Η ζωή με τα Windows Vista

Vista definitely requires more memory than XP did to achieve similar levels of performance. That is to be expected with all of the new functionality invovled. To run Vista at its best, I recommend you have at least 1.5 gigabytes of RAM. In my experience, the following is a mapping from XP RAM to Vista RAM requirements for eqivlaent performance.
XP RAM Vista RAM
128 MB 512 MB
256 MB 1 GB
512 MB 1.5 GB
1 GB 2 GB

Bink: I agree, run full blown Vista, you'll need at least 1,5 Gb

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με μνήμη, αλλά έχω τουλάχιστον 4 πράγματα που δεν δουλεύουν καθόλου λόγω ανυπαρξίας drivers/software.

Επίσης με το που πάει να ανοίξει το powerdvd να παιξει dvd ανοιγοκλείνει η εικόνα και βγαίνει μήνυμα ότι τα Vista γύρισαν τα χρώματα σε basic (δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό).

Επίσης με full Aero , πολλές εφαρμογές third party, τα γράματα τους είναι θολά. Καραμπινάτα θολά. Ενώ όταν βγάζω το aero είναι τζάμι.

Επίσης δεν μου αναγνωρίζουν τα usb flash disks!!!! και μάλιστα επώνυμα!! ψάχνουν για drivers και δεν βρίσκουν τίποτα στο Internet. Σε ερώτηση που έκανα στο site Της Transcend μου απάντησαν ότι είναι compatible με τα Vista και δεν υπάρχουν έξτρα drivers.

Για να είμαι ειλικρινής εκτός από το designάτο γραφικό περιβάλλον, δεν μου έχουν προσφέρει τίποτα έξτρα έως τώρα. Μόνο γρίφους για λύση...

Υπ' όψιν τα updates τα έχω κατεβάσει όλα (εκτός από το Validation βέβαια....).

Re: Απάντηση: Η ζωή με τα Windows Vista

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με μνήμη, αλλά έχω τουλάχιστον 4 πράγματα που δεν δουλεύουν καθόλου λόγω ανυπαρξίας drivers/software.

Επίσης με το που πάει να ανοίξει το powerdvd να παιξει dvd ανοιγοκλείνει η εικόνα και βγαίνει μήνυμα ότι τα Vista γύρισαν τα χρώματα σε basic (δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό).

Βασικά το PowerDVD που έχεις δεν είναι 100% συμβατό με τα Vista, οπότε αυτά απενεργοποιούν προσωρινά το Aero ώστε να δουλέψει σωστά.

Επίσης με full Aero , πολλές εφαρμογές third party, τα γράματα τους είναι θολά. Καραμπινάτα θολά. Ενώ όταν βγάζω το aero είναι τζάμι.

Αυτό δεν το έχω παρατηρήσει. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Έχεις το ClearType ενεργοποιημένο;

Επίσης δεν μου αναγνωρίζουν τα usb flash disks!!!! και μάλιστα επώνυμα!! ψάχνουν για drivers και δεν βρίσκουν τίποτα στο Internet. Σε ερώτηση που έκανα στο site Της Transcend μου απάντησαν ότι είναι compatible με τα Vista και δεν υπάρχουν έξτρα drivers.

Εγώ έχω συνδέσει πάνω και USB flash sticks, και εξωτερικούς δίσκους, και ipod κτλ. και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ούτε drivers μου ζήτησε. Παράξενο.

Για να είμαι ειλικρινής εκτός από το designάτο γραφικό περιβάλλον, δεν μου έχουν προσφέρει τίποτα έξτρα έως τώρα. Μόνο γρίφους για λύση...

Υπ' όψιν τα updates τα έχω κατεβάσει όλα (εκτός από το Validation βέβαια....).

Όπως όλοι μας ;)

Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.

Χρησιμοποιώ την RTM έκδοση των Vista εδώ και ενάμιση μήνα περίπου. Δυο προβλήματα μόνο έχω αντιμετωπίσει εως τώρα. 1)Πολλές φορές όταν πάω να κάνω αυτού του είδους hibernation που έχει, ο υπολογιστής δεν κλείνει ποτέ. Σβήνει η οθόνη αλλά παραμένει ανοιχτός, και 2)στα καλά καθούμενα μια μέρα χάθηκε όλο το programs menu (start - programs).:chinscratch: Ευτυχώς την προηγούμενη μέρα είχα δημιουργήσει restore point οπότε γλυτώσαμε τα χειρότερα.
Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε κ. Οικονόμου:
1)Ποιά έκδοση του Powerdvd χρησιμοποιείτε; Γιατί κυκλοφόρησε πρόσφατα μια έκδοση Vista Compatible που -προσωπικά- δεν μου έχει δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα.
2)Επίσης δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με USB flash discs. Το μόνο περίεργο είναι ότι σε μερικά (Kingston, Transcend) μου βγάζει μύνημα αν θέλω να κάνω scan and fix κάθε φορά που τα συνδέω χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
3)Όσον αφορά το πρόβλημα με τα θολά γράμματα το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να μην ενεργοποιείται για κάποιο λόγο με full Aero το cleartype των Windows.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Δεν ξέρω αν είναι η έκδοση του powerdvd compatible με Vista. Το πιθανότερο είναι να μην είναι.

