Η πτώση των ΜΜΕ

Μα δε θα μπορούσε να είναι φύλλο όλων των τέως αφού αρκετοί στο ενδιάμεσο είχαν βρει αλλού δουλειά (Στάθης, Τσιόρδας κ.α.).
Σε κάθε περίπτωση και αυτή η προσπάθεια και οι άλλες θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Προσωπικά το πρώτο δείγμα μου φάνηκε ενθαρρυντικό.
Αναμένω να δω και τις άλλες προσπάθειες.

Εγω λεω για περιπτωσεις που δεν βρηκαν αλλου δουλεια ή ηθελαν να ειναι στο νεο σχημα....Σε καθε οργανισμο υπαρχουν αυτα βεβαια.

Απάντηση: Re: Η πτώση των ΜΜΕ

Ας περιμένουμε να δούμε τις δύο νέες προσπάθειες. Έχω πάντως την αίσθηση ότι κάτι από την ψυχή της παλαιάς Ελευθεροτυπίας βρίσκεται στην Εφημερίδα των Συντακτών. Η οποία από ό,τι έμαθα, πράγματι βασίζεται σε συνεταιριστικό κεφάλαιο χωρίς κεντρικό χρηματοδότη. Ίδωμεν...

Κράτα μικρό καλάθι..Οταν βλέπω μέσα παπαγαλάκια τού Σημιτη ,σαν την Γεωργακοπούλου και τον Παππά,προσωπικά δεν πείθομαι.

Re: Απάντηση: Re: Η πτώση των ΜΜΕ

Κράτα μικρό καλάθι..Οταν βλέπω μέσα παπαγαλάκια τού Σημιτη ,σαν την Γεωργακοπούλου και τον Παππά,προσωπικά δεν πείθομαι.

Το θέμα είναι και σε ποιους άλλους δίνει βήμα. Σε τέτοιου είδους εφημερίδες που απευθύνονται στο σύνολο του αναγνωστικού κοινού, αυτά πάντα θα υπάρχουν. Και στην παλαιά Ελευθεροτυπία (όσο την πρόλαβα τουλάχιστον) έγραφαν η Μακρή, η Κοραή που άμα τους έλεγε το πασοκ ότι ο ήλιος βγαίνει από τη δύση, θα το έγραφαν.
Αυτά είναι αναπόφευκτα...Το θέμα είναι να ξέρεις τι αγοράζεις, πού ανήκει και να το διαβάζεις περιφερειακά και κριτικά.
Άσε που έχω και ένα άλλο βίτσιο: οι αριστερές στρατευμένες εφημερίδες πάντα με κούραζαν από ένα σημείο και μετά (Πριν, Ριζοσπάστης, Αυγή, εξαιρώ κάπως την Εποχή). Πάντα προτιμούσα τον "αστικό" Τύπο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η πτώση των ΜΜΕ

Το θέμα είναι και σε ποιους άλλους δίνει βήμα. Σε τέτοιου είδους εφημερίδες που απευθύνονται στο σύνολο του αναγνωστικού κοινού, αυτά πάντα θα υπάρχουν. Και στην παλαιά Ελευθεροτυπία (όσο την πρόλαβα τουλάχιστον) έγραφαν η Μακρή, η Κοραή που άμα τους έλεγε το πασοκ ότι ο ήλιος βγαίνει από τη δύση, θα το έγραφαν.
Αυτά είναι αναπόφευκτα...Το θέμα είναι να ξέρεις τι αγοράζεις, πού ανήκει και να το διαβάζεις περιφερειακά και κριτικά.
Άσε που έχω και ένα άλλο βίτσιο: οι αριστερές στρατευμένες εφημερίδες πάντα με κούραζαν από ένα σημείο και μετά (Πριν, Ριζοσπάστης, Αυγή, εξαιρώ κάπως την Εποχή). Πάντα προτιμούσα τον "αστικό" Τύπο.
Και καλα κανεις φιλε μου. Εχουν πολυ, παρα πολυ, υπερβολικα πολυ υλη (ιδιως οι ΣαβΚυριακατικες) προκειμενου να...ξεχνιεσαι! Μεχρι και...τσοντες μοιρασαν καποτε (σοφτ βεβαια). Οσο για πολιτικες αναλυσεις, απο τη μια ο Πασχος (ενας ειναι ο Πασχος) απο την αλλη τα "παιδια" του ΛαμπρακοΨυχαρη - αστα να πανε! Κι εγω αυτες αγοραζω βεβαια - μου αρεσει η...ποικιλια υλης;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η πτώση των ΜΜΕ

Και καλα κανεις φιλε μου. Εχουν πολυ, παρα πολυ, υπερβολικα πολυ υλη (ιδιως οι ΣαβΚυριακατικες) προκειμενου να...ξεχνιεσαι! Μεχρι και...τσοντες μοιρασαν καποτε (σοφτ βεβαια). Οσο για πολιτικες αναλυσεις, απο τη μια ο Πασχος (ενας ειναι ο Πασχος) απο την αλλη τα "παιδια" του ΛαμπρακοΨυχαρη - αστα να πανε! Κι εγω αυτες αγοραζω βεβαια - μου αρεσει η...ποικιλια υλης;)

Εντάξει, δεν εννοούσα ακριβώς αυτό, τις...τσόντες και να ξεχνάω τα προβλήματά μου...
Σε τέτοιες περιόδους, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίζεις τι ακριβώς λέει η κυβέρνηση από πρώτο χέρι.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπεις να πέφτουν οι μάσκες από τα παπαγαλάκια που τόσα χρόνια περνούσαν για έγκριτοι δημοσιογράφοι.
Και δίπλα σε αυτό, θα διαβάσεις και κάποιες ενδιαφέρουσες αναλύσεις (π.χ. ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου στην Καθημερινή).
Τόνισα άλλωστε ότι διαβάζω τον Τύπο περιφερειακά και κριτικά.

Πρόσφατα, ο τέως δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας Δημήτρης Ψαρράς κυκλοφόρησε ένα βιβλίο - έρευνα για τη χρυσή αυγή. Γνωρίζω ότι είχε στην κατοχή του εδώ και χρόνια μεγάλο μέρος του έντυπου υλικού της οργάνωσης και αναζήτησε, βρήκε και ξεκοκάλισε ό,τι του έλειπε. Την ξεβρακώνει ακριβώς τη στιγμή που προσπαθεί να αποκρύψει το ναζιστικό παρελθόν της.

Να υποθέσω ότι τόσα χρόνια ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος αγόραζε τα έντυπά της για ψυχαγωγικούς λόγους;

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι πρεσβεύει ο αντίπαλος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η πτώση των ΜΜΕ

Εντάξει, δεν εννοούσα ακριβώς αυτό, τις...τσόντες και να ξεχνάω τα προβλήματά μου...
Σε τέτοιες περιόδους, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίζεις τι ακριβώς λέει η κυβέρνηση από πρώτο χέρι.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπεις να πέφτουν οι μάσκες από τα παπαγαλάκια που τόσα χρόνια περνούσαν για έγκριτοι δημοσιογράφοι.
Και δίπλα σε αυτό, θα διαβάσεις και κάποιες ενδιαφέρουσες αναλύσεις (π.χ. ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου στην Καθημερινή).
Τόνισα άλλωστε ότι διαβάζω τον Τύπο περιφερειακά και κριτικά.

Πρόσφατα, ο τέως δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας Δημήτρης Ψαρράς κυκλοφόρησε ένα βιβλίο - έρευνα για τη χρυσή αυγή. Γνωρίζω ότι είχε στην κατοχή του εδώ και χρόνια μεγάλο μέρος του έντυπου υλικού της οργάνωσης και αναζήτησε, βρήκε και ξεκοκάλισε ό,τι του έλειπε. Την ξεβρακώνει ακριβώς τη στιγμή που προσπαθεί να αποκρύψει το ναζιστικό παρελθόν της.

Να υποθέσω ότι τόσα χρόνια ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος αγόραζε τα έντυπά της για ψυχαγωγικούς λόγους;

Ακριβως - και συμφωνω!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η πτώση των ΜΜΕ

Εχω αγοράσει τα έως τώρα φύλ.α της,αλλά δεν έχει ακόμα βρεί ρυθμό..Επειδή μου θυμίζει ,σε μερικά μονον,την παλιά ''Ε'',θα συνεχισω να την αγοράζω για ένα διάστημα..

Πάντως οταν έχεις δώσει ολη την βασική τελευταία σελίδα στην Γεωργακοπούλου,που σήμερα άρχισε την κατάπτυστη καθεστωτική της προπαγάνδα,κρατώ επιφυλάξεις.

Last edited:

Εχω αγοράσει τα έως τώρα φύλα της,αλλά δεν έχουν ακόμα βρεί ρυθμό..Επειδή μου θυμίζει ,σε μερικά μονον,την παλιά ''Ε'',θα συνεχισω να την αγοράζω για ένα διάστημα..

Πάντως οταν έχεις δώσει ολη την βασική τελευταία σελίδα στην Γεωργακοπούλου,που σήμερα άρχισε την κατάπτυστη καθεστωτική της προπαγάνδα,κρατώ επιφυλάξεις.

Δυο φύλλα έχω πάρει μέχρι στιγμής. Με το ετερόκλητο δυναμικό που έχει συγκεντρώσει, στραβοπατήματα θα δούμε αρκετά. Δε γίνεται αλλιώς. Το θέμα είναι αν σε βάθος χρόνου θα βρεις 5 πράγματα που θα σε κρατήσουν.
Η μόνη εφημερίδα που θα με ικανοποιούσε πλήρως θα ήταν αυτή που θα την έγραφα εξολοκλήρου...εγώ!

Υ.Γ. Η Βένα Γεωργακοπούλου γνωρίζεις αν έχει κάποια σχέση με τη Ρούλα Γεωργακοπούλου των Νέων;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η πτώση των ΜΜΕ

Υ.Γ. Η Βένα Γεωργακοπούλου γνωρίζεις αν έχει κάποια σχέση με τη Ρούλα Γεωργακοπούλου των Νέων; [/FONT]

Αδελφές με πάμπολλες θέσεις επί Σημίτη και με αργομισθίες...Τα άρθρα της δευτερης για τα Μουσικά Σχολεια και για την ταυτιση Χ.Α. και Αριστεράς ξεπερνούν την έννοια τού εμετικού..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η πτώση των ΜΜΕ

Αδελφές με πάμπολλες θέσεις επί Σημίτη και με αργομισθίες...Τα άρθρα της δευτερης για τα Μουσικά Σχολεια και για την ταυτιση Χ.Α. και Αριστεράς ξεπερνούν την έννοια τού εμετικού..

Τα έχω διαβάσει...

http://www.youtube.com/watch?v=px69KuS-Xvs

Αυτο που εχω μαθει εγω παντως απο πρωην δημοσιογραφο εργαζομενο της Ελευθεροτυπιας ειναι οτι το νεο φυλλο δεν ειναι εκδοση ολων πραγματικα των τεως εργαζομενων αλλα μεριδας τους και μαλιστα με αποκλεισμους καποιων. Ετσι μου μεταφερθηκε ετσι το λεω.

Λειτουργησαν κοινως φατριες, παρεουλες και κολλητηλικια....

Μακαρι να ειναι καλυτερο του παλιου φυλλου.

Μα δε θα μπορούσε να είναι φύλλο όλων των τέως αφού αρκετοί στο ενδιάμεσο είχαν βρει αλλού δουλειά (Στάθης, Τσιόρδας κ.α.).
Σε κάθε περίπτωση και αυτή η προσπάθεια και οι άλλες θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Προσωπικά το πρώτο δείγμα μου φάνηκε ενθαρρυντικό.
Αναμένω να δω και τις άλλες προσπάθειες.

Εγω λεω για περιπτωσεις που δεν βρηκαν αλλου δουλεια ή ηθελαν να ειναι στο νεο σχημα....Σε καθε οργανισμο υπαρχουν αυτα βεβαια.

Το παρακατω επεσε σημερα στην αντιληψη μου και επιβεβαιωνει τις αποψεις του γνωστου μου δημοσιογραφου....

Από τη συνάδελφο Νάντια Βασιλειάδου λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή και το έγγραφο που τη συνοδεύει:

Στις 30 Απριλίου 2012 τρείς συνάδελφοι από την Ελευθεροτυπία οι Σταμάτης Νικολόπουλος, Ελένη Κωσταρέλλου και Σωτήρης Μανιάτης κατοχύρωναν στο υπουργείο Ανάπτυξης τον τίτλο «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» για το νέο εκδοτικό εγχείρημα που σχεδίαζαν.

Εκλεγμένοι ως μέλη της συντακτικής επιτροπής (οι Κωσταρέλλου, Μανιάτης) η οποία εξέδωσε τα δυο πρώτα απεργιακά φύλλα και χωρίς να παραιτηθούν, ως όφειλαν, από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν προχώρησαν στην κατοχύρωση τίτλου της εφημερίδας που επεδίωκαν να εκδώσουν: Την «εφημερίδα των συντακτών».

Δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να ενημερώσουν τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για τις προθέσεις και τα σχέδια τους. Κι ας αποτελούσαν οι δυο πρώτοι ( Νικολόπουλος, Κωσταρέλλου) μέλη και της εργασιακής επιτροπής η οποία προσπαθούσε να βρει διέξοδο στα προβλήματα των 850 απλήρωτων εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας! Κι ας συμμετείχε τότε ο Σταμάτης Νικολόπουλος ταυτόχρονα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Τη στιγμή που ο απεργιακός αγώνας ήταν σε κρίσιμο σημείο (η απόφαση για το άρθρο 99 βγήκε τέλος Μαΐου) κάποιοι, κατέχοντας θέσεις ευθύνης απέναντι σε συναδέλφους τους, υπερθεμάτιζαν αγωνιστικά όμως εν κρυπτω φρόντιζαν το επαγγελματικό τους μέλλον. Βασισμένοι άραγε σε ποια δεοντολογία και ποιες αρχές;

Νάντια Βασιλειάδου

http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.gr/2012/10/blog-post_26.html

ef1.jpg

Ξανακυκλοφορεί η "Ελευθεροτυπία" ανακοίνωσε η Χ.Κ. Τεγόπουλος

Mε ανακοίνωσή της στο Χ.Α., η Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ γνωστοποιεί ότι, παράλληλα με το σε εξέλιξη σχέδιο εξυγίανσής της, έχει δρομολογηθεί η άμεση επανέκδοση του καθημερινού και Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και του περιοδικού «Ε» καθώς και η επαναλειτουργία του Enet.

Παράλληλα, η εταιρεία δηλώνει ότι προετοιμάζεται η ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της εκτυπωτικής μονάδας της.

Το παρακατω επεσε σημερα στην αντιληψη μου και επιβεβαιωνει τις αποψεις του γνωστου μου δημοσιογραφου....

Και εγώ έχω γνωστό δημοσιογράφο στην Εφημερίδα των Συντακτών κσι χρόνια εργαζόμενο στην Ελευθεροτυπία.
Μου έδωσε και αυτός τη δική του εκδοχή.
Δε θα βγάλουμε άκρη έτσι...
Το σίγουρο είναι ότι οπουδήποτε δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι (μιλάω και από προσωπική εμπειρία παλαιότερα) δημιουργείται πολύ άσχημο κλίμα.
Δημιουργούνται συνήθως παρεούλες, πικρίες, κάποιοι πάνε με τους μεν, κάποιοι με τους δε, εκτοξεύονται εκατέρωθεν κατηγορίες...
Σε ένα τέτοιο μπάχαλο, δύσκολο να σχηματίσεις ασφαλή γνώμη.

Δεν διαφωνω. Ομως σιγουρο ειναι οτι δεν υπαρχει καθολικη παρουσια των τεως εργαζομενων. Τους λογους οντως δεν μπορουμε εμεις να τους βεβαιωσουμε.

Οτι ξαναβγαζουν το κανονικο φυλλο στην παλια καθημερινη συχνοτητα παλι τι λεει ? Εξασφαλισε κανα δανειο και αν ναι απο που ?

Τελικα θα εχουμε 2 Ελευθεροτυπιες....?

Κινητικότητα υπάρχει στον χώρο των ΜΜΕ με τελευταία είδηση να είναι αυτή της αποχώρησης του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη από τη μετοχική σύνθεση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε την μεταβίβαση του 12,9% των μετοχών της εταιρείας Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις του ομίλου ΣΚΑΙ από τον Ευάγγελο Μαρινάκη στον Ιωάννη Αλαφούζο έναντι 5.100.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του κου Μαρινάκη στο σχήμα αναμένεται να πάρει ο γνωστός εφοπλιστής και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκος Πατέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγινε γνωστό στο διαδίκτυο ότι προέκυψαν από τη συνάντηση των ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ με τον πρόεδρο του ΔΣ της εταιρείας του καναλιού ALTER, Ευ. Γκότση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναμενεται να κινηθεί για την απόκτηση μεγάλου μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου του σταθμού.

Ο πληθωρικός πρόεδρος του Ολυμπιακού και μεταξύ άλλων και κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη και ο πατέρας του Μιλτιάδης Μαρινάκης ήταν πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στα τέλη της δεκαετίας του 80' και άνθρωπος του Κων/νου Μητσοτάκη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εδώ και καιρό κάνει επιχειρηματικές κινήσεις στον χλωρο των ΜΜΕ. Απέκτησε την καθημερινή free press εφημερίδα Metro, ανέλαβε την χρηματοδότηση της νέας εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παραπολιτικά" και πληροφορίες κάνουν λόγο ότι "καλοβλέπει" την απόκτηση του ραδιοφωνικού σταθμού Flash. Από τις κινήσεις του γίνεται φανερό ο ρόλος που επιδιώκει να παίξει σε μια συγκυρία που οι πολιτικές ανακατατάξεις είναι μεγάλες και η επόμενη μέρα επιφυλάσσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό.

http://alterthess.gr/content/afise-ton-skai-o-marinakis-kai-paei-gia-alter

Σύμφωνα με τις καταγραφές του ΕΣΡ, η προβολή του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμηλότερη από τα ποσοστά του (26,9%) κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση σε Μega (16,8%), ΝΕΤ (19,8%) και Σκάι (19,6%). Το ΕΣΡ κάλεσε για εξηγήσεις σχεδόν όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

http://www.left.gr/article.php?id=14302#.UK-7Y2mqusU.facebook

Υ.Γ Ζήτω η Νέα Δημοκρατία.......!!!!!