Η "σφαγή" του Γερμανού (Perpretuum Ebner 2020L)

19 June 2006
8,661
Το ότι ανοίγω θέμα στην κατηγορία αυτή είναι ιεροσυλία. Όταν πάω να φτιάξω κάτι μόνος μου ή με χτυπάει το ρεύμα ή ανοίγω τρύπα που ποτέ δεν έχει τη σωστή διάμετρο. Γι αυτό ερωτήσεις δεν θα απαντηθούν χαχαχαχα. Δεν ξέρω εξάλλου.
Εδώ και κάποια χρόνια όπως όλοι ξέρετε, υπάρχει μία παγκόσμια Lencomania, η οποία βέβαια ξεκίνησε με τα Garrard και το 124 της Thorens. Πλίνθοι, PTP, νέα πηγάδια, νέα bearings κ.τ.λ.
Τι θέλουμε σ´ένα πικάπ (χονδρικά) σύμφωνα με την παγκόσμια blogογραφία. Ροπάτο και ήσυχο μοτέρ, καλό πηγάδι σε κατάσταση, βαρύ και ζυγισμένο πλατώ κ.τ.λ.
Και κιλά, όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο. Μιλάω για idler tt.

Mε τον φίλο μου τον Μιχάλη ,που σκαμπάζει ο άνθρωπος πολύ περισσότερα ,ξεκινήσαμε (αυτός δηλαδή και εγώ ακολουθώ) τη διαδικασία να σφάξουμε δύο παππούδες Γερμανούς. Τα πλατουδάκια είναι δύο Perpretuum Ebner 2020L.

Attachments

• 20141219_131746.jpg
    20141219_131746.jpg
    147.8 KB · Views: 556
Last edited by a moderator:
Απάντηση: Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Πραγματικά τα συγκεκριμένα ήταν overengineering για την εποχή τους. Πέρα από τους εξωγήινους αυτοματισμούς, δεν υπάρχει ίχνος πλαστικού στον μηχανισμό λειτουργίας τους. Είχαν εξαιρετικό μοτέρ, πολύ ήσυχο ακόμη και σήμερα (μιλάμε για τάφο), πολύ καλό και βαρύ πλατό, τα πηγάδια τους είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ο πλίνθος βέβαια κουτί από σοκολατάκια.
Πάω να φάω. Συνεχίζεται...

Re: Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Πωπω !!!!

Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ; Αυτά είναι για βινυλιόφιλους. Αφού δεν έχεις δίσκους, μόνο για μάτι μπορεί να ήρθες, ηδονοβλεψία!:smash:

@Μανωλάκος. Που τα βρήκατε αυτά τα πάντσερ βρε θηρία; Ούτε στο γερμανικό μπέι δεν τα έχω δει.

τα PE?
όταν ήμουν 12 χρονών βρώμαγε ο τόπος...

για το 68-69 μιλάω εγώ....
Υπήρχε και βασίλευε....

Tου τότε είναι που ο Μήτσος πήγαινε Πανεπιστήμιο.
Η απόφαση για σφάξιμο έγινε με κρύα καρδιά. Ευτυχώς υπάρχει άλλο ένα για ιστορικούς λόγους και θα κρατηθεί καραoriginal.
Κωστή , υπήρχαν στη συλλογή του Μιχάλη. Του πήρα ένα αλλά δεν πρόλαβα να το ακούσω στην κανονική του μορφή στο σύστημα μου. Το άκουσα στον Μιχάλη σ´ένα ''δερμάτινο'' σύστημα παλιό όσο και η Αμφίπολη σε κάτι ηχεία σαν αμφορείς.

Το πατρόν για τον πλίνθο φτιάχθηκε από τον Μιχάλη, δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία. Όμως έχω από το μακελειό.

κόψε κάτι ρε συ....
Γυμνάσιο ήμουν.
Κάτσε να σας βάλω και μια φωτό από τότε...

20150106_151236.jpg

Θα αλλαχθεί το idler από κάποιον Ιταλό, που μάλλον οι φίλοι με τα idler θα τον ξέρουν.

Attachments

• 20141219_133130.jpg
    20141219_133130.jpg
    155.7 KB · Views: 321

Κώστα, δεν είναι γνωστός καθόλου ,δεν γράφει στο διαδίκτυο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μήτσο ,σαν κατασκευή δεν υπάρχει. Όταν τους πήρε η Dual δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την πρακτική τους σε ότι έχει να κάνει με το μηχανισμό του πικάπ και τον ψεύτισε με πλαστικά εξαρτήματα.

Ράγισε το είναι μου, μόλις σπάσαμε το βραχίονα και ξεκίνησε η διαδικασία.

Attachments

• 20141219_143825.jpg
    20141219_143825.jpg
    113.1 KB · Views: 281