Η πτώση των ΜΜΕ

Re: Απάντηση: Re: Η πτωση των ΜΜΕ

Όταν αυτή εταιρεία "μπαίνει" μέσα και χρωστάει σε ΙΚΑ κλπ, ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ περιουσίας των μετόχων και φυλάκα σε αυτούς που παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων.
Δηλαδη αν εγω εχω μετοχες απο την Εθνικη τραπεζα και χρωσταει ΙΚΑ πρεπει να μου δημευσει την περιουσια;
Του διευθυνοντα συμβουλου ετσι και αλλιως θα του την παρει την περιουσια αν χρωσταει ΙΚΑ. Εκτος αν εισαι ο Ραπτοπουλος και δεν εχεις ουτε μηχανακι στο ονομα σου.
Εν'παση περιπτωση δεν ειναι απλα αυτα τα πραγματα και πρεπει να εξεταζονται κατα περιπτωση.

Last edited:
Re: Η πτωση των ΜΜΕ

Εσενα σου ειπε κανεις οτι δεν ειναι?

Και φυσικα εχω και αλλες αποριες, αλλα και η παραπανω δεν μου λυθηκε απο την απαντηση σου... οποτε θα μου επιτρεψεις φανταζομαι να περιμενω και αλλες αποψεις, αν φυσικα θελει (ή επιτρεπεται) να σχολιασει καποιος αλλος...

Μεχρι να γινει αυτο, αφου το ζητησες για να μη περιμενεις, πες μου, αν ξερεις, ποσα μελη εχει η ΕΣΗΕΑ?
Ποσοι άλλοι, εκτος ΕΣΗΕΑ, εργαζονται ως δημοσιογραφοι σε δημοτικα/ιδιωτικα/επαρχιακα ΜΜΕ και τι υπηρεσιες ξερεις/νομιζεις οτι προσφερουν?
Ποσους δημοσιογραφους απασχολει μονο η ΕΡΤ? Πανω ή κατω απο 50 που εγραψες?
Πως και ποσο αμοιβονται οι αρθρογραφοι σε ολες αυτες τις επαρχιακες φυλλαδες των 2 ασπρομαυρων σελιδων που κυκλοφορουν εως και σε καθε κοινοτητα και πως εξασφαλιζουν συνδρομες απο οτι δημοσιο και ιδιωτικο οργανισμο υπαρχει στην περιοχη που εκδιδονται?
Να ρωτησω και για τα (επαρχιακα) τηλεοπτικα καναλια που το πρωι ειναι μαθητριες με πολιτικο λογο και το βραδυ καθηγητριες με τηλεμαρκετινγκ και λοιπα?
Να ρωτησω και για τα ραδιοφωνα?

Τι σχεση, επαγγελματικη, συνδικαλιστικη, μισθολογικη on air αλλα και (κυριως) off air :idea: ή όποια άλλη μπορει να εχουν ολοι οι παραπανω με τον ηχοληπτη? Με τον λιθογραφο? Με τον καμεραμαν? (Αυτη ειναι η απορια μου, το off air, την οποια και δεν απαντησες επαρκως, προφανως γιατι περαν των μετρημενων απο σενα 50 μεγαλων, οι υπολοιποι -που αναφερω παραπανω- ειναι μεροδουλι μεροφαι αλλα και γιατι εχω την εντυπωση οτι κυριως απαντας στους γραφοντες και οχι στα γραφομενα).

Εσενα βρε Αιμιλιε, δε θα σου φαινοταν περιεργο να κατεβαιναν σε κοινη πορεια οι λυκοι με τα προβατα? Το ΠΑΜΕ με τον Συριζα? Ο μαρινακης με τον πατερα?

εντιτ
Και η ερωτηση μου δεν ειχε καμμια αρχικη ή αποκλειστικη αναφορα σε αμοιβες

Άρα Ηλία θες να πεις ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι αυτοί με τα μεγαλύτερα ποσά στις τράπεζες??

ή θες να πεις ότι όλοι οι δημοσιογράφοι είναι στις κλίκες??

Και εν τέλει γιατί αντιδράμε έτσι όταν 1,2,3,4,5 δημοσιογράφοι απολύονται αναίτια με πρόφαση την μείωση προσωπικού, μόνο και μόνο επειδή αρθρογραφούσαν ενάντια στο κατεστημένο...??

Δεν θα έπρεπε να τους στηρίζουμε??

Και δεν είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι χαφιέδες, πουλημένοι, κλπ,(έχουμε αναφέρει άπειρους στο άλλο thread), αλλά όπως σε όλες τις κοινωνικές ομάδες υπάρχουν και εξαιρέσεις και νομίζω και εδώ οι εξαιρέσεις είναι πολλές.

Όχι λοιπόν με πρόσχημα ότι η κακομοίρα διεύθυνση δεν βγαίνει και πρώτο απολύει τον νεαρό δημοσιογραφάκο και όχι τα πουλημένα στελέχη....

Last edited:

Του διευθυνοντα συμβουλου ετσι και αλλιως θα του την παρει την περιουσια αν χρωσταει ΙΚΑ.

Είσαι σίγουρος για αυτό???

Ξέρεις κάτι άρθρα που υπάρχουν και κάτι υπαγωγές που γίνονται σε αυτά???

Τι λετε ρε παιδια;;
Τα μεσα ειναι κατευθυνομενα και δε μπορει να γραφει οτι θελει ο καθενας. Πεφτω απο τα συννεφα.

Ξερω πολυ καλυτερα απο οσο νομιζεις Αιμιλιε. Εσυ δεν ξερεις μαλλον.

Να σου φερω εγω 4 εταιριες φιλων να τις βαλεις στο αρθρο 99 αφου ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα;

Να σου φερω εγω 4 εταιριες φιλων να τις βαλεις στο αρθρο 99 αφου ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα;

Έχεις καταλάβει γιατί εταιρίες μιλάμε και ποιοι είναι πίσω από αυτές???

Τι να σε ενημερωσω. Αν μια εταιρια χρωσταει φπα εχει αυτοφορο στον ΔΣ. Αν κλεισει και δεν ξοφλησει το ΙΚΑ γινεται κατασχεση της περιουσιας του διευθυνοντα συμβουλου. Ασε που ολοι οι επιχειρηματιες εχουν και προσωπικες εγγυησεις στις τραπεζες.
Εκτος και αν θεωρεις οτι εταιριες ειναι μονο η express service και οι αλλες διαπλεκομενες.

Τι να σε ενημερωσω. Αν μια εταιρια χρωσταει φπα εχει αυτοφορο στον ΔΣ. Αν κλεισει και δεν ξοφλησει το ΙΚΑ γινεται κατασχεση της περιουσιας του διευθυνοντα συμβουλου. Ασε που ολοι οι επιχειρηματιες εχουν και προσωπικες εγγυησεις στις τραπεζες.
Εκτος και αν θεωρεις οτι εταιριες ειναι μονο η express service και οι αλλες διαπλεκομενες.

Άρα θα περιμένουμε να κλείσουν τα μεγάλα κανάλια για να δημευτούν οι περιουσίες....του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη, του Κουρή, κλπ κλπ...

Ας το δω αυτό στην χώρα αυτή και ας πεθάνω.....

Κοντός ψαλμός αλληλούια γιατί το ALTER δεν το βλέπω...για να δούμε δήμευση περιουσίας....

Μάλλον ζω σε άλλη χώρα.....με ανάπτυξη....ήλιο, παραλία και ανεμελιά.-bye-

Οταν μια εταιρια "μπαινει μεσα" 3000000 το μηνα τι πρεπει να κανει;
Προσληψεις;

υπάρχει κάποιος δημοσιευμένος ισολογισμός για αυτό ??

επίσης, αν τυχόν μιλάμε για περισσότερες της μίας εταιρείας (όμιλος εταιρειών), υπάρχει ενοποιημένος ισολογισμός ??? ανάλυση ενδοεταιρικών συναλλαγών ??

πίνακες διάθεσης κερδών των προηγουμένων ετών??

-bye-

Last edited:

Ο Ομιλος Αλαφούζου κινδυνεύει μέ πτώχευση??

Αν ναί θάταν ευτυχές γεγονός γιά την Χώρα ,αλλά τά στοιχεία δέν δείχνουν κάτι τέτοιο..
Για τα 3 το μηνα αναφερομουν στην Ιμακο.

Επιστολή-βόμβα του Κουρή για το ALTER

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Η ΑΞΙΑ" σε επιστολή του ο κ. Κουρής ζητάει από τις πολυεθνικές εταιρείες να διενεργήσουν έρευνα ως την προαγορά τηλεοπτικού χρόνου στον σταθμό Alter, με δέλεαρ τις περίφημες "επιστροφές".

Μία τακτική σύμφωνα με την οποία οι διαφημιστικές δίνουν τα πακέτα σε εκείνον που θα τους "τάξει" μεγαλύτερη επιστροφή, δηλαδή από τα Χ ευρώ που θα πάρει το μέσο ενημέρωσης, ένα ποσό θα "επιστρέψει" στο ταμείο του διαφημιστή, είτε σε χρήμα, είτε σε διαφημιστικό χρόνο!

Ο κ. Κουρής - σύμφωνα με την εφημερίδα- , θέτει θέμα εάν αυτές οι πρακτικές είναι νόμιμες με τη νομοθεσία των χωρών των μητρικών εταιριών ενώ τονίζει πως υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν διαπραχθεί από τα στελέχη τους αδικήματα, τόσο ποινικά όσο και φορολογικά.

Επιπλέον, ζητάει να διερευνηθεί πώς καταγράφονται αυτές οι "επιστροφές" και ποια είναι η προσωπική περιουσία των μετόχων των διαφημιστικών εταιριών. Εν αναμονή των απαντήσεων και κυρίως των διαψεύσεων εκ μέρους των διαφημιστικών εταιρειών -αν δεν ισχύουν τα παραπάνω- η τηλεοπτική αγορά κάνει λόγο για προκαταβολές ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που έχει πάρει η διοίκηση του σταθμού- κάτι που αν αληθεύει αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο στην προσπάθεια σωτηρίας του, η οποία πάντως συνεχίζεται. Και αυτό γιατί, αυτομάτως θα σημαίνει ότι το Alter, θα πρέπει για τους επόμενους μήνες να εκπέμπει πρόγραμμα... δωρεάν, τη στιγμή μάλιστα που οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του παραμένουν απλήρωτοι!

Επιπλέον, δημιουργεί ερωτηματικά για τον τρόπο που λειτουργεί συνολικά ο χώρος της διαφημιστικής αγοράς στην Ελλάδα, κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών- μία έρευνα που απαιτεί πολιτική τόλμη και βούληση αφού τα συμφέροντα είναι τεράστια!

ΠΗΓΗ: www.newsday.gr

Απάντηση: Η πτωση των ΜΜΕ

Πάντως ο μισθός τού Χατζηστεφάνου ήταν περί τά 1200 ευρά τον μήνα..

Αυτό οχι γιά τον Πάνο,αλλά γιά τούς ευφάνταστους πού ψάχνουν παντού εικοσαχίλιαρα .

Δηλαδη αν εγω εχω μετοχες απο την Εθνικη τραπεζα και χρωσταει ΙΚΑ πρεπει να μου δημευσει την περιουσια;
Του διευθυνοντα συμβουλου ετσι και αλλιως θα του την παρει την περιουσια αν χρωσταει ΙΚΑ. Εκτος αν εισαι ο Ραπτοπουλος και δεν εχεις ουτε μηχανακι στο ονομα σου..

Aιμιλιε εγω ειμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ βεβαιος για αυτο.Υπευθυνος για εταιρεια η οποια εχει οφειλες σε ΙΚΑ ειναι ο προεδρος του ΔΣ δια της περιουσιας του. Για αυτο και συνηθως οποιος αναλαμβανει τετοια καρεκλα εχει φροντισει να "παραχωρησει" περιουσιακα στοιχεια σε συγγενεις κλπ.
Μπορει να γινουν δικαστηρια επο δικαστηριων αλλα η ευθυνη ειναι συγκεκριμενη για τον νομο.

Aιμιλιε εγω ειμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ βεβαιος για αυτο.Υπευθυνος για εταιρεια η οποια εχει οφειλες σε ΙΚΑ ειναι ο προεδρος του ΔΣ δια της περιουσιας του. Για αυτο και συνηθως οποιος αναλαμβανει τετοια καρεκλα εχει φροντισει να "παραχωρησει" περιουσιακα στοιχεια σε συγγενεις κλπ.
Μπορει να γινουν δικαστηρια επο δικαστηριων αλλα η ευθυνη ειναι συγκεκριμενη για τον νομο.

Και εγώ για αυτό σου λέω ότι θα του κλάσουν τον γκιώνη....

Εϊτε γιατι τα έχει παραχωρήσει αλλού, είτε ότι θα επικαλεστεί κάποιο άρθρο για να γλυτώσει του υπαλληλους που τόσο αγαπά, κλπ κλπ

Τα ίδια λέμε....