Η μυρωδιά του βινυλίου - Atomic Rooster

κριστγκαου, σκαρούφι, κ.δ.σ.

Επίσης: πριν γίνεις τόσο απαξιωτικός, να σου υπενθυμίσω κάτι.
Πριν λίγες μέρες, κάτι έγραψες για τον 'διαγωνισμό Martial Solal'.
Τον ήξερες εσύ τον Martial Solal, Ποιός είναι και Τι κάνει;
γιατί εγώ Δεν τον ήξερα και πιστεύω πως μόνο η μάνα του -και λίγοι, εως ελάχιστοι 'καμμένοι'- τον ξέρουν.
Για να τον μάθω, κάπου διάβασα γι αυτόν.
Κάποιος καμμένος έχυνε στο χαρτί για πάρτη του.
Και με παρακίνησε να τον ψάξω και να τον ακούσω.

οπότε sorry: το διάβασμα, όντως με έχει ωφελήσει.
πάρα πολύ.

Last edited:
Επίσης: πριν γίνεις τόσο απαξιωτικός, να σου υπενθυμίσω κάτι.
Πριν λίγες μέρες, κάτι έγραψες για τον 'διαγωνισμό Martial Solal'.
Τον ήξερες εσύ τον Martial Solal, Ποιός είναι και Τι κάνει;
γιατί εγώ Δεν τον ήξερα και πιστεύω πως μόνο η μάνα του -και λίγοι, εως ελάχιστοι 'καμμένοι'- τον ξέρουν.
Για να τον μάθω, κάπου διάβασα γι αυτόν.
Κάποιος καμμένος έχυνε στο χαρτί για πάρτη του.
Και με παρακίνησε να τον ψάξω και να τον ακούσω.

οπότε sorry: το διάβασμα, όντως με έχει οφελήσει.
πάρα πολύ.

Δεν τον ήξερα.
Από σένα (από εδώ) τον έμαθα.:2thumb22sup:
Και αν δεν τον μάθαινα απο εδώ θα τον μάθαινα με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό...από περιέργεια.

Και προφανώς θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο και ωφελημένο που τον ήξερε...πριν.

Όμως σκέψου να σου έλεγα ...τότε...έλα μωρε ο παππούς τί να μας πεί τώρα....3 ονόματα υπήρξαν στο πιάνο...
ΕΚΕΙ είναι η ένστασή μου.
η επιμονή και η εμμονή στις δικές μας ιδέες (άσχετο πως τις υιοθετήσαμε - άνωθεν ή με προσωπική εμπειρία) που μας απωθεί από το να πατήσουμε το Play.

υγ....όντως το something ...είναι το χειρότερο κομμάτι των..Lennon McCartney...:Banane0:

και απαξιωτικός δεν γίνομαι....
κάθε άλλο.

Απλά είναι εξαιρετικά αστείο το συναίσθημα όταν ακούς μια είδηση ή μιά αφήγηση για ένα γεγονός που γνωρίζεις ο ίδιος προσωπικά.
Ετσι ακριβώς αισθάνομαι όταν διαβάζω την κριτική ενός γκουρού γιά κάτι γιά το οποίο σχημάτισα μια θετική γνώμη αφού ματώσαν επί χρόνια τ αυτιά μου.
Θεωρώ ότι όλα τα ονόματα που ανέφερες στήριξαν την συγγραφική τους καρριέρα στην υπέρμετρη μεγέθυνση της απαξίωσης και της αναζήτησης των πιο υπερβολικών one-liner σχολίων.
Όλοι τους ασχέτως καταγωγής πρέπει να βλέπουν πάρα πολλή σύγχρονη αμερικανική τηλεόραση....

το something ...είναι το χειρότερο κομμάτι των..Lennon McCartney...

μα...ο καημένος ο Τζορτζ δεν το έγραψε;
κρίμα το παιδί: κακό γούστο στις γυναίκες -τσαχπινογαργαλιάρες- το έφαγε η σκρόφα.
μετά, αυτή μάσησε τον Ερρίκο τον Μεγάλο: έφτυσε τα κόκκαλά του στην άκρη του δρόμου. Layla! ούρλιαζε ο Θεός - σαν παρατημένο ορφανό.
τώρα, να δείς που θα το έχει ρίξει στη θρησκεία η Κυρία...:icon15:

τώρα, να δείς που θα το έχει ρίξει στη θρησκεία η Κυρία...:icon15:

δεν μπορώ να κρίνω από την εικόνα....

στο φαί....σίγουρα..:fahne90:

Pattie-Boyd-66.jpg

Απλά είναι εξαιρετικά αστείο το συναίσθημα όταν ακούς μια είδηση ή μιά αφήγηση για ένα γεγονός που γνωρίζεις ο ίδιος προσωπικά.
Ετσι ακριβώς αισθάνομαι όταν διαβάζω την κριτική ενός γκουρού γιά κάτι γιά το οποίο σχημάτισα μια θετική γνώμη αφού ματώσαν επί χρόνια τ αυτιά μου.
Θεωρώ ότι όλα τα ονόματα που ανέφερες στήριξαν την συγγραφική τους καρριέρα στην υπέρμετρη μεγέθυνση της απαξίωσης και της αναζήτησης των πιο υπερβολικών one-liner σχολίων.
Όλοι τους ασχέτως καταγωγής πρέπει να βλέπουν πάρα πολλή σύγχρονη αμερικανική τηλεόραση....

