Μολις ολοκληρωσα την τουρτα νουγκατινα. Ισως το καλυτερο γλυκο απο τα γλυκα που κανω, αλλα τρελη μανουρα. Για τους αντρες της παρεας που μαγειρευουν και ισως θελησουν να το κανουν μονοι τους...καλυτερα να εχετε τη μανα/αδερφη/γυναικα/κοπελα/φιλη σας διπλα για να πλενει

Λερωνεις το ενα σκευος μετα το αλλο!
Το λεπον:
Για το μπισκοτο:
-240γρ αμυγδαλοψιχα
-240γρ αχνη ζαχαρη
-9 ασπραδια
-90γρ κρυσταλλικη ζαχαρη
Χτυπαμε τα ασπραδια και τα κανουμε μαρεγκα (εννοειται με το μιξερ). Αφου σφιξει πολυ η μαρεγκα, ριχνουμε σιγα σιγα την κρυσταλλικη ζαχαρη. Σιγα σιγα ομως, γιατι μπορει να κοψει η μαρεγκα. Ενω τω μεταξυ ανακατευουμε αχνη ζαχαρη και αμυγδαλοψιχα καλα. Αφου εχουμε χτυπησει λιγο τη μαρεγκα με την κρυσταλλικη, σταματαμε το ανακατεμα τελειως. Ριχνουμε σιγα σιγα την αχνη και την αμυγδαλοψιχα (που λιγο πριν εχουμε απλως ανακατεψει) στη μαρεγκα και ανακατευουμε απαλα (οχι με το μιξερ αλλα με μια κουταλα). Σε τρια ταψια (η ενα, αλλα θα το κανουμε 3 φορες) απλωνουμε λαδοκολλα. Παιρνουμε ενα ταψι με διαμετρο 24εκ και κανουμε το περιγραμμα με μολυβι. Γυρναμε τη λαδοκολλα αναποδα για να μην ερθει σε επαφη το μιγμα με το μολυβι, και απλωνουμε το μιγμα μεσα στον κυκλο. Οπως ειπα, θελουμε 3 τετοια μπισκοτα αρα κανουμε το ιδιο σε τρια ταψια η σε ενα αλλα επι τρεις φορες. Ψηνουμε για 30-35 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο, στους 160-170. Οταν τα βγαλετε, αφηστε τα να κρυωσουν και μετα με μια σπατουλα ξεκολληστε το μπισκοτο απο τη λαδοκολλα. Ειναι σιγουρο οτι θα κολλησει.
Για την κρεμα:
-700γρ φρεσκο γαλα
-300γρ κρεμα γαλακτος 35%
-80γρ κορν φλαουρ
-6 κροκους
-2 αυγα ολοκληρα
-160γρ κρυσταλλικη ζαχαρη
-1 κλωναρακι βανιλιας κομμενο στη μεση
-300γρ κρεμα γαλακτος 35% χτυπημενη σε παχυρευστη μορφη
-2 φυλλα ζελατινης
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το κλωναρακι βανιλιας, τα 700γρ γαλακτος και τα 300γρ κρεμας γαλακτος (οχι τη χτυπημενη). Σε αλλο σκευος ανακατευουμε το κορν φλαουρ με τα αυγα, τους κροκους και την κρυσταλλικη ζαχαρη. Πριν βρασει το γαλα με την κρεμα παιρνουμε το 1/3 και το ριχνουμε στο σκευος με τα αυγα και το κορν φλαουρ και ανακατευουμε. Υστερα το προσθετουμε στο γαλα που ειναι στη φωτια και συνεχιζουμε να ανακατευουμε. Μολις φουσκωσει, πηξει και κοχλασει η κρεμα τραβαμε απο τη φωτια την κατσαρολα. Μαλακωνουμε τα φυλλα ζελατινης σε κρυο νερο και τα ριχνουμε στην κρεμα και ανακατευουμε. Στη συνεχεια βαζουμε την κρεμα σε καθαρο σκευος και την αφηνουμε να φτασει σε θερμοκρασια δωματιου. Tip: παρτε ενα μεγαλυτερο σκευος απο αυτο στο οποιο εχετε την κρεμα, γεμιστε το παγακια και νερο και βαλτε το σκευος με την κρεμα εκει μεσα. θα παγωσει γρηγορα. Αφου χλιαρυνει η κρεμα, ριχνουμε την χτυπημενη σε παχυρευστη μορφη κρεμα γαλακτος στην κρεμα και ανακατευουμε.
Διακοσμηση:
Αφου τα μπισκοτα εχουν κρυωσει και η κρεμα το ιδιο, ηρθε η ωρα του πρωτου σταδιου της διακοσμησης. Παιρνουμε το ταψι με διαμετρο 24εκ. και το βαζουμε σε μια πιατελα. Βασικα, δε θελουμε ταψι αλλα τσερκι, δηλαδη χωρις πατο. Βαζουμε το ταψι στην πιατελα και τοποθετουμε το ενα απο τα τρια μπισκοτα στον πατο. Πανω το απο το μπισκοτο, ριχουμε τη μιση κρεμα και απο πανω τοποθετουμε το δευτερο μπισκοτο. Μετα ριχνουμε απο πανω και την υπολοιπη μιση κρεμα (και απλωνουμε εννοειται) και τοποθετουμε και το τελευταιο μπισκοτο πανω πανω. Βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει καλα. Περναμε στο δευτερο σταδιο. Βγαζουμε απο το ψυγειο και ξεφορμαρουμε. Χτυπαμε κρεμα γαλακτος η μορφατ με γαλα και τα κανουμε σαντιγι. Προσοχη ομως, δε θα βαλετε αλλη ζαχαρη. Το μπισκοτο με την κρεμα ειναι αρκετα γλυκα, οποτε θελουμε αυτη η σαντιγι να ειναι αγλυκη. Αφου φτιαξουμε τη σαντιγι, την απλωνουμε πανω στην τουρτα (πανω και στα πλαγια). Διακοσμουμε με αμυγδαλο φιλε.
Πις οφ κεικ, ε?
