Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...

Status
Not open for further replies.
Συγνώμη παιδιά, πιστεύετε ότι είναι ποτέ δυνατόν τα σημαίνοντα πρόσωπα είτε είναι πολιτικοί, είτε θρησκευτικοί ηγέτες είτε ακόμα και δημόσια πρόσωπα μεγάλης αναγνωρισιμότητας και βεληνεκούς, να έχουν την ίδια μεταχείριση με τον "απλό" λαό;

Αν μου πείτε και γιατί να μην έχουν, θα σας πω ότι απλά ΔΕΝ γίνεται. Ετσι απλά. Ακόμα και ο ίδιος να το θέλει , ΔΕΝ γίνεται. Τα αίτια μπορεί να βρίσκονται χιλιάδες χρόνια πίσω που ακόμα κι ένας αρχηγός μιας απλής φυλής είχε άλλη μεταχείριση.

Τι ψάχνετε τώρα να βρείτε...... ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει , ούτε θα υπάρξει ποτέ ίση μεταχείριση σε τέτοια θέματα. Και όποιος ονειρεύεται τέτοιο κόσμο καλύτερα να τον αναζητήσει άλλους πολιτισμούς σε άλλους πλανήτες. Σ' αυτόν τον πλανήτη, δεν.......

Αυτό που μπορούμε να ευχηθούμε σαν άνθρωποι προς άνθρωπο (ούτε Χριστόδουλο, ούτε ηγέτη, ούτε δεν ξέρω γω τι) είναι να έχει καλή κατάληξη η περιπέτειά του. Τα υπόλοιπα είναι για να κουράζουμε τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο.....

κακά τα ψέμματα αν και εγώ ήμουν Χρισόδουλος και μέσα στα κόλπα....
το ίδιο θα έκανα ......όσο για τα παιδάκια που μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα????Ο ΘΕΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΜΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!!!!!!!!!!

Συγνώμη παιδιά, πιστεύετε ότι είναι ποτέ δυνατόν τα σημαίνοντα πρόσωπα είτε είναι πολιτικοί, είτε θρησκευτικοί ηγέτες είτε ακόμα και δημόσια πρόσωπα μεγάλης αναγνωρισιμότητας και βεληνεκούς, να έχουν την ίδια μεταχείριση με τον "απλό" λαό;

o θρησκευτικος ηγετης θα επρεπε να δειχνει ταπεινοφροσύνη. Επρεπε να ειναι ο "τελευταιος". Αλλιως να τον βρασω! Αλλα τα εχουμε ξαναπει. Αυτοι ειμαστε και αυτους εχουμε.

Re: Απάντηση: Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...

o θρησκευτικος ηγετης θα επρεπε να δειχνει ταπεινοφροσύνη. Επρεπε να ειναι ο "τελευταιος". Αλλιως να τον βρασω! Αλλα τα εχουμε ξαναπει. Αυτοι ειμαστε και αυτους εχουμε.

Ο Χριστός αυτό έκανε. Ήταν ταπεινός και γύρναγε με σανδάλια και ένα απλό χιτώνα και όχι με Μερσεντές και χρυσοκέντητες ενδυμασίες που κοστίζουν μερικά μυρια….και «περικεφαλαίες» από χρυσό και πολύτιμες πέτρες !
Αλλά η ταπεινοφροσύνη είναι μια λέξη που δεν την ξέρουν.

Εύχομαι καλή τύχη και υπομονή κυρίως, και στους υπόλοιπους της λίστας που άλλαξαν νουμεράκι και ελπίδα για να τα καταφέρουν αξιοπρεπώς σε τούτη την ζωή.
Για τον Χριστόδουλο δεν ανυσηχώ καθόλου(θα ζήσει!!!).Εξάλλου κρίνοντας απο τα διδάγματα του λογικά δεν θα πρέπει να φοβάται τον θάνατο αφού σε οδηγεί στην βασιλεία του Θεού,όπου και βέβαια εκεί έχει κρατημένη μια σίγουρη θέση.

ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

Πάντως πέρα απο την πλάκα είχα γνωρίσει κάποτε έναν παπά οχι τόσο μεγάλο σε ηλικία ο οποίος μου είχε πει το εξής."Οταν πεθαίνουν νέοι άνθρωποι γύρω μου ντρεπομαι που ζώ"Εκεί δίνεις τα ρέστα σου.Ανεξάρτητα μετο αν πιστεύεις η δεν πιστεύεις όταν βλέπεις ανθρώπους να έχουν τέτοια αντίληψη και να μιλούν έτσι κάθεσαι και τους ακούς.Εκεί βλέπεις οτι αυτό που πιστεύει´έχει γίνει και τρόπος ζωής του και πραγματικά δείχνει να μην φοβάται ή μάλλον να μην φοβάται τόσο τον θάνατο.

ΥΓ.
ο kokar είναι επεκτατικός και ιμπεριαλιστής,προσέχτε τι θα ψηφίσετε.!!!!
Τον έχω ικανό να μπει και στην μουσική κατηγορία και να μας βάζει στα εξώφυλλα των δίσκων που παρουσιάζονται!

Last edited:
Επειδή όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, αυτά τα μαζικά (και φυσικά στην συγκεκριμένη περίπτωση και ανώνυμα) e-mails είναι σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενα, αλλά κυρίως επειδή το θέμα αφορά την υγεία ενός ανθρώπου που ακόμα περισσότερο κατέχει θεσμοθετημένη θέση θρησκευτικού ηγέτη
...θα πρέπει όλοι μας να δείξουμε αυτοσυγκράτηση στα σχόλιά μας και στη συνέχεια σεβασμό στην προσωπικότητα του ατόμου αλλά και του θεσμού που αντιπροσωπεύει.

γιά τους παραπάνω λόγους επίσης, καλό είναι να περιοριστούν τα ειρωνικά και φαιδρά σχόλια.

Όπως και νά'χει το θέμα είναι σοβαρό από όλες τις απόψεις.

Μόλις πέρασε μια σκέψη από το μυαλό μου...
Την Ηπατίτιδα που την βούτηξε??

Ελα ντέ ?
Πάντως για να σοβαρευτούμε, η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, για θυμηθείτε λίγο παλιότερα ένα αντίστοιχο περιστατικό με το πρωθυπουργό της Ελλάδας, στην θέση του μακαριώτατου και μετά τα ξαναλέμε.

Επειδή όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, αυτά τα μαζικά (και φυσικά στην συγκεκριμένη περίπτωση και ανώνυμα) e-mails είναι σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενα, αλλά κυρίως επειδή το θέμα αφορά την υγεία ενός ανθρώπου που ακόμα περισσότερο κατέχει θεσμοθετημένη θέση θρησκευτικού ηγέτη
...θα πρέπει όλοι μας να δείξουμε αυτοσυγκράτηση στα σχόλιά μας και στη συνέχεια σεβασμό στην προσωπικότητα του ατόμου αλλά και του θεσμού που αντιπροσωπεύει.

Δημήτρη το e-mail μπορεί να είναι ανώνυμο γιατί μπορεί η συγκεκριμένη γιατρός
Να φοβήθηκε τις συνέπειες από αυτήν την κίνηση της
Βέβαια κάθε νόμισμα έχει 2 όψης , πάντως στα 7 ερωτήματα που κάνει
Νομίζω ότι τα έχουμε ακούσει και από ΜΜΕ.

Δημήτρη το e-mail μπορεί να είναι ανώνυμο γιατί μπορεί η συγκεκριμένη γιατρός
Να φοβήθηκε τις συνέπειες από αυτήν την κίνηση της
Βέβαια κάθε νόμισμα έχει 2 όψης , πάντως στα 7 ερωτήματα που κάνει
Νομίζω ότι τα έχουμε ακούσει και από ΜΜΕ.

Κώστα, αν πρόσεξες έγραψα: ελεγχόμενο...
και σαφώς μπορεί να φοβήθηκε. Απλά άλλη βαρύτητα έχει η υπογραφή.

Η δική μου επισήμανση είναι ότι πρέπει να είμαστε πολύ αφελείς αν νομίζουμε ότι τα πρόσωπα που εκπροσωπούν θεσμούς θα αντιμετωπίζονται ως οι κοινοί θνητοί.

Κατά τα άλλα πρέπει να σεβαστούμε την προσωπικότητα της δύσκολης στιγμής του συγκεκριμένου ανθρώπου και φυσικά να σεβαστούμε το τί αντιπροσωπεύει γιά χιλιάδες άλλους.

Στο πνεύμα αυτό, το thread εκτυλισσεται στα όρια ασφαλείας και ανοχής του avclub και πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και σοβαροί στα σχόλιά μας.

Μια παράκληση προς τον διαχειριστή
Θα ήθελα να διαγραφή η φωτογραφεία στο ποστ # 28
Ο λόγος που το ζητώ αυτό είναι για να μην θεωρηθεί
η πέτρα του σκανδάλου για και «ξεσπάσει» κανένας πόλεμος.

Η δική μου επισήμανση είναι ότι πρέπει να είμαστε πολύ αφελείς αν νομίζουμε ότι τα πρόσωπα που εκπροσωπούν θεσμούς θα αντιμετωπίζονται ως οι κοινοί θνητοί.
...

Φυσιολογικό, για μια χώρα τελούσα υπό καθεστώς ημιθεοκρατίας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις όπου κάποιος επιφανής ενός Χριστιανικού δόγματος δημιουργεί αντιδράσεις με τη συμπεριφορά του, εγώ προσωπικά ΠΑΝΤΑ τον κρίνω με βάση τον κατα τ'άλλα ηγέτη του τον Χριστό.

