Η Ταφή ενός Προγόνου μας

17 June 2006
62,715
Χολαργός
Image.ashx

Απο τό Βήμα τής Τρίτης 3/11/09..

ΤΟ ΜΟΙΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΙΜΠΑΝΤΖΗ
Στο Κέντρο Διάσωσης Χιμπαντζήδων Σαναγκά Γιονγκ του Καμερούν οργανώθηκε προ ημερών μια κηδεία. Συγγενείς και φίλοι παρακολούθησαν με θλίψη την αγαπημένη τους Ντόροθι καθώς οδηγείτο στην τελευταία της κατοικία με αμαξίδιο. Η Ντόροθι πέθανε σε (προχωρημένη) ηλικία, περίπου 40 ετών, από καρδιακή προσβολή. Οπως αναφέρεται στο αναλυτικό άρθρο που δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού «Νational Geographic» (κάτω δεξιά, το εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης), οι χιμπαντζήδες αναπτύσσουν πολύπλοκα συστήματα κοινωνικοποίησης τα οποία προϋποθέτουν εξαιρετικά ανεπτυγμένη ικανότητα προσαρμογής. Αυτά τα μακρινά ξαδέλφια του ανθρώπου δεν εκφράζουν απλώς τη θλίψη τους για τον θάνατο. Θρηνούν τελετουργικά. Φαίνεται ότι ακολουθούν κάποια κοινώς αποδεκτά «ταφικά έθιμα». Ανάλογη συμπεριφορά έχουν και άλλα είδη του ζωικού βα σιλείου, όπως π.χ. οι ελέφαντες, που κάθονται «φρουροί» διπλα σε ένα νεκρό σώμα χαϊδεύοντάς το επί ημέρες με την προβοσκίδα τους. (ΜΟΝΙCΑ SΖCΖUΡΙDΕR)
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=2&artId=278713&dt=03/11/2009
.............................................................................

Οι Χιμπατζήδες ,μακρινά μας ξαδέλφια, διατηρούν έθιμα και συλλογικότητα ,πενθούν και θρηνούν πολύ πιό φυσιολογικά απο τόν άνθρωπο πού κατάντησε άτομο απομονωμένο,μακριά απο τήν έννοια τής ομάδας ,παριστάνοντας τον δήθεν ´ανεξάρτητο´και μή ´έχοντα ανάγκη τόν διπλανό του´...
Οι Χιμπατζήδες φαίνεται ότι δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό,εξ´ενστίκτου,σέ κάποιες βασικές αξίες πού το ανθρώπινο είδος τείνει να ξεχάσει.Ισως να υπάρχει μιά βαθύτερη ´Κοινωνική Μνήμη´πού οι Πρόγονοί μας αρνούνται να ξεχάσουν αντίθετα απο τό ´Νέο Ειδος Ανθρώπου´...

Μπορεί φυσικά οι Χιμπατζήδες, ως ´Ζώα´,νά είναι λιγότερο ´εξελιγμένοι´απο τό High κατακερματισμένο άτομο τού Life-Style που δεν κατανοεί το ´ανήκειν´και διακηρύσσει τήν ´ιδιωτική του ανεξαρτησία´καθώς και ότι ´πάνω απ´όλα να περνάμε καλά´..........

Από τίς συγκινητικότερες φωτογραφίες τών τελευταίων ετών.

Last edited:
Όσο αντιμετωπίζουμε τον διπλανό μας ως χρηστικό αντικείμενο
και όσο τον απορρίπτουμε ως μη εκμαιεύσιμο "ουσίας"
θα ζούμε αποσπασματικά και ανολοκλήρωτα.
Η θρησκεία της μηχανής μας αφήνει ξεκρέμαστους
κάθε φορά που κάποιος άλλος κυκλοφορεί το νεότερο μοντέλο.
Τα σωσίβια έχουν ημερομηνία λήξης.
Καιρός να κολυμπήσουμε προς κανένα νησάκι

Κύριοι, είμαι σίγουρος ότι ούτε καν μπορείτε να πλησιάσετε με τον νου σας τα νέα καλούπια που έχουν δημιουργηθεί...
Σπύρο στην δουλειά μου βλεπω εκατοντάδες κόσμο κάθε μέρα για μερικά δευτερόλεπτα τον καθένα....εάν νομίζεις ότι στην δικιά σου δουλειά τα έχεις δει όλα μπορούμε να κανονίσουμε μια συνάντηση που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις..

τα πράγματα είναι κατά πολύ χειρότερα απ όσο νομίζουμε...το κοινό του Λαζόπουλου μοιάζει φανταστική εικόνα στα μάτια μου...

εάν θες κανονίζουμε συνάντηση,,,,είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγείς με αυτά που θα δεις...

Κύριοι, είμαι σίγουρος ότι ούτε καν μπορείτε να πλησιάσετε με τον νου σας τα νέα καλούπια που έχουν δημιουργηθεί...
Σπύρο στην δουλειά μου βλεπω εκατοντάδες κόσμο κάθε μέρα για μερικά δευτερόλεπτα τον καθένα....εάν νομίζεις ότι στην δικιά σου δουλειά τα έχεις δει όλα μπορούμε να κανονίσουμε μια συνάντηση που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις..

τα πράγματα είναι κατά πολύ χειρότερα απ όσο νομίζουμε...το κοινό του Λαζόπουλου μοιάζει φανταστική εικόνα στα μάτια μου...

εάν θες κανονίζουμε συνάντηση,,,,είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγείς με αυτά που θα δεις...

Ρε παιδιά γιατί δεν το κάνετε λίγο πιο λιανά και για μας τους ημιμαθείς???

Ρε παιδιά γιατί δεν το κάνετε λίγο πιο λιανά και για μας τους ημιμαθείς???

Αν τα κάνω πιο λιανά μάλλον θα φάω ban και δεν θέλω...
Έχω σχηματίσει με τον καιρό περίεργες απόψεις για το ανθρώπινο είδος,την εξέλιξη και την πορεία του (στο μυαλό μου πάντα) αλλά της αφήνω εκεί,γιατί νομίζω ότι δεν αφορούν κανένα...άλλωστε ο καθένας έχει τα δικά του,καλά κρυμμένα μυστικά..

Μια πρώτη ιδέα μπορείς να πάρεις από το αρχικό post του Σπύρου...και να ψάξεις για το νησάκι του Βασίλη

Ακόμα,ακόμα, μπορείς και να το βιώσεις,όταν έχεις την κατάλληλη θέση...;)

Last edited:
Μάλιστα, ψιλοκατάλαβα ότι τα σχόλια σας έχουν να κάνουν με τον σημερινό μοναχισμό του ανθρώπου και τις ψυχολογικές ασθένειες που αυτή η κατάσταση και διάθεση επιφέρει στο πέρασμα του χρόνου.

Γιατί δεν το συζητάμε???όμως??:ernaehrung004:

Μάλιστα, ψιλοκατάλαβα ότι τα σχόλια σας έχουν να κάνουν με τον σημερινό μοναχισμό του ανθρώπου και τις ψυχολογικές ασθένειες που αυτή η κατάσταση και διάθεση επιφέρει στο πέρασμα του χρόνου.

Γιατί δεν το συζητάμε???όμως??:ernaehrung004:

Μονο από κοντά τα λένε αυτά...:drummer:

Βρε παιδιά. Τι θα πει θα φάω μπαν.
Μηχανή είμαστε που μοιράζει μπαν; Ένα φόρουμ διαχειριζόμαστε να κινείται σύμφωνα με δεδομένους κανόνες, δεν διαφεντεύουμε τον εικονικό μικρόκοσμό της σελίδας ούτε αντλούμε απολαύσεις να επιβάλουμε τη βούλησή μας επάνω στα μέλη εάν αυτό νομίζει κανείς.

Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δεν μπορεί να πει κανείς, και δεν μιλώ μόνο για αυτό το φόρουμ, όπως και υπάρχουν τρόποι συμπεριφοράς και διαλόγου (ή εκτροπής του τελευταίου) που απλά δεν γίνονται ανεκτοί εδώ, μέχρι εκεί φτάνει ο έλεγχος των διαχειριστών του φόρουμ. Δεν είμαστε εδώ για να παίξουμε το ποντίκι με τη γάτα.

Βρε παιδιά. Τι θα πει θα φάω μπαν.
Μηχανή είμαστε που μοιράζει μπαν; Ένα φόρουμ διαχειριζόμαστε να κινείται σύμφωνα με δεδομένους κανόνες, δεν διαφεντεύουμε τον εικονικό μικρόκοσμό της σελίδας ούτε αντλούμε απολαύσεις να επιβάλουμε τη βούλησή μας επάνω στα μέλη εάν αυτό νομίζει κανείς.

Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δεν μπορεί να πει κανείς, και δεν μιλώ μόνο για αυτό το φόρουμ, όπως και υπάρχουν τρόποι συμπεριφοράς και διαλόγου (ή εκτροπής του τελευταίου) που απλά δεν γίνονται ανεκτοί εδώ, μέχρι εκεί φτάνει ο έλεγχος των διαχειριστών του φόρουμ. Δεν είμαστε εδώ για να παίξουμε το ποντίκι με τη γάτα.

Δεν ήταν μομφή προς την διαχείριση αλλά αυτολογοκρισία αυτό που είπα παραπάνω..
Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά

Να καλέσω τον γιατρό ??????????

Προσυπογράφω αυτά που έγραψε ο Spyros στο αρχικό του ποστ....

Έχοντας δουλέψει σαν προμηθευτής (πωλητής) στον κλάδο του Spyros έχω γνώση από πρώτο χέρι για αυτά που λέει...... γνώση η οποία μου έχει μείνει αποτυπωμένη και από τον ασφαλιστικό κλάδο Ζωής .......

Ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα......

γάντια....
χμμμ βλέπω το συνεχίζεις....

Στο είπα, χωρίς τα γάντια πατάς μια φορά το Submit Reply και όχι δύο !!!!!:flipout::flipout:

Για την ψυχολογία του ατόμου και το πως συμπεριφέρεται λέμε.....