Η "Ώρα της Γης"

καλα ρε με το πισι ανοιχτο εισαι και ασχολεισαι με τα φωτα ?

Ναι ρε συ. Το είχα με τη μπαταρία.

Είχα αναμένα μόνο τα απαραίτητα...
Θερμοσίφωνα, κουζίνα, τηλεόραση, πισι και πλέι-στέισον........

Πλάκα πλάκα ελπίζω να πέτυχε. Έγω γείτονες δεν έχω για να δω αν τα έκλεισαν, αλλά πιστεύω να το έκαναν πολλοί απανταχού γης.

Όσοι τουλάχιστον είπαν πως θα το κάνουν......................:antlers:

Εγώ τα έκλεισα και πήγα εκτός σπιτιού μιας και ο καιρός ηταν ότι έπρεπε.
Βασικά χάρηκα που έβλεπα σπίτια να κατεβάζουν διακόπτες στις γειτονιές. :grinning-smiley-043

Επίσης πολλές εταιρίες και δημόσιες υπηρεσίες κοινητοποιήθηκαν.
Βέβαια καλύτερα στατιστικά στοιχεία πιστεύω θα μας δώσει η Δ.Ε.Η. :a0210:

Εγώ επειδή δεν είμαι Pavlov's Dog άναψα όλα τα φώτα.
Σε λίγο θα σας πούν να κάνετε μπέεεε για το καλό της ανθρωπότητας και φυσικά θα το κάνετε.
Οι Αγγλοσάξωνες έχουν κάνει τελευταία υπέρτατη επιστήμη την ψυχολογία της μάζας...

ωραία μπούρδα.
Εκλεισα τα φώτα, την τιβί, την έβγαλα από το standby, το ίδιο με τα στερεοφωνικά, έκλεισα το καλοριφέρ, άναψα κεριά.
Κατέβηκα τη σκάλα με το φακό, έκλεισα και τα φώτα της αυλής.
Μετά ανέβηκα πάνω και κάθησα μιά ώρα σαν το μ.... βλέποντας από το μπαλκόνι, ΟΛΑ τα φώτα του δήμου αναμένα και όλα τα σπίτια των διπλανών να έχουν ΟΛΑ τα φώτα στα μπαλκόνια τους και τα μέσα μην έρθουν οι κλέφτες.
Στις 9.30 άνοιξα και είδα ειδήσεις.
Σιγά τα ωα. Κλείσαν τα φώτα της ακρόπολης του λευκού πύργου (5 μνημεία στη Θεσσαλονική - σιγά ρε μεγάλε ξοδεύτηκες...) και όλα τα άλλα ανοιχτά. Μετά κάνανε φιέστα στην Πνύκα με το Μάριο Φραγκούλη με ορχήστρες και μικροφωνικές....

Ζήτω η οικολογική σας συνείδηση καραγκιόζηδες...
Ας πρόσεχα.

δεν ξέρω τι αποτέλεσμα είχε η κίνηση, αλλά το παράδειγμα για τον γιό μου ήταν πολύ καλό

και φυσικά σβήσαμε τα πάντα .....

Φυσικά καί δέν έσβησα τά φώτα..ούτε αποδέχτηκα ότι φταίω εγώ γιά τήν οικολογική καταστροφή τού πλανήτη όπως δέν φταίω γιά τήν οικονομική κρίση, τήν ανεργία, τήν φτώχεια, τήν εξαθλίωση στόν τρίτο κόσμο, τούς πολέμους...

Στόν καπιταλισμό οί ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο, όπως τά προιόντα του, όπως τά κέρδη..

Αρνήθηκα λοιπόν χθές τήν προσωπική μου ευθύνη άρα καί τήν συλλογική πού μάς προσάπτουν διάφορες επιδοτούμενες Υπερκυβερνητικές Μ.Κ.Ο. διά τών χορηγών τους επικοινωνίας..

Ας μήν παραγνωρίζουμε άλλωστε πώς γιά πολλούς από μάς κάθε ώρα τής ημέρας είναι "Ωρα τής Γής" καί ευκαιρία οικολογικής γυμναστικής προσπαθώντας νά χωρέσουμε τόν λογαριασμό τής ΔΕΗ στόν προυπολογισμό τού μήνα..καί τό πετυχαίνουμε

Ένας πολίτης το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κοιτά την δική του "καμπούρα".
Το τι κάνει είναι αυτό που τον οδηγεί στην καθημερινή του ζωή.
Οι πράξεις του είναι που επηρεάζουν τελικά κ τους άλλους.
Σβήνει πχ μια συσκευή από το κουμπί κ δεν μένει στο standby, κάνει καλό σε όλους, εμένα που δεν πληρώνω ρεύμα χωρίς να το θέλω, την γη που δεν επιβαρρύνεται, το παιδί μου αύριο που θα βρει πιο καθαρό περιβάλλον.
Τίποτα φυσικά δεν είναι αναγκαστικό, όποιος κάνει ότι θέλει, ελεύθερη κοινωνία είμαστε.
Όμως, για να γίνει ένα βήμα παραπέρα, ο μόνος τρόπος είναι αυτό να γίνει lifestyle....μόδα...κάτι cool...μόνο έτσι θα το καταλάβουμε...το κάνει ο διπλανός μας κ είναι must...πρέπει να το κάνω κ εγώ...μόνο έτσι καταλαβαίνουμε...μόνο έτσι το κάνουμε κ εμείς...δυστυχώς...γιατί η λογική είναι "γιατί κάτι να κάνω εγώ, αφού δεν το κάνει ο άλλος δίπλα μου ;;;" οπότε δεν κάνω κ εγώ τίποτα κ τελείωσε...το αφήνω να το αναλάβει ο άλλος...ποιός άλλος όμως ; αυτός που εγώ ψήφισα πχ κάποτε...που έλεγα τότε βέβαια ότι δεν παίζει ρόλο ποιός θα είναι...

Που θέλω να καταλήξω ;; Όλα είναι αλληλένδετα κατά την αποψή μου... Ότι κάνω κάθε στιγμή, κάτι επηρεάζει. Είτε τώρα, είτε αργότερα... θα το βρω μπροστά μου κάποια στιγμή ή θα το βρει το παιδί μου μπροστά του... αυτό όμως δεν μαθαίνεται από την μία ημέρα στην άλλη. Ένα βήμα την φορά...

Εύχομαι η συγκεκριμένη κίνηση να ξαναγίνει και γρήγορα μάλιστα. Εύχομαι η συμβολική ενέργεια να δώσει τάχιστα τη θέση της στην ουσιαστική επέμβαση. Το ''σπίτι'' μας εκπέμπει SOS. Πρώτα κοιτάμε να το σώσουμε και μετά να τιμωρήσουμε τους ''δράστες''. Δεν ξέρω αν υπάρχει χρόνος για να σωθεί. Πάντως, προτιμώ χίλιες φορές να χάσω κάτι αγωνιζόμενος για να το σώσω χωρίς να ευθύνομαι ουσιαστικά και κυριολεκτικά, παρά ν' αποδώσω δικαιοσύνη την ίδια ώρα που και η δίκαιη απονομή της δεν θα μου ξαναφέρει αυτό που έχασα.....

Ο μόνος τρόπος να σωθεί είναι, να μας ξεφορτωθεί.

Ο χειρότερος ιος είναι το ανθρώπινο είδος...
Σοφή κουβέντα.

Χωρις πολλα σχολια και γνωμες γιατι τελικα δε χρειαζονται, εσβησαν τα πολλα φωτα και ηλεκτρονικα, εμειναν μονο 3 λαμπες τυπου led, λιγα κερακια και ενα laptop στη μπαταρια.

Να το ξανακανουμε ... συχνοτερα ομως!

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μας το πουν για να κάνουμε 1-2 καθημερινά πράγματα...λάμπες οικονομικές κάνουν καλό σε όλα, όχι όλα τα φώτα πάντα αναμμένα, ηλιακοί θερμοσίφωνες κ όχι κανονικοί, σβηστές ηλεκτρικές συσκευές κ όχι σε standby κ.α. πολλά...τα κεριά δημιουργούν κ ατμόσφαιρα το βράδυ για τα ζευγάρια... :)

Αληθεια ποσοι απο εμας εχουν απλα αλλαξει λαμπες στο σπιτι τους με εξοικονομησης ενεργειας και σε τι ποσοστο?