Η κριτικη που παρεθεσες κυριε auter για τον Κιουμπρικ (δεν πρεπει να σταθουμε σε μια λεξη κυριε Ζαγογιαννη,πολλες τετοιες σιγουρα θα ειναι λανθασμενες με τα δικα μας κριτηρια) σε μενα ταιριαζει σε πολλα πραγματα, στην ουσια αναλυει τα αιτια της διαισθησης αλλα και της ενσυναισθησης που εχω για τις εικονες του Κιουμπρικ,συνηθως τις βλεπω τελειες, μαγικες αλλα ποτε δεν με αγγιζουν τοσο βαθεια σαν αυτες του Ταρκο π.χ
σε γενικες γραμμες,οχι απολυτα..
Επισης με την σειρα μου δεν συμφωνω για την κριτικη περι μεσαιωνα του Ραφαηλιδη στο Σταλκερ,δεν μου το βγαζει πουθενα αυτο,βεβαια η γνωμη μου δεν εχει βαρυνουσα σημασια γιατι ουτε πολυ διαβασμενος,ουτε εμπειρος θεατης ειμαι,επισης ξεχνω πολλα μερη μια ταινιας πολυ ευκολα ακομα και οταν με συναρπαζει και δυστυχως δεν βλεπω πολλες φορες την ιδια ταινια..για να παρω πιο πολλα απο αυτην..και εκφραστικα δεν μπορω να αποδοσω σωστα παντα αυτα που εισπρατω απο μια ταινια..
Κυριε Γαλεν παραγγειλα το πικνικ διπλα στο δρομο(σταλκερ) για να το διαβασω(εαν τα καταφερω) οχι για να το φερω σε αντιπαραθεση με την ταινια αλλα επειδη μου το προτεινατε ως πολυ αξιολογο και σας εμπιστευομαι..μονο για Ραμος μην μου μιλατε:beee:
Τα μπερδεψατε, εγω την ταινια που ειναι βασισμενη σε (αλλο) εργο των Στρουγκατσκι σας προτεινα.
Και επισης μηπως να κοβαμε τους πληθυντικους? Σε λιγο θα μοιραζουμε τσαι και πινωντας το θα σηκωνουμε και το δαχτυλακι στην κινηματογραφικη κατηγορια.
Ολοι Ζαμπουνηδες μου προκυψατε.:slapface: