Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

ναι απο υμηττο με σαφως πεσμενο σημα και ποιοτητα, αλλα ουτε πιξελιαζουν ουτε τπτ.

ξερω οτι εχω την κεραια υμηττο, καλλιθεα μενω δεν ξερω αν παρεμβαλλεται και η αναμεταδοση απο αιγινα μεσα.

Μπα, μάλλον από Αίγινα πιάνεις. Θα έβγαζε ανακοίνωση η Digea αν ξεκινούσε αναμετάδοση των καναλιών αυτών από Υμηττό. Στο site τους δεν αναφέρουν κάτι σχετικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Μπα, μάλλον από Αίγινα πιάνεις. Θα έβγαζε ανακοίνωση η Digea αν αναμετάδιδε τα κανάλια αυτά από Υμηττό. Στο site τους δεν αναφέρουν κάτι σχετικό.
εγινε ευχαριστω :)

Η εκπομπή είναι πειραματική. Δε θα μπορούσε να γίνεται πειραματική εκπομπή σε όλη την Ελλάδα. Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στο πλήρωμα του χρόνου θα καλύπτει όλη τη χώρα, και μάλιστα καλύτερα απ' ότι σήμερα η αναλογική. Συνεπώς, απλώς πρέπει να περιμένετε το 2015 και την οριστική διακοπή των αναλογικών μεταδόσεων.

Δε μπορώ να ακούω διαμαρτυρίες για την αδυναμία λήψης του ΕΡΤ HD, όταν η περιφέρεια δεν έχει νοσοκομεία, δεν έχει σχολεία, δεν έχει χιλιάδες άλλα πράγματα πολύ πιο σημαντικά από 2 αγώνες του CL και ένα final four της Euroleague. Διαμαρτυρηθείτε γι' αυτά πρώτα. Χάνεται το μέτρο αν ζητάμε ΕΡΤ HD και όχι νοσοκομεία.

ΥΓ: Αν και σε αστικό κέντρο (Πάτρα) επίσης δε πιάνουμε ψηφιακή επίγεια τηλεόραση.

Η εκπομπή είναι πειραματική. Δε θα μπορούσε να γίνεται πειραματική εκπομπή σε όλη την Ελλάδα. Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στο πλήρωμα του χρόνου θα καλύπτει όλη τη χώρα, και μάλιστα καλύτερα απ' ότι σήμερα η αναλογική. Συνεπώς, απλώς πρέπει να περιμένετε το 2015 και την οριστική διακοπή των αναλογικών μεταδόσεων.

Δε μπορώ να ακούω διαμαρτυρίες για την αδυναμία λήψης του ΕΡΤ HD, όταν η περιφέρεια δεν έχει νοσοκομεία, δεν έχει σχολεία, δεν έχει χιλιάδες άλλα πράγματα πολύ πιο σημαντικά από 2 αγώνες του CL και ένα final four της Euroleague. Διαμαρτυρηθείτε γι' αυτά πρώτα. Χάνεται το μέτρο αν ζητάμε ΕΡΤ HD και όχι νοσοκομεία.

ΥΓ: Αν και σε αστικό κέντρο (Πάτρα) επίσης δε πιάνουμε ψηφιακή επίγεια τηλεόραση.

ναι ρε παιδια-εθνικο ζητημα το καναμε...
οποιος το πιανει,το πιασε-οι υπολοιποι περιμενουν.
σορυ,αλλα νομιζω οτι λαλησαμε εντελως και ασχολουμαστε με ανουσια πραγματα.
καλως να ερθει και σε ανωτερα-αλλα μεχρι εκει...
χρονια πολλα σε ολους....:2thumb22sup:

Θα πω όμως και μια αλήθεια.
Πρόοδος το ert hd , την ίδια ώρα όμως η μίση Ελλάδα γεωγραφικά δε θα έχει πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
Για μια ακόμη φορά το κράτος δείχνει ότι υπάρχουν στη χώρα αυτή πολίτες και "πολίτες".
Γιατί αν είχαμε δημοκρατία θα έβλεπε και αυτός που μένει στην Αθήνα αλλά και αυτός που μένει στην Ίο από την πρώτη μέρα.
Και θα υπάρχει και ο αντίλογος που λέει για νησιά, βουνά και πεδιάδες αλλά και το κινητό τηλέφωνο από την άλλη που πιάνει σχεδόν παντού.
Ναι νοιώθω προνομιούχος που ζω σε νησί αλλά και ριγμένος που με κυβερνούν ανάξιοι.
Καληνύχτα Ελλάδα και καλή αρχή στο ert hd.(Πριν τη χρηματική χρεωκοπία έχει έρθει η ψυχική)!

Η δημοκρατία δεν έχει σχέση με το αν βλέπεις τα καναλια που βλέπει ο αθηναίος αλλα αυτό ειναι διαφορετικό θέμα απο αυτό που συζητάμε εδω.

Τα ίδια παραπονα τα ακουω χρόνια, για την κάλυψη των κινητών, για την κάλυψη του DSL κ.ο.κ. Με λίγη υπομονή όλα θα στρώσουν. Η ΕΡΤ έχει ανακοινώσει επέκταση του δικτύου της σε πολλές περιοχες μέσα στο 2011. Οι τεχνικές απαιτησεις είναι διαφορετικές για καθε τεχνολογία, δεν νομίζω να είναι το ίδιο ευκολο να μεταδώσεις τηλεοπτικο σήμα όσο ειναι να μεταδώσεις σήμα τηλεφωνίας (ας με διορθώσουν οι τεχνικα καταρτισμένοι αν κάνω λάθος).

Δυστυχως οι διαφημιστές ενδιαφέρονται μόνο για πλυθησμιακή κάλυψη, όχι για γεωγραφική, αλλιως θα έβλεπε Digea και το πιο απομακρυσμένο χωριο. Τώρα όμως με το 80% των Ελλήνων να βλέπουν ψηφιακό σήμα, δέν έχουν λόγο να επισπευσουν την επέκταση.

Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Τώρα όμως με το 80% των Ελλήνων να βλέπουν ψηφιακό σήμα, δέν έχουν λόγο να επισπευσουν την επέκταση.
Τωρα αυτο το λες για να τονισεις το νοημα της δημοκρατιας ; Εγω παλι πιστευα οτι μας κυβερνουν αλλοι και οχι παντως οι διαφημιστες...

Κωστα και γω απο Υμηττό τα πιάνω αλλα δεν εχουν καλό σήμα .Εδω είναι το κουφο !

Δεν νομίζω Δημήτρη. Κάτι πρέπει να γίνεται με τον αναμεταδότη της Αίγινας σε σας στα Νότια Προάστεια. Εγώ έχω άμεση οπτική επαφή με Υμηττό, δεν παρεμβάλλεται κανένα κανένα εμπόδιο, συνεπώς αν υπήρχε εκπομπή από εκεί θα την έπιανα αμέσως.

Δεν νομίζω Δημήτρη. Κάτι πρέπει να γίνεται με τον αναμεταδότη της Αίγινας σε σας στα Νότια Προάστεια. Εγώ έχω άμεση οπτική επαφή με Υμηττό, δεν παρεμβάλλεται κανένα κανένα εμπόδιο, συνεπώς αν υπήρχε εκπομπή από εκεί θα την έπιανα αμέσως.

Τα ιδια και εγω ,αμμεση οπτικη με Υμηττο χωρις εμποδια και ΔΕΝ ,επισης χαμηλο εως μετριο σημα στα ΕΤ1 ΝΕΤ ΕΤ3 ΚΑΙ ΕΡΤ-HD ,περιεργο δεν ειναι Κωστα ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Τα ιδια και εγω ,αμμεση οπτικη με Υμηττο χωρις εμποδια και ΔΕΝ ,επισης χαμηλο εως μετριο σημα στα ΕΤ1 ΝΕΤ ΕΤ3 ΚΑΙ ΕΡΤ-HD ,περιεργο δεν ειναι Κωστα ;

μηπως κανουν τπτ δοκιμες ρε παιδια?τι να πω...παντως η tv Μου μονη της τα προσεθεσε...

Και για τα νοσοκομεία διαμαρτυρόμαστε και για όλα τα σπουδαία που λείπουν αλλά εδώ το θέμα είναι για την ert hd και για αυτό έγραψα το παράπονο μου.
Έχω ζήσει και τέσσερα χρόνια στη Θεσσαλονίκη και δεν συγρίνεται η ζωή σε νησί όχι φυσικά για όλους.
Στο θέμα μας εγώ με οπτική επαφή στη θάλασσα από τη ταράτσα και μια fraccaro 420 και απλό ενισχυτή ιστού στο ert hd είμαι ισχύς 65-70% και ποιότητα 60-65% πιστεύω να το δω λοιπόν.
Όταν μπαίνει καράβι στο λιμάνι έχω θέμα πτώσης 10-20%.
Η συχνότητα mega-star-skai δεν μου βγαίνει γιατί στην 47 συχνότητα μπαίνει το mega αναλογικά από Πάρο.

Re: Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Τωρα αυτο το λες για να τονισεις το νοημα της δημοκρατιας ; Εγω παλι πιστευα οτι μας κυβερνουν αλλοι και οχι παντως οι διαφημιστες...

Οπως έγραψα, το νόημα της δημοκρατιας δεν ειναι κάτι που μπορει να αναλυθει εδω.

Η Digea (και σε κάποιο βαθμό η ΕΡΤ) σαν Α.Ε. πρέπει να κοιτάξουν την οικονομική πλευρά του θέματος. Προτεραιότητα είναι η επεκταση σε περιοχες με μεγάλο πλυθυσμό, προϊόν πουλανε και θέλουν μεγάλη αγορα.

Δεν ξέρω αν η περίφημη ΚΥΑ περιλαμβάνει κάποιες δεσμευσεις για γεωγραφική κάλυψη αλλα η κυβέρνηση δεν μπορεί να πιέσει ανωνυμες εταιρίες (ας μας διαφωτίσουν γι' αυτο οι δικηγόροι του forum)

http://www.ert.gr/images/stories/FAQs_for_ERTHD.pdf

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κανάλι θα εκπέμπει ΜΟΝΟ όταν υπάρχει ζωντανή μετάδοση γεγονότος που είναι διαθέσιμο σε HD και τα δικαιώματά του για την Ελλάδα ανήκουν στην ΕΡΤ. Τις υπόλοιπες μέρες/ώρες θα δείχνει την κάρτα...

:-( Τουλάχιστο θα μπορούσαν να δείχνουν κάποιο demo, επαναλήψεις παλαιότερων γεγονότων (που είχε η ΕΡΤ σε HD αλλά δεν μπορούσε να μεταδόσει) ή τελος πάντων κάτι κινούμενο (όχι στατικό και μουγγό).

Στα Γλυκά Νερά (Υμμητός) πιάνω με τη κεραιούλα του USB stick (δε χρησιμοποιώ κανονική κεραία σπίτι, μόνο πιάτο), σήμα ισχύος 97% και ποιότητας 92%.

Παράξενο, γιατί την τελευταία φορά που είχα δοκιμάσει με το ζόρι έβγαζα εικόνα.

+1 για το demo, δεν ξέρουμε την ποιότητα εικόνας, ή το format του ήχου (για να κάνουμε bitstream κλπ.)

Δεν ξερω αν υπαρχει επιπλεον κοστος αλλα νομιζω πως δεν θα χαλουσε κανενα μας αν πχ εδειχνε τον περσινο τελικο του τσ. λιγκ ή του παγκοσμιου οπως εκανε κατα διαστηματα το σπορ+

Δεν ξερω αν υπαρχει επιπλεον κοστος αλλα νομιζω πως δεν θα χαλουσε κανενα μας αν πχ εδειχνε τον περσινο τελικο του τσ. λιγκ ή του παγκοσμιου οπως εκανε κατα διαστηματα το σπορ+
:worshippy:

Ή τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών. Νομίζω σε HD τραβήχτηκαν.

Ή τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών. Νομίζω σε HD τραβήχτηκαν.

κανονικα και με το νομο!