Η "Ώρα της Γης"

Απάντηση: Re: Η "Ώρα της Γης"

Αληθεια ποσοι απο εμας εχουν απλα αλλαξει λαμπες στο σπιτι τους με εξοικονομησης ενεργειας και σε τι ποσοστο?
Εγώ σχεδόν όλες κ η διαφορά στον λογαριασμό είναι πολύ μεγάλη.
Οι μόνες που έχουν μείνει ίδιες είναι κάτι σποτάκια.
Συν ότι μπορώ κ βάζω πιο δυνατές σε φωτεινότητα αλλά χαμηλότερης κατανάλωσης!

Απάντηση: Re: Η "Ώρα της Γης"

Ας αλλάξουν τον τρόπο παραγωγής ενέργειας από πετρέλαιο σε ανανεώσιμες και μετά σβύνω τα φώτα.
Αλλά τους έρχεται φθηνότερο να κάνουν "δωρεές" σε "περιβαλλοντολογικές" οργανώσεις ...

http://www.rbf.org/grantsdatabase/grantsdatabase_show.htm?doc_id=617367
Κοίτα πρώτα να κάνεις κάτι εσύ κ να αναλάβεις το μερίδιο ευθυνών σου από την συνολική κατάσταση κ μετά ζήτα κ από τους άλλους κάτι να κάνουν.....δεν είναι κουραστικό να ζητούμε πάντα από τους άλλους να κάνουν πρώτοι το βήμα κ εμείς απλά να καθόμαστε στον καναπέ κ να περιμένουμε ; -bye-

Re: Απάντηση: Re: Η "Ώρα της Γης"

Κοίτα πρώτα να κάνεις κάτι εσύ κ να αναλάβεις το μερίδιο ευθυνών σου από την συνολική κατάσταση κ μετά ζήτα κ από τους άλλους κάτι να κάνουν.....δεν είναι κουραστικό να ζητούμε πάντα από τους άλλους να κάνουν πρώτοι το βήμα κ εμείς απλά να καθόμαστε στον καναπέ κ να περιμένουμε ; -bye-

Όταν τόσες δεκαετίες (για να μην πω αιώνες) όλη η παραγωγή ενέργειας γίνεται με μη ανανεώσιμες πηγές (πετρέλαιο, φυσικό αέριο και κάρβουνο), με συγχωρείς, αλλά αυτό δεν είναι επιλογή μου. Είναι επιλογή αυτών που χρηματοδοτούν τώρα τις ΜΚΟ για να σου δείξουν τις δικές σου ( ; ) ευθύνες. Τώρα το αν θα ξοδέψεις ρεύμα μέσω της λάμπας ή μέσω των κεριών (και αυτά σε βιομηχανίες δε γίνονται ; ), είναι λεπτομέρεια...

Ευχαριστώ αλλά ξέρω αν έχω και πόση ευθύνη. Ας ΧΑΣΟΥΝ χρήματα και θα "σηκωθώ από τον καναπε".

ΥΓ. Δεν έχω σκοπό να "κατηγορήσω" όσους συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Καλά κάνουν. Απλά δε δέχομαι ότι φταίει ο απλός κοσμάκης σε κάτι που δεν έχει επιλογή.

Ο απλός κόσμος έχει μερίδιο ευθύνης κατά την γνώμη μου, από την στιγμή που περιμένει από τους άλλους να κάνουν κάτι...μια εποχή δεν δίναμε σημασία σε αυτά τα φαινόμενα, γιατί υπήρχε πληθώρα τέτοιων πηγών, συν ότι δεν υπήρχε κ η κατάλληλη πληροφόρηση...τώρα πια είναι λίγο διαφορετικά...

Κάνοντας πάντως το απόλυτο τίποτα, σίγουρα τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει...

Το πλαστικό μπουκαλάκι αντί να το ρίξεις στα σκουπίδια, ρίξτο στον αντίστοιχο κάδο ανακύκλωσης για παράδειγμα...

Όπως είπα και απ´την αρχή θεωρώ τη συγκεκριμένη κίνηση τελείως ανούσια και αποπροσανατολιστική. Μου φαίνεται τελείως αφελές το να σβήνεις τα φώτα σου για μια ώρα και στη συνέχεια να κρατάς επί 24ωρα αναμένα τα φώτα του κήπου, αναμένο το καλοριφέρ όλη μέρα ώστε να κυκλοφορείς με το κοντομάνικο στο σπίτι επειδή σου είναι πιο βολικό, και μετά να πηγαίνεςι στη δουλειά σου με το SUV σου που καταπίνει σε μια βδομάδα τη βενζίνη που θα κατάπινε ένα μικρό σε ένα μήνα.

Προσωπικά έσβησα το ένα και μοναδικό φως (ασφαλείας) που ανάβει έξω απ'το σπίτι (φυσικά με λαμπτήρα χαμηλής κατανάλωσης), αυτό το έκανα σαν συμπαράσταση προς την κίνηση αυτή συμβολικά, και μέσα συνέχισα να δουλεύω με τον άκρως απαραίτητο για τη δουλειά μου φωτισμό, όπως κάνω καθημερινά, χρησιμοποιώντας όπου είναι δυνατόν λάμπες χαμηλής κατανάλωσης.

Ας το κάναμε όλοι αυτό στην καθημερινότητά μας και δε θα υπήρχε ανάγκη για τέτοιες κινήσεις...

Φίλε kanena, και εγώ πιο πάνω εκδήλωσα αντιρρήσεις στη συγκεκριμένη κίνηση, αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με το σκεπτικό σου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι περιμένουμε τους άλλους να κάνουν κάτι για να πειστούμε και εμείς.

Δεν είναι δική σου επιλογή η χρήση μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας; Τότε να διακόψεις τη σύνδεσή σου με τη ΔΕΗ, να εγκαταστήσεις φωτοβολταϊκά και να δουλεύεις μόνο με όση ενέργεια σου δίνουν αυτά. Και βέβαια να κινείσαι είτε με ηλεκτροκίνητο όχημα που θα φορτίζεις σπίτι σου, είτε με biodiesel.

Έχεις επιλογή, λοιπόν. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

Last edited:
Re: Απάντηση: Η "Ώρα της Γης"

Φίλε kanena, και εγώ πιο πάνω εκδήλωσα αντιρρήσεις στη συγκεκριμένη κίνηση, αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με το σκεπτικό σου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι περιμένουμε τους άλλους να κάνουν κάτι για να πειστούμε και εμείς.

Δεν είναι δική σου επιλογή η χρήση μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας; Τότε να διακόψεις τη σύνδεσή σου με τη ΔΕΗ, να εγκαταστήσεις φωτοβολταϊκά και να δουλεύεις μόνο με όση ενέργεια σου δίνουν αυτά. Και βέβαια να κινείσαι είτε με ηλεκτροκίνητο όχημα που θα φορτίζεις σπίτι σου, είτε με biodiesel.

Έχεις επιλογή, λοιπόν. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

Μα εκεί ακριβώς θέλω να καταλήξω!

Οι μεγάλες εταιρίες ΔΕΝ αξιοποιούν την τεχνολογία ώστε τα φωτοβολταϊκά να είναι αποδοτικά, ή τουλάχιστον οι συσκευές που μας πουλάνε είναι ενεργοβόρες και κανένα σύστημα φωτοβολταϊκών δεν τις "σηκώνει" (ακόμα ; ).

Το αυτό και για τα οχήματα. Η έρευνα είναι "ανύπαρκτη" γιατί η υπάρχουσα κατάσταση έχει ακόμη "ψωμί". Βρες μου ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κάνει τη δουλειά που κάνει ένα συμβατικό εξίσου καλά, έχει αντίστοιχο εξοπλισμό, φορτίζεται σε όσο χρόνο χρειάζεται για να φουλάρεις με βενζίνη/πετρέλαιο κλπ και φυσικά με αντίστοιχο κόστος.

Αν τα χρήματα που δίνουν για νέες γεωτρήσεις/έρευνα για πετρέλαιο (μέχρι και δορυφορικά ανιχνεύουν κοιτάσματα) τα έδιναν για έρευνα σε ανανεώσιμες πηγές (όχι, το βιοντίζελ δεν το θεωρώ λύση), τότε ναι, θα είχαμε επιλογές.

Αλλά δεν θα μπορούσαν να μας πουλήσουν ενέργεια ...

Με άλλα λόγια, η μόνη σου υποχρέωση απέναντι στο περιβάλλον είναι όταν η VW βγάλει ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο των 15.000 που θα πιάνει τα 250 km/h σε 15", να το αγοράσεις; Και μέχρι τότε θα εκφράζεις τη δυσαρέσκειά σου αρνούμενος να κάνεις οικονομία;

:bang:

Re: Απάντηση: Η "Ώρα της Γης"

Με άλλα λόγια, η μόνη σου υποχρέωση απέναντι στο περιβάλλον είναι όταν η VW βγάλει ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο των 15.000 που θα πιάνει τα 250 km/h σε 15", να το αγοράσεις; Και μέχρι τότε θα εκφράζεις τη δυσαρέσκειά σου αρνούμενος να κάνεις οικονομία;

:bang:

Ώπα !!!
Δεν αρνούμαι να κάνω οικονομία. Για την ακρίβεια η κατανάλωση ηλεκτρικού και νερού που έχουμε στο σπίτι είναι κάτω από το μέσο όρο και ας έχω τον Η/Υ ανοικτό 24/7.

Αυτό που αρνούμαι και δεν αποδέχομαι είναι η ΔΙΚΗ μου ευθύνη για την κατάντια ( ; ) μας, όπως και το να μου λένε οι χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ ποιο είναι το "καλό μου". Ας το πουν εκεί που πρέπει.

Παρατηρήστε πόσο μεγάλο ποσοστό ΒΡΟΜΥΛΩΝ !!! αδυνατεί να κάνει την πολύ απλή κίνηση να πετάξει το χαρτάκι της απόδειξης στην Αττική οδό στα διόδια στο τασάκι του αυτοκινήτου και όχι στο οδόστρωμα ... ( μα τη Παναγία ΑΜΑ ΠΕΤΥΧΩ ΚΑΝΈΝΑ LIVE ΘΑ ΤΟΥ ΚΌΨΩ ΤΟ ΧΈΡΙ !! με εκνευρίζει απίστευτα !! )
και μετά μιλάμε για συλλογικές κινήσεις και ευθύνες και αδυνατούμε να πράξουμε τα αυτονόητα την στιγμή που χ@ζουμε εκεί που τρώμε

Παρεμπιπτόντως, μου ήρθε και αυτό το email πριν λίγη ώρα (τραγικά καθυστερημένο..):

"Η κυβέρνηση των ΗΠΑ από την οποία ξεκίνησε αυτή η υστερόβουλη καμπάνια
για να σβήσουμε τα φώτα στην γενικότερη περιοχή της Ευρώπης μας ΚΡΥΒΕΙ
ότι σε μια περίπου ώρα θα περάσει από απόσταση περίπου ενός
εκατομμυρίου μιλίων ένα εξωγήινο σκάφος που έχουν συμφέρον να μην
αντιληφθεί την παρουσία ζωής στη γή. ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΒΥΣΟΥΜΕ ΤΑ
ΦΩΤΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΒΟΥΜΕ
ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ - ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ -
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ (ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ)
ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΤΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΛ
ΑΝ ΖΕΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ - ΣΤΟΥΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ

Η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΕΜΨΟΥΜΕ ΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ.

ΤΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΚΡΥΦΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ
ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΟΛΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ
ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΜΑΙΛ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΓΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ
ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΟΙ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΑΖΕΙ Η ΒΡΥΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ
ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΑ."

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της κατανάλωσης ενέργειας το έχουμε από την κουζίνα, το ψυγείο, τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων και το θερμοσίφωνα. Καλό είναι όταν αποφασίσουμε να αλλάξουμε κάποια από αυτές τις συσκευές να προτιμούμε συσκευές Α/Α+. Τα παραπάνω χρήματα θα αποσβεστούν πολύ γρήγορα. Επίσης καλό είναι όσες από αυτές μπορούμε (πχ πλυντήρια) να τις ενεργοποιούμε το βράδυ. Και καλό στην τσέπη μας κάνουμε λόγω του νυχτερινού τιμολογίου, αλλά και καλό στο περιβάλλον κάνουμε μιας και χρησιμοποιούμε την ενέργεια από τους σταθμούς βάσης που κατά κανόνα έχουν μειωμένες εκπομπές σε σχέση με τις μικρότερες μονάδες που ανάβουν σταδιακά για να καλύψουν τη ζήτηση.
Όσο για τις λάμπες όποια καίγεται την αλλάζουμε με μια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (και συνήθως κάνουν πολύ περισσότερο καιρό μετά να ξανακαούν). Να το καταλάβω κάποιος να θέλει δυνατό και έντονο φως στο γραφείο του για να δουλέψει. Όμως λάμπες σε σκάλες, βεράντες, βοηθητικούς χώρους κλπ μπορούν χωρίς κανένα λειτουργικό πρόβλημα να αλλαχθούν με χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Παρατηρήστε πόσο μεγάλο ποσοστό ΒΡΟΜΥΛΩΝ !!! αδυνατεί να κάνει την πολύ απλή κίνηση να πετάξει το χαρτάκι της απόδειξης στην Αττική οδό στα διόδια στο τασάκι του αυτοκινήτου και όχι στο οδόστρωμα ... ( μα τη Παναγία ΑΜΑ ΠΕΤΥΧΩ ΚΑΝΈΝΑ LIVE ΘΑ ΤΟΥ ΚΌΨΩ ΤΟ ΧΈΡΙ !! με εκνευρίζει απίστευτα !! )
και μετά μιλάμε για συλλογικές κινήσεις και ευθύνες και αδυνατούμε να πράξουμε τα αυτονόητα την στιγμή που χ@ζουμε εκεί που τρώμε

Καλά εντάξει, το χαρτί είναι ανακυκλώσιμο στο έδαφος βρε Βασίλη δεν κάνεις ζημιά να το πετάς (και πρόσεξε δεν είπα τον 6 τόμο της britanica). Εκτός και αν το προβλημα σου είναι το αισθητικό , και όχι η ρύπανση.

Καλά εντάξει, το χαρτί είναι ανακυκλώσιμο στο έδαφος βρε Βασίλη δεν κάνεις ζημιά να το πετάς (και πρόσεξε δεν είπα τον 6 τόμο της britanica). Εκτός και αν το προβλημα σου είναι το αισθητικό , και όχι η ρύπανση.
η νοοτροπία είναι η ίδια !! ε ας πετάμε και τα σκουπίδια από το παράθυρο ανακυκλώσιμα είναι και αυτά