Τον λαμπιζάτορα μπορεί να τον διαβάζουμε συνήθως "with a grain of salt" που λένε, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κανείς engineering guru για να καταλάβει ότι μεταξύ αυτών των δυο traces η μια είναι η πιο σωστή:
Τον λαμπιζάτορα μπορεί να τον διαβάζουμε συνήθως "with a grain of salt" που λένε, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κανείς engineering guru για να καταλάβει ότι μεταξύ αυτών των δυο traces η μια είναι η πιο σωστή:
![]()
![]()
3. Αν τα καλώδια με αποκλίσεις δεν ακούγονται σωστά, τότε.....
Συνονόματε, δεν χρειαζόταν να μπεις στον κόπο, τα traces είχα δει, απλά φαίνεται αδιανόητο να παραμορφώνει εσκεμένα το SPDF για να αποκτ´σει το μηχάνημα "analog smoothness ". Και μετά μιλάμε για "πιστότητα" ...
συνονόματοι, αντε να είναι αδιανόητο να παραμορφώσει εσκεμμένα...
αλλά δεν είναι και αδιανόητο επίσης ένας κατασκευαστής με νααα με το συμπάθειο όνομα σαν την CEC να του έχει "ξεφύγει" τόσο η spdif? :Banane0:
Χρυσοχέρης αυτός ο λαμπιζάτορας!
Ισιο παλμό του δίνεις, τετράγωνο τον κάνει!
![]()
Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα είναι αρκετά, και η συλλογή τους χρειάστηκε κόπο και χρόνο. Ένα μεγάλο μπράβο άρα για την υπομονή.
Ντίνο και εγώ δυσκολεύομαι πολύ να απομονώσω τα όποια σημαντικά τεχνικά ευρήματα από τα υπόλοιπα.
Ενώ θεωρώ ότι κάνεις σημαντικές παρατηρήσεις για το τι αντιπροσωπεύουν οι μετρήσεις ‛καλώδιο; τη μετρητική διάταξη; τη μεθοδολογία’. Δεν έχω ποσοτική ένδειξη λ.χ. για το κατά πόσο η καμπύλωση ενός καλωδίου μπορεί να επηρεάζει ή κατά πόσο υπάρχει επαναληψιμότιτα με αρκετή ακρίβεια σε τρείς διαφορετικές μετρήσεις που θα γίνουν σε τρείς διαφορετικές μέρες στο ίδιο καλώδιο.
Όσο για το συσχετισμό των παραμέτρων και της ηχητικής απόδοσης. Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει άμεσος συσχετισμός (εκτός εάν μιλάμε για μεγάλα σφάλματα) ούτε και επαναληψιμότιτα σε άλλο περιβάλλον (λ.χ. χωρίς το CS8412). Ποια κατανομή λαθών ή ποιος παράγοντας κάνει ένα καλώδιο να έχει τραχύτητα ή φωτεινότητα… καμία από όσες παρατηρούμε στις μετρήσεις.
Ενώ και το γκρουπάρσμα βάση τιμής, προδιαθέτει τον αναγνώστη ότι υπάρχουν και αντίστοιχες διαφορές. ΙΜΗΟ θα είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον εάν δεν λαμβάναμε υπόψη εξ αρχής τις τιμές των καλωδίων.
Ενώ και το εργαστηριακό rg59A/U χωρίς περισσότερα στοιχεία, δεν υποκαθιστά τα οικονομικά καλώδια mogami, belden ή άλλα οικονομικά τερματισμένα σε bnc ή canare κ.ο.κ. που θα βρείτε να προτείνουν αρκετοί στο forum μας.
Βέβαια θα υπήρχε και σε αυτή την περίπτωση ένσταση για το κατά πόσο όλα τα blue jeans ας πούμε μετράνε το ίδιο. Αλλά αυτό στέκει είδη και για τα καλώδια που μετρηθήκαν, καθώς εάν δοκιμάζαμε ενα σετ από 10 ‛ίδια’ καλώδια θα είχαμε και μια ένδειξη για το όποια σφάλμα μεταξύ ‛ίδιων’ καλωδίων και πιθανά και κάποια στοιχεία για το σφάλμα των μετρήσεων (όπως γράφω και παραπάνω τρείς μετρήσεις σε τρείς μέρες).
Διυλίζοντας τον κώνωπα θα μου πείτε. Αλλά εάν ξεπεράσουμε το πλήθος των καλωδίων που γκρουπαρίστικαν ανά τιμή και είναι δύσκολο να ξαναμαζευτούν. Πιθανά το επόμενο καλύτερο τεστ θα ήταν επισταμένες μετρήσεις ακόμα πιο προσεκτικές σε λιγότερα καλώδια. Με μεγαλύτερη προσπάθεια απομόνωσης όλων των λαθών και των αποκλίσεων που προέρχονται από τη μετρητική διάταξη.
Χρυσοχέρης αυτός ο λαμπιζάτορας!
Ισιο παλμό του δίνεις, τετράγωνο τον κάνει!
![]()
Μια παρόμοια σειρά μετρήσεων είχε κάνει το ΕΜΠ το 1994-1995 νομίζω.
Αν μπορεί κανείς να τη βρει, ο υπεύθυνος καθηγητής ήταν αυτός και θα είχε πλάκα...
Να ρωτήσω για τo DNM Reason.
‛Το Reson της DNM είναι η έκδοση για ψηφιακή χρήση’ http://avmentor.gr/reviews/group_test_spdif_coaxial_cables_2011_02.htm
Δε το βρίσκω να αναφέρετε ως ψηφιακό στο
http://www.dnm.co.uk/cables.html ενώ εδώ στη φωτογραφία φαίνεται να είναι το ίδιο καλώδιο για analog rca.
Συγνώμη αλλά δεν γνωρίζω επαρκώς την γκάμα της εταιρίας, για αυτό και ρωτάω.
Υπάρχει σχετική τεκμηρίωση, φυλλάδιο, παραπομπή - λινκ, ή άποψη του αντιπρόσωπου για τη χρήση του ως ψηφιακό?
Τάσο, οι μετρήσεις του δεν έιναι τόσο κακές.
http://avmentor.gr/reviews/group_test_spdif_coaxial_cables_2011_02.htm
Αλλά δε ρώτησα για τις μετρήσεις (γιατί όπως είπα και πριν δυσκολεύομαι να τις συσχετίσω), προσπαθώ να εντοπίσω το καλώδιο στην εμπορική του μορφή.
Λογικά, το ίδιο πρέπει να είναι, το αναλογικό. Και φυσικά δεν είναι "κατάλληλο" για spdif απο πλευράς προδιαγραφών. Δεν είναι ούτε ομοαξωνικό ούτε και έχει ονομαστική χαρακτηριστική εμπέδηση. Ωστόσο, είναι πολύ καλό ΙΜΟ, το οτι περιλαμβάνεται και ένα ακατάλληλο καλώδιο στη δοκιμή. Επίσης έιναι φτηνό (και αυτό είναι καλό ωστε να υπάρχει μεγάλη διακύμανση στο κόστος των καλωδίων.
* Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το " Η χαρακτηριστική του αντίσταση δεν μπορεί να υπολογιστεί (με τα διαθέσιμα εργαλεία) καθώς δεν είναι ομοαξονικό."
http://avmentor.gr/reviews/group_test_spdif_coaxial_cables_2011_02.htm
Απ οτι ξέρω η Ζ του καλωδίου είτε ομοαξωνικού έιτε παρ/λου υπολογίζεται απο τις διαστάσεις και την διηλεκτρική σταθερά του µονωτικού υλικού (στην περίπτωση του ομο/κού)
(τους τύπους υπολογισμού, τους ανέβαζω, αν θέλετε)
Επίσης, μετρητικά θα έπρεπε να συμπεριφέρεται το ίδιο όπως και το coax (εννοώ στον τρόπο υπολογισμού της ΧΑ)
Αν μου επιτρέπεις ας περιμένουμε μια πιο επίσημη απάντηση για το εάν είναι το ίδιο καλώδιο. Δε θέλω να κάνω εικασίες.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.