I don't think so.
O Dean ...κι εγώ διαφωνώ μαζί του. Και στη Nico και σε πολλά άλλα.
Αλλά η προσφορά του είναι μεγάλη. Τον παρακολουθώ 40 χρόνια τώρα. Πέρα απο τις κατά καιρούς 'πατάτες' που κάνει, είναι ο πρώτος που βρήκε ουσία -και τη διατυμπάνισε- για πολλούς από αυτούς που αγαπώ.
Δεν είναι μόνο απαξιωτικοί οι κριτικοί.
Στον Bangs χρωστάω τους Stooges.
Και τον Beefheart.
Πρώτος αυτός είδε.
O Zήλος...ρώτα τον κοινό μας φίλο γιατί εσύ δεν διάβαζες.
Θα σου πεί.
Το ροκ, δεν θα ήταν αυτό που είναι, στην Ελλάδα, χωρίς τον Ζήλο.
Μην κάτσω να λέω τώρα Τι χρωστάω και σε ποιόν, δεν αφορά κανέναν εδώ άλλως τε.
Αυτό που θέλω να πώ, είναι πως δεν θα ήμουν αυτός που είμαι χωρίς αυτούς.
Music is the only thing that matters to me anyway.
Bless all who think and writte about it.
Λέγε, λέγε...στο τέλος όλο και κάτι μένει.

O Zήλος...ρώτα τον κοινό μας φίλο γιατί εσύ δεν διάβαζες.
Θα σου πεί.

says who ?:furious3:
ευαγγέλιο τον είχα. Μέχρι το 1982 που διάβαζα Ηχο.... από το 1-150 είναι φυλαγμένα στο υπόγειο...

διαφωνούσα και διαφωνώ όμως γύρω στα μισά από όσα λέει.

Απόλυτο κριτήριο το αυτί.
Τι να τους κάνω τους κριτικούς όταν εμένα το titties and beer μου μιλάει?

Ιδίως με το Ζήλο, περίμενα να βγεί το περιοδικό για να δω τι θα γράψει (και αν) για όσα είχα αγοράσει....
Όταν διαφωνούσαν οι απόψεις μας, δεν ήθελα να ξανααγοράσω περιοδικό.
Όταν από κάποιο σημείο και μετά διαφωνούσαμε όλο και πιό πολύ....αποκηρύχτηκε για τα καλά.
Και αυτός πιστός στο δόγμα: απαξίωσε για να προκόψεις....

Απόλυτο κριτήριο το αυτί.

Εννοείται!
οι γραφιάδες, είναι μόνο μία πυξίδα. Αφού τους διαβάσεις και επιλέξεις Ποιούς αξίζει να ακούς. Και να ψάχνεις.
κι όσο για την καρριέρα που έκαναν...don't hold your breath: κανείς τους δεν έκανε περιουσία, οι πιο καλοί παίρνουν τζάμπα όλες τις Νέες Κυκλοφορίες, με την υποχρέωση να εκφέρουν γνώμη, στη στήλη τους, πάνω σ αυτές.
Αναθεωρήσεις δεν επιτρέπονται και το deadline κρέμεται πάνω απ το κεφάλι σου σαν Δαμόκλειος σπάθη.
Πρέπει να τα ακούσεις όλα, τουλάχιστον μία φορά, απ την αρχή ως το τέλος.
Αν νομίζεις πως αυτό είναι εύκολο, σου λέω πως Δεν είναι.
Καθόλου.

so have some courtesy and some pitty for them :ADFADF1:

Last edited:
Πάντως ο Αείμνηστος Κώστας Γιαννουλόπουλος ήταν η μεγάλη εξαίρεση
στους μουσικοκριτικούς, - ασχέτως είδους. Καμία σχέση δεν είχε με οποιονδήποτε στην κριτική του γραφή.
Και φυσικά όσοι τον παρακολουθούσαν έμαθαν πάρα πολλά!

Πάντως ο Αείμνηστος Κώστας Γιαννουλόπουλος ήταν η μεγάλη εξαίρεση
στους μουσικοκριτικούς, - ασχέτως είδους. Καμία σχέση δεν είχε με οποιονδήποτε στην κριτική του γραφή.
Και φυσικά όσοι τον παρακολουθούσαν έμαθαν πάρα πολλά!

