Η Μαγειρική στην ζωή μας

Λοιπον...
Τερμα τα ψεματα πρεπει να χασω κιλα με την ευκαιρια της καραντινας και οχι το αντιθετο.
Αλλα να μην θυσιασουμε και την απολαυση της γευσης, δεν κανουμε νηστεια...(προς τ παρων)

Σκεφτηκα να φωτογραφισω το πιατο που εφτιαξα το μεσημερι. Για τους εξης κλογους...
α) Ειναι ελαφρυ υγειηνο και δεν βαζεις πραγματα που μπορει να εχει αγγιξει ο αλλος με τα χερια τους στο ΣΜ, αλλα και να το εχει κανει καθαριζεις ετσι κι αλλιως το εξωτερικο.
β) Οταν το φας νιωθεις ξεκαθαρα την αισθηση του χορτασμου και δεν νιωθεις στερηση να θες να τιμμπησει κατι επιπλεον.
γ) Δεν τραβαει αλκοολ (οπως διαφορα μερακλιδικα)
4) Εχει μια εξαιρετικη γκαμμα απο διαφορες γευσεις.

Λοιπον ιδου

IMG_0119.jpg

Ψιλοκομενο λαχανο ( σκληρο σε μπαλα)
Τρυμενο καροτο
Cranberries
Goji
Λιγο ελαιολαδο
Ζαμπον (βρασμενο)
Μπορειτε να προσθεσετε στο ζαμπον, μια σαλτσα απο κρεμα σογιας με αρωματικα πιπέρια...

Η σαλατα καθεαυτη μπορειτε να την φτιαξετε σε ποσοτητα, ετσι και την κρατατε σε ενα μπωλ κλειστη, στο ψυγειο ανετα 3 μερες, και την βγαζετε οποτε θελετε να φατε κατι και να σας κοψει την πεινα, η για καθαρο μεσημεριανο.

Με δικη σας ευθυνη, μπορειτε αντι ζαμπον να προσθεσετε μικρα κομματακια ( ζαρια ) φετας. Σπαει η γευση και δινει μια αντιθεση γλυκου αλμυρου που ειναι ενδιαφερουσα. Πραγματικα ξεχνατε την πεινα για καποιες ωρες, και ειναι και ευγευστο. Βεβαια δεν ειναι αυτο που τρως βλεποντας μια σειρα...Αλλα δεν πειραζει.
Πρεπει να μαθουμε να τρωμε και χωρις σειρες, η να βλεπουμε σειρες χωρις να τρωμε... Βασικο !

Λοιπον να ετοιμαζομαστε σιγα σιγα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

η κλασικη ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

η μανιταρο ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Πωπω πως πέρασαν οι μέρες και δεν πήραμε χαμπάρι από Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα εδώ.

Τη Μανιταρίτσα την έφτιαξα πέρσι και ήταν ΟΛΑ τα λεφτά, την προτείνω ανεπιφύλακτα, ειδικά σε όσους δεν τρελαίνονται με τα 'περίεργα' κομμάτια του αρνιού.

Ασχολούμαι με την μαγειρική - ερασιτεχνικά, αλλά ασχολούμαι... Οταν πρωτοξεκίνησα να ακολουθώ συνταγές απο βιντεάκια ή απο την τηλεόραση, νόμισα οτι όλα είναι τόσο εύκολα όπως φαίνονται στην οθόνη... Αλλά με την πρώτη απόπειρα, (δεν θυμάμαι τι προσπάθησα να φτιάξω), έμαθα με τον χειρότερο τρόπο αυτό που δεν λέει κανείς στα βίντεος και δεν δείχνουν οι εκπομπές στην τηλεόραση... ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΑΠΛΥΤΑ ΓΙΑ ΛΑΝΤΖΑ !!! ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!... Θέλεις 15 λεπτά συμμετοχή στο μαγείρεμα και μία ώρα για πλύσιμο μετά... Να μου λείπει... Τώρα πλέον απο μαγειρευτά φτιάχνω μόνο οτι μπορεί να γίνει με δύο κατσαρόλες ή τηγάνια κι ένα λεκανάκι... Οτι μπαίνει σε μια κατσαρόλα δεν ξαναβγαίνει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενο στάδιο ούτε να περιμένει κάπου μέχρι να έρθει η ώρα του... Προφανώς οτι θέλει μπεσαμέλ και παράξενες σάλτσες έχουν εξοστρακιστεί απο το μενού... Μαγειρεύουμε για να ζούμε, δεν ζούμε για να μαγειρεύουμε και κυρίως να πλένουμε μαγειρικά σκεύη - δεν υπάρχει καμμιά απόλαυση σ'αυτό...

Για αυτο πρεπει να παιζεις εξυπνα.

