Ιαπωνικός συγχρονισμός!

Τι κουλτούρα και ξεκουλτούρα...αυτή η "κουλτούρα" τέτοιων κοινωνιών είναι έτσι στημένη,που εκτρέφει ρομποτάκια,άκριτους υποτακτικούς,φασισμό κι αδόλφους...

Να την χ@σω τέτοια κουλτούρα.

Μέτρον πάντων ο άνθρωπος...Αυτή είναι η δική μου κουλτούρα...

Last edited:
Σαφώς Διονύση μπορεί να σου αρέσει ή όχι...
Απο την άλλη κάποιος εξωτερικός παρατηρητής της δυτικής μας κοινωνίας μπορεί να βλέπει μια κοινωνία αρπακτικών, αναζήτησης εύκολου πλουτισμού και παχυσαρκίας...

Ε, ας μην μας χαρακτηρίσει όλους...

Απάντηση: Re: Ιαπωνικός συγχρονισμός!

Σαφώς Διονύση μπορεί να σου αρέσει ή όχι...
Απο την άλλη κάποιος εξωτερικός παρατηρητής της δυτικής μας κοινωνίας μπορεί να βλέπει μια κοινωνία αρπακτικών, αναζήτησης εύκολου πλουτισμού και παχυσαρκίας...

Ε, ας μην μας χαρακτηρίσει όλους...

Δεν με γοητεύει κι αυτή η κοινωνία ούτε την υπερασπίζομαι.Το αντίθετο...
Ωστόσο η ευρύτερη ευρωπαίκή πολιτιστική κληρονομιά είναι κάτι πολύ διαφορετικό απο την στρατιωτικοποιημένη γιαπωνέζικη,άσχετα άν τώρα ζούμε σε συνθήκες ενός νέου μεσάιωνα(υπο γερμανική επικυριαρχία και πάλι-καθόλου τυχαίο γεγονός)...

Τι κουλτούρα και ξεκουλτούρα...αυτή η "κουλτούρα" τέτοιων κοινωνιών είναι έτσι στημένη,που εκτρέφει ρομποτάκια,άκριτους υποτακτικούς,φασισμό κι αδόλφους...

Να την χ@σω τέτοια κουλτούρα.

Μέτρον πάντων ο άνθρωπος...Αυτή είναι η δική μου κουλτούρα...

το ιδιο θα πει κι ενας Ιαπωνας για σενα.
Μπορει να μη το δειχνουν,αλλα ειναι πολυ αλαζονες,βεβαια υπαρχουν και οι εξαιρεσεις οπως και σε ολες τις κουλτουρες και κοινωνιες.

Για τα πάντα υπάρχει κάποιος λόγος, μια αιτία.

Οι συνθήκες της ζωής και η ανάπτυξη των πολιτισμών έχουν οδηγήσει... όπου οδήγησαν...

Ας μην κατακρίνουμε. Όμορφο, άσχημο, ενδιαφέρον, αδιάφορο κτλ αρκούν.
"Κοινωνίες εντόμων" και επικρίσεις της κουλτούρας ενός λαού μου φαίνονται "κάπως" έχοντας ταξιδέψει αρκετά στην Ασία.

Μπορεί να παρανόησα ή να κάνω λάθος βέβαια.

-bye-

ετσι ειναι Νικο.
Παντα μετραει η οπτικη πλευρα απ'την οποια βλεπουμε κατι.
Αν εχουμε μεγαλωσει μεσα σε μια κλειστη κοινωνια ή σε μια ευρυτερη κουλτουρα,οπως η ευρωπαικη ας πουμε,μας ξενιζουν καποια πραγματα σε αλλες κουλτουρες.
Τα παραδειγματα ειναι πολλα και δεν περιοριζονται μονο στις διαφορες δυτικων και ανατολικων.

Όσα δε φτάνει η αλεπού....

Υποστηρικτές τις μετριότητας, υποβιβαστες της αξίας ενός άγνωστου, κλασσικοί ελληναρες...

Δεν είναι τυχαίο ότι διαπρέπουμε κυρίως ως μετανάστες...

