωή μας

Αν δεν προσπαθήσω, δεν θα μάθω ποτέ!:grandpa:!Τι στο καλό, εδώ εμφανίζουμε φιλμ, εκεί θα σκαλώσουμε;:flipout:

:flipout:



Αντε δεν γραφετε τον τροπο παρασκευης του τσουρεκιου ?

Στελιτο ορμα.
 
Υπάρχουν ένα σωρό βιντεάκια, με κορυφαίο το "Chickin in da baske"!

Στο θέμα μας όμως:

300γρ. ζάχαρη
5 αυγά
1 κιλό αλεύρι σκληρό καλής ποιότητας(υπάρχουν και αλεύρια που λένε για τσουρέκι-αλλατίνη μωβ νομίζω)
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά σούπας μαχλέπι
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαστίχα Χίου κοπανισμένη
1 κούπα γάλα ζεστό
1 κύβο φρέσκια μαγιά περίπου 50γρ.
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Λευκό και μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα
100γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα,ανακατεύοντας πολύ καλά. Βάζουμε σε μια λεκάνη ή στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο λιωμένο, τη μαγιά, τα αυγά, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε πολύ καλά για αρκετή ώρα για να αποκτήσει ελαστικότητα και να γίνει λεία(να μην κολλάει πολύ στα χέρια). Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 2 ώρες. Την ξαναζυμώνουμε και πλάθουμε τα τσουρέκια τα οποία τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο αλευρωμένο ταψί και τα αφήνουμε σκεπασμένα με πετσέτα να φουσκώσουν για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με κρόκο αυγού, τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και λευκό και μαύρο σουσάμι, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Από το in.gr, με bold τα σημεία που κατ' εμέ θέλουν προσοχή
 
Last edited:
Τσουρέκι Πολίτικο

Είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο.

* ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ :3
* ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ : 5 ώρες περίπου (μαζί με το ψήσιμο σε 2 δόσεις) και δεδομένου ότι έχεις συγκεντρωμένα από πριν τα υλικά στον πάγκο σου.


ΥΛΙΚΑ :

* 1 συσκευασία αλεύρι Robin Hood (1 kg)
* 3 κοφτές κ.σ μαγιά ξερή (3 φακελάκια)
* 85 γραμ. μαγιά νωπή (2 συσκευασίες)
* ½ φλυτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό (120 γραμ)
* 1½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη (380 γραμ)
* λίγο αλάτι (1 πρέζα)
* ½ κ.σ μαχλέπι κοπανισμένο σκόνη (5 γραμ)
* 1 κ.σ μαστίχα κοπανισμένη σκόνη (6 γραμ)
* ½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα ζεστό όχι καυτό (120 γραμ)
* 5 αυγά
* ¾ φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο Lurpak αγελάδος λιωμένο ζεστό – 170 γραμ. περίπου.
* λίγο σουσάμι ή αμύγδαλα φιλέ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

* Βάζουμε σε μία λεκάνη την μαγιά (νωπή και σκόνη) το νερό και 2½ κ.σ αλεύρι και δημιουργούμε έναν χυλό.1_400_10
* Σκεπάζουμε με σακούλα και πετσέτα από επάνω την λεκάνη και αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσει το μείγμα (προζύμι).
* Eν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη, το μαχλέπι, την μαστίχα, το αλάτι και το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι.
* Σε μία δεύτερη λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτουμε το προζύμι και τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε αναμείξει στο μίξερ.
* Ζυμώνουμε για 20 λεπτά περίπου ώσπου το μείγμα μας να μην κολλάει καθόλου στα τοιχώματα της λεκάνης.
* Σκεπάζουμε όλη την λεκάνη με σακούλα και από επάνω και κάτω με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 90 λεπτά.
* Πλάθουμε τα τσουρέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί από κάτω.2_400_13
* Αφήνουμε έτσι τα τσουρέκια για 60 λεπτά (χωρίς να αλείψουμε με αυγό).
* Αλείφω με κρόκο αυγού όλη την επιφάνεια του τσουρεκιού, προσθέτω και φιλέ αμύγδαλα ή σουσάμι και ψήνω στην κάτω θέση του φούρνου (όχι όμως να ακουμπάει στο πάτο του φούρνου) στους 180 βαθμούς σε πρόγραμμα πάνω κάτω και ψήνουμε για 40-45 λεπτά την κάθε φορά.
* Η δόση αυτή βγάζει 2 κιλά περίπου τσουρέκια τα οποία προτείνω να τα ψήσεις σε 2 δόσεις (εάν τα ψήσεις με μία φορά θα είναι πολύ το υλικό και δεν θα ψηθεί καλά).
* Επίσης μην τα πλάσεις πολύ μικρά αλλά ούτε και πολύ μεγάλα. Μπορείς να δημιουργήσετε 2 ισομεγέθη τσουρέκια (ένα την κάθε δόση) ή 2 (1 μεγάλο την μία δόση και 1 την άλλη) το πολύ γιατί τα πολύ μικρά θα καούν ενώ τα πολύ μεγάλα θα μείνουν άψητα.

