Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

H ΕΡΤ ΑΕ απαντώντας στο από 26ης Απριλίου 2011 Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε) σημειώνει τα πιο κάτω:

1. Η ΕΡΤ, όπως επανειλημμένα έχει καταστήσει γνωστό, δεν καταστρατηγεί κανένα νομικό πλαίσιο της Πολιτείας για τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς. Τουναντίον, είναι απολύτως σύννομη και εφαρμόζει κατά γράμμα την κείμενη νομοθεσία. Τα αρμόδια δικαστήρια θα μπορούσαν να κρίνουν τη νομιμότητα και τη βασιμότητα όσων υποστηρίζει η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε., αν βεβαίως προσέφευγε σε αυτά και δεν επέλεγε να καταφύγει σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

2. Η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. παραποιεί, ως μη όφειλε, τις ανακοινώσεις της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ αναφέρθηκε μόνο στην εκπομπή συγκεκριμένων πιλοτικών προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας, τα οποία μάλιστα προσδιόρισε.

3. Ας σημειωθεί ότι η πιλοτική αυτή μετάδοση γεγονότων μείζονος ενδιαφέροντος, γίνεται χωρίς το παραμικρό κόστος για την ΕΡΤ, πράγμα που τεχνηέντως αποκρύπτεται από την πολυσέλιδη ανακοίνωση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε.

4. Από την κείμενη νομοθεσία δεν προκύπτει πως η ΕΡΤ επιβάλλεται να διακόψει την αναλογική μετάδοση στα σημεία που αρχίζει η ψηφιακή εκπομπή, πέραν αυτών που ρητά ορίζει ο νόμος. Στα υπόλοιπα σημεία, εναπόκειται στην ΕΡΤ να αποφασίσει, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το χρόνο διακοπής της αναλογικής μετάδοσης.

5. Έκπληξη προκαλεί εξάλλου, σε ειδικούς και μη, η αναφορά σε προδιαγραφές υψηλής ευκρίνειας για ελεύθερη λήψη, που αν δεν προσδιοριστούν, θα κινδυνεύσουν δήθεν οι τηλεθεατές «να μην είναι σε θέση να δουν τις συγκεκριμένες εκπομπές και να δημιουργηθεί χάος».

6. Αυτονόητο είναι πως η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ εργάζεται για το καλό και μόνον της Δημόσιας Τηλεόρασης και θα προστατεύει πάντα τα νόμιμα δικαιώματά της. Δεν παρέχει δωρεάν διαφήμιση σε οιονδήποτε, πολλώ μάλλον στην ιδιωτική δορυφορική πλατφόρμα, όπως ισχυρίζεται η ανακοίνωση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε., που, ας σημειωθεί, ότι με τις εκπομπές της ΕΡΤ σε HD:
I. ακυρώνεται το συγκριτικό διαφημιστικό της πλεονέκτημα πως «μόνο αυτή εκπέμπει ΗD στην χώρα» και
II. δεν χρησιμοποιείται ο ίδιος δέκτης, δεδομένου πως για τη λήψη δορυφορικού συνδρομητικού σήματος απαιτείται δορυφορικός δέκτης με δυνατότητα αποκρυπτογράφησης, ενώ στην περίπτωση της μετάδοσης που επιχειρεί η ΕΡΤ απαιτείται μόνο ένας απλός δέκτης επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. ............................................................................................................​

Εχω καραφτιαχτει με την απαντηση της ΕΡΤ.
Σχεδον δε την πιστευω...

είδες τι σου κάνει ένας στρατιωτικός στην ΕΡΤ; Λάμπη τον λένε και είναι Ταγματάρχης εάν δε κάνω λάθος:SFGSFGSF:

Πρέπει να σταλθεί μία ομαδική αποστολή στην ΕΡΤ.

Με αυτόν το τρόπο γίνει γνωστό ότι υπάρχει ένα μεγάλο μερίδιο τηλεθεατών (και πολιτών) που υποστηρίζουν ένθερμα την ελεύθερη HDTV στην Ελλάδα.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι απλώς, σαν όλοι εμείς εδώ να μην υπάρχουμε!

Κολοκύθια..
Τα αφεντικά της ΕΡΤ, διαχρονικά, μόνο την πάρτη τους βλέπουν και τους πέφτει πάρα πολλή η όποια επιβράβευση από μέρους μας.
Προτείνω γιούχα.. και μόνο για τη στιγμή που διάλεξαν ώστε να βλέπουμε το χάλι μας γυαλιστερότερο:tdown:

Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

+1 :SFGSFGSF:

Σε λίγο θα βαρέσουμε και τις καμπάνες γιατί εν έτη 2011 αποφάσισαν να δώσουν σε μικρό ποσοστό της χώρας ψηφιακό σήμα SD και μια καρτέλα ΗD.

Από 20 Ε το χρόνο να πλήρωναν οι πολίτες αυτής της χώρας (όχι 50Ε) τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εισπράξει εκατοντάδες εκ. Ευρώ για να κάνουν κυβερνητική προπαγάνδα, να βολεύουν τους δικούς τους και να δείχνουν ευροβίσιον και μπάλα...

Ελάχιστες οι καλές στιγμές τις ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια...

Ελαχιστότατη η απόσβεση των χρημάτων μας με το ΤσουΛου και κανα τένις που θα δείχνουν 5-10 ώρες την εβδομάδα....

Απο να μας παίρνουν τα λεφτα οι ιδιωτικοι μέσω διαφημισης, οπως είπε κάποιος φίλος, καλύτερα να τα δίνω στην ΕΡΤ. Τουλάχιστον στην ΕΡΤ δεν υποτιμουν τη νοημοσυνη μου διαφορες Τατιανες, Λαμπιρες, Κορομηλούδες και δε συμμαζευεται.
Τις ταινιες και τα θεατρικά που εχω δει στην ΕΡΤ δεν θα τα άγγιζαν καν οι ιδιωτικοι, το ίδιο και τα ντοκυματερ πριν ανοιξει ο ΣΚΑΙ.
Το ραδιοφωνο τηε ΕΡΑ εχει τις λιγότερες διαφημισεις απ'ολα οσα έχω ακουσει. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει καθόλου, όπως το BBC αλλα συγκριτικα με τους ιδιωτικους, ειναι μερα με τη νυχτα.
Δεν τα κλαιω καθόλου τα 50 το χρόνο. Ίσως να τα έκλαιγα πριν 2 δεκαετιες αλλα τα τελευταία 10 χρόνια, η ΕΡΤ είναι οαση για μένα.

Υ.Γ.: Το ξέρατε οτι το BBC έχει χαμηλοτερο licence fee για αυτους που έχουν ασπρόμαυρες τηλεοράσεις?:laugh:

Προτείνω γιούχα.. και μόνο για τη στιγμή που διάλεξαν ώστε να βλέπουμε το χάλι μας γυαλιστερότερο:tdown:

Δηλαδη τι επρεπε να κανουν στην ΕΡΤ? Να περιμενουν να τελειωσει η οικονομικη κριση και να βγουμε απο το μνημονιο για να δειξουν HD?

Οπως κραζουμε τα ασχημα (περισυ το καλοκαιρι ας πουμε, που ειμασταν οι μονοι στην Ευρωπη που βλεπαμε Μουντιαλ σε 4:3) ετσι επικροτουμε και τα καλά. Εκτος αν απλα μας αρεσει να γκρινιαζουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Απο να μας παίρνουν τα λεφτα οι ιδιωτικοι μέσω διαφημισης, οπως είπε κάποιος φίλος, καλύτερα να τα δίνω στην ΕΡΤ. Τουλάχιστον στην ΕΡΤ δεν υποτιμουν τη νοημοσυνη μου διαφορες Τατιανες, Λαμπιρες, Κορομηλούδες και δε συμμαζευεται.
Τις ταινιες και τα θεατρικά που εχω δει στην ΕΡΤ δεν θα τα άγγιζαν καν οι ιδιωτικοι, το ίδιο και τα ντοκυματερ πριν ανοιξει ο ΣΚΑΙ.
Το ραδιοφωνο τηε ΕΡΑ εχει τις λιγότερες διαφημισεις απ'ολα οσα έχω ακουσει. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει καθόλου, όπως το BBC αλλα συγκριτικα με τους ιδιωτικους, ειναι μερα με τη νυχτα.
Δεν τα κλαιω καθόλου τα 50 το χρόνο. Ίσως να τα έκλαιγα πριν 2 δεκαετιες αλλα τα τελευταία 10 χρόνια, η ΕΡΤ είναι οαση για μένα.

Υ.Γ.: Το ξέρατε οτι το BBC έχει χαμηλοτερο licence fee για αυτους που έχουν ασπρόμαυρες τηλεοράσεις?:laugh:

Εννοείται ότι οι άλλοι δεν υπάρχουν φίλε μου...

Τώρα όσον αφορά το περιεχόμενο και τα πρόσωπα της ΕΡΤ τα δέκα τελευταία χρόνια (φυσικά και παλαιότερα...) θα μπορούσα να γράφω σελίδες επί σελίδων ειλικρινά...