Εμένα δε μ´ αρέσει αυτο, είναι ρομποτάκια... Ακόμα και αν αυτός ήταν ο τρόπος της ευτυχίας, της επιτυχίας και της γαλήνης, πάλι με αδιαφορία θα τον κοιτούσαμε...

Εγω ξέρω καλύτερα...

Πφφφφ...

Υποστηρικτές τις μετριότητας, υποβιβαστες της αξίας ενός άγνωστου, κλασσικοί ελληναρες...

Δεν είναι τυχαίο ότι διαπρέπουμε κυρίως ως μετανάστες...

Εμένα δε μ´ αρέσει αυτο, είναι ρομποτάκια... Ακόμα και αν αυτός ήταν ο τρόπος της ευτυχίας, της επιτυχίας και της γαλήνης, πάλι με αδιαφορία θα τον κοιτούσαμε...

Εγω ξέρω καλύτερα...

Πφφφφ...

Συζητάμε για κουλτούρες...Δεν χαρακτηρίζουμε τους συνομιλητές προσβλητικά.

Αν και μη ελληνάρας το γύρισες με την μία στο λεβέντικο...

Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα απ' όλους προφανώς.

Υποστηρικτές τις μετριότητας, υποβιβαστες της αξίας ενός άγνωστου, κλασσικοί ελληναρες....

Ετσι έτσι.... Πες τα....
Μην τυχόν και δούμε κάτι ωραίο και σωστό, αμέσως να το κατακρίνουμε. Εδώ οι άνθρωποι είναι από τους πιο ανεπτυγμένους λαούς με φοβερή τεχνολογία, εξάγουν σε όλο τον κόσμο εδώ και χρόνια, και εμείς τι κάνουμε?? καφεδιά, βολτούλες, μπουζούκια και η χώρα μας από το κακό στο χειρότερο πάει!

Πως γίνεται από τις γυμναστικές επιδείξεις να φτάσουμε στη φοβερή τεχνολογία και κατόπιν στην "κακή" αντίπερα όχθη (καφεδιές, βολτούλες και μπουζούκια) ένας θεός το ξέρει...

Ετσι έτσι.... Πες τα....
Μην τυχόν και δούμε κάτι ωραίο και σωστό, αμέσως να το κατακρίνουμε.

Δεν ξέρω για σένα, εγώ θαυμάζω τους Ιάπωνες για πολλά πράγματα, για τον κινηματογράφο τους για παράδειγμα. Πρέπει γι αυτό να μην επικρίνω αυτό που δε μου αρέσει;

Εδώ οι άνθρωποι είναι από τους πιο ανεπτυγμένους λαούς με φοβερή τεχνολογία, Την οποία αρχικά αντέγραψαν από τους δυτικούς εξάγουν σε όλο τον κόσμο εδώ και χρόνια, όχι πιά, τώρα κατασκευάζουν στην Κίνα όπως όλος ο κόσμος και εμείς τι κάνουμε?? καφεδιά, βολτούλες, μπουζούκια και η χώρα μας από το κακό στο χειρότερο πάει!

Συγγνώμη, αλλά το τελευταίο μέρος του ποστ σου είναι ότι πιό κομπλεξικό και ελληναράδικο έχω διαβάσει εδώ και καιρό. Εν πάσει περιπτώσει, προτιμώ να ανήκω σε ένα λαό μπαρόβιων και μπουζουκόβιων παρά σε ένα λαό μυρμηγκιών που αιματοκύλισε την Ανατολική Ασία πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (ή δεν το ήξερες;) Αν μη τι άλλο οι τεμπέληδες καταναλωτές φραπέ δεν ευθύνονται για καμμία γενοκτονία...

Θα σε παρακαλέσω να μην μου κάνεις επίθεση. Αν το ποστ μου σου φαίνεται κομπλεξικό, αυτή την άποψη κράτα την για τον εαυτό σου και μην την δημοσιοποιείς. Μην ξεχνάς και εγώ Ελληνας είμαι και προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά μπορώ.

Ακόμα και αν αυτός ήταν ο τρόπος της ευτυχίας, της επιτυχίας και της γαλήνης, πάλι με αδιαφορία θα τον κοιτούσαμε...

