Η ζωή με τα Windows Vista

Κατευθειαν στα βαθεια.......

Εγκατασταθηκε σε λαπτοπ Sony Vaio VGN-S4Z.....

Μαλλον εχω θεμα με τη καρτα γραφικων , .....σκαλωνει...:twoguns:

Και εγιναν και καποιες αρχικες λογικες δοκιμες, αλλα εχουμε μελλον .......

take a look.....

Attachments

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    68.1 KB · Views: 27
  • Capture1.JPG
    Capture1.JPG
    12.9 KB · Views: 18
  • Capture2.JPG
    Capture2.JPG
    51.2 KB · Views: 21
  • Capture3.JPG
    Capture3.JPG
    64.8 KB · Views: 22
some more.........

Attachments

• Capture4.JPG
    Capture4.JPG
    107.5 KB · Views: 17
  • Capture5.JPG
    Capture5.JPG
    105.5 KB · Views: 15
  • Capture6.JPG
    Capture6.JPG
    67.2 KB · Views: 13
Last edited:
UPDATE:

Έχω πλέον "ζήσει" 10 μέρες με τα Vista στο νέο PC μου, και ήρθε η ώρα να σας περάσω τις εντυπώσεις μου.

Για αρχή, τα specs του νέου (πλέον αθόρυβου :music-smiley-005: ) PC:
CPU: Intel Core 2 Duo 6400 με ψύκτρα Zalman 9500
MB: Asus P5B
RAM: 2GB 667MHz
Graphics: Nvidia 7900GS silent
HD: Seagate 320GB

Τα Vista που λέτε σε ένα σύγχρονο PC πηγαίνουν όπως πήγαιναν τα XP στο προηγούμενο: σφαίρα!

Απο προβλήματα / bugs δεν έχω συναντήσει κάποιο σημαντικό, αλλά υπάρχουν 1 - 2 ενοχλητικά.. Όπως ας πούμε τα file assosiations που δεν κρατάνε τις ρυθμίσεις. Αλλά αυτό είναι εύκολο να φτιαχτεί.

Μπορώ να πω ότι είναι όντος ένα νέο λειτουργικό. Οι δικλείδες ασφαλείας είναι πολλαπλές, και πραγματικά πρέπει να είσαι εγκληματικά απρόσεκτος για να καταφέρεις να κολλήσεις ιό, τουλάχιστον της σημερινής γενιάς. ;)

Από συμβατότητα με προγράμματα, δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα. Ακόμα και προγραμματάκια που δεν είναι επίσημα Vista Certified παίζουν μια χαρά - τουλάχιστον όσα δοκίμασα εγώ.

Το ίδιο ισχύει και για πολλά drivers, αν και αυτό δε καμία περίπτωση δεν το συνιστώ.

Τα μικροπροβληματάκια που συμβαίνουν πού και πού και είναι κάπως ενοχλητικά, έχουν όλα να κάνουν με τα beta drivers της Nvidia, και πιστεύω ότι σύντομα που θα βγει η final release θα τα έχουν διορθώσει.

Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι τα Vista είναι σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, σαφέστατα καλύτερο απ'ότι ήταν τα XP όταν πρωτοκυκλοφόρησαν.

Μπορώ να πω ότι εάν έχετε σύγχρονο υπολογιστή, και όρεξη να ασχοληθείτε (δεν είναι ακριβώς σαν τα XP), θα αξίζει η αναβάθμιση όταν με το καλό βγουν.

Απο antivirus και firewall τι βαλατε στα Vista?

Amd Athlon Xp 2600+
1gb ram
asus radeon 9600

ειναι οκ?

Από τα πολύ λίγα που έχω δεί μέχρι στιγμής στο VAIO VGN-BX197XP με επεξεργαστή Μ 2 Ghz και 1 Mb RAM, δεν δουλεύει το Aero δεν μου παίζει original DVD λόγω δικαιωμάτων, απ' ότι λέει, αργεί να μου ανοίξει τις φωτογραφίες των 3.5-4 Μb και έπεται συνέχεια...
Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι το office 2007. Τώρα πότε θα το μάθω είναι άλλο θέμα...

Υ.Γ. Screen capture πως κάνω ρε παιδιά;

Στα Xp πατουσες το Prtsc (Printscreen) πληκτρο και μετα paste στο Photoshop σε νεο εγγραφο-bye-

Υγ για δες την ερωτηση μου απο πανω

Στα Xp πατουσες το Prtsc (Printscreen) πληκτρο και μετα paste στο Photoshop σε νεο εγγραφο-bye-

Υγ για δες την ερωτηση μου απο πανω

techie σ´ευχαριστώ, δουλεύει μια χαρά και στο paint. Απλά έλεγα μήπως έχουν κάποιο καινούριο κόλπο να σώζει κατ´ευθείαν στο desktop την φωτογραφία όπως τα Mac. Μάλλον όμως δεν τα αντέγραψαν όλα... :D

Από antivirus έχω βάλεο κάποιο της Symantec.

Re: Απάντηση: Η ζωή με τα Windows Vista

Απο antivirus και firewall τι βαλατε στα Vista?

Amd Athlon Xp 2600+
1gb ram
asus radeon 9600

ειναι οκ?

Ρίξε μια ματιά εδώ..

Όσο για το configuration σου, η MS λέει ότι επαρκεί. Η αλήθεια είναι ότι όντος επαρκεί, αρκεί να μην σκοπεύεις να τρέξεις και άλλα προγράμματα εκτός των Vista ;)

Σοβαρά λοιπόν, αν θέλεις να έχεις απόκριση όπως έχεις τώρα με τα XP, θέλεις σύγχρονο μηχάνημα με πολλή μνήμη. Στο δικό σου θα τρέξουν, αλλά θα σου φάνε σχεδόν όλα τα resources μόνο και μόνο για να τρέχουν το Aero.

Ειχα δοκιμασει τα RC2 για λιγο και ηταν λιγο ποιο αργα απο τα Xp

απλα θελω να εξοικειωθω με τα vista

το ξερω οτι χρειαζομαι αναβαθμιση απλα την αναβαλω μεχρι να καταληξω η σε HTPC η σε standalone blu ray,hd-dvd player

και να δω βεβαια τι minimum requirements απο αποψη hardware χρειαζονται για απροσκοπτο HD video playback

Υγ στην αξιολόγηση συστηματος μου ειχε βγαλει 3,3 δεν ξερω ομως ποιο ειναι το αριστα

Από τα πολύ λίγα που έχω δεί μέχρι στιγμής στο VAIO VGN-BX197XP με επεξεργαστή Μ 2 Ghz και 1 Mb RAM, δεν δουλεύει το Aero δεν μου παίζει original DVD λόγω δικαιωμάτων, απ' ότι λέει, αργεί να μου ανοίξει τις φωτογραφίες των 3.5-4 Μb και έπεται συνέχεια...
Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι το office 2007. Τώρα πότε θα το μάθω είναι άλλο θέμα...

Υ.Γ. Screen capture πως κάνω ρε παιδιά;

Για το αερο, πας δεξι κλικ personalise στα theme και το επιλεγεις.
Για το dvd , απλα κανε εγκατασταση ενα αλλο προγραμμα πχ theatertek και θα παιξει και το media player μετα. To ιδιο ισχυε και στα xp.

Τωρα για το capture πας start programs accessories και επιλεγεις το snipping tool!!!!

Για το αερο, πας δεξι κλικ personalise στα theme και το επιλεγεις.

Τι επιλέγω; Το Windows Vista; Δεν βλέπω καμία διαφορά.

Για το dvd , απλα κανε εγκατασταση ενα αλλο προγραμμα πχ theatertek και θα παιξει και το media player μετα. To ιδιο ισχυε και στα xp.

Οκ, θα το κάνω.

Τωρα για το capture πας start programs accessories και επιλεγεις το snipping tool!!!!

Οκ κι εδώ.. Το έκανα και δούλεψε..
icon14.gif

Δες λίγο την εικόνα;

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    20.9 KB · Views: 29
Προηγουμένως είχα άλλα προβλήματα...
Δεν είχα εικόνα στο monitor του Laptop. Τα Vista ξεκίναγαν κανονικά, μου έδειχνε τη μπάρα που φόρτωνε και μετά σκοτάδι... Η οθόνη μαύριζε εντελώς και δεν άκουγα τίποτε. Από πίσω σίγουρα κάτι έτρεχε αλλά άκουγα μόνο τους αρχικούς ήχους των Vista.
Έκανα Restart, μπήκα με safe mode, έκανα restore point 2 μέρες νωρίτερα αλλά τίποτε...
Όλο αυτό το διάστημα δούλευα με τη μπαταρία.
Όταν έβαλα το ρεύμα στην πρώτη προσπάθεια απέτυχα, πάλι μαύρη οθόνη, στη δεύτερη ξεκίνησε κανονικά.
Όποιος κατάλαβε τι έγινε ας μου πεί κι εμένα γιατί εγώ δεν πήρα μυρωδιά... :bang:

Re: Απάντηση: Η ζωή με τα Windows Vista

Υγ στην αξιολόγηση συστηματος μου ειχε βγαλει 3,3 δεν ξερω ομως ποιο ειναι το αριστα

Μέχρι στιγμής, το 5,9..

Ολα καλά αλλα με ολες αυτές τις εκδόσεις θα χάσουμε την μπάλα γιατί έχω ακούσει οτι είναι 5-6 εκδόσεις και το βασικότερο? δεν θα έχουν όλες την ίδια τιμή.
Ποιά είναι η καλύτερη ή η αναλογη έκδοση με αυτή των XP Professional?
Πάντως εγω αν τα βάλω, θα τα βάλω μετά απο 1-2 χρόνια αφού γίνουν ολα τα test και βγούν όλα τα bug στην φόρα.

Last edited:
Ολα καλά αλλα με ολες αυτές τις εκδόσεις θα χάσουμε την μπάλα γιατί έχω ακούσει οτι είναι 5-6 εκδόσεις και το βασικότερο? δεν θα έχουν όλες την ίδια τιμή.
Ποιά είναι η καλύτερη ή η αναλογη έκδοση με αυτή των XP Professional?
Πάντως εγω αν τα βάλω, θα τα βάλω μετά απο 1-2 χρόνια αφού γίνουν ολα τα test και βγούν όλα τα bug στην φόρα.

Ούτε οι 4-5 εκδόσεις που κυκλοφορούν τώρα έχουν την ίδια τιμή!

Η αντίστοιχη έκδοση με τα XP Pro θα είναι η Business.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαφορετικές εκδόσεις υπάρχουν εδώ.