Χρησιμοποιησε σκευη πχ που μπορουν να μπουν και τηγανι και φουρνο ( αν το φαγητο απαιτει και τα δυο περασματα)

Αν δεν εχεις πολλες αναγκες σε ποσοτητα (aka μεγαλα παιδια που ζουν μονα τους πλεον) ενας ταβάς ειναι το καλυτερο σκευος για να περιορισεις την λαντζα.

Και τηγανι και κατσαρολα και ταψι μαζι.

Ε, ναί, έτσι κάνω. Εξοπλισμό έχω καλό, αλλά κάτι παράξενα μίξερ, κάτι πολυμηχανήματα, κλπ, πήγαν στο πατάρι (παρέα με μισό Κωτσόβολο).

Re: Απάντηση: Η Μαγειρική στην ζωή μας

Ασχολούμαι με την μαγειρική - ερασιτεχνικά, αλλά ασχολούμαι... Οταν πρωτοξεκίνησα να ακολουθώ συνταγές απο βιντεάκια ή απο την τηλεόραση, νόμισα οτι όλα είναι τόσο εύκολα όπως φαίνονται στην οθόνη... Αλλά με την πρώτη απόπειρα, (δεν θυμάμαι τι προσπάθησα να φτιάξω), έμαθα με τον χειρότερο τρόπο αυτό που δεν λέει κανείς στα βίντεος και δεν δείχνουν οι εκπομπές στην τηλεόραση... ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΑΠΛΥΤΑ ΓΙΑ ΛΑΝΤΖΑ !!! ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!... Θέλεις 15 λεπτά συμμετοχή στο μαγείρεμα και μία ώρα για πλύσιμο μετά... Να μου λείπει... Τώρα πλέον απο μαγειρευτά φτιάχνω μόνο οτι μπορεί να γίνει με δύο κατσαρόλες ή τηγάνια κι ένα λεκανάκι... Οτι μπαίνει σε μια κατσαρόλα δεν ξαναβγαίνει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενο στάδιο ούτε να περιμένει κάπου μέχρι να έρθει η ώρα του... Προφανώς οτι θέλει μπεσαμέλ και παράξενες σάλτσες έχουν εξοστρακιστεί απο το μενού... Μαγειρεύουμε για να ζούμε, δεν ζούμε για να μαγειρεύουμε και κυρίως να πλένουμε μαγειρικά σκεύη - δεν υπάρχει καμμιά απόλαυση σ'αυτό...

Και εμένα μου αρεσει η μαγειρική, αλλά οταν τα κάνεις 2-3 φορές και μετά βλέπεις του βουνο, λες....ε ας κανω κατι πιο απλο. Εγώ σε κάποια φαση απο βαρεμάρα εβραζα τα μακαρονια στην ιδια κατσαρολα με την σαλτσα! Ηταν και πιο ωραια να πω την αληθεια!

Re: Απάντηση: Η Μαγειρική στην ζωή μας

Ε, ναί, έτσι κάνω. Εξοπλισμό έχω καλό, αλλά κάτι παράξενα μίξερ, κάτι πολυμηχανήματα, κλπ, πήγαν στο πατάρι (παρέα με μισό Κωτσόβολο).

Ρε συ τα περισσότερα πράγματα που κάνουνοι τηλε-μαγειροι ειναι για διαφημιστικους λόγους και εντυπωσιασμου. Ο καθένας υιοθετει ενα υφάκι και απλα το πουλαει. Ας δε που παντα θα βάζουν διαφημιζομενα προιοντα. Απο την άλλη η ζαχαροπλαστικη για μενα θέλει περισσοτερη τεχνη και σκεύη. Γιαυτο μακρία! χαχαχαχα

Ρωτω εναν φιλο σεφ που καθε βραδυ μιλαμε :

Ρε συ σπιτι μαγειρευεις εσυ ή γυναικα σου ?

Εγω για θεμα ταχυτητας μου λεει .

Και κανεις γκουρμεδιες και τα φροντιζεις τα φαγητα ?

Τι λες ρε ? Ολα μεσα !! Μπλουμ :flipout:

Οι σεφ (full time τουλάχιστον) συνήθως δεν μαγειρεύουν σπίτι.
Είναι σαν να έχεις ρεπό από την όποια δουλειά σου και σπίτι να έχεις το ίδιο χόμπι.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών τηλε/ιντερνετομάγειρες. Κάποιοι αξίζουν τον κόπο (και συνήθως αυτοί είναι απλά συγκυριακά στο γυαλί, ενώ κανονικά τρέχουν καλά εστιατόρια). Kάποιοι απλά κάνουν πασαρέλα και διαφημίζουν τα προΪόντα τους.

Εμένα αγαπημένος μου εδώ και λίγα χρόνια είναι ο Λουκάκος.

Βέβαια, ακολουθώντας τους σιγά σιγά σχηματίζεις και ένα άλφα ένστικτο/αντίληψη και καταλαβαίνεις τι πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα και που να βάλεις νερό στο κρασί σου.

Πχ, ο Λουκάκος κάθε φορά πετάει μέσα 2-3 τούβλα βούτυρο, που το καθένα είναι η δική μου κατανάλωση για ένα μήνα. :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Μαγειρική στην ζωή μας

[
Και εμένα μου αρεσει η μαγειρική, αλλά οταν τα κάνεις 2-3 φορές και μετά βλέπεις του βουνο, λες....ε ας κανω κατι πιο απλο. Εγώ σε κάποια φαση απο βαρεμάρα εβραζα τα μακαρονια στην ιδια κατσαρολα με την σαλτσα! Ηταν και πιο ωραια να πω την αληθεια!

Α, δεν έχω φτάσει εκεί ακόμα... :) Aλλά δεν αντέχω το βουνό που μαζεύεται. Εβλεπα σήμερα πως έφτιαχνε ο Πετρετζίκης ψωμί για πίτσα και σε άλλο βίντεο φρέσκα ζυμαρικά... Εργοτάξιο ολόκληρο... Βέβαια, μετά την χρήση τα έβαζε κάτω απο τον πάγκο που δεν τα πιάνει η κάμερα... Κάποιο θύμα θα κάτσει μετά να τα πλύνει όλα... :)

Ρε συ τα περισσότερα πράγματα που κάνουνοι τηλε-μαγειροι ειναι για διαφημιστικους λόγους και εντυπωσιασμου. Ο καθένας υιοθετει ενα υφάκι και απλα το πουλαει. Ας δε που παντα θα βάζουν διαφημιζομενα προιοντα. Απο την άλλη η ζαχαροπλαστικη για μενα θέλει περισσοτερη τεχνη και σκεύη. Γιαυτο μακρία! χαχαχαχα

Η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια σε ποσότητες και χρόνο - και κάνεις την κουζίνα χάλια με το που απλώνεις τα εργαλεία...

Απάντηση: Re: Η Μαγειρική στην ζωή μας

Υπάρχουν διαφόρων ειδών τηλε/ιντερνετομάγειρες. Κάποιοι αξίζουν τον κόπο (και συνήθως αυτοί είναι απλά συγκυριακά στο γυαλί, ενώ κανονικά τρέχουν καλά εστιατόρια). Kάποιοι απλά κάνουν πασαρέλα και διαφημίζουν τα προΪόντα τους.

Εμένα αγαπημένος μου εδώ και λίγα χρόνια είναι ο Λουκάκος.

Βέβαια, ακολουθώντας τους σιγά σιγά σχηματίζεις και ένα άλφα ένστικτο/αντίληψη και καταλαβαίνεις τι πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα και που να βάλεις νερό στο κρασί σου.

Πχ, ο Λουκάκος κάθε φορά πετάει μέσα 2-3 τούβλα βούτυρο, που το καθένα είναι η δική μου κατανάλωση για ένα μήνα. :BDGBGDB55:
Kι εμένα.Είναι δε ο μόνος που απαντάει σε όλα σχεδόν τα σχόλια όσων σχολιάζουν τα βίντεό του στο youtube.
Eκείνος που είναι υπερτιμημένος είναι ο Πετρετζίκης.
Ότι και να φτιάξει,θα βάλει θυμάρι.
Έβλεπα ένα βίντεό του τις προάλλες και αφού έχει τελειώσει το μαγείρεμα,στο τέλος του σερβιρίσματος,χώνει και θυμάρι,οπότε κάποιος του σχολιάζει:"Kάποια στιγμή τρόμαξα γιατί νόμιζα ότι ξέχασες το θυμάρι".

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Μαγειρική στην ζωή μας

[

Α, δεν έχω φτάσει εκεί ακόμα... :) Aλλά δεν αντέχω το βουνό που μαζεύεται. Εβλεπα σήμερα πως έφτιαχνε ο Πετρετζίκης ψωμί για πίτσα και σε άλλο βίντεο φρέσκα ζυμαρικά... Εργοτάξιο ολόκληρο... Βέβαια, μετά την χρήση τα έβαζε κάτω απο τον πάγκο που δεν τα πιάνει η κάμερα... Κάποιο θύμα θα κάτσει μετά να τα πλύνει όλα... :)

E ναι, το 80% της δουλειάς στην κουζίνα εστιατορίου είναι η λάντζα, ένας μαγειρεύει, πέντε τρέχουν απο πισω του για να καθαρίζουν. Όλοι οι σεφ έτσι ξεκινάνε απο την λάντζα και το καθάρισμα, γι αυτό είναι λίγες οι γυναίκες σεφ, γιατί δεν αντέχουν την καθαρά σωματική σκληρή εργασία της κουζινας.