Ευτυχία, επιτυχία και γαλήνη είναι έννοιες μη ταυτόσημες μεταξύ τους...

... Αν μη τι άλλο οι τεμπέληδες καταναλωτές φραπέ δεν ευθύνονται για καμμία γενοκτονία...
Ίσως γιατί δεν μας δόθηκε η ευκαιρία ή γιατί απλά δεν το γνωρίζουμε ότι το κάναμε ή ότι το προσπαθήσαμε. Μέγας Αλέξανδρος, μέγας Κωνσταντίνος (από κιλερ άγιος), διωγμός της Σμύρνης (αυτό το βιωσαμε ως "ήττα" αλλά το σχέδιο μας ήταν για επανακαταληψη εδαφών και απλώς χάσαμε την υποστήριξη και την φαγαμε. Τώρα, κακώς καλώς τα θέλαμε είναι μεγάλο θεμα).

Μπορεί οι αρχαίοι να έδωσαν τα φώτα στην ανθρωπότητα (τουλάχιστον ένα μέρος σίγουρα γιατί για όλα τα φώτα μάλλον είμαστε υπερβολικοί αν το πιστεύουμε) αλλά δυστυχώς θεωρώ και εγώ ότι ο μέσος Έλληνας δεν έχει και μεγάλη σχέση. Έχει την γλώσσα θα πει κάποιος αλλά αυτή παραμένει "υγιής" και ενεργή σε ένα μικρό μέρος. Το μεγαλύτερο και ειδικά οι νέοι μιλάνε γκρικλις και άλλα. Επειδή για 15 χρόνια λόγω δουλειάς ερχόμουν σε επαφη με παιδιά μεγάλου εύρους ηλικιών δυστυχώς ένα ποσοστό περίπου 20% μιλάει σωστά ελληνικά ή ενδιαφέρεται να μάθει να το κάνει. Τα υπόλοιπα τσατογλωσσα, κομμένες λέξεις ακόμη και στα προφορικά, Σαν Αντρέας, cosmopolitan gr και από εκεί πάνε και οι άλλοι. Η ελληνική κοινωνία είναι βρωμικη, σταθρή και υπό κατάρρευση εδώ και περίπου 25 χρόνια. Από τότε δλδ που ο Αντρέας (δεν φταίει αυτός φυσικά αποκλειστικα) έκανε πλούσιους τους αγρότες (με μαύρες σακούλες πήγαιναν στους συνεταιρισμους τα τούβλα με τα πεντοχιλιαρα και φυσικα τα περισσότερα γίνανε πρώτα τραπέζια, μερτσεντε, και κάποια λίγα τρακτερ) στο δημόσιο μπαίνανε από τα παράθυρα και ένα σωρό άλλες νοοτροπίες που όλοι γνωρίζουμε και οι άνω των 40 έχουν σίγουρα βιώσει και δει. Δεν φταίει ούτε η κρίση, ούτε η ανγκελα ούτε ο παρανοϊκός με το καροτσάκι. Φταίμε εμείς και αυτοί που επιλέξαμε. Ανοίξαμε όμορφα τον λακο μας και πέσαμε μέσα. Και τώρα μας φταίνε οι άλλοι γιατί εμείς είμαστε Έλληνες και είμαστε σωστοί καλοί και πολύ καλά μυαλά. Τα είχε πει στα τείχη ο Καβάφης πριν 100 χρόνια αλλά ποιος πολιτικός διάβασε πότε ή κατάλαβε τίποτα από όσα μας άφησαν οι αρχαίοι αλλά και πιο σύγχρονοι?

Μετά από αυτό το τρισεντονο και δύο φράσεις για το βίντεο. Το ειχα δει και παλαιότερα. Το είδα ολόκληρο (αν και σπανίως βλέπω ολόκληρα τα βίντεο που στέλνουν οι φίλοι μου θεωρώντας ότι θα μου αρέσουν σίγουρα) αλλά δεν το είδα δεύτερη φορά. Είναι σίγουρα εντυπωσιακό και προσωπικά δεν ψάχνω πίσω από την κουρτίνα για το αν εκπροσωπεί χούντες ή ότι άλλο. Και τα κομάντα τα δικά μας συγχρονισμενα πάνε όπως και οι τσολιαδες. Επειδή αυτοί δεν κάνουν φιγούρες το γουστάρουμε αλλά όσοι κάνουν φιγούρες είναι αποτέλεσμα χούντας και το απορριπτουμε? Ή όπως αναφέρε ένας φίλος όταν μερακλωνουμε με τα κορίτσια ΜΑΣ της ρύθμικης νομίζουμε ότι οι προπονητές τις ραινουν με γαρύφαλλα στην προπόνηση? Τους βγαίνει ο π@τος εκτός από σωματικά και ψυχικα. Εκεί μιλάμε για την προσωπική "χουντα" που βιώνει το κάθε κορίτσι και μάλιστα για περισσότερα χρόνια από την επταετία που βίωσαν οι γονείς/παππούδες μας.

Last edited:

Εγώ μιλούσα για το πρώτο βίντεο, εσύ για το δεύτερο.
Άντε να συνεννοηθούμε μετά... :flipout:

Πριν από δύο εβδομάδες η Ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από 7 αθλητές πήρε 9 χρυσά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών, στις φόρμες.
Δεν αντιπροσώπευσαν κανένα καθεστώς, κανείς δεν τους αναγκάζει να το κάνουν, συγκεκριμένα πληρώνουν κιόλας.
Έχετε την εντύπωση ότι την ώρα της προπόνησης είναι μέσα στο χαβαλέ και παίζουν τις κουμπάρες;
Άντε κάνε προπόνηση σε μεγάλα επίπεδα με σπαθί ή κοντάρι μαζί με άλλα 5-6 άτομα και να είσαι εκτός θέσης ή χρονισμού...

Θα σε παρακαλέσω να μην μου κάνεις επίθεση. Αν το ποστ μου σου φαίνεται κομπλεξικό, αυτή την άποψη κράτα την για τον εαυτό σου και μην την δημοσιοποιείς. Μην ξεχνάς και εγώ Ελληνας είμαι και προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά μπορώ.

Δεν ήταν πρόθεσή μου να σου επιτεθώ. Πέραν τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεοποιούμε την ιαπωνική κοινωνία και νοοτροπία. Διάβασε για τους Hikikomori και μετά πες μου με το χέρι στην καρδιά αν θα ήθελες να ζεις σε μιά τέτοια χώρα, όσα μηχανάκια και να παράγει. Εδώ που τα λέμε και η γιαπωνέζικη οικονομία δεν είναι πιά αυτή που ήταν κάποτε, με χρέος 200% του ΑΕΠ, ύφεση και εμπορικό έλλειμα (και αυτοί).

Μας χαζεύω και διερωτώμαι. Τι έχει γραφτεί και τι ακόμη θα ειπωθεί για ένα βιντεάκι με ασκήσεις ακριβείας; Όλα είναι ενδεικτικά νοοτροπιών και αντανακλούν τη κουλτούρα και το τρόπο σκέψης λαών και κοινωνιών. Τι να κάνουμε τώρα, η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου με τα αυτοκρατορικά και ηγεμονικά κατάλοιπα από τη χώρα της πάλαι ποτέ κλασικής παιδείας και της νυν μπάσταρδης ταυτότητας και ανύπαρκτης αισθητικής, απέχει σχεδόν σε όλα.
Πάντως επιρρεπείς στο γρήγορο συμπέρασμα, στον αφορισμό και την κατηγοριοποίηση, είμαστε.

ΔΕΝ μας κατηγορώ, αλλά ΕΜΕΙΣ μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε να συγχρονίζουμε τις σκέψεις μας με τις πράξεις μας και να προσπαθήσουμε να συντονίσουμε την αποδιοργανωμένη ζωή μας.

Χρόνια Πολλά.

Ευτυχία, επιτυχία και γαλήνη είναι έννοιες μη ταυτόσημες μεταξύ τους...

Διαφωνώ... Κάθετα μάλιστα..

Ο υπέρτατος σκοπός είναι...