ακόμη κι αυτός δεν κατάφερε να μείνει ως το τέλος πιστός σε ....μια αγάπη ; σε μια γραμμή ; ( βέλτε ό,τι θέλετε )
Τα τελευταία χρόνια έγραφε και μάλιστα διθυράμβους για μια από τις μεγαλύτερες φόλες καινές περιεχομένου στην ιστορία της μουσικής : New Age . Ο χριστός και η Παναγία :flipout::flipout:

ανακάλυψα πολύ πρόσφατα τους Atomic Rooster (πριν κάνα τρίμηνο), δεν τους ήξερα καν ούτε σαν όνομα,
και έπαθα την πλάκα μου , και το Death Walks... και το in Hearing Of φοβερά αμφότερα, αγόρασα τα cd αμέσως.

Λιγότερο μου άρεσαν οι άλλοι δίσκοι τους, ίσως πάρω το πρώτο για την ώρα

Σήμερα ανακάλυψα και αυτό το τμήμα του σάιτ και θα ψάξω και για άλλα διαμάντια που δεν έχω υπόψην μου.

Ευχαριστώ σε όσους μοιράζονται τις γνώσεις τους
θα ήθελα και εγώ ίσως να προτείνω κάποιους δίσκους, δεν έχω όμως τις γνώσεις για να κάνω κάποια ενδιαφέρουσα παρουσίαση

Σ' αυτά τα δύο, να προσθέσεις και το: Nice & Greasy (1973) με πολύ διαφορετικό σχήμα,
αλλά κρατάει τον ήχο τους. Είναι οι 3 καλύτεροι δίσκοι τους. Τα Atomic Rooster καί Made
in England, περιέχουν κάποιες φοβερές κορυφώσεις, χωρίς να είναι ολοκληρωμένα άλμπουμ.

θα ήθελα και εγώ ίσως να προτείνω κάποιους δίσκους, δεν έχω όμως τις γνώσεις για να κάνω κάποια ενδιαφέρουσα παρουσίαση

Καλώς ήρθες φίλε μου.
Δεν χρειάζονται γνώσεις για μια παρουσίαση.
Όρεξη χρειάζεται.

Οι Atomic Rooster θα ήταν εξαιρετικό σχήμα και θα έμενε ως όνομα αν είχαν έναν τραγουδιστή προσωπικότητα.
και φυσικά αποφασιστικό ρόλο στην μικρή επιτυχία ηταν η ασθένεια του Vincent Crane που προσωπικά τον θεωρώ αντάξιο του Keith Emerson.

Να προτείνετε, να προτείνετε....

Εδώ το τόλμησα εγώ που δεν ήξερα καν τους Atomic Rooster.
(κι επειδή είναι πολύ ανεκτικοί όλοι της Μουσικής Κατηγορίας :worshippy: με υφίστανται τρία χρόνια τώρα....)

Θα το ξαναδώ το Nice & Greasy γιατί σε πρώτη ακρόαση δε με ενθουσίασε, αλλά πολλές φορές η πρώτη εντύπωση είναι λανθασμένη.

Για προτάσεις θα ρίξω πρώτα μια μελέτη σε ορισμένα τόπικς και το βλέπουμε.
Χρειάζεται πάντως να έχεις μια άποψη ή να μπορείς να παρουσιάσεις όμορφα αυτά που διαβάζεις αλλού. Εγώ δεν έχω ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Όσο για το κοινό ο καθένας ότι του αρέσει.
Άλλωστε, είδα πολλοί ακούνε Rock και άλλος δε μπορεί τους Purple, άλλος τους Skynyrd, τους Uriah Heep, τους Maiden κλπ, μα είναι ποτέ δυναΜόν;

Άλλωστε, είδα πολλοί ακούνε Rock και άλλος δε μπορεί τους Purple, άλλος τους Skynyrd, τους Uriah Heep, τους Maiden κλπ, μα είναι ποτέ δυναΜόν;

A δεν έχεις δεί τίποτα ακόμα.
Εδώ, όλα είναι δυνατά.

όσο για το "ο καθένας ότι του αρέσει", ε δεν είναι ακριβώς έτσι: λέμε πάντα το 'Τι' και το 'Γιατί'.
αλλιώς...συνεννόηση μπουζούκι: θα γράφαμε στο fb - όχι εδώ.

Απάντηση: Re: Η μυρωδιά του βινυλίου - Atomic Rooster

φιλε μου ολοι rock ακουνε και τα Χατζηγιαννοπαιδα rock ακουνε
και ο Μανωλακος rock ακουει και μου λεει να παω να φαω κρακερακια ...
μνημονιακη γενια ειναι ....

αν εχεις βιογραφικο με τους Purple δεν μπαινεις εδω μεσα
πολυ δυσκολοι σου λεω
και τωρα τελευταια δεν πανε και πολυ καλα βιντεοκλιπακια πολυ labfm και κλασσικουρες

εγω κραταω ακομα, μ αρεσει να μαθαινω τα νεα κοινωνικα ρευματα ...

εχουν ενα ταλεντο ομως ..ειναι πολυ καλα παιδια
αλλα τι να το κανεις ....μην πεις κατι ασχημο για τον Mλερ

καμμια προστασια δεν εχω εδω αλλα υπαρχω !

-bye-