Η Οδύσσεια του Διαστήματος – 2001: A Space Odyssey

Η κριτικη που παρεθεσες κυριε auter για τον Κιουμπρικ (δεν πρεπει να σταθουμε σε μια λεξη κυριε Ζαγογιαννη,πολλες τετοιες σιγουρα θα ειναι λανθασμενες με τα δικα μας κριτηρια) σε μενα ταιριαζει σε πολλα πραγματα, στην ουσια αναλυει τα αιτια της διαισθησης αλλα και της ενσυναισθησης που εχω για τις εικονες του Κιουμπρικ,συνηθως τις βλεπω τελειες, μαγικες αλλα ποτε δεν με αγγιζουν τοσο βαθεια σαν αυτες του Ταρκο π.χ
σε γενικες γραμμες,οχι απολυτα..
Επισης με την σειρα μου δεν συμφωνω για την κριτικη περι μεσαιωνα του Ραφαηλιδη στο Σταλκερ,δεν μου το βγαζει πουθενα αυτο,βεβαια η γνωμη μου δεν εχει βαρυνουσα σημασια γιατι ουτε πολυ διαβασμενος,ουτε εμπειρος θεατης ειμαι,επισης ξεχνω πολλα μερη μια ταινιας πολυ ευκολα ακομα και οταν με συναρπαζει και δυστυχως δεν βλεπω πολλες φορες την ιδια ταινια..για να παρω πιο πολλα απο αυτην..και εκφραστικα δεν μπορω να αποδοσω σωστα παντα αυτα που εισπρατω απο μια ταινια..
Κυριε Γαλεν παραγγειλα το πικνικ διπλα στο δρομο(σταλκερ) για να το διαβασω(εαν τα καταφερω) οχι για να το φερω σε αντιπαραθεση με την ταινια αλλα επειδη μου το προτεινατε ως πολυ αξιολογο και σας εμπιστευομαι..μονο για Ραμος μην μου μιλατε:beee:

Τα μπερδεψατε, εγω την ταινια που ειναι βασισμενη σε (αλλο) εργο των Στρουγκατσκι σας προτεινα.
Και επισης μηπως να κοβαμε τους πληθυντικους? Σε λιγο θα μοιραζουμε τσαι και πινωντας το θα σηκωνουμε και το δαχτυλακι στην κινηματογραφικη κατηγορια.
Ολοι Ζαμπουνηδες μου προκυψατε.:slapface:

:speechless-smiley-0 ποιο ΡΕ (τωρα καλυτερα?)
μου προτεινες?
ναι την ταινια την θυμαμαι ,αλλα ειπες οτι και το βιβλιο ειναι πολυ καλο?τι οχι?

Εχεις απολυτο δικιο αλλα οταν παρεκλινουν μερικες φορες οι συζητησεις απο το θεμα,βγαζουν λαβρακια η για να το πω πιο sic γινονται ενιοτε πολυ δημιουργικες,εγω εθεσα το Σταλκερ και το Σολαρις στην κουβεντα , πηρα θαρρος απο εσενα που ειχες πρωτιστως βαλει την επαφη και το intrestellar.

Βρε καλα κανατε .... ΟΛΟΙ ξεφευγουμε (λιγο η πολυ) offtopic.
Ομως ... καποια στιγμη ... διαισθανομαστε οτι φυγαμε αρκετες σελιδες εκτος.
Και (μαλλον) επανερχομαστε.

Ακομα και στο "Που Παει η Χωρα" αν θυμασαι, ξεφυγαμε γνωριμοι και μη ....
11 ολοκληρες σελιδες με σουβλακια και γυρους !!!!!! Συμβαινουν αυτα.

To Ιnterstellar και το Contact τα ανεφερα γιατι ακομα και ενα 12χρονο θα εντυπωσιαστει απο τα εφφε.
Solyaris .... ουτε με πιστολι στον κροταφο (ο 12χρονος). Ανυπαρκτα τα εφφε, η συναρπαγη αν τρεχει
τρεχει εγκεφαλικα .... με συνειρμους ... στους οποιους αρεσκονται συνηθως μεγαλυτερες ηλικιες.
Σιγουρα οχι 12χρονοι.

Ομως, εδω δεν κρινουμε γουστα ... γενικα και αοριστα.
ΕΔΩ τιμουμε το μεγαλειο μιας Οδυσσειας που ωφειλε να ειχε ... ΑΞΙΖΕ να ειχε ... πολυ καλυτερη συνεχεια
απο την γκλαμουρια του 2010 : The year we make contact .... που μαλλον εθαψε κινηματογραφικα την
συνεχεια της Οδυσσειας 2001. Το μεγαλειο αυτης της ταινιας ... εληξε τοσο αδοξα. Θα ηταν ευχης εργο
αν μπορουσαμε να συζητησουμε ΠΟΙΟΣ θα μπορουσε να αναλαβει την συνεχεια της Οδυσσειας 2001.
Σημερα, αυριο, σε εκατο χρονια ...

Ειμαι ανοικτος σε ιδεες :ears: ....

Λυπηθειτε με, μην αρχισετε "κανεις", αυτο ειναι το πολυ ευκολο (και θα συμφωνησω πρωτος και καλυτερος).
Αν δεν υπαρχει σημερα, τι ιδιοτητες πρεπει να πληρει ? Στο πολυ χαλαρο και περιπου ... δεν ειμαστε κριτικοι
των σελιλοιντ, εδω μεσα. Κοινοι θνητοι συζηταμε !

Last edited:
Re: Απάντηση: Η Οδύσσεια του Διαστήματος – 2001: A Space Odyssey

Βρε καλα κανατε .... ΟΛΟΙ ξεφευγουμε (λιγο η πολυ) offtopic.
Ομως ... καποια στιγμη ... διαισθανομαστε οτι φυγαμε αρκετες σελιδες εκτος.
Και (μαλλον) επανερχομαστε.

Ακομα και στο "Που Παει η Χωρα" αν θυμασαι, ξεφυγαμε γνωριμοι και μη ....
11 ολοκληρες σελιδες με σουβλακια και γυρους !!!!!! Συμβαινουν αυτα.

To Ιnterstellar και το Contact τα ανεφερα γιατι ακομα και ενα 12χρονο θα εντυπωσιαστει απο τα εφφε.
Solyaris .... ουτε με πιστολι στον κροταφο (ο 12χρονος). Ανυπαρκτα τα εφφε, η συναρπαγη αν τρεχει
τρεχει εγκεφαλικα .... με συνειρμους ... στους οποιους αρεσκονται συνηθως μεγαλυτερες ηλικιες.
Σιγουρα οχι 12χρονοι.

Ομως, εδω δεν κρινουμε γουστα ... γενικα και αοριστα.
ΕΔΩ τιμουμε το μεγαλειο μιας Οδυσσειας που ωφειλε να ειχε ... ΑΞΙΖΕ να ειχε ... πολυ καλυτερη συνεχεια
απο την γκλαμουρια του 2010 : The year we make contact .... που μαλλον εθαψε κινηματογραφικα την
συνεχεια της Οδυσσειας 2001. Το μεγαλειο αυτης της ταινιας ... εληξε τοσο αδοξα. Θα ηταν ευχης εργο
αν μπορουσαμε να συζητησουμε ΠΟΙΟΣ θα μπορουσε να αναλαβει την συνεχεια της Οδυσσειας 2001.
Σημερα, αυριο, σε εκατο χρονια ...

Ειμαι ανοικτος σε ιδεες :ears: ....

Λυπηθειτε με, μην αρχισετε "κανεις", αυτο ειναι το πολυ ευκολο (και θα συμφωνησω πρωτος και καλυτερος).
Αν δεν υπαρχει σημερα, τι ιδιοτητες πρεπει να πληρει ? Στο πολυ χαλαρο και περιπου ... δεν ειμαστε κριτικοι
των σελιλοιντ, εδω μεσα. Κοινοι θνητοι συζηταμε !
Denis Villeneuve
https://www.imdb.com/name/nm0898288/

:speechless-smiley-0 ποιο ΡΕ (τωρα καλυτερα?)
μου προτεινες?
ναι την ταινια την θυμαμαι ,αλλα ειπες οτι και το βιβλιο ειναι πολυ καλο?τι οχι?

Πολυ καλυτερα!
Πως θα πλακωθουμε για τον Κιουμπρικ και τον Ταρκο αν μιλαμε στον πληθυντικο?

Στην ταινια μονο αναφερομουν. Μπορει να το διατυπωσα καπως περιεργα. Εχω διαβασει καποια πολυ καλα Ρωσσικα εργα sci-fi, αλλα δε θυμαμαι καποιο απο αυτα να ηταν των Στρουγκατσκι.

Re: Απάντηση: Η Οδύσσεια του Διαστήματος – 2001: A Space Odyssey

Ξαναλεω ...

αν δεν ειχα πεισθει απο μεταπτυχιακο (που ερχοταν στον ομιλο φιλων αστρονομιας)
που πηγε σε πανεπιστημιο των ΗΠΑ και οντως στειλαν 1 megawatt δεσμη ... μετρωντας
χρονο και απορροφηση σηματος, ανακλωμενη πισω .... ακομα θα ημουν στους believers !

και υποθετω το capricon one 1978
ειναι απο τα αγαπημενα σου , me too..:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Οδύσσεια του Διαστήματος – 2001: A Space Odyssey

Πολυ πεπλαδα στο καδρο.
Στο Blade Runner 2049 δεν τον αφησε ο Riddley να παρεκτραπει.
Σε αλλες ταινιες ... δεν μπορει να αντισταθει στο πεπλο αυτο το παιδι.
Την Οδυσσεια θα την ρημαξει αν την αρχισει στα .... ονειρικα πεπλακια.

Παρολα αυτα .... εχει μια παραμυθενια αφηγηση (το καδρο του).
Ιδιως στο παναρισμα. Ουτε πολυ γρηγορο, ουτε πολυ αργο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Οδύσσεια του Διαστήματος – 2001: A Space Odyssey

Πολυ πεπλαδα στο καδρο.
Στο Blade Runner 2049 δεν τον αφησε ο Riddley να παρεκτραπει.
Σε αλλες ταινιες ... δεν μπορει να αντισταθει στο πεπλο αυτο το παιδι.
Την Οδυσσεια θα την ρημαξει αν την αρχισει στα .... ονειρικα πεπλακια.

Παρολα αυτα .... εχει μια παραμυθενια αφηγηση (το καδρο του).
Ιδιως στο παναρισμα. Ουτε πολυ γρηγορο, ουτε πολυ αργο.

Που αλλου ειχε πεπλαδα εκτος απο το φταποδια?και αυτην την χρησιμοποιει σε μια ιστορια διαδραματιζομενη στην γη ,δεν νομιζω να το κανε στην Οδυσσεια,και γω τον θεωρω ως την πιο ασφαλης επιλογη ιδιως ως προς την εικονα-ατμοσφαιρα και για το πως χειρηστηκε το b.runner
θα μπορουσε ισως και ο Νολαν που εχει μελετησει ton Κιουμπρικ η ο Κουαρον..

τι σχεση εχει ο Βιλνεβ με το Σολο?
δεν το σκηνοθετει αυτος

Αφαιρεσαν την κιτρινιλα απο τα λευκα ...
Καλα, αυτο μπορει να ωφειλεται και στην οξειδωση του αρχικου φιλμ.
Ποιος θυμαται σημερα, πως αποτυπωνονταν τα λευκα, εν ετει 1968 ?

Παντως, ΔΕΝ μπορω να πω οτι πεταω την τωρινη 1080p 55αρα μου
για μια ολοκαινουργια 2160p 65αρα. ΠΟΛΛΑ τα λεφτα (σε μολις 5 χρονια).
Λεω να περιμενω μεχρι την εισοδο των 8Κ (σε 10+ χρονια).
Μια και εξω η μεγαλη αλλαγη, το μεγαλο βημα.

(να δουμε, τοτε, που θα βρουμε 8Κ υλικο .... οταν ακομα και σημερα
το 4Κ βρισκεται πολυ μακρια απο το να χαρακτηριστει mainstream resolution)

Last edited:
δε καταλαβες καλα μανο..
ΞΑΝΑΒΑΛΑΝ
την κιτρινιλα που ειχαν αφαιρεσει με ψηφιακο τροπο για το bluray αυτο που εχουμε το 1080p

προτιμώ τις αποχρώσεις του bluray

η ταινία πρέπει να δείχνει κρύα

Απάντηση: Re: Η Οδύσσεια του Διαστήματος – 2001: A Space Odyssey

δε καταλαβες καλα μανο..
ΞΑΝΑΒΑΛΑΝ
την κιτρινιλα που ειχαν αφαιρεσει με ψηφιακο τροπο για το bluray αυτο που εχουμε το 1080p

Και γω που νομιζα οτι το Warner Bros 2007 BluRay ηταν το τελικο αποτελεσμα
και το 50th anniversary unrestored trailer .... το αρχικο.

Σκατα τα κανανε :icon15: ... ποιος θελει τις μπεζ αποχρωσεις ? Συμφωνω με Μητσο (!!!)