Ιαπωνικός συγχρονισμός!

θα μου επιτρέψεις να επιμένω και να σε θεωρώ αδερφό μου παρά σιχαμένο σκουλίκι

καλό βράδυ

θα μου επιτρέψεις να επιμένω και να σε θεωρώ αδερφό μου παρά σιχαμένο σκουλίκι

καλό βράδυ
Το πιο ουσιαστικό πόστ του νήματος!
Κατά τα άλλα εντυπωσιακά όλα τα βίντεο που αναρτήθηκαν και μένω στο γεγονός ότι άνθρωποι κουράστηκαν για να τα παρουσιάσουν..Όταν όμως δείτε την επόμενη φορα κοπάδια πουλιών η ψαριών να αλλάζουν κατεύθυνση ακαριαία απλά θαυμάστε το συγχρονισμό της Φύσης χωρίς εκπαίδευση και εφφέ..

Δειτε τους λευκορωσους απο το 0.20 και μετα...

http://www.youtube.com/watch?v=fBBhjkLkRmg

Φανταστικό.....!!!!

Απλά ίσως θα έπρεπε να ευχαριστιόμαστε και κάτι στη ζωή μας. Δεν είναι ανάγκη ότι βλέπουμε στην καθημερινότητα μας να αρχίζουμε να ψάχνουμε τι καθεστώς είναι πίσω από κάτι, τι θρήσκευμα, χρώμα ή φυλή κλπ ώστε να δούμε και αν θα μας αρέσει................................

Απλά είναι κάποια ωραία βίντεο στο μάτι του θεατή.
Μη τα ποινικοποιούμε όλα......

είναι εντυπωσιακό το πως η συλλογική προσπάθεια προς ένα αποτέλεσμα λοιδωρείται τόσο άστοχα και με τόση ελαφρότητα και υπόρρητη "επαναστατική" διάθεση. Κριμα. Αλλά ξέχασα. Αχρηστοι Γιαπωνέζοι είναι αυτοί. Δεν δώσανε τα φώτα του πολιτισμού στην οικουμένη όπως κάτι άλλοι.

Last edited:
Τι σχέση έχει μια ορχήστρα ή ένα μπαλέτο
με την κουρδιστή παρέλαση που εξυπηρετεί τους σκοπούς ενός καθεστώτος βρε μάστορα?

Μα δεν είναι στο δρόμο να κάνουν παρέλαση.
Σε κάποιο γυμναστήριο βρίσκονται και εκτελούν μία χορογραφία για κάποιο διαγωνισμό.
Λες να κάνουν παρέλαση έτσι, προς τα πίσω και διαγώνια;

Έχεις δει Κινέζικη όπερα;
Μεγάλα χορευτικά σχήματα να εκτελούν κάποια χορογραφία;
Ή κάτι τέτοιο ας πούμε;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και ποιο ακριβώς καθεστώς υπάρχει στην Ιαπωνία βρε Κώστα;

Και σου είπα..Το αρνί πειράζει!

Γιατί; Εσύ μανιτάρια σούβλισες φέτος; :flipout:

Μα δεν είναι στο δρόμο να κάνουν παρέλαση.
Σε κάποιο γυμναστήριο βρίσκονται και εκτελούν μία χορογραφία για κάποιο διαγωνισμό.
Λες να κάνουν παρέλαση έτσι, προς τα πίσω και διαγώνια;

Έχεις δει Κινέζικη όπερα;
Μεγάλα χορευτικά σχήματα να εκτελούν κάποια χορογραφία;
Ή κάτι τέτοιο ας πούμε;

Τα μπουρδουκλώνεις πάλι!!
Είπαμε οι Γιαπωνέζοι στο πρώτο βίντεο του θέματος ήταν εντυπωσιακοί αλλά( προσωπικά μου είναι) παντελώς
αδιάφοροι.Μερικές δεκάδες γιάπηδες που πάνε μπρος πίσω...Ε και?

Και ποιο ακριβώς καθεστώς υπάρχει στην Ιαπωνία βρε Κώστα;

Το καθεστώς που ανέφερα ήταν για τα Κινέζικα και άλλα στρατά!
Ισως γιατί μου ξυπνάνε μνήμες όπως οι γιορτές της Χούντας με τους 50 ΕΣΑτζήδες πάνω σε μια μοτοσυκλέτα
ή τις παρελάσεις των Ναζί...

