Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

ertHD δε παίζει στη Θεσσαλία.
Το Πήλιο θα κλείσει για όλους και για όλα, λόγω του ότι έχει να ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή. Μόνο ο πύργος του ΟΤΕ θα μείνει εκεί. Όλα τα άλλα θα ξηλωθούν. Για αυτό και η εγκατάσταση των ψηφιακών στο Δοβρούτσι. Ο Βόλος θα δει σε λίγο καιρό από τον Σωρό.

Ένα σχόλιο μου για τα ....άκια των μεσημεριανάδηκων διαγράφηκε.
Άμαν πια αυτή η προστασία στους κουνιστούς λες και θα παρεξηγηθούν!:tdown:

Και ο Υμηττός έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή. Δεν λέει τίποτα αυτό. Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει κι αυτό, δηλαδή να σταματήσει το μπάχαλο με τις πολλές κεραίες και να μπει μία τάξη. Λέγεται για μία κεραία ανά 4 πομπούς. Άρα δε νομίζω να κλείσει το Πήλιο λόγω προστατευόμενης περιοχής!

Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Σε σύγκριση ΕΡΤ HD με DAS ERSTE HD, η εικόνα των Γερμανών είναι αρκετά καλύτερη. :a0210:
Προβλήματα ήχου ούτε εμένα πήρε το αυτί μου, παρά μόνο μια πολύ μικρή διακοπή προς στο τέλος τραγουδιού της Ουκρανίας, εκτός και αν μου φάνηκε.

Από την ΕΡΤ συνεχίζουν το πολύ ενοχλητικό διαφημιστικό διάλειμμα κάθε χρόνο,
όταν στην χώρα που διοργανώνει τον διαγωνισμό δείχνουν έξτρα σκετσάκια, χορογραφίες, παρουσιάσεις, κλπ.

Αφού δεν καταλαβαίνουν αυτοί, έτσι δεν καταλαβαίνω και εγώ. Τους αφήνω να... "λένε τα δικά τους".
Πλέον κάθε χρονιά που βλέπω τον διαγωνισμό, η βασική μου παρακολούθηση γίνεται από την Γερμανική τηλεόραση.

Και για να μην ξεχνιόμαστε... τα τραγούδια φέτος είναι άαααααααααστα να πάνε!

Ακριβως τα bold. Τον 2ο ημιτελικο τον εγραψα απο das erste και απο ΕΡΤ. Αν ειχα δυνατοτητα μονο μιας εγγραφης θα τον εγραφα μονο απο τους Γερμανους. (Δεν ειδα ακομα καθολου τις εγγραφες ή τις μεταδοσεις του Β ημιτελικου)
Γιατι; Ακομα και (υποθετικα) τελεια να ηταν η μεταδοση της ΕΡΤ, αρκει που δεν θα το ειχες ολο το show.

Επιπλεον:
Για τα προβληματα ηχου στις προηγουμενες σελιδες, μηπως τα μπερδεψατε μερικοι; Οι αναφορες στα links μιλανε για τα προβληματα στον ηχο των σχολιαστων στα booth. Δεν εβγαιναν στον αερα στο ενδιαμεσο τραγουδιων.
Οι (20-30) στιγμιαιες διακοπες ηχου (mute σε στιγμιαια απωλεια συγχρονισμου -απο static noise το πιθανοτερο- ηταν για οποιον το ειδε και ξερει να το αναγνωρισει) δεν εχουν αναφερθει πιστευω πουθενα αλλου πλην της μεταδοσης της ΕΡΤ, οποτε λογικα ειναι κατι στο δικο της τομεα ευθυνης. Και γι' αυτο προτιμησα το Das Erste.

Αν καποιος που ειδε απο TRT HD, η απο ORF HD τον πρωτο ημιτελικο παρατηρησε αυτες τις στιγμιαιες διακοπες του ηχου μεσα στα τραγουδια (καμια 20αρια-30αρια σε ολη τη μεταδοση) ας μας το πει.

[Β]Οι (20-30) στιγμιαιες διακοπες ηχου (mute σε στιγμιαια απωλεια συγχρονισμου -απο static noise το πιθανοτερο- ηταν για οποιον το ειδε και ξερει να το αναγνωρισει) δεν εχουν αναφερθει πιστευω πουθενα αλλου πλην της μεταδοσης της ΕΡΤ, οποτε λογικα ειναι κατι στο δικο της τομεα ευθυνης.[/B] Και γι' αυτο προτιμησα το Das Erste.

Αν καποιος που ειδε απο TRT HD, η απο ORF HD τον πρωτο ημιτελικο παρατηρησε αυτες τις στιγμιαιες διακοπες του ηχου μεσα στα τραγουδια (καμια 20αρια-30αρια σε ολη τη μεταδοση) ας μας το πει.

Προφανώς δεν διάβασες αρκετά παραπάνω, μετά τον Α' ημιτελικό.

Εδώ έγραφα ότι εγώ το είδα από ORF 1 HD, και εκεί είχαν προβλήματα ήχου, σπασίματα, και κάποιες 2 στιγμές, μετά από απώλεια συγχρονισμού ο ήχος ήρθε πολύ δυνατότερος, σε σημείο να φοβηθώ τα tweeter των KEF μου!
Τον Β' τον είδα μισό απο Das Erste και μισό από ORF, σε καμμία μετάδοση δεν υπήρχαν προβλήματα.
Αυτό θα τους έλειπε, να τα κανουν ψιλο-μαντάρα στην μία μετάδοση και να επαναλάβουν το σφάλμα. Τότε δεν θα ήταν Γερμανοί!

καλημερα..

μηπως θα εχουμε και το σημερινο ματς μαντσεστερ σιτυ - στοουκ σε HD?
θα το δειξει η ΝΕΤ

Προφανώς δεν διάβασες αρκετά παραπάνω, μετά τον Α' ημιτελικό.

Εδώ έγραφα ότι εγώ το είδα από ORF 1 HD, και εκεί είχαν προβλήματα ήχου, σπασίματα, και κάποιες 2 στιγμές, μετά από απώλεια συγχρονισμού ο ήχος ήρθε πολύ δυνατότερος, σε σημείο να φοβηθώ τα tweeter των KEF μου!

Το ειχα διαβασει, οπως ολο το θεμα μεχρι εδω, αλλιως δεν θα εγραφα, αλλα μιλουσες για "σπασιματα" και αυτα ισως να ειχαν να κανουν με κατι αλλο στη ληψη σου.

Μετα απο το δικο σου ποστ αναφερθηκαν ως επιβεβαιωση αναφορες εξω (http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056086711&postcount=1445) που μιλανε ομως για το αλλο θεμα (σχολιαστων) και κανεις δεν ξαναμιλησε για τις στιγμιαιες διακοπες με ταυτοχρονο jump της εικονας.

Εθιξα το θεμα γιατι πιστευω οτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα το προβλημα των στιγμ. διακοπων να εχει την ιδια πηγη με τον θορυβο που εβγαινε στο μαυρο στις καρτελες στην HD μεταδοση της ΕΡΤ και που ολοι οσοι εβλεπαν απο αλλου μας ελεγαν οτι δεν υπηρχε.

Last edited:
Εγώ που ξαναείδα τον Α' από μετάδοση SVT1 (Σουηδία), επιβεβαιώνω τα προβλήματα που είχαμε και εμείς.
Οι εκφωνητές χάθηκαν για περισσότερο διάστημα απ ότι η δικιά μας και πολλές φορές ο ήχος αντί για σπασίματα ,είχε θόρυβο από παράσιτα ,απ αυτά που τρέμεις για τα ηχεία σου..:ADFAD2:

Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Ένα σχόλιο μου για τα ....άκια των μεσημεριανάδηκων διαγράφηκε.
Άμαν πια αυτή η προστασία στους κουνιστούς λες και θα παρεξηγηθούν!:tdown:

Δεν παρεξηγιούνται,μην ανησυχείς.
Μόνο που δεν είναι μόνοι τους.
Τους κάνουν πλάτη και τα διάφορα ξέκ@λα που συμμετέχουν..:twoguns:

Εγώ που ξαναείδα τον Α' από μετάδοση SVT1 (Σουηδία), επιβεβαιώνω τα προβλήματα που είχαμε και εμείς.
Οι εκφωνητές χάθηκαν για περισσότερο διάστημα απ ότι η δικιά μας και πολλές φορές ο ήχος αντί για σπασίματα ,είχε θόρυβο από παράσιτα ,απ αυτά που τρέμεις για τα ηχεία σου..:ADFAD2:

Τα ίδια και στο BBC HD. Αν δεν είχαν δημοσιογράφο στο στουντιο του Λονδίνου, λίγα σχόλια θα ακουγαμε απο τη Γερμανια.

