Η ώρα της αλήθειας...

Κώστα, δυστυχώς δεν ξέρω τον κο Anton Ego... :):SFGSFGSF:

attachment.php

Attachments

• anton-ego.jpg
    anton-ego.jpg
    17.4 KB · Views: 215
Last edited by a moderator:
Χωρις να παραγνωριζω η να μειωνω κανενα σημειο του τεστ,εχω την εντυπωση οτι καποιος δεν μπορει να μην συνοψισει τελικα στο :

2. ...... Επίσης, φαίνεται να υπάρχουν και ακουστές διαφορές, όπως αποδεικνύει η δοκιμή A/B/X (η οποία -όπως αναφέρεται και στο κείμενο δεν καλύπτει τις προδιαγραφές μιας τυφλής δοκιμής, όσον αφορά στη δυνατότητα προβολής στο γενικό πληθυσμό, είναι όμως ενδεικτική), χωρίς να μπορεί να γίνει σαφές που οφείλονται οι διαφορές αυτές.

Re: Απάντηση: Η ώρα της αλήθειας...

Αλλά και στο:

"βρήκαμε ότι οι διαφορές είναι διαφορές σε χαρακτήρα, πραγματικά ανεπαίσθητες. "

.. εμένα πάντως μου κανε εντύπωση εκεινο το απλό αναλογικό (Τάσο με καθε επιφύλαξη :ernaehrung004:) το οποίο δεν πληρεί καμία απολύτως προυπόθεση ("σχεδιαστικά") και το οποίο και μετρητικά και ακουστικά έιναι μια χαρά και έιναι και τσάμπα....

Δηλαδή, παπάρια ελικόπτερα ....

To test είναι μια σοβαρή προσπαθεια, άξια συγχαρητηρίων!!! έτσι και αλλοιώς. Φυσικά κάθε πρωτοπόρα προσπάθεια εγείρει και πολλές απορίες. Οι ειδικοί ας μας ανεχθούν για την έλλειψη γνώσεων αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή πρέπει να διαλευκανθεί και η απορία ότι ναι τα καλώδια στις σωστά σχεδιασμένες συσκευές δεν πρέπει να ακούγονται διαφορετικά, αλλά όμως αυτά ακούγονται:huh2:
Ετσι λοιπόν θέλω να ρωτήσω:
1. τρία καλώδια με ίδια χαρακτηριστικά R,L,C απο διαφορετικά υλικά κατασκευής μπορούν να κατασκευαστούν και να παρουσιάζουν συνέχεια σταθερά τα χαρακτηριστικά τους χωρίς μεταβολές αν δεν τα κακοποιήσουμε;
2. Ψυχανεμίζομαι πως ναί με το σημερινό επίπεδο της τεχνολογίας. Εφόσον όντως είναι ναι τότε αυτά τα τρία καλώδια θα παρουσιάζουν και ίδια ποσά jitter (όλων των μορφών), ρυθμούς ανόδου και γενικά όλα τα μεγέθη που μέτρησε ο Δ. Σταματάκος; και θα ακούγονται ίδια και τα τρία καλώδια;
3. Aπο τις συμμετέχουσες φίρμες καλωδίων πόσες είναι κατασκευαστές και πόσες φασονατζήδες;
4. Τα καλώδια για πόσο καιρό διατηρούν ίδια τα χαρακτηριστικά τους;
5. Τελικά γιατί δεν κατασκευάζεται ένα καλώδιο με ιδανικά τεχνικά χαρακτηριστικά; ποιά είναι τα εμπόδια;

Ευάγγελε,
εύλογες οι απορίες σου…
γιατί δεν τις θέτεις και εκεί;

αν και φαντάζομαι
επειδή υπάρχει ένας ξερόλας… και κολλάς.
μη δίνεις σημασία.

3. Aπο τις συμμετέχουσες φίρμες καλωδίων πόσες είναι κατασκευαστές και πόσες φασονατζήδες;

5. Τελικά γιατί δεν κατασκευάζεται ένα καλώδιο με ιδανικά τεχνικά χαρακτηριστικά; ποιά είναι τα εμπόδια;

Οχι μονον απο τις συμμετεχουσες φιρμες,αλλα απο ολες τις φιρμες που πουλανε καλωδια audio/video........πολυ λιγες ειναι οι εταιρειες που κατασκευαζουν καλωδια.Μερικοι θα παθαιναν εγκεφαλικο αν ηξεραν ποιος κατασκευασε τα καλωδια που αγορασαν!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπαρχουν ιδανικα καλωδια παρα μονον στην θεωρια.Ολα ειναι αναγκαιο κακο

κατι που εμενα μου κανει εντυπωση ειναι πως πολλοι φιλοι αναζητουν τον μονιτορ η και reference ηχο αλλα επιλεγουν καλωδια που δεν ειναι προδιαγραφων και χρωματιζουν την μουσικη

κατι που εμενα μου κανει εντυπωση ειναι πως πολλοι φιλοι αναζητουν τον μονιτορ η και reference ηχο αλλα επιλεγουν καλωδια που δεν ειναι προδιαγραφων και χρωματιζουν την μουσικη
Ωχ !!!!!! Ας μην ξεκινησουμε ξανα συζητηση για "monitors & references":laugh:

Ευάγγελε,
εύλογες οι απορίες σου…
γιατί δεν τις θέτεις και εκεί;

αν και φαντάζομαι
επειδή υπάρχει ένας ξερόλας… και κολλάς.
μη δίνεις σημασία.
]

Μιχάλη, σωστά το μάντεψες!!! Καλλίτερα να θέσω ερωτήματα στο Harvard, παρά εκεί.
Παρεπιπτόντως άκουσα τα καλώδια στο γιατρό και έχω γράψει τις εντυπώσεις μου..................

μέρος 1.

Θα κοιτάξω να τις θέσω εγώ τις απορίες σου Ευάγγελε.

Δεν έχω πρόβλημα (όπως ίσως έχεις διαπιστώσει) να του την πω… (του γνωστού τύπου)
Όμως και να μανουριάζομαι κάθε μέρα δεν λέει
Θα προσπαθήσω να κάνω μία εξαίρεση.

Τώρα ως προς το test αλλά και για απορίες εδώ στο θέμα,
και αφού πρώτα συμφωνήσω με αυτό που είπες:
To test είναι μια σοβαρή προσπαθεια, άξια συγχαρητηρίων έτσι και αλλοιώς.

να πω -σαν άμεσα ενδιαφερόμενος- πως:

1. Τα Nirvana (για όσους δεν το γνωρίζουν) είναι σχεδιασμένα και κατασκευάζονται στην Αμερική.

2. Ο Nirvana διαβεβαιώνει πως η σύνθετη αντίσταση μετάδοσης στο Transmission Digital (όπως και στο Τ2) είναι
πραγματικά 75
ohm.
(σ.σ. και ο Nirvana είναι κάτι σαν τον Lamm. Δεν παραμυθιάζει!)

* Όμως Ευάγγελε είπες και κάτι που μου κίνησε την περιέργεια να το εξετάσω.
: Τα καλώδια για πόσο καιρό διατηρούν ίδια τα χαρακτηριστικά τους;
(πληροφοριακά, το καλώδιο της MF ήταν το demo κατασκευής του 2001!)

3. λέει επίσης (ο Nirvana) πως:
ένα ψηφιακό καλώδιο 75 ohm αντίστασης είναι καλύτερα να τερματίζεται σε μήκος 1.5 μέτρου, και πλέον, λόγω του γεγονότος ότι είναι καλύτερο ταίριασμα για σύνδεση με υποδοχή RCA η οποία είναι αντίστασης 50 ohm.
Ο λόγος που είναι σημαντικό ένα τέτοιο ταίριασμα είναι διότι έχει να κάνει με το VSWR (Voltage Standing Wave Ratio)
http://emc.toprudder.com/vswr.pdf
Με καλώδιο μήκους 1.5m (και άνω) εξαλείφεται ως ένα βαθμό το πρόβλημα αυτό.
(με βύσματα BNC, που είναι 75 ohm, δεν υπάρχει πρόβλημα μήκους. π.χ. 0.5 ή 1μ)

αυτόν τον ισχυρισμό/θεωρία τον έχουν αναφέρει και άλλοι.
π.χ. εδώ:
http://www.positive-feedback.com/Issue14/spdif.htm

* (έχω πάντως διαβάσει πως κάποιοι κατασκευαστές -νομίζω μάλιστα Κινέζοι/εμπιστεύεστε;- ισχυρίζονται πως έχουν βγάλει
RCA
βύσματα 75 ohm)

Έχω την εντύπωση όμως πως ο dinos (που δεν πρόλαβα να τον καλωσορίσω στο avm) γνωρίζει καλά περί ψηφιακών καλωδίων.
Πιστεύω λοιπόν πως θα μπορούσε να πεί τη γνώμη του για όλα τα παραπάνω.

