UPDATE:
Έχω πλέον "ζήσει" 10 μέρες με τα Vista στο νέο PC μου, και ήρθε η ώρα να σας περάσω τις εντυπώσεις μου.
Για αρχή, τα specs του νέου (πλέον αθόρυβου :music-smiley-005: ) PC:
CPU: Intel Core 2 Duo 6400 με ψύκτρα Zalman 9500
MB: Asus P5B
RAM: 2GB 667MHz
Graphics: Nvidia 7900GS silent
HD: Seagate 320GB
Τα Vista που λέτε σε ένα σύγχρονο PC πηγαίνουν όπως πήγαιναν τα XP στο προηγούμενο: σφαίρα!
Απο προβλήματα / bugs δεν έχω συναντήσει κάποιο σημαντικό, αλλά υπάρχουν 1 - 2 ενοχλητικά.. Όπως ας πούμε τα file assosiations που δεν κρατάνε τις ρυθμίσεις. Αλλά αυτό είναι εύκολο να φτιαχτεί.
Μπορώ να πω ότι είναι όντος ένα νέο λειτουργικό. Οι δικλείδες ασφαλείας είναι πολλαπλές, και πραγματικά πρέπει να είσαι εγκληματικά απρόσεκτος για να καταφέρεις να κολλήσεις ιό, τουλάχιστον της σημερινής γενιάς.
Από συμβατότητα με προγράμματα, δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα. Ακόμα και προγραμματάκια που δεν είναι επίσημα Vista Certified παίζουν μια χαρά - τουλάχιστον όσα δοκίμασα εγώ.
Το ίδιο ισχύει και για πολλά drivers, αν και αυτό δε καμία περίπτωση δεν το συνιστώ.
Τα μικροπροβληματάκια που συμβαίνουν πού και πού και είναι κάπως ενοχλητικά, έχουν όλα να κάνουν με τα beta drivers της Nvidia, και πιστεύω ότι σύντομα που θα βγει η final release θα τα έχουν διορθώσει.
Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι τα Vista είναι σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, σαφέστατα καλύτερο απ'ότι ήταν τα XP όταν πρωτοκυκλοφόρησαν.
Μπορώ να πω ότι εάν έχετε σύγχρονο υπολογιστή, και όρεξη να ασχοληθείτε (δεν είναι ακριβώς σαν τα XP), θα αξίζει η αναβάθμιση όταν με το καλό βγουν.