Εκθεση, έκθεμα, εκθέτης.
Εκθέτω, εκτίθεμαι.
Η λέξη από μόνη της τα λέει όλα. Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια γιατί πιστεύω όλοι καταλαβαίνουν τη σημασία των λέξεων.
Οποιος συμμετέχει σε έκθεση, εκθέτει τα προιόντα του σε δημόσια προβολή και κατ' επέκταση κρίση, από τους εν δυνάμει πελάτες του (εκτίθεται δημόσια).
Κρίσεις και σχόλια επιτρέπονται λοιπόν από όσους έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την έκθεση. Αλλιώς ας γίνει μια έκθεση για reviewers να μας γράψουν και τι άκουσαν, να ...κοιμόμαστε ήσυχοι.
Από εκεί και πέρα, η γνώμη καθενός για τα εκθέματα είναι τόσο μοναδική -και υποκειμενική- όσο το DNA μας.
Το αν επιτρέπεται να την ανταλλάξω :
α) με το φίλο μαζί με τον οποίο επισκέφθηκα την έκθεση : δεν το σχολιάζω
β) εδω μέσα : θεωρώ αυτονόητο πως μπορώ αλλιώς ποιός ο λόγος ύπαρξης των forum.
γ) σε άλλο δημόσιο χώρο : εγώ όπως και οι περισσότεροι δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα, ενώ αυτοί που την έχουν θεωρούνται καταξιωμένοι, αρμόδιοι και θα το κάνουν ούτως ή άλλως.
Το δικό μου συμπέρασμα είναι οτι είναι κρίμα να δημιουργούνται τσακωμοί και παρεξηγήσεις για ένα hobby τόσο υποκειμενικό. Το επίπεδο των εκθεμάτων ήταν (από προδιαγραφές) πολύ υψηλό. Σε άλλον αρέσει το α και σε άλλον το β. Με γειά του και με χαρά του. Το πράγμα μπερδεύει όταν μπλέκονται οι κρινόμενοι γιατί εκεί παίζονται και άλλα...
Εχω τη γνώμη οτι όταν η συμμετοχή εδώ μέσα των αντιπροσώπων-εμπόρων ξεπερνά τα όρια της παρουσίασης των προιόντων τους και την παροχή διευκρινίσεων γι' αυτά και αρχίζουν να εκθειάζουν τις αρετές αυτων, τότε χάνουν τη σοβαρότητά τους. Οταν εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός, γιατί δεν θα πείς ποτέ οτι το τάδε πράγμα που πουλάω είναι μάπα, τότε αυτόματα δεν μπορείς να πείς οτι το δείνα είναι το καλύτερο.
Δεν έγραψα και τίποτα σοφό παραπάνω. Απλά υπενθυμίζω κάποιες σκέψεις μου που αν και γνωστές σε όλους, ξεχνιούνται από κάποιους.
Καλή συνέχεια