Τέλος, σε οποιονδήποτε έχει πραγματικές γνώσεις περί ψηφιακών καλωδίων είμαι πρόθυμος να του δώσω να εξετάσει τα ψηφιακά καλώδια της Nirvana.
Αν μάλιστα είχε χρονικούς αντανακλαστήρες (TDR´S) και αναλυτές φάσματος, (Spectrum Analyzerʼs) ακόμα καλύτερα.

Υ.Γ. δεν έχω διαβάσει τις εντυπώσεις σου Ευάγγελε. πάω να τις βρω να τις διαβάσω.
Όπως και νʼ έχει, σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:
με συγχωρείτε για τη κατάχρηση, αλλά μου διέφυγε αυτή η απορία του Ευάγγελου

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
…αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή πρέπει να διαλευκανθεί και η απορία ότι ναι τα καλώδια στις σωστά σχεδιασμένες συσκευές
δεν πρέπει να ακούγονται διαφορετικά, αλλά όμως αυτά ακούγονται

σύμφωνα λοιπόν με αυτά που έχει πεί ο Stephen Creamer,
(αναφορές reviewerʼs, κ.λπ.)
και χωρίς να λέω σε κανένα να τα υιοθετήσει

… χειμώνας του 1990 και ο Stephen Creamer μαζί με έναν φίλο του πειραματίζονταν με τους μετατροπείς ψηφιακού σήματος
σε αναλογικό (
D/Aconverters). Ο Stephen Creamer είχε μείνει κατάπληκτος από την διαφορά που άκουγε μόνο και μόνο αλλάζοντας τα καλώδια που μετέδιδαν το SPDIF 75Ω σήμα μεταξύ του οδηγού και του μετατροπέα (transport - dac).

“Αυτό ήταν ένα ψηφιακό σήμα που μεταφέρονταν από ένα 75Ω καλώδιο και δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαφορά στον ήχο. Αλλά υπήρχε, και μάλιστα δεν ήταν μικρή...”, λέει ο Stephen Creamer.

Βασικές μετρήσεις των καλωδίων δεν αποκάλυψαν κάτι που θα μπορούσε να αιτιολογήσει τα διαφορετικά ακούσματα και τις ηχητικές διαφορές που πήρε.

Εκείνο τον καιρό ο Stephen Creamer ανέπτυξε την πεποίθηση ότι η κύρια αιτία του διαφορετικού ήχου των καλωδίων, αν και
οι μετρήσεις τους ήταν όμοιες, ήταν ο θόρυβος.

...
Για αυτό, η προσπάθεια εξάλειψης του θορύβου είναι η βάση όλων των σχεδιάσεων της Nirvana.

Όλες οι σχεδιάσεις της βασίζονται στον μικρότερο δυνατό θόρυβο πεδίου για την κάθε συγκεκριμένη χρήση. ...

Μ.Φ.

Last edited:
Να υπενθυμίσω πως το νήμα άνοιξε για να κουβεντιάσουμε μεταξύ μας
και όχι για να δεχτούμε καταιγισμό διαφημιστικών φυλλαδίων και reviews
από αντιπροσώπους και κατασκευαστές..

Μην ξεχνάμε πως δεν είναι όλοι οι αντιπρόσωποι μέλη του φόρουμ μας
και κατά συνέπεια δεν έχουν ''πρόσβαση υπεράσπισης'' των προιόντων τους.

Να υπενθυμίσω πως το νήμα άνοιξε για να κουβεντιάσουμε μεταξύ μας
και όχι για να δεχτούμε καταιγισμό διαφημιστικών φυλλαδίων και reviews
από αντιπροσώπους και κατασκευαστές..

Μην ξεχνάμε πως δεν είναι όλοι οι αντιπρόσωποι μέλη του φόρουμ μας
και κατά συνέπεια δεν έχουν ''πρόσβαση υπεράσπισης'' των προιόντων τους.

Να πουμε Κωστα επισης αν μου επιτρεπεις,οτι,οι κατασκευαστες που προσφερουν ψηφιακα καλωδια που δεν ακολουθουν "by the book" μερικα σχεδιαστικα σημεια,δεν το κανουν λογω αγνοιας η βλακειας.Αυτα-bye-

Τα διαφημιστικά φυλλάδια υπό τη μορφή reviews για άσχετα δε προϊοντα με το παρόν νήμα εσφαγιάσθησαν..... :violent-smiley-008:

Δύσκολες εποχές, πρέπει να δουλέψει και ο μούτσος...... :plank: (ε όλοι το βάλατε αυτό το smile να μη το βάλω και εγώ !!)