Τα cleartype τα απεχθάνομαι. Τα έχω μόνιμα απενεργοποιημένα. Αν τα ενεργοποιήσω τα γράμματα γίνονται λες κι έχω συνδέσει την οθόνη με vga καλώδιο 50 μέτρων. ΚΑΡΑΘΟΛΑ!! Εχω ανοίξει και παρόμοιο θέμα πριν κανα δίμηνο.

Οσο για τους εξωτερικούς σκληρούς, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι μόνο με τα usb flash disks. κουφό αλλά ισχύει.

Aρα απ'οτι καταλαβαίνουμε όλοι μας είναι ακόμη πολύ νωρίςια να εξ´γουμε ασφαλή συμπεράσματα για το νέο λειτουργικό.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Δεν ξέρω αν είναι η έκδοση του powerdvd compatible με Vista. Το πιθανότερο είναι να μην είναι.

Τα cleartype τα απεχθάνομαι. Τα έχω μόνιμα απενεργοποιημένα. Αν τα ενεργοποιήσω τα γράμματα γίνονται λες κι έχω συνδέσει την οθόνη με vga καλώδιο 50 μέτρων. ΚΑΡΑΘΟΛΑ!! Εχω ανοίξει και παρόμοιο θέμα πριν κανα δίμηνο.

Οσο για τους εξωτερικούς σκληρούς, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι μόνο με τα usb flash disks. κουφό αλλά ισχύει.

Αφήστε τι είχα πάθει με το ClearType μια φορά.. Το είχα ανοίξει κατά λάθος στο HTPC και μετά νόμιζα ότι είχε πρόβλημα ο projector! Τα χρειάστηκα μέχρι να θυμηθώ τι είχα κάνει.. :damnyou: :damnyou:

το προβλημα με τα usb το εχω κι εγω.Βασικα ομως δεν πρεπει να φταινε οι drivers..Γιατι μερικεσ φορες τι αναγνωριζει..Rtm ειναι..Φυσικο ειναι να εχει καποιες ατελειες,Πιο συγκςκριμενα ειχα 600 bugs. Κατα 1000 λιγοτερα απο την rc2.Η retail τα εχει διορθωσει κ εχει περιπου 2000 drivers επιπλεον...

SVista!!!!

:flipout: :flipout: :flipout:

και εμένα τα ίδια κάνει με Microsoft Windows Vista Home Ultimate...

τα ίδια και απαράλλαχτα... Και άλλα προβλήματα με τα αντμινιστρειτορ πριβιλεντζες αλλά το ψάχνω... Α και με το ρικλοκ... 1 ώρα έκανα να δω ταινία εχθές και τελικά έβαλα ντιφολτ έξοδο ήχου και όχι ρικλοκ...
Και άλλα πολλά...
Θα τα μαζέψω σε λίγες μέρες... Αλλά προς στιγμήν το ψάχνω...

:violent-smiley-030: Microsoft Windows ΣΒΗΣΤΑ!!!

Η ιστορία μου από τα 3.11 μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι χρειάζεται πολύ υπομονή και πολύ ψάξιμο... Όχι δεν γυρίζουμε σε εξ πι... Όλα τα προβλήματα έχουν λύσεις...

Μπορούμε να μοιράζουμε τις εμπειρίες μας και να τα διορθώνουμε όλα... Είμαι από αυτούς που σπαταλάνε 95% του χρόνου τους στο πισι σε ρυθμίσεις και λύσεις προβλημάτων και 5% στη χρήση του...

Το σίγουρο είναι οτι τα σβιστα είναι πολύ όμορφα αλλά με τα εξ πι είχα ξεχάσει τις μπλε οθόνες... Εχθές τις ξαναείδα πολλάκις...

Οψόμεθα...

Τα πέρασα και εγώ στο Laptop και έχω ενθουσιαστεί απο το γραφικό περιβάλλον. Η έκδοση που είχα πριν λίγο καιρο δεν έχει καμμια σχέση με αυτο που βλέπω τώρα.
Ολα τα flashάκια μου δουλευουν οκ αν και με ρωταέι για scan n fix.
Εδω βρήκε και το pda χωρίς οδηγους χωρίς τίποτα, πράγμα αδυνατο με τα xp χωρις activesync.
Το win DVD 8 παίζει απροβλημάτιστα οπως και το PS cs3.
Tο Hubernation δουλευει μια χαρά σε μένα.
Τα gadjets ειναι βολικά και στο μέλλον θα γίνει χαμός με αμέτρητα Plugins
Γενικά εχω βρει πολλες βελτιώσεις που κάνουν την ζωή εύκολη σε έναν αρχάριο αλλα κάπως ξινιζουν τους γνώστες γιατι εχουν μάθει the hard way να κάνουν δουλειές.
Drivers μέχρι στιγμής βρίσκω
Its a keeper για το Laptop αλλα και στο κυρίως pc (σε 2ερο partition)

Και τι; γυρνάμε πίσω σε XP;
Όχι κατά την γνώμη μου. Κάποια στιγμή τα Vista θα γίνουν το κυρίως λειτουργικό παντού (νέοι υπολογιστές, γραφείο κτλ). Ήδη για παράδειγμα η HP στους φορητούς τα χρησιμοποιεί ως default λειτουργικό οπότε καλό θα ήταν να έχουμε κάποια μυρωδιά στο τι παίζει με αυτά.
Και άλλα προβλήματα με τα αντμινιστρειτορ πριβιλεντζες αλλά το ψάχνω
Αυτό είναι όντως σπαστικό. Χρειάζεται να ενεργοποιήσεις όλα τα privileges ακόμα και αν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή ως administrator. Αυτό το διόρθωσα. Αν δεν με προλάβει κάποιος άλλος θα σου δώσω την λύση αύριο (αν θυμηθώ που το βρήκα και εγώ:flipout: ).

Αυτό είναι όντως σπαστικό. Χρειάζεται να ενεργοποιήσεις όλα τα privileges ακόμα και αν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή ως administrator. Αυτό το διόρθωσα. Αν δεν με προλάβει κάποιος άλλος θα σου δώσω την λύση αύριο (αν θυμηθώ που το βρήκα και εγώ:flipout: ).

Πολύ θα το ήθελα γιατί έχω σκαλώσει άσχημα και στο νετ δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές... Αρνείται το σύστημα να γράφει σε αρχεία... Αν το θυμηθείς στείλτο μου με πμ ή γράψτο εδώ να το δούνε κι' άλλοι...

Χμμμ ναι το κάνει αυτο σε ρωτάει αλλα στο τέλος κάνεις την δουλειά σου...
Αν μπορουμε να παρακάμψουμε εντελώς την ερώτηση θα ήθελα να το μάθω.

ΟΚ. Θα το ψάξω στο σπίτι και μακάρι να μπορέσω να σε βοηθήσω. Πάντως αν θυμάμαι καλά το πρόβλημα δεν προέρχεται απο τα administrative tools αλλά από το windows firewall και τις λοιπές παρόμοιες αηδίες που έχουν ενσωματώσει στα vista.

Η ιστορία με τα πολύ ζόρικα permissions έχει γίνει αποκλειστικά για λόγους ασφάλειας και έχει να κάνει με τα Windows καθεαυτά, και όχι με το firewall ή γενικότερα κάποιο plugin / enhancement.

Η ιδέα είναι να μην επιτρέπεται σε κανένα malware να κάνει ότι θέλει μέσα στο σύστημά σου. Για οτιδήποτε που έχει να κάνει με file access / execution (ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές του file system) τα Windows σε ρωτάνε, και καλά κάνουν.

Σαν μέτρο δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό, αλλά είναι μια αρχή..

Τελικά, αν ξέρεις τι κάνεις, μπορείς να βγάλεις άκρη με τα permissions και να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να διαταράξεις την ασφάλεια των Windows.

Μήπως, (λέω... μήπως) η καραμέλα "Το Linux θέλει πολύ ψάξιμο και RTFM για να δουλέψει σωστά" έχει καταριφθεί από την μαμά Micro$oft? :)
Τα Svista θέλουν περισσότερο RTFM για να ΜΗΝ καταφέρεις τελικά να τα κάνεις να τρέξουν σωστά μέχρι να βγεί το SP2. :flipout: :flipout: :flipout: