Ένας πολίτης το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κοιτά την δική του "καμπούρα".
Το τι κάνει είναι αυτό που τον οδηγεί στην καθημερινή του ζωή.
Οι πράξεις του είναι που επηρεάζουν τελικά κ τους άλλους.
Σβήνει πχ μια συσκευή από το κουμπί κ δεν μένει στο standby, κάνει καλό σε όλους, εμένα που δεν πληρώνω ρεύμα χωρίς να το θέλω, την γη που δεν επιβαρρύνεται, το παιδί μου αύριο που θα βρει πιο καθαρό περιβάλλον.
Τίποτα φυσικά δεν είναι αναγκαστικό, όποιος κάνει ότι θέλει, ελεύθερη κοινωνία είμαστε.
Όμως, για να γίνει ένα βήμα παραπέρα, ο μόνος τρόπος είναι αυτό να γίνει lifestyle....μόδα...κάτι cool...μόνο έτσι θα το καταλάβουμε...το κάνει ο διπλανός μας κ είναι must...πρέπει να το κάνω κ εγώ...μόνο έτσι καταλαβαίνουμε...μόνο έτσι το κάνουμε κ εμείς...δυστυχώς...γιατί η λογική είναι "γιατί κάτι να κάνω εγώ, αφού δεν το κάνει ο άλλος δίπλα μου ;;;" οπότε δεν κάνω κ εγώ τίποτα κ τελείωσε...το αφήνω να το αναλάβει ο άλλος...ποιός άλλος όμως ; αυτός που εγώ ψήφισα πχ κάποτε...που έλεγα τότε βέβαια ότι δεν παίζει ρόλο ποιός θα είναι...
Που θέλω να καταλήξω ;; Όλα είναι αλληλένδετα κατά την αποψή μου... Ότι κάνω κάθε στιγμή, κάτι επηρεάζει. Είτε τώρα, είτε αργότερα... θα το βρω μπροστά μου κάποια στιγμή ή θα το βρει το παιδί μου μπροστά του... αυτό όμως δεν μαθαίνεται από την μία ημέρα στην άλλη. Ένα βήμα την φορά...