Φυσικά δεν θέλω να μου τα πέρνουν οι ιδιωτικοί σταθμοί αλλά και ούτε και η ΕΡΤ...

τσπ...

Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν και άλλες επιθυμίες/ανάγκες ανθρώπων αυτής της χώρας και τις υποστηρίζω (όχι ευχάριστα είναι η αλήθεια...) με την συνδρομή μου κάθε δίμηνο, ώστε να υπάρχει εικόνα και στο τελευταίο χωριό...

Πέραν τούτου ουδέν...

Μου φαίνεται πραγματικά τριτοκοσμικό... το νούμερο 1 forum της χώρας για ήχο και εικόνα, να πανηγυρίζει με 1000 μηνύματα και 3-4 νήματα σε λίγες μόνον μέρες (έχασα το λογαριασμό!) , εν έτη 2011 (!!!) μια ΗD καρτέλα και έναν αναμενόμενο αγώνα ΤσουΛου σε ΗD ανάλυση....

Ας ακουστεί και αυτή η άποψη... και από αύριο ας πιέσουμε να επενδύσουν σε μηχανήματα και παραγωγές ΗD γιατί κάτι μου λέει ότι θα μείνουμε με την καρτέλα στο χέρι....

:ernaehrung004:

Ρεαλ - Μπαρτσελόνα σε HD για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Παίζει και να μην κυκλοφορεί άντρας σήμερα το βράδυ στους δρόμους!
Θα καθόμαστε όλοι μπροστά στην tv και θα φωνάζουμε σαν αυτούς στη διαφήμιση της Heineken που χαζεύουν ένα ψυγείο γεμάτο μπύρες.

Όσο για τις γυναίκες... θα βαρεθούν να φτιάχνουν μεζεδάκια μουρμουρίζοντας! :D

Έχει και 2η τηλεόραση το σπίτι:Banane0:

Εγώ πάντως δεν ξανά παραγγέλνω! :D

Η δεύτερη θα παίζει NET για να κάνουμε σύγκριση.

Δηλαδη τι επρεπε να κανουν στην ΕΡΤ? Να περιμενουν να τελειωσει η οικονομικη κριση και να βγουμε απο το μνημονιο για να δειξουν HD?

Οπως κραζουμε τα ασχημα (περισυ το καλοκαιρι ας πουμε, που ειμασταν οι μονοι στην Ευρωπη που βλεπαμε Μουντιαλ σε 4:3) ετσι επικροτουμε και τα καλά. Εκτος αν απλα μας αρεσει να γκρινιαζουμε.

Κάποια στιγμή θα γινόταν αναπόφευκτα η αρχή, αυτό δα θα έλειπε... η επιβράβευση είναι περιττή όταν μιλάμε για τα αυτονόητα που καθυστερούν χρόνια και ζαμάνια.

Αφού μιλάμε για τα αυτονόητα λοιπόν, δεν είναι άδικο η επαρχία να μην πιάνει το κανάλι παρά μόνο 5 μεγάλες πόλεις και τα πέριξ αυτών?

Το ΗD κανάλι σε πείραξε βρε?
Εδώ δεν έχει πανελλήνια κάλυψη το ψηφιακό SD σήμα...

Οι άνθρωποι λειτουργούν χωρίς πρόγραμμα... ότι να 'ναι μιλάμε...

Ανοίξαν ΗD κανάλι χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα... :Banane0:

Αφού μιλάμε για τα αυτονόητα λοιπόν, δεν είναι άδικο η επαρχία να μην πιάνει το κανάλι παρά μόνο 5 μεγάλες πόλεις και τα πέριξ αυτών?

Εννοειται. Οπως αδικο ειναι τοσα χρονια κατοικοι της Ελληνικης επικρατειας να πληρωνουν Nova απλα και μονο για να βλεπουν τα επιγεια καναλια, τα οποια δεν μπορουν να δουν απο τα UHF.

Παντως, αν μη τι αλλο, αποψε ακομα και οι αδικημενοι που δεν εχουν ψηφιακη καλυψη στην περιοχη τους μπορουν τουλαχιστον να δουν Real - Barca σε 16:9 απο την αναλογικη - αρκει να ειναι σωστα ρυθμισμενος ο δεκτης που δινει σημα στον πομπο αναμεταδοσης.

Μου φαίνεται πραγματικά τριτοκοσμικό... το νούμερο 1 forum της χώρας για ήχο και εικόνα, να πανηγυρίζει με 1000 μηνύματα και 3-4 νήματα σε λίγες μόνον μέρες (έχασα το λογαριασμό!) , εν έτη 2011 (!!!) μια ΗD καρτέλα και έναν αναμενόμενο αγώνα ΤσουΛου σε ΗD ανάλυση....

Ας ακουστεί και αυτή η άποψη... και από αύριο ας πιέσουμε να επενδύσουν σε μηχανήματα και παραγωγές ΗD γιατί κάτι μου λέει ότι θα μείνουμε με την καρτέλα στο χέρι....

:ernaehrung004:

Μας ήρθε λίγο ξαφνικό, γι' αυτο και τα πανηγυρια. Αν μας λέγανε οτι θα αρχιζε εκπομπές σε 1 χρόνο, θα είχαμε ολο το χρόνο που χρειαζόμαστε για να αρχίσουμε τη γκρίνια :smile:

Το ΗD κανάλι σε πείραξε βρε?
Εδώ δεν έχει πανελλήνια κάλυψη το ψηφιακό SD σήμα...

Οι άνθρωποι λειτουργούν χωρίς πρόγραμμα... ότι να 'ναι μιλάμε...

Ανοίξαν ΗD κανάλι χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα... :Banane0:

...την οποία γκρίνια αρχίσαμε ήδη βέπω :cool4:
Πρόγραμμα έχουν, απλως είναι λίγο λειψο. Και το BBC HD έτσι ξεκίνησε, αν δεν απατώμαι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

...Επειδή δουλεύω στο χώρο, και μπορώ να γνωρίζω πράγματα από μέσα, οι τεχνικοί της ΕΡΤ έχουν και όρεξη και ικανότητες. Τις περισσότερες φορές τους "φρέναραν" από πολύ ψηλά. Όταν οι διοικήσεις θέλουν, τότε πολλά καλά μπορεί να συμβούν. Από τον Γαμπρίτσο και μετά, τα πράγματα δείχνουν σαφώς καλύτερα (καιρός ήταν)...
Και μη νομίζεις, μας διαβάζουν ΟΛΟΙ.

O Γαμπρίτσος έστησε την τεχνική υποδομή της Nova, και ο Ταγματάρχης βασικά την... γέννησε. Ο ένας είναι τεχνικός, ο άλλος περισσότερο επί των δημοσίων σχέσεων, όμως και οι δύο έφεραν φρέσκο αέρα στην ΕΡΤ.

Παντού υπάρχουν καλοί τεχνικοί που φρενάρονται από την "ηγεσία", το HD όμως δεν είναι θέμα τεχνικών, μηχανήματα αγοράζεις και εκπαιδεύεσαι, όπως γίνεται και με κάθε τεχνολογικό upgrade.

Η Forthnet απέβαλλε με τον ένα η τον άλλο τρόπο τα μεγαλοστελέχη της Nova και έβαλε τους δικούς της. Τώρα αυτά "βγάζουν" την τεχνογνωσία τους σε ανταγωνιστές όπως ΟΤΕ (Γαμπρίτσος) και ΕΡΤ (Ταγματάρχης) και νομίζω ότι είμαστε στην αρχή ενός πολύ ενδιαφέροντος παιχνιδιού...

Last edited:

Αδικία μόνο στο ότι η μετάβαση στην ψηφιακή πάει με βήμα σημειωτόν! Γιατί σχεδόν παντού γίνεται σταδιακά, ελάχιστες πρέπει να είναι οι χώρες που έγινε σε μία φάση...

Disclaimer. Το μόνο επίγειο ψηφιακό σήμα που έχω εδώ είναι αυτό στο κανάλι 32 της ΕΡΤ που εδώ και 2,5 χρόνια εκπέμπει μαύρο, χωρίς διαμόρφωση! Τσάμπα καίει το ρεύμα!

Καλώς τη δεχτήκαμε την HD !!! Να έχει και συνέχεια όμως,μη μείνουμε μόνο στην καρτέλα...ας δείχνει ό,τι έχει η ΕΡΤ στο...πάμπλουτο αρχείο της,εστω και μέσω upscaling,αφού το βασικό promo της υψηλής ευκρίνειας σήμερα, είναι η (πραγματική) οπτική απόλαυση !
Όσο για τα μίζερα ιδιωτικά καναλάκια,ας βγουν καμιά ώρα από τη λογική της κολοβής αλεπούς και ας κοιτάξουν να πάνε κι αυτά μπροστά !Ακόμη,εάν ξαναδώ ανακοίνωση από την ΕΡΤ που δε θα είναι -επιτέλους- στο σωστό τσαμπουκαλεμένο ύφος, θα τα πάρω πολύ άγρια !!!:twoguns::twoguns::twoguns:

Αυτό είναι το κακό. Πάλι θα μας στείλουν στην παλιά crt να δούμε μπάλα μέχρι να τελειώσει το τάδε σίριαλ στο mega,alpha κλπ.:twoguns: