Η ζωή με τα Windows Vista

Υπάρχουν προβλήματα όχι με τα noname αλλά ακόμα και με τα επώνυμα περιφερειακά.

Τον Canon MP830 τον βρήκε, δουλεύει κανονικά σαν εκτυπωτής, ΑΛΛΑ δεν δουλεύει το software του. Με άλλα λόγια δεν μπορείς να σκανάρεις, να τυπώσεις printable cd, κλπ. Η Canon δεν έχει βγάλει τίποτα ακόμα.

Είναι νωρίς ακόμα.

Re: Απάντηση: Η ζωή με τα Windows Vista

Υπάρχουν προβλήματα όχι με τα noname αλλά ακόμα και με τα επώνυμα περιφερειακά.

Τον Canon MP830 τον βρήκε, δουλεύει κανονικά σαν εκτυπωτής, ΑΛΛΑ δεν δουλεύει το software του. Με άλλα λόγια δεν μπορείς να σκανάρεις, να τυπώσεις printable cd, κλπ. Η Canon δεν έχει βγάλει τίποτα ακόμα.

Είναι νωρίς ακόμα.

Μέχρι να κυκλοφορίσουν κανονικά-εμπορικά πρέπει να έχουν βγάλει οδηγούς, όλοι. Έως τότε δεν μπορούμε ούτε να παραπονεθούμε γμτ. :ernaehrung004:

Μπραβο Στρατο.
Πολυ καλος.
Με τι συστημα τα ετρεξες ?

3700+ , 2GB ram, 2X250 Raid 0
Όμως make no mistake και τα μισα να είχα μια χαρά θα έπαιζε. Δεν είναι βαρύ λειτουργικό αλλά πως να το κάνουμε αν θες τρισιαστατα και διαφάνειες δεν μπορεις να έχεις μια καρτα 5ετίας. Στο κλείσιμο-άνοιγμα πανω κάτω τα ίδια είναι με τα ΧΡ (ίσως πιο γρήγορο shutdown) αλλά προσοχή φορτώνει πολλά περισσότερα απο ότι τα ΧΡ
Όσο για το index χρειάζεται προσοχή: Απο προεπιλογή κάνει index μονο στα my documents αν θυμαμαι καλά,για αυτο σε οποιο φάκελο θέλουμε να έχουμε άμμεσα αποτελέσματα στα search πρέπει να τον προσθέσουμε απο τον σχετικο οδηγο στο Index. Είναι λάθος όμως να προσθέσουμε πχ program files και windows γιατι συνεχώς αλλάζουν τα αρχεία σε αυτους τους φακελους και το λειτουργικο συχνα θα προσπαθει με read/writes να ενημερώσει την database

Last edited:
Και φυσικά εξακολουθεί να υπάρχει το bug με το μέγεθος των φωτογραφιών. Αμάν......τόσες χιλιάδες άτομα εργάζονται για τα windows, δεν το έχει πάρει κανένας χαμπάρι;

Δεν άντεξα... Την έκανα και εγώ την μ$%#^# και τα έβαλα πάνω.

Τα έχω δουλέψει μόνο καμία ωρίτσα, οπότε οι εντυπώσεις μου είναι μόνο "επιφανειακές".

Κατ'αρχήν, είναι πανέμορφα. Αυτό είναι το θετικό τους. Η MS έκανε καλή δουλειά - με το Aero ενεργοποιημένο όντως φαίνονται σαν ένα OS νέας γενιάς. Επίσης, έχουν αρκετές νέες λειτουργίες, κάποιες χρήσιμες (σε εμένα πάντα), κάποιες όχι και τόσο..

Το κακό είναι ότι είναι θεόβαρια!

Με το Aero πάντα ενεργοποιημένο:

Για το καλημέρα σου τρώνε 512ΜΒ RAM.. και φυσικά όλα τα animations σου τρώνε πολύ CPU. Αλλά το χειρότερο είναι το video playback.

Εκεί που με τα 2003 έπαιζα μια χαρά με όλα τα γνωστά καλούδια (ffdshow κτλ) με τα Vista είναι τραγικό.. Όλα δουλεύουν - δεν έχω βρει κάποιο πρόβλημα συμβατότητας - αλλά στον ταπεινό Athlon64 3200+ με την Nvidia 5200 το playback σέρνεται!!

Ούτε λόγος για x264 βέβαια... Σαν να βλέπω slideshow ήταν..

Υποψιάζομαι ότι για το τρομερό penalty στις επιδόσεις υπεύθυνο 100% είναι το Aero.. Θα το επιβεβαιώσω το βράδυ που θα πάω σπίτι.

Οπότε, ή θα συνδέσω πίσω τον παλιό δίσκο με τα 2003 και θα προσπαθήσω να ξεχάσω τα Vista, ή θα πάω για αναβάθμιση..

(φοβάμαι ότι θα είναι το δεύτερο.. καταραμένη αρρώστια!)

Μπράβο Δημήτρη έτσι σε θέλω μάχημο! Έχεις περάσει τους drivers της vga;

Δεν πρόλαβα, είναι με τους μανίσιους της MS.. την έχει δεί κανονικά, οπότε δεν θεώρησα ότι θα κάνουν μεγάλη διαφορά.. Αλλά θα τους περάσω αργότερα για να είμαι σίγουρος.

Μήπως όλα αυτα τα καλούδια ffdshow κλπ πρέπει να περιμένενε να βγουν εκδόσεις και για τα vista για να "δέσει" το γλυκό; Το ότι παίζουν δεν σημαίνει ότι όλα είναι 100% καλά.

Re: Απάντηση: Η ζωή με τα Windows Vista

Μήπως όλα αυτα τα καλούδια ffdshow κλπ πρέπει να περιμένενε να βγουν εκδόσεις και για τα vista για να "δέσει" το γλυκό; Το ότι παίζουν δεν σημαίνει ότι όλα είναι 100% καλά.

Σαφώς και πρέπει.. αλλά μπορεί να περάσουν και μήνες μέχρι να γίνει αυτό. Εξάλλου, δεν μιλάμε για νέα αρχιτεκτονική επεξεργαστών, για ενα κ%^& OS μιλάμε.. μεγάλη η χάρη του..

Έχω ένα partition κάπου 20 GB ελεύθερο. Θα κοιτάξω να βάλω την 64bit έκδοση να δω πως πάει. Από τον raptor δεν θα φύγουν για αρκετό καιρό τα ΧΡ που πάνε σφαίρα...

@ Δημήτρης Δημητρακούδης:

Το σύστημά σου είναι μία χαρά για τα Vista και θέαση HD υλικού, ακόμα και σε H.264 με το Aero ενεργοποιημένο (ελπίζω να έχεις τουλάχιστο 1 GB μνήμης).

Απεγκατέστησε τους codecs των XP και εγκατέστησε το πακέτο VistaCodecs_v419_keznews.com_.exe που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ο media player classic στην τρέχουσα έκδοση δουλεύει μία χαρά, το ίδιο και οι RTM drivers της MS για κάρτες Nvidia (αυτοί της Nvidia είναι παλιότεροι).

Good luck..

@ Δημήτρης Δημητρακούδης:

Το σύστημά σου είναι μία χαρά για τα Vista και θέαση HD υλικού, ακόμα και σε H.264 με το Aero ενεργοποιημένο (ελπίζω να έχεις τουλάχιστο 1 GB μνήμης).

Απεγκατέστησε τους codecs των XP και εγκατέστησε το πακέτο VistaCodecs_v419_keznews.com_.exe που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ο media player classic στην τρέχουσα έκδοση δουλεύει μία χαρά, το ίδιο και οι RTM drivers της MS για κάρτες Nvidia (αυτοί της Nvidia είναι παλιότεροι).

Good luck..

Update:

(πρίν διαβάσω το παραπάνω post του φίλου)

Έβαλα τα drivers για Vista που υπάρχουν στο site της Nvidia και το video playback έστρωσε. Απ'ότι μου είπαν τα Vista, ο MPC είναι ντεμί-συμβατός με αυτά οπότε όταν πηγαίνει να παίξει video φροντίζουν αυτά ώστε να κλείνει το Aero. Με τους built-in drivers δεν το καταλάβαιναν.

Αφού γίνει αυτό (προσωρινή απενεργοποίηση του Aero), παίζουν όλα μια χαρά :firstprize: χωρίς κανένα codec pack (εννοείτε με τα γνωστά ffdshow και CoreAVC Pro).

(Αλλά την αναβάθμιση θα την κάνω έτσι κι αλλοιώς ;-) )

Αυτο που μου έκανε εντύπωση απο την εγκατάσταση στο Vaio είναι η καθυστέρηση στο boot. Αλλά όταν χρησιμοποιηθεί το hibernate γίνεται ταχύτατα, πολύ ποιο γρήγορα απο αυτο τον ΧΡ. Επίσης είδα μεγαλύτερη κατανάλωση στην μπαταρία αλλά αυτο είναι κάτι που πιθανότατα θα αλλάξει με νεώτερους driver εξάλλου η ίδια η Microsoft έχει διαπιστώση αυτο το πρόβλημα όταν είναι ενεργοποιημένη η ασύρματη κάρτα δικτύου
Επίσης προς μεγάλη μου έκπληξη βρήκαν τα Vista driver ακόμα και για την web camera απο το windows update