Μικρά μυστικά

* Η λεκάνη που θα αναμείξεις όλα τα υλικά να μην είναι πολύ μικρή γιατί όταν φουσκώσει το υλικό μπορεί να υπερχειλίσει και να σου λερώσει τα πάντα.
* Δεδομένου ότι τα φλυτζάνια και τα κουτάλια από σπίτι σε σπίτι διαφέρουν, καλύτερα χρησιμοποίησε τα γραμμάρια που σου δίνω για πιο ακριβές αποτέλεσμα.
* Για να κάνεις την μαστίχα σκόνη, αγόρασε ένα φακελάκι σε κομμάτια μαστίχας, βάλε το μία ημέρα στην κατάψυξη, μετά βγάλτο και βάλε το στο mulinex ή στο μπλέντερ σου ώστε να γίνει σκόνη. Αμέσως μετά ξέβγαλε το μπωλ του μπλέντερ με ζεστό νερό και σαπουνάδα γιατί η σκόνη της μαστίχας είναι κολλώδης και πλένεται πολύ δύσκολα όταν ξεραθεί. Αξίζει να πάρεις 2 συσκευασίες μαστίχα για να την διατηρείς την υπόλοιπη στην κατάψυξη.· Όταν θα λειώσεις το βούτυρο, θα σχηματιστεί αφρός τον οποίο θα πρέπει να αφαιρέσεις οπωσδήποτε με ένα κουτάλι.
* Κατά το ψήσιμο, περίπου στα πρώτα 30 λεπτά βάλε στο επάνω μέρος του τσουρεκιού αλουμινόχαρτο για να μην σου καεί η επιφάνειά του.
* Τέλος, μόλις ψηθούν τα τσουρέκια μετά από 10-15 λεπτά τύλιξέ τα εξ’ ολοκλήρου με διάφανη μεμβράνη ώστε να διατηρηθούν μαλακά και να μην ξεραθούν. Κάθε φορά που θα το καταναλώνεις, θα τυλιγεις ό,τι περισσεύει με διάφανη μεμβράνη.
* Διατηρείται εκτός ψυγείου.
 
Τσουρέκι Πολίτικο

Είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο.

* ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ :3

Πάρα πολύ καλό ακούγεται, αλλά κομματάκι δύσκολο.

Βαθμός δυσκολίας με το δυσκολότερο πόσο;
 
Απάντηση: Re: Η Μαγειρική στην ζωή μας

Ειπα να την δωσω Σαββατο αλλα πρεπει να βρειτε τα υλικα οσοι δεν ειστε φανατικοι της οποτε παρτε την.



Μαγειριτσα



Eνα κεφαλακι αρνισιο μουλιασμα και μετα χτυπημα στη μυτη να καθαρισει. Εναλλακτικα αντι για κεφαλακι βραζουμε εναν λαιμο αρνιου για μια ωρα το πολύ με αρκετο νερο μεσα για να φτιαξουμε κρεατοζωμο.

Ζεματαμε 10-15 λεπτα δυο αρνισιες συκωταριες, και στην συνεχεια τις κοβουμε σε κυβακια αρκετα μικρα.


Σε µια κατσαρολα ψιλοκοβουμε φρεσκα κρεμμυδια(10 μεγαλα με ουρες) μαραθο (1 ματσακι) και ανιθο(1 ματσακι) και μια κουταλια βουτυρο. Ισως και μισο μαρουλι αν τα κρεατα ειναι πολλα.

Τσιγαριζουμε μαζι τους τα κρεατακια και τα συκωτακια .Οταν ροδισουν τα λαχανικα ριχνουμε το κρεατοζωμο σουρωνοντας το.

Και παιρνουν ολα μια βραση...και 5 λεπτα πριν το σβησετε ριχνετε ενα φλυτζανακι του τσαγιου ρυζι.

Φτιαχνουμε αυγολεμονο ως εξης:

Xτυπαμε τα ασπραδια απο 4 αυγα και πριν γινει μαρεγκα ριχνουμε και τους κροκους μεσα και στην συνεχεια το χυμο ενος μεγαλου λεμονιου.
Ριχνουμε στο μιγμα 2 κουταλιες καυτης σουπας και ανακατευουμε για να μην μας κοψει το αυγολεμονο και το ριχνουμε λιγο λιγο στην μαγειριτσα.


Καλη ορεξη.






Φετος ειναι η τριτη χρονια που την φτιαχνω αυτην και ειναι μια υπερχοη "κρεατενια" σουπα αρκετα πηχτη και με μυρωδια που τρελαινει.
Μόλις τελείωσα τή δική μας !!
Ή συνταγή μοιάζει αρκετά. Δέν έβαλα τό κεφαλάκι (φέτος) ενώ προσέθεσα καί λίγο δυόσμο. Επίσης έβαλα 4 μαρούλια (άλλες χρονιές έβαζα καί 6).
Τέλος αυγολέμονο μέ 3 αυγά καί 4 λεμόνια, μάς αρέσει ξυνούτσικη..
Καλή Ανάσταση καί καλή όρεξη !!
 
Μολις ολοκληρωσα την τουρτα νουγκατινα. Ισως το καλυτερο γλυκο απο τα γλυκα που κανω, αλλα τρελη μανουρα. Για τους αντρες της παρεας που μαγειρευουν και ισως θελησουν να το κανουν μονοι τους...καλυτερα να εχετε τη μανα/αδερφη/γυναικα/κοπελα/φιλη σας διπλα για να πλενει:p Λερωνεις το ενα σκευος μετα το αλλο!

Το λεπον:

Για το μπισκοτο:
-240γρ αμυγδαλοψιχα
-240γρ αχνη ζαχαρη
-9 ασπραδια
-90γρ κρυσταλλικη ζαχαρη

Χτυπαμε τα ασπραδια και τα κανουμε μαρεγκα (εννοειται με το μιξερ). Αφου σφιξει πολυ η μαρεγκα, ριχνουμε σιγα σιγα την κρυσταλλικη ζαχαρη. Σιγα σιγα ομως, γιατι μπορει να κοψει η μαρεγκα. Ενω τω μεταξυ ανακατευουμε αχνη ζαχαρη και αμυγδαλοψιχα καλα. Αφου εχουμε χτυπησει λιγο τη μαρεγκα με την κρυσταλλικη, σταματαμε το ανακατεμα τελειως. Ριχνουμε σιγα σιγα την αχνη και την αμυγδαλοψιχα (που λιγο πριν εχουμε απλως ανακατεψει) στη μαρεγκα και ανακατευουμε απαλα (οχι με το μιξερ αλλα με μια κουταλα). Σε τρια ταψια (η ενα, αλλα θα το κανουμε 3 φορες) απλωνουμε λαδοκολλα. Παιρνουμε ενα ταψι με διαμετρο 24εκ και κανουμε το περιγραμμα με μολυβι. Γυρναμε τη λαδοκολλα αναποδα για να μην ερθει σε επαφη το μιγμα με το μολυβι, και απλωνουμε το μιγμα μεσα στον κυκλο. Οπως ειπα, θελουμε 3 τετοια μπισκοτα αρα κανουμε το ιδιο σε τρια ταψια η σε ενα αλλα επι τρεις φορες. Ψηνουμε για 30-35 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο, στους 160-170. Οταν τα βγαλετε, αφηστε τα να κρυωσουν και μετα με μια σπατουλα ξεκολληστε το μπισκοτο απο τη λαδοκολλα. Ειναι σιγουρο οτι θα κολλησει.

Για την κρεμα:
-700γρ φρεσκο γαλα
-300γρ κρεμα γαλακτος 35%
-80γρ κορν φλαουρ
-6 κροκους
-2 αυγα ολοκληρα
-160γρ κρυσταλλικη ζαχαρη
-1 κλωναρακι βανιλιας κομμενο στη μεση
-300γρ κρεμα γαλακτος 35% χτυπημενη σε παχυρευστη μορφη
-2 φυλλα ζελατινης

Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το κλωναρακι βανιλιας, τα 700γρ γαλακτος και τα 300γρ κρεμας γαλακτος (οχι τη χτυπημενη). Σε αλλο σκευος ανακατευουμε το κορν φλαουρ με τα αυγα, τους κροκους και την κρυσταλλικη ζαχαρη. Πριν βρασει το γαλα με την κρεμα παιρνουμε το 1/3 και το ριχνουμε στο σκευος με τα αυγα και το κορν φλαουρ και ανακατευουμε. Υστερα το προσθετουμε στο γαλα που ειναι στη φωτια και συνεχιζουμε να ανακατευουμε. Μολις φουσκωσει, πηξει και κοχλασει η κρεμα τραβαμε απο τη φωτια την κατσαρολα. Μαλακωνουμε τα φυλλα ζελατινης σε κρυο νερο και τα ριχνουμε στην κρεμα και ανακατευουμε. Στη συνεχεια βαζουμε την κρεμα σε καθαρο σκευος και την αφηνουμε να φτασει σε θερμοκρασια δωματιου. Tip: παρτε ενα μεγαλυτερο σκευος απο αυτο στο οποιο εχετε την κρεμα, γεμιστε το παγακια και νερο και βαλτε το σκευος με την κρεμα εκει μεσα. θα παγωσει γρηγορα. Αφου χλιαρυνει η κρεμα, ριχνουμε την χτυπημενη σε παχυρευστη μορφη κρεμα γαλακτος στην κρεμα και ανακατευουμε.

Διακοσμηση:

Αφου τα μπισκοτα εχουν κρυωσει και η κρεμα το ιδιο, ηρθε η ωρα του πρωτου σταδιου της διακοσμησης. Παιρνουμε το ταψι με διαμετρο 24εκ. και το βαζουμε σε μια πιατελα. Βασικα, δε θελουμε ταψι αλλα τσερκι, δηλαδη χωρις πατο. Βαζουμε το ταψι στην πιατελα και τοποθετουμε το ενα απο τα τρια μπισκοτα στον πατο. Πανω το απο το μπισκοτο, ριχουμε τη μιση κρεμα και απο πανω τοποθετουμε το δευτερο μπισκοτο. Μετα ριχνουμε απο πανω και την υπολοιπη μιση κρεμα (και απλωνουμε εννοειται) και τοποθετουμε και το τελευταιο μπισκοτο πανω πανω. Βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει καλα. Περναμε στο δευτερο σταδιο. Βγαζουμε απο το ψυγειο και ξεφορμαρουμε. Χτυπαμε κρεμα γαλακτος η μορφατ με γαλα και τα κανουμε σαντιγι. Προσοχη ομως, δε θα βαλετε αλλη ζαχαρη. Το μπισκοτο με την κρεμα ειναι αρκετα γλυκα, οποτε θελουμε αυτη η σαντιγι να ειναι αγλυκη. Αφου φτιαξουμε τη σαντιγι, την απλωνουμε πανω στην τουρτα (πανω και στα πλαγια). Διακοσμουμε με αμυγδαλο φιλε.

Πις οφ κεικ, ε? :p
 
Re: Απάντηση: Re: Η Μαγειρική στην ζωή μας

Μόλις τελείωσα τή δική μας !!
Ή συνταγή μοιάζει αρκετά. Δέν έβαλα τό κεφαλάκι (φέτος) ενώ προσέθεσα καί λίγο δυόσμο. Επίσης έβαλα 4 μαρούλια (άλλες χρονιές έβαζα καί 6).
Τέλος αυγολέμονο μέ 3 αυγά καί 4 λεμόνια, μάς αρέσει ξυνούτσικη..
Καλή Ανάσταση καί καλή όρεξη !!

Κι εγω μολις την σβηνω Ακη και αρχιζω αυγολεμονο :grinning-smiley-043

Επαιξα χωρις μαρουλια φετος , εβαλα παρα πολυ μαραθο και ανιθο καθως και πολλα κρεμμυδακια.


Το μαρουλι το προτιμω περισσοτερο στο φρικασε που ακολουθει την δευτερα με τα υπολοιπα του αρνιου :D


Kαλη Ανασταση και με το μαλακο το φαγητο .