Η Σφαγή του Μελιγαλά

Φυσικά και θα ζητήσει συγγνώμη η δεξιά, αφού δεν ήταν καν σφαγή. Μάχη ήταν.

Μια συγγνώμη για την εσκεμμένη παραποίηση της Ιστορίας.

Απάντηση: Re: Η Σφαγή του Μελιγαλά

Αυτήν την "εθνική" συμφιλίωση, έτσι όπως και πολλοί εδώ μέσα την εννοούν, εγώ δεν την δέχομαι με τίποτα. Λήθη για τα τεράστια εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τη δεξιά και το παρακράτος της, ξεκινώντας από το 1920 και μετά, περνώντας από το περίφημο "Ιδιώνυμο", από τις σφαγές και τις εκτελέσεις της Κατοχής, από τους "Παρθενώνες του 20ου αιώνα" και τη χούντα και καταλήγοντας στα τωρινά συμβάντα της χούντας του μπατσόκ. Και η αριστερά έκανε λάθη και εγκλήματα, τα οποία, όμως πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει. Οι άνθρωποί της καταδιώχθηκαν, συκοφαντήθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτοπίστηκαν, από τους "ανθρώπους" εκείνους που ισχυρίζονταν ότι ήταν πατριώτες και εθνικόφρονες και ταυτόχρονα είχαν ανοίξει διάπλατα τα πόδια τους στους Γερμανούς πρώτα και μετά σε Αγγλοαμερικανούς, δίνοντάς τους γη, ύδωρ και ότι άλλο ήθελαν. Ούτε ένας από αυτούς δεν πλήρωσε ποτέ για τα εγκλήματα αυτά και ζητάμε συνέχεια από την αριστερά να αναγνωρίσει τα λάθη της και να υπογράφει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης. Ε όχι, δεν υπογράφω τίποτα. Θα έλεγα μάλιστα πως το λάθος του ΕΛΑΣ στο Μελιγαλά ήταν ότι δεν καθάρισε όσο έπρεπε την κόπρο του Αυγεία και άφησε Μπουραντάδες, γερμανοτσολιάδες και άλλα κατακάθια να ζήσουν και να παριστάνουν και τους πατριώτες μετά.

Μην δινεις σημασία..

Τα δήθεν κωλομελογλυφάτα που απευθύνονται δεν ειναι για να ξεχάσουν ολοι ,αλλά για νά υπάρξει λήθη απο την μεριά τών κυνηγημένων..Νά ξεχάσουν εντελώς οι τσακισμένες οικογένειες και ολος ο ανθός που βρεθηκε στά ξερονήσια υπο τις διαταγές υπανθρώπων.Νά ξεχάσουν τις διώξεις απο τα χωριά μετεμφυλιοπολεμικά που τους εστελναν στις τσιμεντουπολεις ερημωνοντας την υπαιθρο,ή μετανάστες στην Γερμανία.

Συγνώμη δεν ζητήθηκε ποτέ απο τούς ''νικητές''με την βοηθεια τών Ναπάλμ ,μέ τά ψευτικα δημοψηφισματα για την επιστροφή τού ''Βασιλιά'' -οπου έβαζαν τους φαντάρους του ''κυβερνητικού στρατού'' να ψηφιζουν φανερά ΝΑΙ και έδερναν με αλυσιδες μερονυχτα οσους ελάχιστους τολμουσαν να ψηφισουν ΟΧΙ(εχω και οικογενειακές μαρτυριες γι´αυτά).

Last edited:
Συγνώμη δεν ζητήθηκε ποτέ απο τούς ''νικητές''με την βοηθεια τών Ναπάλμ ,μέ τά ψευτικα δημοψηφισματα για την επιστροφή τού ''Βασιλιά'' -οπου έβαζαν τους φαντάρους του ''κυβερνητικού στρατού'' να ψηφιζουν φανερά ΝΑΙ και έδερναν με αλυσιδες μερονυχτα οσους ελάχιστους τολμουσαν να ψηφισουν ΟΧΙ(εχω και οικογενειακές μαρτυριες γι´αυτά).

εμφυλιος ηταν....τι περιμενατε? καποιος θα ηταν και ο νικητης,αν δηλαδη ηταν οι κομμουνιστες νικητες δεν θα εκαναν τα ιδια στους δεξιους? ισως να εκαναν και χειροτερα. Εγω ξερω οτι ο εμφυλιος εκανε στην πατριδα μου μεγαλυτερο κακο απο τον β' παγκοσμιο πολεμο και πολλα απο τα δεινα που ζουμε σημερα (ναι 60 τοσα χρονια μετα) ειναι καταλοιπα απο εκεινη τη μαυρη περιοδο.

Η τραγικη ειρωνια ειναι οτι χυθηκε τοσο αιμα (αδερφικο αιμα) για μια ιδεολογια που τελικα την χλευασαν ακομα και οι εμπνευστες της.

Όταν όμως, οι ευθύνες αποδίδονται πάντα στη μια πλευρά και η άλλη όχι απλώς δεν ευθύνεται για τίποτα, αλλά ζητάει συνεχώς πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, τότε αυτό δεν είναι συμφιλίωση, είναι κοροϊδία και εμπαιγμός.

Α και υποψιν επειδη μπορει να υπαρξουν διαφορες "ερμηνειες" για το γιατι προτιμω να ξεχασω ο αδερφος του πατερα μου ηταν στο βουνο με το ΚΚΕ και μου εχουν διηγηθει (τα αδερφια του ο πατερας μου και η θεια μου ) απιστευτες ιστοριες για τις οποιες σαν ανθρωπος μονο περηφανος δεν μπορεις να αισθανεσαι οσο δικιο και να εχεις.
Και για τον λογο αυτο ολη μας η οικογενεια ειχε παντα φακελλο φυσικα ως "ΚΚΕδες".
Απο ενα σημειο και μετα και εχοντας γνωση της πολιτικης ιστοριας εχεις να διαλεξεις αναμεσα στον ιστορικο διχασμο και τον θυμο και αναμεσα το να πας την ζωη σου μπροστα οπως κανεις απο αυτους δεν διδαξε ποτε.

Όταν όμως, οι ευθύνες αποδίδονται πάντα στη μια πλευρά και η άλλη όχι απλώς δεν ευθύνεται για τίποτα, αλλά ζητάει συνεχώς πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, τότε αυτό δεν είναι συμφιλίωση, είναι κοροϊδία και εμπαιγμός.

Οχι μονον πιστοποιητικά αλλά και βαρύτατες αθλιότητες ..

Βλέπεις τι σημαινει στην σημερινη εποχή που το φαινομενο επαναλαμβάνεται..

Τωρα η εσκεμένη ληθη που πάει να επιβληθεί και μάλιστα με διατάγματα (βλέπε δηλωσεις Καρατζαφερηδων και κλικας ΜΠΑΤΣΟΚ και άλλων) ή με δηθεν ''ενωτικα μηνυματα ' ειναι και πολιτική αλλά και κοινωνική αρρώστια..Το ιδιο και αυτος που τα απευθυνει.

Last edited:

Καλο ειναι να τα ξερουμε ακριβως οπως εχουν γινει αν ειναι δυνατον. Αλλα δεν μπορει να συνεχισουμε να τα εχουμε αναμεταξυ μας αν θελουμε να ειμαστε Εθνος.
Σαν παραδειγματα προς αποφυγη οχι σαν νεο λογο αντιπαραθεσης.

Καποτε πρεπει να εκμεταλευτουμε την ευεργετικη ικανοτητα του χρονου.

Σαφως και σε τετοια πραγματα πρεπει ακριβως να ξερουμε τι εγινε.Και βεβαια ποτε στρογγυλεμενα.
Αλλα για την ευεργετικη ικανοτητα του χρονου επετρεψε μου να εχω τις επιφυλαξεις μου.Γιατι με βαση αυτη οι σφαγες στη Σμυρνη βαφτιστικαν στριμωξιδι στις αποβαθρες,απο τον καθε τυχαρπαστο αγραμματο που εκμεταλευεται αυτη ακριβως την ευεργετικη ικανοτητα.Τα ιδια εγιναν και με το ’21.

Re: Απάντηση: Re: Η Σφαγή του Μελιγαλά

Σαφως και σε τετοια πραγματα πρεπει ακριβως να ξερουμε τι εγινε.Και βεβαια ποτε στρογγυλεμενα.
Αλλα για την ευεργετικη ικανοτητα του χρονου επετρεψε μου να εχω τις επιφυλαξεις μου.Γιατι με βαση αυτη οι σφαγες στη Σμυρνη βαφτιστικαν στριμωξιδι στις αποβαθρες,απο τον καθε τυχαρπαστο αγραμματο που εκμεταλευεται αυτη ακριβως την ευεργετικη ικανοτητα.Τα ιδια εγιναν και με το ’21.

Για την ιστορια και η οικογενεια του πατερα μου(παππους και γιαγια μου αλλα οχι τα δυο αδερφια του παππου μου που σφαγιαστηκαν) απο εκει εφυγε.

Αστους να λενε. Εμεις ξερουμε. Και θα το λεμε και στα παιδια μας . Αλλα οχι για να γυρισουν πισω να τους σφαξουν κι αυτους.

εμφυλιος ηταν....τι περιμενατε? καποιος θα ηταν και ο νικητης,αν δηλαδη ηταν οι κομμουνιστες νικητες δεν θα εκαναν τα ιδια στους δεξιους? ισως να εκαναν και χειροτερα. Εγω ξερω οτι ο εμφυλιος εκανε στην πατριδα μου μεγαλυτερο κακο απο τον β' παγκοσμιο πολεμο και πολλα απο τα δεινα που ζουμε σημερα (ναι 60 τοσα χρονια μετα) ειναι καταλοιπα απο εκεινη τη μαυρη περιοδο.

Η τραγικη ειρωνια ειναι οτι χυθηκε τοσο αιμα (αδερφικο αιμα) για μια ιδεολογια που τελικα την χλευασαν ακομα και οι εμπνευστες της.

Ποια ιδεολογια εννοείτε??Την δεξιά??Οχι..Δεν την χλευασαν ποτέ οι εμπνευστές της αλλά αντιθετως την μετέτρεψαν σε υπερ-ιδεολογια για 60 χρονια..Σημερα άλλως τε μας κυβερνούν απογονοι τους ή και παιδια συνεργατών και δοσιλογων..

Την αριστερή ιδεολογία εννοεί μάλλον Σπύρο ο tasanto. Πώς ακριβώς την χλεύασαν οι εμπνευστές της μου διαφεύγει. Και ποιοι είναι αυτοί οι εμπνευστές της? Αν μιλάμε για ιστορικό υλισμό, οι Μαρξ-Ένγκελς είχαν δεκαετίες νεκροί..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Σφαγή του Μελιγαλά

Αστους να λενε. Εμεις ξερουμε. Και θα το λεμε και στα παιδια μας .

Οχι Ναθ δεν παει ετσι.Και η αποδειξη ειναι αυτη εδω η κουβεντα.

Ποια ιδεολογια εννοείτε??Την δεξιά??

Οχι Σπυρο δεν εννοω τη δεξια και την οποια παραλλαγη του. Αναφερομαι στη μεγαλη κοινωνικοπολιτικη θεωρια του κομμουνισμου που τελικα την εκαναν ανεκδοτο ακομα και στη χωρα που γεννηθηκε.Την εκανα ανεκδοτο οι απογονοι αυτων που τροφοδοτουσαν οπλα και χρημα τους αδερφοκτονους του εμφυλιου.Ειναι αληθεια οτι μια διεξοδος στη μεσογειο ηταν πολυτιμη τα χρονια εκεινα και αυτο επρεπε να επιτευχθει με καθε θυσια,αλλωστε υπηρχαν και τοσοι προθυμοι λοβοτομημενοι στην Ελλαδα τοτε που προφανως θα εκανα τα παντα για μια θεση κομισαριου στη πολη τους ή στο χωριο τους.

Βλεπω με λυπη οτι τα εγγονακια τους εχουν τα ιδια οραματα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Σφαγή του Μελιγαλά

Οχι Ναθ δεν παει ετσι.Και η αποδειξη ειναι αυτη εδω η κουβεντα.

Ε , ενταξει τοτε ρε συ να ξαναρχισουμε εναν εμφυλιο να σφαχτουμε παλι να ξεκαθαρισει.

Αυτο θελουμε ? Γιατι αυτο συντηρουμε.

Οχι Σπυρο δεν εννοω τη δεξια και την οποια παραλλαγη του. Αναφερομαι στη μεγαλη κοινωνικοπολιτικη θεωρια του κομμουνισμου που τελικα την εκαναν ανεκδοτο ακομα και στη χωρα που γεννηθηκε.Την εκανα ανεκδοτο οι απογονοι αυτων που τροφοδοτουσαν οπλα και χρημα τους αδερφοκτονους του εμφυλιου.Ειναι αληθεια οτι μια διεξοδος στη μεσογειο ηταν πολυτιμη τα χρονια εκεινα και αυτο επρεπε να επιτευχθει με καθε θυσια,αλλωστε υπηρχαν και τοσοι προθυμοι λοβοτομημενοι στην Ελλαδα τοτε που προφανως θα εκανα τα παντα για μια θεση κομισαριου στη πολη τους ή στο χωριο τους.

1) Ο κομμουνισμός γεννήθηκε στη Γαλλία (Κομμούνα).

2) Ποιος ακριβώς τροφοδοτούσε με όπλα και χρήμα και ποιους? Γιατί κάτι θυμάμαι, πως λεγόταν ρε συ, κάτι σχέδιο Μάρσαλ, κάπως έτσι νομίζω. Μάλλον σε αυτό αναφέρεσαι. Εκτός αν εννοείς τους Άγγλους που τροφοδοτούσαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής τις αντιστασιακές οργανώσεις, επιλεκτικά βέβαια μετά, όταν είδαν πλέον την γιγάντωση του ΕΛΑΣ..

2) Το αντάρτικο στην Ελλάδα, όπως και το αντίστοιχο της Σερβίας ήταν από τα λίγα που είχαν τεράστια αυτοοργάνωση και μαζικότατη λαϊκή συμμετοχή. Αν αυτοί ήταν λοβοτομημένοι για σένα, πραγματικά σε λυπάμαι, "πατριώτη"..

Α οκ..Και εγώ βλέπω τους λοβοτομημένους που χαφιέδιζαν τοτε να θελουν και σημερα να γινουν χαφιέδες στην θεση εκείνων..

Βλεπω την Φρειδερίκη τού σημερα να θελει να γινει ιδια με την Φρειδερικη του χτές..

Βλέπω τούς δοσιλογους του σημερα που νοιαζονται μονον για το πώς θα ψοφήσει η κατσικα του γειτονα να υποκλινονται σε Γερμανικες στολές..

Βλεπω τούς σύγχρονους Πλυντζανοπουλους να εχουν τον Πλυντζανοπουλο τον κουκουλοφορο του μπλόκου τής Κοκκινιάς εικονισμα,οπως και τους σαδιστές διοικητές της Μακρονήσου.

Οπως βλέπω και τους σύγχρονους ταγματασφαλιτες να εξοντώνουν τον κόσμο οικονομικά αλλά και πολιτισμικά οπως και οι παλιοί..

Οποτε με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω πώς τα παιδιά των τοτε δοσιλογων ,που δυστυχώς δεν τιμωρηθηκαν οπως θάπρεπε(οι δοσιλογοι)επι 60χρονια κατειχαν και κατέχουν τις ''αρμοδιες'' θέσεις...

Α και ο Μαρξισμος δεν γεννήθηκε στην Σ.Ενωση..Ιστορική λεπτομέρεια............

Αν αυτοί ήταν λοβοτομημένοι για σένα, πραγματικά σε λυπάμαι, "πατριώτη"..

αναφερομαι σε οτι συνεβει μετα το 1944,δυστυχως οταν για μια θεση κομματαρχη σκοτωνεις αδερφια,εστω βασιλικα ή οτι αλλο θελεις εισαι λοβοτομημενος.

θα αφιερωσω αυτο στα εγγονια των αδερφοκτονων,μια συγχονη εκδοχη των οραματων τους,υπομονη συντροφια

http://hammerundsichel.blogsport.de/images/movie.jpg

2) Το αντάρτικο στην Ελλάδα, όπως και το αντίστοιχο της Σερβίας ήταν από τα λίγα που είχαν τεράστια αυτοοργάνωση και μαζικότατη λαϊκή συμμετοχή. Αν αυτοί ήταν λοβοτομημένοι για σένα, πραγματικά σε λυπάμαι, "πατριώτη"..

Σώωωπα τωρα..

Μην ξεχνάς και τους ρουφιάνους φονιάδες του Κροάτη Παβελιτς που εσφαξαν 700000 αντιστασιακούς Σερβους και τούς δοσιλογους του Αντονεσκου της Ρουμανιας..

Αυτοί ηταν ρε ''πατριώτες''.:fahne90: