Η σύνδεση Loop through

Re: Απάντηση: Re: Η σύνδεση Loop through

Οταν είναι ανοικτός ένας δέκτης, στέλνει στο LNB μέσω του ομοαξονικού καλωδίου, ηλεκτρικό ρεύμα 18V όταν έχουμε επιλέξει trasponder με οριζόντια πόλωση, ή 14V αν έχουμε επιλέξει με κάθετη πόλωση.
Σκέψου λοιπόν να είναι ανοιχτοί ταυτόχρονα οι δυό δέκτες και ο ένας σε κανάλι με οριζόντια πόλωση ενώ ο άλλος σε κανάλι με κάθετη πόλωση.
Το πιο πιθανό υποθέτω, να καεί το LNB.
Δεν το έχω δοκιμάσει να σου πώ!:smash::smash:

οκ, γιατι μου εχει τυχει και μου εβγαζε no signal. Θα ειναι πιο προσεκτικος απο δω και περα...-bye-

Να κανω μια ερωτηση γιατι χρειαζομαι βοήθεια.
Θέλω να συνδεσω με loop 2 δεκτες... εναν dream 7020 και εναν panasat.
Με ποιο τρόπο μπορει να γίνει και αν ειναι εφικτο. Ο 7020 ειναι ο βασικος δεκτης και εχω διακοπτη 4σε1 diseqc. Αν ενδιαφερει η σειρα συνδεσης στον διακοπτη ειναι 19/13/28,2/39

Ή θα πρέπει να απενεργοποίησεις την τάση προς το LNB στον Panasat (μενού, τεχνικές ρυθμίσεις κωδικός 1189 (δεν είμαι σίγουρος αν τον θυμάμαι σωστά), βασική συχνότητα) για να βάλεις πρώτο τον dream ή θα βάλεις πρώτον τον panasat.

Re: Απάντηση: Re: Η σύνδεση Loop through

Ή θα πρέπει να απενεργοποίησεις την τάση προς το LNB στον Panasat (μενού, τεχνικές ρυθμίσεις κωδικός 1189 (δεν είμαι σίγουρος αν τον θυμάμαι σωστά), βασική συχνότητα) για να βάλεις πρώτο τον dream ή θα βάλεις πρώτον τον panasat.

9949 είναι.

Ευχαριστώ πολύ. Υπάρχει δυνατοτητα επαναφορας εργοστασιακων στον πατατα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η σύνδεση Loop through

Ευχαριστώ πολύ. Υπάρχει δυνατοτητα επαναφορας εργοστασιακων στον πατατα?
Στις τεχνικές ρυθμίσεις πρέπει να το έχει ως "επαναφορά αρχικών παραμέτρων".

Αργύρη, να 'σαι καλά!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η σύνδεση Loop through

Στις τεχνικές ρυθμίσεις πρέπει να το έχει ως "επαναφορά αρχικών παραμέτρων".

Αργύρη, να 'σαι καλά!

Ευχαριστώ...

Αυτό το εκανα,, εβαλα το lnb του πατατα στο off... εχω κανονικα εικονα αλλα δεν εχω απο τον dream....
Πως μπορω να εχω και απο τους 2 ? Ενοειτε οχι ταυτοχρονα....

Πως μπορω να το απενεργοποιήσω? Πηγα μενου,τεχνικες ρυθμισεις, εγκατασταση κατοπτρου,ρυθμισεις LNB και εβαλα το τροφοδοσια στο off....
αλλα δεν εχει εικονα ετσι.....
Αν αυτο ειναι ΟΝ δεν εχει εικονα ο dream. Απο τον Dream βλεπω μονο αν βγαλω τη συνδεση loop

Δυο δέκτες, δυο πιάτα και 3 ή 4 LNB. Τί κάνουμε;

Το διάβασμα του νήματος μου κίνησε την περιέργεια, διότι όντως μέχρι αυτή τη στιγμή είχα την - εσφαλμένη - εντύπωση ότι με το loop through θα έκανα τη δουλειά μου.

Σκοπεύω, λοιπόν, να χρησιμοποιήσω 2 πιάτα, και 2 LNB στον καθένα (στο ένα σίγουρα, στο άλλο μπορεί ένα, μπορεί και δύο), όχι για άλλο λόγο αλλά επειδή υπάρχουν ήδη, με σκοπό να μπορέσω να στείλω αφ' ενός στον Panasat και αφ' ετέρου στον AZbox τα σήματά τους, ώστε να μπορέσω να δω τρεις τουλάχιστον δορυφόρους (Hotbird, Astra και Hellas Sat) και ίσως και κανένα τέταρτο (π.χ. Astra/Eurobird).

Ποιά θα ήταν η καλύτερη και ασφαλέστερη διάταξη, τόσο των LNBs όσο και των πιάτων, ώστε να συνδεθούν σωστά στους δυο δέκτες; Υποθέτω ότι θα πρέπει να αναμένω πως θα μπορώ να δω ΚΑΙ στους δύο δέκτες όλους τους δορυφόρους.

Ευχαριστώ.
-

Πως μπορω να το απενεργοποιήσω? Πηγα μενου,τεχνικες ρυθμισεις, εγκατασταση κατοπτρου,ρυθμισεις LNB και εβαλα το τροφοδοσια στο off....
αλλα δεν εχει εικονα ετσι.....
Αν αυτο ειναι ΟΝ δεν εχει εικονα ο dream. Απο τον Dream βλεπω μονο αν βγαλω τη συνδεση loop

Βάζεις τον dream πρώτα στην σειρά και τον panasat στο off. Μέχρι εδώ σωστά...
όταν πας να δεις με τον Panasat, έχεις κλείσει τον Dream. Γιατί αν ο dream είναι ανοικτός σαν πρώτος που είναι στην αλυσίδα κατευθύνει αυτός το LNB.
Γενικά, για να λειτουργήσει το loop, πρέπει όταν ο ένας δέκτης είναι ανοικτός να είνα ο άλλος κλειστός και σε καμμία περίπτωση οι δύο δέκτες δεν πρέπει να τροφοδοτούν αυτόματα το LNB (όπως ο panasat). Ενημέρωσέ μας για τα παιρετέρω!

Βάζεις τον dream πρώτα στην σειρά και τον panasat στο off. Μέχρι εδώ σωστά...
όταν πας να δεις με τον Panasat, έχεις κλείσει τον Dream. Γιατί αν ο dream είναι ανοικτός σαν πρώτος που είναι στην αλυσίδα κατευθύνει αυτός το LNB.
Γενικά, για να λειτουργήσει το loop, πρέπει όταν ο ένας δέκτης είναι ανοικτός να είνα ο άλλος κλειστός και σε καμμία περίπτωση οι δύο δέκτες δεν πρέπει να τροφοδοτούν αυτόματα το LNB (όπως ο panasat). Ενημέρωσέ μας για τα παιρετέρω!

Λοιπόν η διαταξη ειναι
1) Dream...
2)patata...
Ο dream ειναι κλειστός... και βλέπω απο την πατατα !!!
Οταν θελω να δω απο τον dream αυτο δεν ειναι δυνατον..... η πατατα δεν κλεινει.... δεν εχει off ...
Βγάζοντας το καλωδιο απο την patata ο dream παιζει....κανονικα

Και να σημειωσω μονο καναλια του hotbird οσα εχει τη δυνατοτητα να κατεβασει....
Ουτε σκέψη να περασω και αλλους δορυφορους.Γιατι θα βαρυστομαχιασει η πατατα....

κάνε factory reset στον πατάτα και ρύθμισέ τον από την αρχή.

Το εχω κανει 2 φορες. Δεν εχει κανενα αποτελεσμα. Δεν υπαρχει off στον πατατα.

Από την στιγμή που ο panasat στέλνει τάση ανά πάσα στιγμή προς το lnb σε λειτουργία δεν είναι φυσικό να μην λειτουργεί ο dream όταν είναι στην σειρά και ανοικτός ο panasat (έστω κ standby);

Re: Απάντηση: Η σύνδεση Loop through

ποιον panasat έχεις?
Τον 1110

Από την στιγμή που ο panasat στέλνει τάση ανά πάσα στιγμή προς το lnb σε λειτουργία δεν είναι φυσικό να μην λειτουργεί ο dream όταν είναι στην σειρά και ανοικτός ο panasat (έστω κ standby);

Το ερώτημα ειναι πως κλεινει το ρημαδι η πατατα? Η δεν κλεινει οποτε η μονη λυση ειναι να βγαζω το καλωδιο ?

Και γιατί δεν κλείνετε την τάση τον lnb από τον dream?

Και ποια η διαφορα? Θα παιζει ο dream ?