Re: Απάντηση: Re: Η Μαγειρική στην ζωή μας

Kι εμένα.Είναι δε ο μόνος που απαντάει σε όλα σχεδόν τα σχόλια όσων σχολιάζουν τα βίντεό του στο youtube.
Eκείνος που είναι υπερτιμημένος είναι ο Πετρετζίκης.
Ότι και να φτιάξει,θα βάλει θυμάρι.
Έβλεπα ένα βίντεό του τις προάλλες και αφού έχει τελειώσει το μαγείρεμα,στο τέλος του σερβιρίσματος,χώνει και θυμάρι,οπότε κάποιος του σχολιάζει:"Kάποια στιγμή τρόμαξα γιατί νόμιζα ότι ξέχασες το θυμάρι".

Καλά, αυτό το έχουν όλοι. Ο κάθε σεφ έχει την υπογραφή του, ένα συστατικό που μπαίνει σχεδόν παντού. Ο Jamie Oliver ας πούμε είχε λεμόνι και πιπέρι, τα έβαζε παντού, εκτός απο εκεί που έπρεπε. Μια φορά είχε φτιάξει ζεστή σοκολάτα με πιπέρι, άλλη φορά έψησε φρέσκο ψάρι στη Σικελία και αντί να του βάλει λεμόνι, έβαλε τριμμένη φλούδα απο πορτοκάλι-τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Το πιπερι στην σοκολατα δεν ειναι σπανιο. Παιζει αρκετα στην δημιουργικη κουζινα (που τρωγεται εννοω)

Τωρα το πορτοκαλι στο ψαρι ειναι καπως....

Ισχύει για το υλικο-υπογραφή του καθενός! Ο Πετρετζικης παντου θυμάρι ...ειπαμε δινει άρωμα αλλα ημαρτον! Εγώ πάλι στα δικα μου βάζω κουρκουμα σε ολες τις σαλτσες/σουπες. 1) κανει καλό 2) μου δινει μια γευση περιεργη για εμένα!

Πιπέρι εννοειται βάζω παντου, ακομα και στο τσαι! Το φρέσκο πιπέρι με το τσαι ειναι πολυ καλό και κάνει και πολυ καλο στην υγεια! Ψάχτε το! Μια φορα δοκιμάσα να κάνω φρέσκα ζυμαρικά, ενταξει δεν ειναι κατι κατι πολυ μπελαλιδικο εαν εχεις μηχανη (ευτυχως εχω) αλλη γεύση το φρεσκο ζυμαρικο!

Πολυ μπελας ρε συ το φρεσκο ζυμαρικο

Εγω εκανα χτες 2 διαφορετικες πιτσες μια με λευκο αλευρι κλασικη και μια μονον με ολικης αλεσης.

Βγηκε λιγο μπετον η δευτερη (μια χαρα τραγανη ηταν απλα οχι αφρατη οπως το λευκο αλευρι) αλλα πολυ ωραια και ειχες την αισθηση οτι ειναι καλυτερης ποιοτητας απο την λευκου σιτου.

Εχω αρχισει και τρωγομαι να φτιαξω προζυμι σιγα σιγα για κανα ψωμι (εχω αρτοπαρασκευαστη αν και το καλυτερο ειναι να φτιαχνεις τις ζυμες εκει και να ψηνεις στον φουρνο)

Πολυ μπελας ρε συ το φρεσκο ζυμαρικο

Εγω εκανα χτες 2 διαφορετικες πιτσες μια με λευκο αλευρι κλασικη και μια μονον με ολικης αλεσης.

Βγηκε λιγο μπετον η δευτερη (μια χαρα τραγανη ηταν απλα οχι αφρατη οπως το λευκο αλευρι) αλλα πολυ ωραια και ειχες την αισθηση οτι ειναι καλυτερης ποιοτητας απο την λευκου σιτου.

Εχω αρχισει και τρωγομαι να φτιαξω προζυμι σιγα σιγα για κανα ψωμι (εχω αρτοπαρασκευαστη αν και το καλυτερο ειναι να φτιαχνεις τις ζυμες εκει και να ψηνεις στον φουρνο)

Ειναι μπελάς το φρεσκο αλλά ειναι κάτι το διαφορετικό. Συμφωνω δεν ειναι για κάθε εβδομαδα αλλά οκ....Αυτο με τον αρτοπαρασκευαστη προσπαθουσα αρκετα να βρω το value και το μόνο που ειναι οτι τα πετας ολα και τα κάνει μονο του (μαζι με τον χρονικο προγραμματισμο) και γλιτωνεις χρόνο.. Ωστόσο, εαν ειναι το βάζεις στον φουρνο σου γιατι να μην το ζυμώνεις κιολας? Τουλαχιστον εγω ετσι κάνω και γιαυτο και δεν προχωρήσα σε αγορα.