Η πρόκληση της σκέψης

Απάντηση: Re: Η πρόκληση της σκέψης

Costas Coyias said:
Επαναλαμβάνω, και δεν είναι πλάκα, ούτε άκυρο topic.

Η ερώτηση:

«Σε έναν πλήρως ισορροπημένο ενισχυτή, η απουσία εισόδων RCA είναι μειονέκτημα».

είναι αληθής ή ψευδής; Είναι ορθή ή λανθασμένη; Είναι επαρκής για να την απαντήσει κάποιος;
Έτσι όπως γράφετε προσωπικά το βρίσκω λίγο ...περίεργο αν μη τι άλλο... σαν να με παιρνούν από εξέταση αισθάνομαι κ αν δεν σκεφτώ κ δεν βρω την σωστή απάντηση γρήγορα θα με κόψουν... :damnyou:

Παρακολουθούσα με πολύ προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα όσα γράφονταν στα threads που ανοιχτηκαν στα τών hi-end και μεταφέρθηκαν εδώ.Δεν συμμετείχα λόγω τού οτι δέν έχω γνωμη για το hi-end,και δεν έχω και τις απαραιτητες γνώσεις.Ομως οι συζητήσεις μού άρεσαν,παρότι έντονες και συχνά ´εκτός θέματος´με την αυστηρή έννοια τού όρου.
Και το καλύτερο ´γνώρισα´μέσω τών γραπτών τους και μέλη πού δεν έχω συναντήσει στίς κατηγορίες που συνήθως συμμετέχω.

Πάντως τα παράγωγα της καννάβεως ,έχουν όντως όλες τις ανθρωπιστικές επιδράσεις ,που περιγράφει ο κυριος κόγιας στις παθήσεις πού αναφέρει.Και όντως ειναι hi-end η ανθρωπιστική και παρηγορητική τους δράση.Τα υπόλοιπα και πώς τα συνδυάζει αφορούν τον προσωπικό του τρόπο σκέψης.
Υ.γ
Ο Απόλλων ,αν και θεός ονομαζόταν και Λοξίας.Δινόταν λοιπόν, με παράδειγμα έναν θεό,η δυνατότητα έκφρασης ακόμα και σε ερμητικές ή δυσπρόσιτες ή και παράλογες σκέψεις.Φυσικά επιτρεπόταν και η οξεία κριτική.
´Πάντες αυθημερόν αξιούσι ούχ όπως ίσοι,αλλά και πολύ πρώτος αυτός έκαστος είναι´Θουκυδίδης Η 89.
Τάχε πεί ο Μαστορας απο παλιά.Μόλις οι άνθρωποι νοιώσουν ίσοι σε μια Πόλη(χώρο),o καθένας διεκδικεί για τον εαυτό του την Πρωτιά.Ολοι ίσοι και ο καθένας Πρώτος απέναντι στούς άλλους.Συναγωνιστές και καυγατζήδες ταυτόχρονα.Καί έτσι η παρέα ανέχεται την διαφορά .Στην δύση οι politically correct τούς ξωπετάνε.Ειναι θέμα πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ασχετο έ??:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Η πρόκληση της σκέψης

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Και για να μην βγω off topic να ρωτήσω.

Η Ζάκυνθος είναι νησί;

Να μην σε γελάσω... Για τη Ζάκυνθο δεν ξέρω.... Το Καρπενήσι όμως είναι... :ernaehrung004:

O Mήσιος δεν είχε πει, όταν ήταν φυλακή με κάποιον καθοθηγητή που είχε ένα "τσιγάρο" : Σύντροφε, στον αγώνα μαζί, στο τσιγάρο χώρια?

Re: Απάντηση: Η πρόκληση της σκέψης

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Πιστεύω πως δεν είναι

Συμφωνώ ότι δεν είναι αληθής. Γιατί θεωρείς ότι δεν είναι αληθής; Μήπως σκεφτήκαμε το ίδιο πράγμα;

Re: Απάντηση: Re: Η πρόκληση της σκέψης

Μπάμπης Κολέζας said:
Να μην σε γελάσω... Για τη Ζάκυνθο δεν ξέρω.... Το Καρπενήσι όμως είναι... :ernaehrung004:

Όπως και το Λαγονησι.

Να δω τι deals θα κάνεις το πρωί που είσαι ξύπνιος τέτοια ώρα.

Κώστα, στα τεχνικά είμαι άσχετος. Λέω ότι πιστεύω βάση ακροάσεων που έχω κάνει.
Οι πλήρως ισορροπημένοι ενισχυτές αποδίδουν καλύτερα )ΙΜΟ) μέσω XLR από ότι με RCA. (Το ίδιο ισχύει και σε σετ προ-τελικού αλλά και πηγής-προ, αρκεί η πηγή να είναι πλήρως ισορροπημένη).
Αντίθετα δεν είδα διαφορά σε ενισχυτές-πηγές που απλά είχαν XLR για μόστρα (υπάρχουν και τέτοιοι-δεν λέω ονόματα)
Μάλιστα, με αυτές τις συγκρίσεις, έβγαλα και κάποια συμπεράσματα για τα καλώδια IC. Πάντως, θα ήθελα την γνώμη σου με τεχνικά κριτίρια. Πολύ πιθανόν να κάνω λάθος.

Ας αφήσουμε για λίγο τα τεχνικά στην άκρη, άλλωστε δεν είναι εκεί το θέμα. Ρε παιδί μου, έχεις έναν προενισχυτή που φέρει έξοδο μόνον σε RCA, και έναν τελικό που έχει μόνον ισορροπημένες εισόδους σε XLR. Υπ' αυτές τις συνθήκες, και δεδομένου ότι η σύνδεση του προ στον τελικό είναι εφικτή, είναι μειονέκτημα για τον τελικό η απουσία RCA εισόδων; Προσωπικά νομίζω πως όχι, αφού, ηλεκτρικά, οι δύο συσκευές δεν είναι ασύμβατες. (Ας μη μπλέξουμε με την απόδοση που μπορούμε να αντιληφθούμε ακούγοντας. Ας παραμείνουμε σε αντικειμενικά δεδομένα).

Λοιπόν, κάπου εδώ αξίζει να το ανακεφαλαιώσουμε. Εάν πεις σε κάποιον μια φράση που, όχι απλώς είναι αληθής, αλλά άπτεται της πραγματικότητας, εκφράζοντας όμως μια κατάσταση εκτός του ενδιαφέροντός του, και ίσως του γνωστικού του κύκλου, τότε αυτός, άκριτα και χωρίς σκέψη, μπορεί να σου πει ότι λες ασυναρτησίες, ότι είσαι βλάκας, πιωμένος, ότι καπνίζεις μαύρη, ότι, ότι, ότι… Και όχι μόνον αυτό, αλλά μπορεί και να αυτογελοιοποιηθεί κιόλας, καταγορώντας σε δημοσίως, μέσα στη δυστυχία της άγνοιας, και αρνούμενος να σκεφθεί.

Όταν του πεις κάτι που δεν είναι κατ' ανάγκην αληθές, καθώς βασίζεται σε κάποια υποκειμενική θεώρηση, τότε ενδεχομένως να μην παρουσιάσει τόσον ακραίες αντιδράσεις. Το παράδειγμα του ισορροπημένου ενισχυτή δεν το έβγαλα από το μυαλό μου, αλλά το δανείστηκα από το review του τελικού ενισχυτή Viola Symphony, που υπάρχει στο 3ο τεύχος του περιοδικού Figh Fidelity, στη σελίδα 71. Πρόκειται για έναν πλήρως ισορροπημένο ενισχυτή, που ανήκει στην υψηλή κατηγορία τιμής (με τιμή 11.000€), και ο οποίος στερείται μονοτελούς εισόδου. Αυτό το γεγονός επισημαίνεται εμφατικά από τον αρθρογράφο, ο οποίος μάλιστα αναφέρει και κάποια παραδείγματα «αξιόλογων ενισχυτών της αγοράς», για να στηρίξει την άποψή του, ότι δηλαδή η απουσία εισόδου RCA είναι «σοβαρό μειονέκτημα». Όλα καλά ως εδώ. Όμως παρακάτω, ο αρθρογράφος επισημαίνει επίσης ότι ο ενισχυτής οδηγήθηκε «χωρίς το παραμικρό πρόβλημα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, από τον παθητικό προενισχυτή που ο ίδιος έχει κατασκευάσει, και ο οποίος προφανέστατα είναι single ended. Άρα, συνέδεσε την RCA έξοδο του προενισχυτή του στην XLR είσοδο του τελικού χωρίς κανένα πρόβλημα, αποφεύοντας, όμως, επιμελώς να μας πει τον τρόπο. Δηλαδή, ο αρθρογράφος φάσκει και αντιφάσκει, αίρει εαυτόν, μέσα στο ίδιο του το κείμενο. Και το μειονέκτημα, μειονέκτημα. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του χώρου του high end, όπου αν δεν βάλεις το μυαλό σου να σκεφθεί, δεν μπορείς να βγάλεις άκρη.

Τελικά, καλύτερα που το θέμα μεταφέρθηκε εδώ. Σκέψη και high end δεν πάνε μαζί. Κάνω λάθος;

Χεχεχεχεχεχε, όλα καλά το τελευταίο τί το ήθελες?
Για το αίρει εαυτόν, πιστεύω να έχεις διαβάσει το τεστ του Hitech για το 802D. Εκεί να δεις "κωλοτούμπες"

Και γιατί ρε αγοράκι μου χρυσό, δεν λές από την αρχή αυτό που θέλεις να πείς και μας βγάζεις τη ψυχή; Σου είπε κανένας ότι έχουμε την όρεξη ή την πολυτέλεια του χρόνου να βυθιζόμαστε σε περισσυλογή μόνο και μόνο για να παρακολουθήσουμε το Φόρουμ; Φίλε, σαν πολύ καιρό έχεις να ανέβεις Θεσ/νίκη, και άρχισε να σου φαίνεται-bye-