Η ζωή με τα Windows Vista

Η ιστορία με τα πολύ ζόρικα permissions έχει γίνει αποκλειστικά για λόγους ασφάλειας και έχει να κάνει με τα Windows καθεαυτά, και όχι με το firewall ή γενικότερα κάποιο plugin / enhancement.

Η ιδέα είναι να μην επιτρέπεται σε κανένα malware να κάνει ότι θέλει μέσα στο σύστημά σου. Για οτιδήποτε που έχει να κάνει με file access / execution (ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές του file system) τα Windows σε ρωτάνε, και καλά κάνουν.

Σαν μέτρο δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό, αλλά είναι μια αρχή..

Τελικά, αν ξέρεις τι κάνεις, μπορείς να βγάλεις άκρη με τα permissions και να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να διαταράξεις την ασφάλεια των Windows.

Το θέμα δεν είναι ότι σε ρωταέι... Το θέμα είναι ότι ορισμένα προγράμματα πάνε να γράψουν κάτι κάπου... Δεν μπορούν και πετάνε σφάλμα ή κλείνουν ή αρνούνται να συνεργαστούν (Ρικλοκ)...
Για παράδειγμα οι ρυθμίσεις που κάνω στο κριπτο εφ200 για το σετάρισμα του ΡΡΡοΕ δεν κρατούνται μετά το ρισταρτ αλλά πρέπει να τις ξαναβάζω... Το φλασγκετ δεν μπορεί να γράψει για κάποιο λόγο στο default.jcd και κλείνει μόνο του...
Και κάθε λεπτό ανακαλύπτω και κάτι καινούριο...
Αλλά φαντάζομαι ότι θα ωριμάσει σιγα-σιγα...

Λοιπόν. Μετά από λίγο ψαξιματάκι στο internet μου φαίνεται ότι αυτή είναι η λύση του προβλήματος. Φίλε Zebius ενημέρωσέ με αν λειτούργησε.

Το θέμα δεν είναι ότι σε ρωταέι... Το θέμα είναι ότι ορισμένα προγράμματα πάνε να γράψουν κάτι κάπου... Δεν μπορούν και πετάνε σφάλμα ή κλείνουν ή αρνούνται να συνεργαστούν (Ρικλοκ)...
Για παράδειγμα οι ρυθμίσεις που κάνω στο κριπτο εφ200 για το σετάρισμα του ΡΡΡοΕ δεν κρατούνται μετά το ρισταρτ αλλά πρέπει να τις ξαναβάζω... Το φλασγκετ δεν μπορεί να γράψει για κάποιο λόγο στο default.jcd και κλείνει μόνο του...
Και κάθε λεπτό ανακαλύπτω και κάτι καινούριο...
Αλλά φαντάζομαι ότι θα ωριμάσει σιγα-σιγα...

Παράξενο το ότι έχεις τόσα προβλήματα. Σε εμένα, το Reclock παίζει μια χαρά, όπως και το FlashGot, χωρίς να θυμάμαι να έχω κάνει κάτι το ιδιαίτερο.

Είναι λογικό κάποιες εφαρμογές να μην "κάθονται" τόσο καλά. Το πρόβλημα με το Crypto είναι ουσιαστικά πρόβλημα driver - πάλι καλά που δουλεύει όπως δουλεύει!

Αλλά όλα αυτά δυστυχώς είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τα ίδια (και χειρότερα) είχαμε περάσει και με τα XP, 2000, 95 κτλ..

Τα Vista τυπικά είναι 9 ημερών. Ας τα αφήσουμε λίγο να μεγαλώσουν.

Λοιπόν. Μετά από λίγο ψαξιματάκι στο internet μου φαίνεται ότι αυτή είναι η λύση του προβλήματος. Φίλε Zebius ενημέρωσέ με αν λειτούργησε.

Το είδα εχθές αυτο...
Γκες ουάτ...

τρέχω το τζιπιέντιτ τελεία εμ-εσ-σι και δεν το βρίσκει πουθενά... Έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι αρχείο άλλης έκδοσης σβίστα... Ίσως της πρίμιουμ ή της χόουμ...
Αλλά θα συνεχίσω να το ψάχνω...

Αν βρεις κάτι άλλο πες μου...

η λυση που ψαχνεται για τις συνεχεις permision που ζηταει-αν καταλαβα καλα-ειναι πολυ απλη..start ->control panel -> user accounts ->turn user account control on or off..και παπαλα,,,

και μετά φτιάχνεις απο μόνος μία τεράστια τρύπα ασφαλείας ...

Νομίζω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για Vista , πχ για μένα η κατάλληλη στιγμή είναι όταν θα υπάρχουν drivers για όλο το υλικό που έχω ...

Re: Απάντηση: Η ζωή με τα Windows Vista

και μετά φτιάχνεις απο μόνος μία τεράστια τρύπα ασφαλείας ...

Νομίζω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για Vista , πχ για μένα η κατάλληλη στιγμή είναι όταν θα υπάρχουν drivers για όλο το υλικό που έχω ...

ισως αλλα ειναι εκνευριστικο...Και στα xp που δεν το ειχαν τι γινοταν...?σιγα..Οσον αφορα τους drivers τα μονα προβληματα που εχω ειναι του scanner(η hp ειπε οτι θα βγαλει μεχρι Μαρτιο) και με την καρτα ηχου-χαμηλο ηχο μικροφωνου..αλλα η ομορφια των vista τα υπερνικα..

Καλημέρα.
Λοιπόν, η λύση που είχα εφαρμόσει εγώ και δεν με ξαναρώτησε ποτέ πια για permissions και τα σχετικά είναι η εξής:
1)Ανάποδο κλικ σε ένα πρόγραμμα (ή ακόμα καλύτερα σε πρόγραμμα που ζητάει permission) στο descktop του υπολογιστή-->properties-->πατάμε το tab που γράφει security-->εκεί υπάρχει ένα παράθυρο που λέει "Group of user names". Εκεί μαρκάρουμε το όνομα που έχουμε δώσει ως administrator (π.χ. Phillip_K) και όχι αυτό που γράφει administrator-->τώρα νομίζω πως ακριβώς από κάτω (αν όχι θα υπάρχουν properties) υπάρχει ένα άλλο παραθυράκι στο οποίο το πρώτο πράγμα που γράφει είναι "Full Control" με ένα κουτάκι από διπλα το οποίο τικάρεται και...that's should do the trick. Βέβαια αν δεν θέλετε full control επιλέγετε στα παρακάτω από αυτήν την επιλογή κουτάκια σε τι θέλετε να έχετε δικαιώματα και σε τι όχι.
Ελπίζω να βοήθησα.-bye-

Κάνοντάς αυτό εχθές το βράδυ διορθώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα... Τώρα κολλάει μόνο το ρικλοκ και το φλασγκοτ...
Τα ψάχνω όμως...
Για το εφ200 κατέβασα από το σαιτ της κραιπτο http://www.crypto.gr τους ντραιβερς3 και τώρα είμαι οκ....
Παρ 'ολα αυτά κάτι δε μου παέι καλά ακόμα δεν 3έρω τι είναι αλλά θα το βρω... Αυτό που μου πάει καλά είναι η σύνδεση....2048 και κατεβάζει 280-360 kb/sec....
χμμμ....

Κάνοντάς αυτό εχθές το βράδυ διορθώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα... Τώρα κολλάει μόνο το ρικλοκ και το φλασγκοτ...
Τα ψάχνω όμως...
Για το εφ200 κατέβασα από το σαιτ της κραιπτο http://www.crypto.gr τους ντραιβερς3 και τώρα είμαι οκ....
Παρ 'ολα αυτά κάτι δε μου παέι καλά ακόμα δεν 3έρω τι είναι αλλά θα το βρω... Αυτό που μου πάει καλά είναι η σύνδεση....2048 και κατεβάζει 280-360 kb/sec....
χμμμ....

σορρυ κιολας φιλε αλλα καποιο λαθος κανεις..αυτο ειναι αδυνατον..
360*8=2880 κ οχι 2048..

Re: Απάντηση: Η ζωή με τα Windows Vista

Την πραγματική ταχύτητα την μετράς πχ απο τον server του ISP σου , και όχι με software :p

Αυτή είναι η αναγραφόμενη ταχύτητα στο utorrent, στο φλασγκοτ και στο απλό νταουνλοαντινγκ από μοζίλα...

Δεν έχει σημασία πλέον...

Σήμερα ξανακάνω φορματ...

Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσει κανείς μαζί μου αλλά από προσωπική εμπειρία έχω διαπιστώσει ότι όσες περισσότερες φορές κάνεις φορμάτ και επανεγκατάσταση λογισμικού (ουιντοους) σε έναν υπολογιστή τόσο καλύτερα κάθονται... Οπότε και εγώ...

Φορματ #1!!!

Οχι δεν ισχύει αυτό περί format , απλά δεν είμαστε προσεχτικοί με τις εγκαταστάσεις που κάνουμε ... Αλλωστε όταν θα βάλεις όλα τα προγράμματα που θες , πάλι θα πέσει η ταχύτητα...

Λοιπόν... Το απέφυγα για σήμερα... Τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά... Βέβαια το ρικλοκ συνεχίζει να αρνείται να συνεργαστεί... Όλα τ'αλλα με την αλλαγή των πριβιλετζ τους στα νταιρέκτορις που βρίσκονται ήρθαν και δουλεύουν μια χαρα... Επίσης έχω ένα θέμα με το ζουμ και τα .μοβ αρχεία... Δεν ξέρω αν φταίει το .μοβ ή το Η.264... Το ψάχνω...

(Οφ τοπικ: Jos3ph είμαστε και κοντοχωριανοί... Εμένα το χωριό καταγωγής μου είναι η Γαλάτιστα... Αν ανέβω να πάμε στο Φιλίππου για παγωτό...)

Λοιπόν... Σήμερα θα φορμάρω... Δεν πάμε καλά... Αρνείται να σβήσει αρχεία... Συνδέεται κανα 15 λεπτο και μετά σταματάει δίχως να ειδοποιεί και στη συνέχεια δεν κάνει ούτε δισκονέκτ...
Έχω και ένα άλλο θέμα δεν ξέρω αν φταίνε τα σβίστα...
Το ζουμ παίζει κανονικά .avi αρχεία με κωδικοποίηση H.264 αλλά αρνείται να παίξει .mov αρχεία με την ίδια κωδικοποίηση... Ξέρει κανείς τίποτα...

Σήμερα στο φορματ θα γυρίσω όλα τα πριβιλετζες του γιούζερ σε αντμινιστρέιτορ σε όλα τα αρχεία να δω αν θα κάτσουν καλύτερα... Και θα αφαιρέσω και το UAC πριν την εγκατάσταση των προγραμμάτων...

Ουις μι λακ!

Ως γνωστόν, η Microsoft κυκλοφόρησε στην αγορά διάφορες εκδόσεις των Windows Vista σε ένα μοναδικό DVD. Αυτό σημαίνει ότι ο δίσκος που κοστίζει 199 για την έκδοση των Windows Vista Home Basic είναι ακριβώς όμοιος με εκείνον της έκδοσης Windows Vista Ultimate που κοστίζει 399. Το μοναδικό πράγμα που αλλάζει είναι η άδεια χρήσης, δηλαδή το Serial Number Key. Αν διαθέτετε κάποια από τις φθηνότερες εκδόσεις των Windows Vista και ακόμη δεν έχετε αποφασίσει αν είναι η κατάλληλη για εσάς, η Microsoft προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του λειτουργικού συστήματος χωρίς την εισαγωγή του ειδικού κλειδιού επί 30 μέρες. Για όσους δεν μπορούν να αποφασίσουν μέσα σε 30 μέρες, η εταιρεία παρέχει πλέον τη δυνατότητα παράτασης της χρήσης των Windows Vista έως και τις 120 μέρες.

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, εκκινήστε το λειτουργικό σύστημα και εκτελέστε το "Command Prompt" με δικαιώματα administrator. Πληκτρολογήστε "slmgr –rearm" χωρίς τα εισ.