Η Σφαγή του Μελιγαλά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Σφαγή του Μελιγαλά

Τι ειναι το ''συμμοριτη''??

Και πούσαι..Φυλαξτα καλά τά υπάρχοντά σου μήν έρθουν τά παιδιά τών ηλιοκαμένων απ´την Μακρονησο και την Γυάρο και στά πάρουν τά μπλιμπλίκια...:afro:

Μάς εβαζαν υποχρεωτικά να τις βλέπουμε αυτές τις ταινιες οταν ειμασταν μικρά στην Χούντα για να μαθαίνουμε σωστή Ιστορία..

Ε ξεφύγαμε μερικά καί δεν την μαθαμε σωστά..

Άμα κατάλαβες είπα ακριβώς το αντίθετο, ότι δεν πιστεύω ότι δεν υπήρχαν θύματα απλά το έδωσα ως παράδειγμα για το τι μπορει να διαβάσει κάποιος και πως πρέπει να τα φιλτραρει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Σφαγή του Μελιγαλά

Άμα κατάλαβες είπα ακριβώς το αντίθετο, ότι δεν πιστεύω ότι δεν υπήρχαν θύματα απλά το έδωσα ως παράδειγμα για το τι μπορει να διαβάσει κάποιος και πως πρέπει να τα φιλτραρει.

Φυσικά και κατάλαβα..

Πάω κι´εγώ να αγοράσω ενα μηχανηματάκι..Εχω και ''εξετάσεις'' μετά..-bye--bye--bye-

Αλλοι στά Σλάβικα και άλλοι στά Τάγματα..Εννοώ για τις ''εξετάσεις''.

Last edited:
Η αλήθεια είναι ότι έγιναν τραγικά πράγματα και απο της δυο πλευρές, δεν με νοιάζει ποιος έκανε περισσότερα, δεν θα βάλω ζυγαριά. Νομίζω ότι μόνο με αυτή τη παραδοχή μπορει να επέλθει η κάθαρση! Anyway, καλο ΣΚ να έχετε! :)

Last edited:
Re: Απάντηση: Η Σφαγή του Μελιγαλά

Η αλήθεια είναι ότι έγιναν τραγικά πράγματα και απο της δυο πλευρές, δεν με νοιάζει ποιος έκανε περισσότερα, δεν θα βάλω ζυγαριά. Νομίζω ότι μόνο με αυτή τη παραδοχή μπορει να επέλθει η κάθαρση! Anyway, καλο ΣΚ να έχετε! :)

ακόμα κι αν το λάβει κανείς έτσι (που αντικειμενικώς δεν στέκει αλλά χάριν θεωρίας και μόνο), σημαίνει ότι εξισώνονται οι ταγματασφαλίτες των Γερμανών με τον X κυνηγημένο που αντιστεκόταν στον κατακτητή?
ούτε σαν ανέκδοτο μην το πεις....
αν σου κάνει κέφι να είσαι με τους πρώτους, δεν χρειάζεται να γράψεις κάτι άλλο, enough!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Σφαγή του Μελιγαλά

ακόμα κι αν το λάβει κανείς έτσι (που αντικειμενικώς δεν στέκει αλλά χάριν θεωρίας και μόνο), σημαίνει ότι εξισώνονται οι ταγματασφαλίτες των Γερμανών με τον X κυνηγημένο που αντιστεκόταν στον κατακτητή?
ούτε σαν ανέκδοτο μην το πεις....
αν σου κάνει κέφι να είσαι με τους πρώτους, δεν χρειάζεται να γράψεις κάτι άλλο, enough!

Αν αυτο κατάλαβες, οκ!

Η Τρελα της εποχης εκεινης δηλ, το αδερφοφαγωμα που πιστευω δεν .... προκειται να την ξαναζησει ο Ελληνικος λαος ειναι που αφησε την χωρα ακομα ΚΑΙ μεχρι τις αρχες της δεκαετιας του 90 κατακαθια μισους !

Ισα βάρκα ισα γιαλό οι Θύτες και τά θύματα..

Και ένα εξαιρετικό κειμενο απάντηση στην ομιλια του Μητροπολιτη Συρου στην Μακρονησο και τον ρόλο τού κατεστημένου τής Εκκλησιας.

http://kokkinosfakelos.blogspot.com/2011/09/blog-post_17.html

Τίτλος ''Η Εκκλησια στήν Μακρονησο''παρέα με την φρίκη..........................και την ....εξίσωση.

Οποιοι θέλουν να δούν και τις φωτογραφιες.Εχουν και τούς Διοικητές μέσα

Last edited:
Επομένως, θα ''πείραζα'' την τελευταία σου πρόταση ως εξής:

Μερικές φορές η ''ιστορική αμνηστεία'' είναι επιβεβλημένη.

σωστος

Αυτήν την "εθνική" συμφιλίωση, έτσι όπως και πολλοί εδώ μέσα την εννοούν, εγώ δεν την δέχομαι με τίποτα. Λήθη για τα τεράστια εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τη δεξιά και το παρακράτος της, ξεκινώντας από το 1920 και μετά, περνώντας από το περίφημο "Ιδιώνυμο", από τις σφαγές και τις εκτελέσεις της Κατοχής, από τους "Παρθενώνες του 20ου αιώνα" και τη χούντα και καταλήγοντας στα τωρινά συμβάντα της χούντας του μπατσόκ. Και η αριστερά έκανε λάθη και εγκλήματα, τα οποία, όμως πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει. Οι άνθρωποί της καταδιώχθηκαν, συκοφαντήθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτοπίστηκαν, από τους "ανθρώπους" εκείνους που ισχυρίζονταν ότι ήταν πατριώτες και εθνικόφρονες και ταυτόχρονα είχαν ανοίξει διάπλατα τα πόδια τους στους Γερμανούς πρώτα και μετά σε Αγγλοαμερικανούς, δίνοντάς τους γη, ύδωρ και ότι άλλο ήθελαν. Ούτε ένας από αυτούς δεν πλήρωσε ποτέ για τα εγκλήματα αυτά και ζητάμε συνέχεια από την αριστερά να αναγνωρίσει τα λάθη της και να υπογράφει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης. Ε όχι, δεν υπογράφω τίποτα. Θα έλεγα μάλιστα πως το λάθος του ΕΛΑΣ στο Μελιγαλά ήταν ότι δεν καθάρισε όσο έπρεπε την κόπρο του Αυγεία και άφησε Μπουραντάδες, γερμανοτσολιάδες και άλλα κατακάθια να ζήσουν και να παριστάνουν και τους πατριώτες μετά.

Αυτήν την "εθνική" συμφιλίωση, έτσι όπως και πολλοί εδώ μέσα την εννοούν, εγώ δεν την δέχομαι με τίποτα.

Καλο ειναι να τα ξερουμε ακριβως οπως εχουν γινει αν ειναι δυνατον. Αλλα δεν μπορει να συνεχισουμε να τα εχουμε αναμεταξυ μας αν θελουμε να ειμαστε Εθνος.
Σαν παραδειγματα προς αποφυγη οχι σαν νεο λογο αντιπαραθεσης.

Καποτε πρεπει να εκμεταλευτουμε την ευεργετικη ικανοτητα του χρονου.

Όταν όμως, οι ευθύνες αποδίδονται πάντα στη μια πλευρά και η άλλη όχι απλώς δεν ευθύνεται για τίποτα, αλλά ζητάει συνεχώς πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, τότε αυτό δεν είναι συμφιλίωση, είναι κοροϊδία και εμπαιγμός.

Και ένα εξαιρετικό κειμενο απάντηση στην ομιλια του Μητροπολιτη Συρου στην Μακρονησο και τον ρόλο τού κατεστημένου τής Εκκλησιας.

http://kokkinosfakelos.blogspot.com/2011/09/blog-post_17.html

Τίτλος ''Η Εκκλησια στήν Μακρονησο''παρέα με την φρίκη..........................και την ....εξίσωση.

Οποιοι θέλουν να δούν και τις φωτογραφιες.Εχουν και τούς Διοικητές μέσα

σε καμια περιπτωση !

για εμενα οι Δεξιοι εχουν την μεγαλη ευθηνη του οτι για να νικησουν τος Ελλασιτες αφησαν ατιμωρητους Φασιστες Γερμανοτσολιαδες και συνεργατες των Γερμανων και ενταξαν η μαλον τους ειχαν στα ωπα ωπα για να βοηθησουν στην εκαθαριση των Κουμουνιστων .......

για μενα (χωρις να ξερω απο πρωτο χερι τα πραγματα 100% επειδη ειμαι γεννημενος το 66 ) αλλα επειδη το εχω ψαξει πολυ το θεμα αλλα και απο μαρτυριες και χωριανων μας και δικων μας που εξοριστηκαν και φυλακιστηκαν

για μενα λοιπον το συμπερασμα βγαινει οτι η Δεξια παραταξη οχι μονο δεν ενωσε το Λαο τοτε που επρεπε αλλα τον διελυσε και τον εφερε παλι στα προθυρα εμφυλιου με την Χουντα διοτι ΔΙΚΑ της παιδια ηταν και οι Χουντικοι !

ΑΚΟΜΑ εχω δεξιους φιλους που ΔΕΝ αναγνωριζουν οτι Χωροφυλακες Τσολιαδες και λοιπαι ... επρεαξαν υπερ των Γερμανων...

Όταν όμως, οι ευθύνες αποδίδονται πάντα στη μια πλευρά και η άλλη όχι απλώς δεν ευθύνεται για τίποτα, αλλά ζητάει συνεχώς πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, τότε αυτό δεν είναι συμφιλίωση, είναι κοροϊδία και εμπαιγμός.

Αν καποιοι εχουν τοσο σοβαρο προβλημα υπαρξης που το μονο που τους νοιαζει ειναι η αποδοση ευθυνων φιλε Νικο δεν βρισκω γιατι πρεπει να σκεφτομαι και εγω ετσι.
Ειναι απλα αρρωστοι.(πολιτικα και κοινωνικα)
Αν ηταν εξουσια που δεν θεωρω οτι ειναι αυτη η φατρια που αναφερεις (οχι ολοκληρωτικα τουλαχιστον) να συμμεριστω τον θυμο.
Αλλα στο χερι μας ειναι να μην πολωνουμε την ενταση που τεχνηεντως δημιουργουν. Δεν λεω να ξεχασουμε ετσι ....
Απλα να προσπερναμε.
Αλλωστε μετα το 74 τα πραγματα δεν ηταν ποτε ιδια με πριν. Απο εμας εξαρταται να καλυτερευσει αυτη η πληγη.

Ε άμα είναι στο νήμα για τη σφαγή του Μελιγαλά να ζητήσουμε και συγγνώμη απο τους κομμουνιστές...

Ανοίξτε ρε παιδιά άλλο θέμα για τα εγκλήματα της Δεξιάς...