λέτε να ανεβούν και οι εισφορές υπέρ τρίτων (ΕΡΤ) στις ΔΕΚΟ λόγω HD ???

Να κοψουν τα "δωράκια" στη ΓΕΝΟΠ και ας ανέβει η εισφορα στην ΕΡΤ. Λιγότερα θα πληρώνουμε :violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Να κοψουν τα "δωράκια" στη ΓΕΝΟΠ και ας ανέβει η εισφορα στην ΕΡΤ. Λιγότερα θα πληρώνουμε :violent-smiley-030:

βασικά εγώ λέω να κόψουν τις εισφορές τις ΕΡΤ από τις ΔΕΚΟ. Τα δωράκια θα σταματήσουν να τα κάνουν αν τα εισοδήματα τους δημιουργούνται από τις διαφημίσεις ή από τις συνδρομές στο πακέτο τους. Όποιον ενδιαφέρει αυτό το πακέτο ας το πληρώσει... (αν γίνει κάποια στιγμή ενδιαφέρον πακέτο... )

edit: Ή αν εξακολουθούν και θέλουν κάτι δημόσιο, ας δώσουν επιλογές στον κόσμο. Δε νοείται να πληρώνεις κάτι χωρίς να έχεις και άποψη.

ertHD δε παίζει στη Θεσσαλία.
Το Πήλιο θα κλείσει για όλους και για όλα, λόγω του ότι έχει να ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή. Μόνο ο πύργος του ΟΤΕ θα μείνει εκεί. Όλα τα άλλα θα ξηλωθούν. Για αυτό και η εγκατάσταση των ψηφιακών στο Δοβρούτσι. Ο Βόλος θα δει σε λίγο καιρό από τον Σωρό.

Και η ΕΡΤ στον πυργο του ΟΤΕ ειναι .
Ο Σωρος δεν μπορει να καλυψει ολη την Μαγνησια . Ο Σωρος εγινε εδω και χρονια για να καλυψει ενα μεγαλο μερος της πολης που δεν μπορει να δει απο Πηλιο . Την υπολοιπη Μαγνησια και οχι μονο την καλυπτει το Πηλιο .

Να έλεγαν και οι δικοί μας το τραγούδι όπως το είπαν και στον ημιτελικό, θα ήταν καλύτερα... Τι τις ήθελαν τις αλλαγές, και τις "βελτιώσεις"...
Επίσης, ότι έφυγε η εστίαση της κάμερας στο τραγούδι μας, σούπερ... :flipout:

(Σε λάθος νήμα πόσταρα; )

Από εκεί που βρίζαμε την ΕΡΤ ,γιατί μας τα παίρνει τώρα την στηρίζουμε .
Πως αλλάζουν οι ρόλοι.
Εντάξει το επικροτώ και εγώ την κίνηση τις ΕΡΤ αλλά μην παίρνουν και τα μυαλά μας αέρα ένα πιλοτικό πρόγραμμα είναι με 4 προβολές HD μέσα σε 2 εβδομάδες. Ο σκοπός είναι να προβεί σε κανονικό πρόγραμμα σύντομα.
Και δεν νομίζω να έχει πρόβλημα για το τι σήμα θα βγάλει τα κανάλια τις (δηλαδή εάν είναι STANDARD DEFINITION η HIGH DEFINITION).Τα άλλα κανάλια γκρινιάζουν (ΣΚΑΙ έχει την δυνατότητα) γιατί στριμωχτήκαν 4 κανάλια σε μια συχνότητα και δεν τους παίρνει για HD.
Και ας ανακοινώσουν ένα χρονοδιάγραμμα.
Γιατί μην ξεχνάμε ότι ήταν από τις πρώτες που ξεκίνησαν (βλέπε CINE+ ,SPORT+ κλπ από το 2006) Και από τότε μόνο φέτος είδαμε την ΝΕΤ,ΕΤ1,ΕΤ3 με ψηφιακό σήμα .Δηλαδή μετά από 5 χρόνια

H EΡT ήταν έτοιμη να εκπέμψει και το δεύτερο μπουκέτο της ,ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΤ3 έδω και χρόνια.Σε Πήλιο,Χορτιάτη,Υμηττό,Πάρνηθα και Αίγινα ήταν έτοιμες οι εγκαταστάσεις.Με λίγες μόνο προσθήκες έβγαιναν όποτε ήθελαν.Ξέρεις όμως ποιος μας το στέρησε αυτό? Οι κύριοι που απαρτίζουν σήμερα την Digea με πολιτικές πιέσεις που άσκησαν !!! Μιλούσαν για αθέμιτο ανταγωνισμό οι θιγόμενοι καναλάρχες ,που αν τους έπαιρνε, στο ασπρόμαυρο θα το γύρναγαν να καταναλώνουν και λιγότερο ρεύμα!
Λέμε τώρα ... :twoguns:

Να τα αφήσουν αυτά.Να εκπέμψει η ΕΡΤ απο παντού για να βλέπουν όλοι οι Έλληνες.Στο κάτω κάτω πληρώνουν και έχουν το δικαίωμα να βλέπουν αυτό για το οποίο πληρώνουν.Οσο για τις πιέσεις είναι απαράδεκτο να υποχωρεί το κράτος.Πάνω απο όλα πρέπει να είναι οι πολίτες οι οποίοι εκλέγουν αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις

Να τα αφήσουν αυτά.Να εκπέμψει η ΕΡΤ απο παντού για να βλέπουν όλοι οι Έλληνες.Στο κάτω κάτω πληρώνουν και έχουν το δικαίωμα να βλέπουν αυτό για το οποίο πληρώνουν.Οσο για τις πιέσεις είναι απαράδεκτο να υποχωρεί το κράτος.Πάνω απο όλα πρέπει να είναι οι πολίτες οι οποίοι εκλέγουν αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις

+1000:SFGSFGSF:

Και ο Υμηττός έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή. Δεν λέει τίποτα αυτό. Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει κι αυτό, δηλαδή να σταματήσει το μπάχαλο με τις πολλές κεραίες και να μπει μία τάξη. Λέγεται για μία κεραία ανά 4 πομπούς. Άρα δε νομίζω να κλείσει το Πήλιο λόγω προστατευόμενης περιοχής!
+1
Αν ήταν έτσι, τα μισά κέντρα εκπομπής στην ελλάδα θα είχαν κλείσει τώρα. Το Πήλιο, ο Υμηττός, η Πάρνηθα και ο Χορτιάτης είναι τα 4 κύρια κέντρα κάλυψης στη χώρα, από καταβολής ελληνικής τηλεόρασης. Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναπώ: ΜΟΝΗ αρμόδια για τους πομπούς και την πανελλήνια κάλυψη πρέπει να είναι η ερτ, μας αρέσει δεν μας αρέσει. Έχει ένα δίκτυο 40 ετών και δεν μπορεί ο κάθε τυχαίος να ξεφυτρώνει από το πουθενά, ορίζοντας (!) κιόλας πού και ποιός θα εκπέμψει τι. Απίστευτα πράγματα, οι ιδιώτες να διατάζουν την ερτ που έχει δικτύο εδώ και δεκαετίες. Ας ξεπουλήσουν μετά τα πάντα στους ιδιώτες να τελειώνουμε. Την ερτ συμφωνώ την πληρώνουμε κ με το παραπάνω, συμφωνώ υπάρχουν κρούσματα διαφθοράς και άλλα πολλά, αλλά σε κάποια θέματα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Συγχαίρω λοιπόν την κρατική τηλεόραση, που έστω και τώρα, όχι μόνο ξύπνησε αλλά ορθώνει και ανάστημα. Εύχομαι να καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα στην ψηφιακή και να εκπέμψει απ όλα τα βασικά κέντρα, επιβάλλεται άλλωστε.