Αυτά..

Γιατί; Εσύ μανιτάρια σούβλισες φέτος; :flipout:

Ναι!

Τελειότητα συγχρονισμένων κινήσεων...

Εξαρτάται σε ποιό πλαίσιο,για ποιό σκοπό.

Αισθητική,τέχνη,πνευματικότητα,άσκηση,επιβολή,τρομοκράτηση,στρατοκρατία,ολοκληρωτισμός,έκφραση,αποβλάκωση...............τόσες διαφορετικές ριζικά έννοιες,που μπορούν να υπηρετηθούν απο μια ομάδα ανθρώπων.

Μ' αυτή την έννοια,μια άψογη παρέλαση ενός τάγματος ναζί SS και μια υπέροχη παράσταση της λίμνης των κύκνων των Μπολσόϊ, υπηρετούν εντελώς διαφορετικούς σκοπούς κι επιδρούν επίσης διαφορετικά σε συμμετέχοντες και θεατές.

Απο την σκοπούμενη γεννητική τελειότητα του Μένγκελε και των αρείων προτιμώ ένα παιδάκι με σύνδρομο ντάουν.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και με την τελειότητα των κινήσεων...

Τα μπουρδουκλώνεις πάλι!!
Είπαμε οι Γιαπωνέζοι στο πρώτο βίντεο του θέματος ήταν εντυπωσιακοί αλλά( προσωπικά μου είναι) παντελώς
αδιάφοροι.Μερικές δεκάδες γιάπηδες που πάνε μπρος πίσω...Ε και?

Άλλο πράμα φιλαράκι να λες ότι δεν σου αρέσει κάτι, άλλο να κατακρίνεις αυτό και όσους τους άρεσε.

Το καθεστώς που ανέφερα ήταν για τα Κινέζικα και άλλα στρατά!
Ισως γιατί μου ξυπνάνε μνήμες όπως οι γιορτές της Χούντας με τους 50 ΕΣΑτζήδες πάνω σε μια μοτοσυκλέτα
ή τις παρελάσεις των Ναζί...

Γιαπωνέζοι είναι. Όχι Κινέζοι. Και η μόνη σχέση που έχουν οι συγκεκριμένοι με το στρατό είναι ότι περπατάνε στοιχισμένοι.
Δεν είδα κάπου επίδειξη ισχύος...
Αυτό που λέω είναι ότι αφοσίωση και συγχρονισμό απαιτούν πολλά αθλήματα και δραστηριότητες.
Η πειθαρχία π.χ. που απαιτεί το μπαλέτο θα έκανε τον κάθε στρατόκαυλο να κοκκινήσει.

Πλευρώτους τυλιγμένα σε σχοινόπρασο... :p

Γιατί κι η γιαπωνέζικη κοινωνία τι είναι;

Ρομποτάκια εν,δυό κάτω στην δουλειά ,στον αυτοκράτορα,στα μικρά τους σπιτάκια,στους αμερικάνους κατακτητές τους,σε κάθε τους εκδήλωση...

Κοινωνία προηγμένων εντόμων...

Last edited:
ρε παιδια ειναι η κουλτουρα τους τετοια.
Ειναι απιστευτα πειθαρχημενοι,το χουν στο αιμα τους,ελαχιστοι δυτικοι μπορουν να παρακολουθησουν ανατολιτες σε ασκησεις.
Αυτο που κανουν οι δυτικοι υπο το βαρος ενος καθεστωτος,οι απω ανατολιτες το κανουν απο μονοι τους.

Πολύ εύκολα βγάζουμε συμπεράσματα για τα ήθη, έθιμα, νοοτροπίες κτλ άλλων λαών.

Και σε μένα αδιάφορα είναι, αλλά για λίγο χάζι καλό είναι και σίγουρα είναι μια μορφή δραστηριότητας/θεάματος που αν μη τι άλλο απαιτεί επιδεξιότητες και σκληρή προσπάθεια.
Ο σκοπός και τα λοιπά... απλά άγνωστος σε μένα... από φυσική κατάσταση και αύξηση της συγκέντρωσης/αντίληψης μέχρι αιτιολόγηση της άντλησης πόρων για άλλες δραστηριότητες, όλα μέσα είναι αναλόγως του διοργανωτή.

ps. O καλύτερος συγχρονισμός πάντως ήταν του Ρακιτζή μπαι φαρ :flipout: