Re: High-end Show 2010
Για μία ακόμη χρονιά, μετά την έκθεση, έχουμε μία από τα ίδια.
Πολύ θα ήθελα να διαβάσω για μια φορά, μόνο θετικά σχόλια για μηχανήματα, και καθόλου αρνητικά.
Όλοι πιστεύουμε - είτε σωστά είτε λανθασμένα - ότι μετά από την ενασχόληση μας με το " άθλημα ", είμαστε σε θέση να αξιολογούμε, κρίνουμε και κατακρίνουμε μηχανήματα, στήσιμο, ηχητικό αποτέλεσμα έως και αισθητική-σχεδιασμό μηχανημάτων.
Σε μένα δεν άρεσε το τάδε μηχάνημα, ο άλλος το λάτρεψε. Ποιος από τους δύο έχει δίκιο; Ποιός από τους δύο έχει δικαίωμα να κοινοποιεί την άποψη του;
Μα και οι δύο φυσικά.
Ποιός από τους δύο νομιμοποιείται να το πράξει; Ποιός από εμάς έχει το δικαίωμα να καταδικάζει την προσπάθεια ( όταν αυτή κινείται στα πλαίσια της νομιμότητας και του υγιούς εμπορίου ), του οποιουδήποτε εμπόρου ή κατασκευαστή, έχοντας σαν όπλα του ένα πληκτρολόγιο, αρκετή ή καθόλου γνώση - εμπειρία, μπόλικη συμπάθεια ή εμπάθεια υπέρ του, ή εναντίον του;
Κανείς.
Οι αντιπρόσωποι, λαμβάνουν μέρος σε μία έκθεση, έχοντας κατά νου να παρουσιάσουν στο κοινό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τηρουμένων των αναλογιών. Κανείς δεν επιθυμεί να ξεφτιλιστεί παρουσιάζοντας αρνητικό αποτέλεσμα. Όλοι αναγκάζονται, να κάνουν τους υποχρεωτικούς συμβιβασμούς που επιβάλλουν ο χώρος και ο χρόνος.
Άλλοι τα καταφέρνουν καλά – βοηθούμενοι και από το προϊόν τους – και άλλοι όχι.
Αυτό δεν σημαίνει ,ότι μπορώ εγώ να καταδικάσω το συγκεκριμένο προϊόν . Από πού νομιμοποιούμαι, πως έχω τις γνώσεις, την δυνατότητα, να κρίνω ένα μηχάνημα δημόσια;
Ποιός διαβεβαιώνει τους αναγνώστες των γραφόμενων μου, ότι ακούω καλά και μπορώ να κρίνω ένα μηχάνημα ή ότι δεν βγάζω στο κείμενο τα απωθημένα ή την ημιμάθεια – άγνοια μου;
Θέλω απλά να πω, ότι ο τρόπος που πολλές φορές γράφουμε την άποψη μας, την οποία, πολύ σωστά μπορούμε και πρέπει να έχουμε, δημιουργεί εντάσεις, παρεξηγήσεις και καταστάσεις που οδηγούν σε ανταλλαγές χαρακτηρισμών, προσβολών κλπ.
Από την άλλη, κάποιοι αναγνώστες μας καραδοκούν, για να μάς χαρακτηρίσουν, από φίλους του αντιπρόσωπου, έως εγκάθετους του τάδε ανταγωνιστή του.
Λίγη ψυχραιμία λοιπόν. Η έκθεση δίνει την ευκαιρία σε όλους μας, να δούμε από κοντά( και σε κάποιες περιπτώσεις να ακούσουμε) μηχανήματα που οι περισσότεροι από εμάς, ούτε στον ύπνο μας δεν θα αποκτήσουμε. Γιατί μη γελιόμαστε, αυτοί που μπορούν να αποκτήσουν μηχανήματα πολλών χιλιάδων , δεν περιμένουν από την έκθεση να τα δουν και να τα ακούσουν. Ας είμαστε λοιπόν πιο χαλαροί στους χαρακτηρισμούς μας, οι δε έμποροι ας είναι πιο λογικοί και μετρημένοι σε λόγια, αλλά πολύ περισσότερο σε προτάσεις, σε μία εποχή, όπου όλα αλλάζουν και ανατρέπονται από την μία στιγμή στην άλλη.
Τερματίζοντας την εκτός θέματος τοποθέτηση μου να ζητήσω αρχικά συγνώμη γι’ αυτό και να ευχαριστήσω θερμά τον καπετάνιο για την εξαιρετική παρουσίαση, που έβαλε και εμένα που φέτος δεν πήγα, μέσα στην έκθεση.
Του χρόνου καλύτερα.