Η πρόκληση της σκέψης

Η hi-end κοινότητα υιοθέτησε το συγκεκριμένο μηχάνημα: το περιοδικό είναι hi-end; πότε πρόλαβε να γίνει; ο δημοσιογράφος είναι hiendas; οι hiendades πρέπει να είναι ηλκρολογοι, ηλεκτρονικοί, γνώστες ηλεκτροακουστικής για να ψωνίσουν; Ονόμασέ μου μερικούς χαιενταδες που είναι βλάκες, ανισσόροποι και όλα όσα τους καταμαρτυρείς; Α, Κώστα ρε σύ στείλε και μία επιστολή στα περιοδικά με τα συγκεκριμένα γεγονότα για να μην εκτίθενται.

Larry said:
καλα τα χασισια με τους Ναυτιλους και το HI END που κολανε?

Να θυμίσω τα λόγια το Παύλου Σιδηρόπουλου....πρέζες υπάρχουν πολλές, αλλά ηρωίνη ..σκοτώνει!!!!!!!!:music-smiley-005:

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Η hi-end κοινότητα υιοθέτησε το συγκεκριμένο μηχάνημα: το περιοδικό είναι hi-end; πότε πρόλαβε να γίνει; ο δημοσιογράφος είναι hiendas; οι hiendades πρέπει να είναι ηλκρολογοι, ηλεκτρονικοί, γνώστες ηλεκτροακουστικής για να ψωνίσουν; Ονόμασέ μου μερικούς χαιενταδες που είναι βλάκες, ανισσόροποι και όλα όσα τους καταμαρτυρείς; Α, Κώστα ρε σύ στείλε και μία επιστολή στα περιοδικά με τα συγκεκριμένα γεγονότα για να μην εκτίθενται.

Αγαπητέ Βαγγέλη, οι ρητορικές ερωτήσεις σου είναι πέρα για πέρα εύστοχες. Όχι, δεν χρειάζεται να είναι κανείς ηλεκτρολόγος, ηλεκτρονικός, ή γνώστης της ηλεκτρακουστικής για να ψωνίσει. Επομένως, όταν κάποιος αναλαμβάνει το ρόλο του δοκιμαστή, (πρέπει να νιώθει ότι) είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κόσμο σωστά. Όχι να λέει «για σας η απουσία εισόδων RCA είναι μειονέκτημα, ασχέτως εάν εγώ προσπέρασα αυτό το μειονέκτημα με τον τρόπο που θα μποροούσατε κι εσείς».

Όσο για την επιστολή, μπα, έτσι τα μαθαίνουν πιο γρήγορα. Ηλεγμένον αρμοδίως... :smile:

Για τον δοκιμαστή Κώστα δεν διαφωνώ, αλλά ειλικρινά επειδή όντως κάποιοι κατέχουν το αντικείμενο θα ήταν αρκετά εμδιαφέρον με επιστολή να επισημάνουν στο ίδιο το περιοδικό την έρώτηση για να δεί ο αναγνώστης πως ανταπεξέρχεται το περιοδικό κάποια προβλήματα και να ξέρει ο αναγνώστης αν θα παραμείνει ή θα το προσπεράσει. Τις καυτές ερωτήσεις ένα βαρβάτο περιοδικό δεν τις φοβάται και με τον τρόπο που θα απαντηθούν θα φανεί αν θα μπορέσει ο δοκιμαστής να ξαναγράψει μαμακίες. Απο την άλλη μεριά το συγκεκριμένο περιοδικό αφενός δεν είναι πανελλήνιας εμβέλειας αφετέρου είναι και στα σπάργανα, μην το θεωρούμε και εκπρόσωπο του Ηι-end, αφού και απο μόνο του αυτοπροσδιoρίζεται high-fidelity.

Costas Coyias said:
Χμ, για να το κάνω λιγάκι πιο προκλητικό...

«Τα ναρκωτικά είναι ένα μέσο έκφρασης του ανθρωπισμού μας».

Να σταθώ λίγο εδώ.
Έχεις δει κάποιον άνθρωπο που να έχει πάρει βαριά όπως αναφέρεις ναρκωτικά και να μπορεί να "εκφραστή" ?
Η και στο θέμα υγείας. Πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος καρκινοπαθείς "εκφράζεται" όπως "εκφραζόταν" πριν αρρωστήσει και με τον τρόπο ζωής που του επιβάλλεται να κάνει μετά την πάθηση του ?
Δεν ξέρω εάν έκανα καλά που πείρα τα γραφόμενα σου κατά γράμμα αλλα αυτά κατάλαβα.

Κώνσταντινος Μυλωνάς said:
Να σταθώ λίγο εδώ.
Έχεις δει κάποιον άνθρωπο που να έχει πάρει βαριά όπως αναφέρεις ναρκωτικά και να μπορεί να "εκφραστή" ?

Syd Barret

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
... Απο την άλλη μεριά το συγκεκριμένο περιοδικό αφενός δεν είναι πανελλήνιας εμβέλειας αφετέρου είναι και στα σπάργανα, μην το θεωρούμε και εκπρόσωπο του Ηι-end, αφού και απο μόνο του αυτοπροσδιoρίζεται high-fidelity.

Έλα βρε Βαγγέλη, ποιά σπάργανα! Τη δοκιμή την υπογράφει ο Π. Παναγόπουλος, ο οποίος είναι μεταγραφή από τον Ήχο, δοκιμαστής του οποίου ήταν για χρονικό διάστημα άνω των 10 ετών.

Κώνσταντινος Μυλωνάς said:
Να σταθώ λίγο εδώ.
Η και στο θέμα υγείας. Πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος καρκινοπαθείς "εκφράζεται" όπως "εκφραζόταν" πριν αρρωστήσει και με τον τρόπο ζωής που του επιβάλλεται να κάνει μετά την πάθηση του ?
Δεν ξέρω εάν έκανα καλά που πείρα τα γραφόμενα σου κατά γράμμα αλλα αυτά κατάλαβα.

Φίλε μου λυπάμαι, αλλά το συντακτικό της φράσης άλλα λέει.

Απάντηση: Re: Η πρόκληση της σκέψης

Costas Coyias said:
Λοιπόν, κάπου εδώ αξίζει να το ανακεφαλαιώσουμε. Εάν πεις σε κάποιον μια φράση που, όχι απλώς είναι αληθής, αλλά άπτεται της πραγματικότητας, εκφράζοντας όμως μια κατάσταση εκτός του ενδιαφέροντός του, και ίσως του γνωστικού του κύκλου, τότε αυτός, άκριτα και χωρίς σκέψη, μπορεί να σου πει ότι λες ασυναρτησίες, ότι είσαι βλάκας, πιωμένος, ότι καπνίζεις μαύρη, ότι, ότι, ότι… Και όχι μόνον αυτό, αλλά μπορεί και να αυτογελοιοποιηθεί κιόλας, καταγορώντας σε δημοσίως, μέσα στη δυστυχία της άγνοιας, και αρνούμενος να σκεφθεί.

Όταν του πεις κάτι που δεν είναι κατ' ανάγκην αληθές, καθώς βασίζεται σε κάποια υποκειμενική θεώρηση, τότε ενδεχομένως να μην παρουσιάσει τόσον ακραίες αντιδράσεις. Το παράδειγμα του ισορροπημένου ενισχυτή δεν το έβγαλα από το μυαλό μου, αλλά το δανείστηκα από το review του τελικού ενισχυτή Viola Symphony, που υπάρχει στο 3ο τεύχος του περιοδικού Figh Fidelity, στη σελίδα 71. Πρόκειται για έναν πλήρως ισορροπημένο ενισχυτή, που ανήκει στην υψηλή κατηγορία τιμής (με τιμή 11.000€), και ο οποίος στερείται μονοτελούς εισόδου. Αυτό το γεγονός επισημαίνεται εμφατικά από τον αρθρογράφο, ο οποίος μάλιστα αναφέρει και κάποια παραδείγματα «αξιόλογων ενισχυτών της αγοράς», για να στηρίξει την άποψή του, ότι δηλαδή η απουσία εισόδου RCA είναι «σοβαρό μειονέκτημα». Όλα καλά ως εδώ. Όμως παρακάτω, ο αρθρογράφος επισημαίνει επίσης ότι ο ενισχυτής οδηγήθηκε «χωρίς το παραμικρό πρόβλημα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, από τον παθητικό προενισχυτή που ο ίδιος έχει κατασκευάσει, και ο οποίος προφανέστατα είναι single ended. Άρα, συνέδεσε την RCA έξοδο του προενισχυτή του στην XLR είσοδο του τελικού χωρίς κανένα πρόβλημα, αποφεύοντας, όμως, επιμελώς να μας πει τον τρόπο. Δηλαδή, ο αρθρογράφος φάσκει και αντιφάσκει, αίρει εαυτόν, μέσα στο ίδιο του το κείμενο. Και το μειονέκτημα, μειονέκτημα. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του χώρου του high end, όπου αν δεν βάλεις το μυαλό σου να σκεφθεί, δεν μπορείς να βγάλεις άκρη.

Τελικά, καλύτερα που το θέμα μεταφέρθηκε εδώ. Σκέψη και high end δεν πάνε μαζί. Κάνω λάθος;

στα πανω πανω που γραφεις .....

εχω την εντυπωση πως μας περνας για αυτογελιωμενους ......

η μου φαινεται ;;;;;;;;:popcorn:

γιατι δεν λες αυτο που θες να ρωτησεις αμεσα και ψαχνεις για κουιζ;;;

η Καλη μερα απο το πρωι φαινεται .....

Last edited:

Costas Coyias said:
Έλα βρε Βαγγέλη, ποιά σπάργανα! Τη δοκιμή την υπογράφει ο Π. Παναγόπουλος, ο οποίος είναι μεταγραφή από τον Ήχο, δοκιμαστής του οποίου ήταν για χρονικό διάστημα άνω των 10 ετών.

E, εντάξει τότε.
Αυτός ήταν που έβαλε τα 4.89898989898 πράσινα αστεράκια στον παλιό Ερμή.
Φαντάσου πόσα θα έβαζε στον καινούργιο. :flipout:

Costas Coyias said:
"Είναι τραγικό να ζούμε και να πεθαίνουμε, χωρίς να έχουμε ποτέ σκεφθεί".

Ασχετο, ομως νομιζω οτι ειναι απειρως τραγικοτερο να το καταλαβαινουμε αλλα να μη μπορουμε να κανουμε τιποτα πια.

Το να μη θελουμε δεν το θεωρω τοσο τραγικο. Το αντιθετο θα ελεγα.
"Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι" που ελεγε Καποιος!