Αν αυτή τη στιγμή ο Ιησούς ήταν στη γη θα έκανε ότι κάνουν σήμερα αυτοί οι ηγέτες του Χριστιανισμού? Θα είχε bodyguards? Θα έτρεχε αριστερά-δεξιά με Limo? Θα έκανε διακοπές σε πανάκριβα ξενοδοχεία? Θα ζητούσε καλύτερη μεταχείρηση? Θα συσσώρευε πλούτο ή θα τον διέθετε σε αυτούς που έχουν ανάγκη? .... σταματάω εδώ γιατί αν συνεχίσω να γράφω δε νομίζω να τελειώσω ποτέ...

Να 'ναι καλά ο άνθρωπος σην υγεία του αλλά κατα τ' άλλα η στάση της ζωής του εως τώρα με προβληματίζει...

μονο γιατρος δεν εγραψε αυτο το e mail ...

απλα,

σε ολους τους αιωνες

σε ολες τις χωρες

ενα υψηλα υσταμενο προσωπο

δεχεται καλυτερης μεταχειρισης απο ενα απλο πολιτη

ποιο το νοημα αυτης της κουβεντας ... ?

.

μονο γιατρος δεν εγραψε αυτο το e mail ...

απλα,

σε ολους τους αιωνες

σε ολες τις χωρες

ενα υψηλα υσταμενο προσωπο

δεχεται καλυτερης μεταχειρισης απο ενα απλο πολιτη

ποιο το νοημα αυτης της κουβεντας ... ?

.

Στέλιο απλά είναι πρόκληση όταν υπάρχει τόση δυστυχία
και πείνα στον κόσμο .Κανονικά με την «περιούσια»
που έχει η εκκλησία στα χέρια της δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας άστεγος, ούτε ένας πεινασμένος .Που είναι η ταπεινότητα που δίδαξε ο Χριστός?
Ξέρεις πόσους άστεγους στεγάζεις με μια από τις
«περικεφαλαίες» τους? (Αρχιερατική μίτρα)
και δεν είναι μόνο αυτό, αν αρχίσω να λέω δεν θα τελειώσουμε ποτέ!

[...]

Στο πνεύμα αυτό, το thread εκτυλισσεται στα όρια ασφαλείας και ανοχής του avclub και πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και σοβαροί στα σχόλιά μας.

Δημήτρη να με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί το θέμα κινείται "στα όρια ασφαλείας και ανοχής του avclub"? Παρά τη -δεδηλωμένη- διαφωνία μου εξαρχής με την ουσία κάποιων σχολίων δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω και με την επισήμανσή σου. Ποιος νόμος παραβιάσθηκε, ποια παράγραφος του κανονισμού και πώς ορίζεται η "οριακή" πλεύση του θέματος? Ακόμα στις θεατρικές επιθεωρήσεις και οι αρχιεπίσκοποι ως θέσεις και ως πρόσωπα αποτελούν αντικείμενο χλευασμού και σκωπτικών σχολίων.
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου για την εξέλιξη του thread αλλά τελικά ο λόγος για τον οποίο εξακολουθούν να συμβαίνουν όλα αυτά τα ευτράπελα στη χώρα μας το 2007, είναι ακριβώς η ατολμία στην κριτική και η άνωθεν φίμωση που υφίστανται όσοι τολμήσουν να κριτικάρουν και να διαφωνήσουν. Και όταν λέω άνωθεν, δεν εννοώ εσένα, αλλά όποιον θεωρεί εαυτόν προστάτη "βωμών και εστιών" ή ακόμα χειρότερα ιδιοτελών συμφερόντων. Επειδή θεωρώ ότι δεν ταυτίζεσαι με αυτές τις περιπτώσεις, λιγότερες νουθεσίες αυτοσυγκράτησης στο συγκεκριμένο θέμα πιστεύω ότι δεν θα ζημίωναν το forum και τους γράφοντες.

Και κάτι ακόμα γιατί πολλά μοιρολατρικά γράφτηκαν και πάλι με νόημα "αυτά δεν αλλάζουν", "τι το ψάχνεις?", και άλλα διάφορα.
Μην αυταπατάσθαι και μην ψάχνετε για άλλοθι της αδιαφορίας και της ανωριμότητας των συμπολιτών μας. Μερικά δείγματα:
Ζούμε σε μια χώρα όπου πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι δήλωσαν ενυπόγραφα ότι η αστυνομική τους ταυτότητα θέλουν να αναγράφει την θρησκευτική πίστη τους. Η ίδια χώρα έχει μόλις 19.000 περίπου δηλωμένους δωρητές μυελού οστών και πτωματικούς δότες (όπως ονομάζονται) 8,1 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους!
Εδώ οι "μεγαλόσχημοι" καθοδηγητές μας κυκλοφορούν με S600 ενώ στη Σουηδία με ποδήλατα και χωρίς "γορίλες". Στη Σουηδία οι πτωματικοί δότες είναι 19,4 ανά εκατομμύριο κατοίκων. Αυτά.

Status
Not open for further replies.