Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Παιδιά όντως η ΕΤ-1 είναι εκπληκτική ! Εικόνα λαμπερή που "ρέει" στην κυριολεξία ! Μην ασχολείστε με τα αλογάκια στο CINE+,μου φαίνεται ότι η ποιότητα της μετάδοσης είναι ανάλογη με τη 240p στο youtube !
Φίλε απο Θεσ/νίκη όλα λειτουργουν ρολόι ! Ετοιμαζόμαστε για ΥΨΗΛΗ ανάλυση αύριο !!!

Ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΡΤ,αλλά θα ξεφύγω λίγο από το θέμα και ένα μεγάλο μπράβο στο Σταρ για την αλλαγή από 4:3 σε 16:9

Είστε σίγουροι ότι το STAR παίζει 16:9?
Σ'εμένα παίζει μέσα στο 4:3 το 16:9 (εικόνα).
Αν έχετε τη TV σε Smart ή Zoom, πιθανόν να νομίσατε ότι παίζει 16:9, επειδή δεν κόβει κομμάτι της εικόνας...

Attachments

• Star_26Apr11.jpg
    Star_26Apr11.jpg
    50.6 KB · Views: 58
Αν έχετε τη TV σε Smart ή Zoom, πιθανόν να νομίσατε ότι παίζει 16:9, επειδή δεν κόβει κομμάτι της εικόνας...
Όταν πατάς info τι σου δείχνει;
Το πρωί η Μελέτη και το μεσημέρι το super star το κουτσομπολίστικο ήταν κανονικά 16:9.

Κάτι έχουν κάνει και ενώ πριν μπορούσα απ το δέκτη να το γυρίσω σε letterbox και να δείχνει σε 4:3 όπως η crt που έχω στην κρεββατοκάμαρα, τώρα δεν μου το γυρνάει και τους δείχνει πεπλατυσμένους, ενώ δοκίμασα στη ΝΕΤ και μου το γυρνάει κανονικά σε 4:3, δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται, έχουν χάσει τον μπούσουλα με την ΕΡΤ που εκπέμπει σε υψηλή ανάλυση χαχααχαχαχχα ΕΡΤ:violent-smiley-030:DIGEA

Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

To star παιζει κανονικοτατα σε 16:9. Το εχω τσεκαρει :))

συμφωνώ με τον yanniA

στην ρύθμιση αυτόματη έυρεία που το έχω το παίζει ''ζουληγμένο ''

στην αναλογική μετάδωση πάντα

Re: Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

To star παιζει κανονικοτατα σε 16:9. Το εχω τσεκαρει :))

Κανονικά θα είναι όταν δεν τους πλατιάζει τους ανθρώπους, αυτή τη στιγμή δυστυχώς είναι πεπλατυσμένοι.

συγγνωμη αλλα σε μενα δεν τους πλατιαζει καθολου ομως...ειναι κανονικα οπως βλεπω και τον σκαι...χωρις smart zoom χωρις τπτ εξτρα επανω...το πλατιασμα που λες μπορει να εξαρταται απο τα διαφορα βιντεο που βαζουν πχ αυτην τη στιγμη στις ειδησεις..στο ζωντανο προγραμμα παντως ειναι κομπλε! :)

Last edited:
Γενικώς τα έχουν κάνει λίγο σαλάτα εκεί στο STAR.
Τα μισά βίντεο που παίζουν είναι 4:3, και τα άλλα ειναι 16:9 ανάλογα από που τα χουν πάρει.
To logo του σταθμού καθώς και όταν δείχνει εικόνα τον Λιάτσο από το studio είναι σε 16:9.
Κάθε αρχή και δύσκολη.
Συγκρίνετε τα πρώτα 2 με το 3ο screenshot

Attachments

• 04_26_2011_20_19_29.jpg
    04_26_2011_20_19_29.jpg
    48.6 KB · Views: 74
  • 04_26_2011_20_19_33.jpg
    04_26_2011_20_19_33.jpg
    37.9 KB · Views: 77
  • 04_26_2011_20_20_16.jpg
    04_26_2011_20_20_16.jpg
    36.5 KB · Views: 70
Παιδιά το star παίζει όλο του το πρόγραμα πλέον σε 16:9 από το πρωί...
Είναι τσεκαρισμένο.

ο λιατσος πχ δε μου φαινεται καθολου πεπλατυσμενος...

Στην VT50 απο το πρωι οταν επιλεγεις το star βγαζει ευρεια,οπως και οταν επιλεγεις το ΣΚΑΙ.

συγγνωμη αλλα σε μενα δεν τους πλατιαζει καθολου ομως...ειναι κανονικα οπως βλεπω και τον σκαι...χωρις smart zoom χωρις τπτ εξτρα επανω...το πλατιασμα που λες μπορει να εξαρταται απο τα διαφορα βιντεο που βαζουν πχ αυτην τη στιγμη στις ειδησεις..στο ζωντανο προγραμμα παντως ειναι κομπλε! :)

Παιδιά μη βαράτε, σόρυ έχετε δίκιο, τα βίντεο έφταιγαν, πω πω με φάγατε!!!!!!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Παιδια εγω ειμαι θεσσαλονικη, αμα αναζητησω αυριο που ειναι και ο αγωνας, θα τα βρω τα καναλια η παπαλα??

Δε χρειαζεται να αναζητήσεις τιποτα.
Εαν έπιανες μεχρι χτες το καναλι της βουλης θα δεις πως τη θεση του εχει παρει η ΕΡΤ HD.

Για να καταλάβετε τι εννοώ, δείτε το συνημμένο:
16:9, η οθόνη της τηλεόρασής μας
4:3, η εκπομπή σε 4:3 (με τη τηλκεόραση να δείχνει ότι λαμβάνει)
16:9 (STAR), η τωρινή εκπομπή του STAR (με τη τηλεόραση να δείχνει ότι λαμβάνει).

Attachments

• Star.jpg
    Star.jpg
    28.5 KB · Views: 82
Δεν ξέρω πως είναι στο αναλογικό. Πάντως στο ψηφιακό STAR είναι κανονικό 16:9.
Δες και τα screenshot. Εσένα το star φαίνεται όπως σε εμένα το alpha.

Τα caps είναι από κάρτα TV σε PC με επιλογή στο aspect ratio στο auto (διαθέσιμες επιλογές: 4:3, 16:9 και auto). Δεν υπάρχει δλδ smart να κάνει κάτι σαν ζοομ και να εξαφανίζει τις μαύρες μπάρες πάνω κάτω.

Attachments

• 04_26_2011_21_10_32.jpg
    04_26_2011_21_10_32.jpg
    42 KB · Views: 71
  • 04_26_2011_21_10_50.jpg
    04_26_2011_21_10_50.jpg
    37.8 KB · Views: 64
Κι εδώ έτσι το βλέπω, κανονικό 16:9 από αναλογική λήψη (μέσω της αναμετάδοσης από Nova).