Τα διαφημιστικά φυλλάδια υπό τη μορφή reviews για άσχετα δε προϊοντα με το παρόν νήμα εσφαγιάσθησαν..... :violent-smiley-008:

Δύσκολες εποχές, πρέπει να δουλέψει και ο μούτσος...... :plank: (ε όλοι το βάλατε αυτό το smile να μη το βάλω και εγώ !!)

Οχι αιματα Ανδρεα :laugh:

ένα ψηφιακό καλώδιο 75 ohm αντίστασης είναι καλύτερα να τερματίζεται σε μήκος 1.5 μέτρου
Και για τα Illuminati τα ίδια έλεγε ο Kimber. Δεν έβγαιναν σε μικρότερο μήκος.
Και ο Audiolytic με πρόλαβε: η Canare έχει 75Ω βύσματα RCA.

Απάντηση: Re: Η ώρα της αλήθειας...

... η Canare έχει 75Ω βύσματα RCA.

Το έχω φορεμένο σε δύο μου ψηφιακά από rca σε bnc,
αλλά τώρα με το review του avm:
Ψύλλοι στ' αυτιά μου μπήκανε
πως κάποιος άλλος ήτανε...
:SFGSFGS5:

Πάντως, το αξιο_hi-end_σεβάσμιο μέλος, ο Πέτρος ο Νικολαϊδης,
υποστηρίζει πως γκαραντί 75άρια βγάζει η WBT,
οπότε δέν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε αύξηση της σύνθετης μέσω του μήκους

.
.

Να ζητήσω συγνώμη από τα μέλη του φόρουμ για τις παρεμβολές μου
(ξεφεύγουμε από την ουσία του θέματος),
αλλά είμαι αναγκασμένος να απαντήσω στη διοίκηση.

αφού σε ενόχλησαν τα reviews Μαγγελάνε
(και αυτό το κατανοώ απόλυτα ;-) ),

μπορούσες να σβήσεις τα Links των reviews όπως επίσης και το μικρό ʽβιογραφικόʼ (4-5 αράδες) του Stephen Creamer.

Όμως θα μπορούσες να αφήσεις την άποψή (την έχουν παραδεχθεί και άλλοι αν δεν κάνω λάθος) ότι ούτε του ρεύματος
δουλεύουν σε μήκος κάτω του 1.5μ. (κατʼ ελάχιστον)

Μάλιστα, θα μπορούσαν να βρεθούν και άνθρωποι να συζητήσουν το θέμα.
ή που θα προσπαθούσαν να αντικρούσουν αυτή τη θέση.

Για να επανέλθω, προσωπικά, Μαγγελάνε, δεν ενοχλήθηκα.
(τα -υγιή- μέλη του φόρουμ θα έπρεπε ίσως να ενοχληθούν./που μπορεί και να ενοχλήθηκαν)

Άντε, το πολύ πολύ, να μου χάλασες την ψευδαίσθηση.
(ή μήπως μου επιβεβαίωσες την αίσθηση; )
(για σκέψου το λίγο ;-) )

Όσο για το:
Μην ξεχνάμε πως δεν είναι όλοι οι αντιπρόσωποι μέλη του φόρουμ μας και κατά συνέπεια δεν έχουν ''πρόσβαση υπεράσπισης''
των προιόντων τους.

Αυτό πως το μετράτε; (οι όποιοι εσείς) από τα ποστ; έτσι για να ξέρω.
νομίζω πως είμαι μέλος πριν από εσένα. από το παλιό avforum.

Θυμήσου πως έχετε υποχρεώσεις (η διοίκηση) στη δεοντολογία.
Και δεν αναφέρομαι στο ποστ που έσβησες.
Αναφέρομαι για το -τυχόν- μέλλον.

--------
Όσο για το ποστ 96 να πω πως:
είχα γράψει, προς ενημέρωση των μελλών, για την αιτία αυτής της απρεπούς συμπεριφοράς.

Αποφάσισα να μην τα ανεβάσω. λέω μόνο αυτό προς τον συντάκτη του ποστ 96.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει ποιός είναι ο μούτσος και ποιός ο καπετάνιος.

Αντίο σας.

Last edited: