Iberosat TDT5700

cinetheatis

Established Member
12 November 2010
157
Λεμπέτ
Γεια σας,

πήρα αυτόν τον αποκωδικοποιητή: IBEROSAT TDT- 5700 HD. Τον πήρα για τον πατέρα μου κυρίως λόγω του καλού χειριστηρίου.

Τώρα θέλω την βοήθειά κάποιου κατόχου του αυτού δέκτη, γιατί θα τον σπάσω:

πώς ταξινομώ τα κανάλια;

έχω ψάξει όλο το μενού πάνω-κάτω 100 φορές, έχω διαβάσει το εγχειρίδιο σε όλες τις γλώσσες, έχω ψάξει σε αυτό το φόρουμ και σε άλλα και δεν βρίσκω άκρη...

Βοήθεια!!

Επεξεργασία
:
μόλις είδα αυτό που αφορά συγγενικό μοντέλο:
To LCN είναι ένας τρόπος για να βάλει μόνος του ο δέκτης σε κάποια σειρά τα κανάλια.
Η επιλογή απενεργοποίησής του βρίσκεται στη πρώτη σελίδα των μενού, στην επιλογή «LCN Αυτόματη Αρίθμηση» και την οποία πρέπει να απενεργοποιήσεις. Καλού-κακού σιγουρέψουν ότι η προηγούμενη επιλογή «Ταξινόμηση» είναι ρυθμισμένη ως «Κατά LCN».
Στην ίδια σελίδα υπάρχει το υπομενού «Επεξεργασία προγράμματος», μέσω του οποίου μπορείς να τα βάλεις τα κανάλια στην επιθυμητή σειρά.
Αν και τα είχα πειραματιστεί μ' αυτά δεν είχα βγάλει άκρη. Θα ακολουθήσω τα βήματα, όταν ξαναπάω. Για να δούμε...

Last edited by a moderator:
Re: IBEROSAT TDT- 5700 HD

Ως...αντιπρόσωπος του διαόλου στο forum, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω :devil-smiley-029:

1. Στην καρτέλα Πρόγραμμα, απενεργοποιείς το LCN

2. Στην ίδια καρτέλα και στην Επεξεργασία προγράμματος μπορείς να βάλεις τα κανάλια στη θέση που θες. Τα επιλέγεις με το πράσινο πλήκτρο, τα μεταφέρεις στη θέση που θέλεις με τα βελάκια, και τα "αφήνεις" πάλι με το πράσινο πλήκτρο ή το ΟΚ

Αν ζητήσει κωδικό, δοκίμασε όλα μηδενικά ή όλα οχτάρια.

Γεια σας,

πήρα αυτόν τον αποκωδικοποιητή: IBEROSAT TDT- 5700 HD. Τον πήρα για τον πατέρα μου κυρίως λόγω του καλού χειριστηρίου.

Τώρα θέλω την βοήθειά κάποιου κατόχου του αυτού δέκτη, γιατί θα τον σπάσω:

πώς ταξινομώ τα κανάλια;

έχω ψάξει όλο το μενού πάνω-κάτω 100 φορές, έχω διαβάσει το εγχειρίδιο σε όλες τις γλώσσες, έχω ψάξει σε αυτό το φόρουμ και σε άλλα και δεν βρίσκω άκρη...

Βοήθεια!!

Επεξεργασία
:
μόλις είδα αυτό που αφορά συγγενικό μοντέλο:
Αν και τα είχα πειραματιστεί μ' αυτά δεν είχα βγάλει άκρη. Θα ακολουθήσω τα βήματα, όταν ξαναπάω. Για να δούμε...

Ο συγκεκριμένος δέκτης είναι ίδιος με τον edision mini-triton-HD (μάλλον ο δεύτερος είναι κλώνος του πρώτου).
Αρχικά τα καταστήματα έλεγαν να το σετάρεις με:
Code:
ταξινόμηση -> μέσω LCN
LCN αυτόμ. Αρίθμ. -> Απενεργοποίηση
Η παραπάνω ρύθμιση μετά από ένα διάστημα θα σου αλλάξει και πάλι την σειρά των καναλιών μετά από άγνωστο χρονικό διάστημα και από άγνωστο λόγο. Το είχα παρατηρήσει ότι την άλλαζε μετά από διακοπή ρεύματος ή αποσύνδεση.

Αυτή την στιγμή όλοι οι προμηθευτές προτείνουν:
Code:
ταξινόμηση -> μέσω ταξινόμησης
LCN αυτόμ. Αρίθμ. -> Απενεργοποίηση
Αυτή την ρύθμιση έχω αυτή την στιγμή για περίπου μία εβδομάδα και την παρακολουθώ.

Την ίδια ακριβώς ρύθμιση έχουν και στα edision mini-triton-HD που κατά περίεργο λόγο δεν έχουν κανένα πρόβλημα ούτε με την πρώτη αλλά ούτε και με την δεύτερη ρύθμιση.
Η διαφορά είναι ότι ο edision mini-triton-HD φοράει νέο fw το οποίο κάνει και για τον iberosat αφού φοράνε τον ίδιο επεξεργαστή.
Δεν το έχω δοκιμάσει.
Αν το κάνεις και πετύχει πες μου.
Θυμάμαι πάντως που λέγανε για τον edision mini-triton-HD ότι είχε αυτό ακριβός το πρόβλημα με την ταξινόμηση των καναλιών και ότι το πρόβλημα λύθηκε με το fw του Ιουλίου.
Σε έναν άλλο κλώνο του iberosat και του edision mini-triton-HD η εφαρμογή του fw δημιούργησε ασυμβατότητες με το τηλεκοντρόλ. Εδώ δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Ο Iberosat TDT5700 είναι κλώνος του Edision mini-triton+HD. Ο mini-triton HD είναι προκάτοχος του +HD και εντελώς διαφορετικός, καθώς χρησιμοποιεί επεξεργαστή ALi M3601 αντί Mstar MSD7818.

Η απώλεια της σειράς των καναλιών συνήθως προέρχεται από αλλαγή ονόματος κάποιου καναλιού ή εμφάνιση ενός νέου σε κάποια συχνότητα. Αυτό αντιμετωπίσθηκε με την ρύθμιση PMT στο μενού, η οποία προστέθηκε στην αναβάθμιση Απριλίου για τον +HD.
Δεν αποκλείω όμως να επηρεάζουν και όσα αναφέρει ο denis1276.

Θα ήμουν επιφυλακτικός για την συμβατότητα μεταξύ των τηλεχειριστηρίων των δύο δεκτών.

Re: Απάντηση: Iberosat TDT5700

Ο Iberosat TDT5700 είναι κλώνος του Edision mini-triton+HD. Ο mini-triton HD είναι προκάτοχος του +HD και εντελώς διαφορετικός, καθώς χρησιμοποιεί επεξεργαστή ALi M3601 αντί Mstar MSD7818.

Η απώλεια της σειράς των καναλιών συνήθως προέρχεται από αλλαγή ονόματος κάποιου καναλιού ή εμφάνιση ενός νέου σε κάποια συχνότητα. Αυτό αντιμετωπίσθηκε με την ρύθμιση PMT στο μενού, η οποία προστέθηκε στην αναβάθμιση Απριλίου για τον +HD.
Δεν αποκλείω όμως να επηρεάζουν και όσα αναφέρει ο denis1276.

Θα ήμουν επιφυλακτικός για την συμβατότητα μεταξύ των τηλεχειριστηρίων των δύο δεκτών.

Σχετικά με το ποιος είναι κλώνος ποιανού...
Θεώρησα ότι ο minitron είναι κλώνος του iberosat γιατί για τον iberosat έχω βρει την πορτογαλική ιστοσελίδα του αντιπροσώπου του.
Ο minitron φαίνεται ανακατασκευασμένος από την ελληνική εταιρεία edision.
Μπορεί να κάνω λάθος και να είναι το αντίθετο αλλά από αυτά που έψαξα κατέληξα στα παραπάνω.

Σχετικά με το ΡΜΤ υπάρχει μόνο στην έκδοση του minitron και μάλιστα στην τελευταία του Ιουλίου (αν δεν κάνω λάθος).
Στον Iberosat δεν υπάρχει σχετική επιλογή.

Δυστυχώς η αλλαγή της σειράς που αναφέρθηκε παρατηρήθηκε και χωρίς κάποια αλλαγή στα κανάλια.
Στον minitron με το τελευταίο fw και με επιλογή για ταξινόμηση μέσω LCN αλλά απενεργοποίηση της ταξινόμησης, στην αλλαγή που έγινε στην ονομασία του CH5 σε Pella δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα.
Αντίθετα στους Iberosat με την παραπάνω δήλωση υπήρξε αλλαγή της σειράς των καναλιών.

Όπως είπα το δοκιμάζω με την δεύτερη επιλογή που γράφω πιο πάνω.
Σε λίγο καιρό θα φανεί.
Εντύπωση μου κάνει που δεν έβγαλε η edision το νέο fw για iberosat αφού είναι κλώνος ο ένας του άλλου.
Το τελευταίο fw δείχνει να δουλεύει μια χαρά.

Η λέξη «κλώνος» χρησιμοποιείται κάπως ελαστικά. Στους δέκτες δείχνει ότι κάποιοι δέκτες έχουν ίδια πλακέτα/ες εσωτερικά. Δεν είναι κάποιος δέκτης αντίγραφο άλλου, καθώς ουσιαστικά δεν υπάρχει αυθεντικός. Είναι ο ίδιος δέκτης από συγκεκριμένο Κινέζο κατασκευαστή, την Skyworth στην περίπτωση αυτή, με πρόσοψη, τηλεχειριστήριο και λογότυπο αναλόγως τις προτιμήσεις του κάθε πελάτη.

Ο Edision +HD είναι ο πρώτος δέκτης που είχε επιλογή ΡΜΤ, πολύ πριν τους υπόλοιπους, πριν καν καταλάβουμε τον σκοπό αυτής της ρύθμισης.
Η νεότερη αναβάθμιση του +HD είναι του Σεπτεμβρίου, κι αν βάλει ο Θεός το χέρι του να δώσουν σημασία στην λίστα που τους έστειλα και η οποία βασίστηκε στην λίστα της υπογραφής μου, θα υπάρξει κι άλλη αναβάθμιση.

Αν η αναβάθμιση Ιουλίου του 5700 δεν έχει επιλογή ΡΜΤ, ίσως θα πρέπει να ενημερώσουμε την Edision.

Η λέξη «κλώνος» χρησιμοποιείται κάπως ελαστικά. Στους δέκτες δείχνει ότι κάποιοι δέκτες έχουν ίδια πλακέτα/ες εσωτερικά. Δεν είναι κάποιος δέκτης αντίγραφο άλλου, καθώς ουσιαστικά δεν υπάρχει αυθεντικός. Είναι ο ίδιος δέκτης από συγκεκριμένο Κινέζο κατασκευαστή, την Skyworth στην περίπτωση αυτή, με πρόσοψη, τηλεχειριστήριο και λογότυπο αναλόγως τις προτιμήσεις του κάθε πελάτη.

Ο Edision +HD είναι ο πρώτος δέκτης που είχε επιλογή ΡΜΤ, πολύ πριν τους υπόλοιπους, πριν καν καταλάβουμε τον σκοπό αυτής της ρύθμισης.
Η νεότερη αναβάθμιση του +HD είναι του Σεπτεμβρίου, κι αν βάλει ο Θεός το χέρι του να δώσουν σημασία στην λίστα που τους έστειλα και η οποία βασίστηκε στην λίστα της υπογραφής μου, θα υπάρξει κι άλλη αναβάθμιση.

Αν η αναβάθμιση Ιουλίου του 5700 δεν έχει επιλογή ΡΜΤ, ίσως θα πρέπει να ενημερώσουμε την Edision.

Η τελευταία αναβάθμιση για τον 5700 δεν έχει επιλογή για PMT.
Γι αυτό προσπάθησα να επικοινωνήσω με κάποιον τρόπο μαζί τους αλλά δεν τα κατάφερα.
Με προξένησε εντύπωση πως υπάρχει η εν λόγω επιλογή στον minitriton και όχι στον iberosat.
Εδώ τους τα χάνω για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους.
Αν έχεις κάποια άκρη στην εν λόγω εταιρεία σε παρακαλώ ενημέρωσέ τους και ενημέρωσε και εμάς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Iberosat TDT5700

Η τελευταία αναβάθμιση για τον 5700 δεν έχει επιλογή για PMT.
Γι αυτό προσπάθησα να επικοινωνήσω με κάποιον τρόπο μαζί τους αλλά δεν τα κατάφερα.
Με προξένησε εντύπωση πως υπάρχει η εν λόγω επιλογή στον minitriton και όχι στον iberosat.

Τους έστειλα μήνυμα μέσω της σελίδας τους και μου απάντησαν σήμερα κι όλας.
Είπαν ότι το πρόβλημα λύνεται με την αναβάθμιση που υπάρχει για τον δέκτη.

Δοκίμασε να ξαναβάλεις την αναβάθμιση και επαλήθευσε ότι μπήκε ελέγχοντας την ημερομηνία στο μενού πληροφοριών. Αν δεν φαίνεται εκεί, δοκίμασε να επιλέξεις αγγλική γλώσσα στο μενού πρώτα.
Χρησιμοποίησε στικάκι διαμορφωμένο σε FAT32 και καλό θα ήταν πριν και μετά την αναβάθμιση να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Επεξεργασία:
Κι αν έχεις διάθεση και χρόνο τις επόμενες ημέρες (ή εβδομάδες), ρίξε μια ματιά στην λίστα προβλημάτων της υπογραφής μου και όσα προβλήματα και ελλείψεις βρεις θα μπορούσαμε να τα κάνουμε μια λίστα και να την στείλουμε στην Edision.
Αντίστοιχες λίστες έχουν γίνει και για άλλους δέκτες, με συνήθως θετικά αποτελέσματα στην κυκλοφορία αναβαθμίσεων.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ. Είχα δοκιμάσει αναβάθμιση αλλά το φλασάκι ήταν σε ntfs. Το αρχείο το είδε κανονικά αλλά η διαδικασία δεν μου φάνηκε να πέτυχε. Αφενός έκανε αμέσως reboot και αφετέρου η ημερομηνία του αρχείου ενώ είναι από τον μήνα Ιούνιο στο σύστημα λέει ότι το fw είναι μήνα Φεβρουάριο. Οπότε εικάζω ότι κάτι δεν πέτυχε. Δεν μου πέρασε καθόλου να δοκιμάσω με fat32. Δεν είχα και υπολογιστή. Το απόγευμα θα πάω στους γονείς μου όπου τους έχω εγκατεστημένους 2 iberosat. Θα δοκιμάσω με φλασάκι σε fat32 και με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Θα σας ενημερώσω μόλις επιστρέψω. Θα πάρω και την λίστα με τα προβλήματα που έφτιαξες και θα την ελέγξω. Για το θέμα των πολυμέσων προτείνω να φτιάξεις (αν μπορείς) 3-4 βίντεο (όσα χρειάζονται) που να εμφανίζουν τα σχετικά προβλήματα με υπότιτλους, ήχο κλπ για να μπορούμε να τα έχουμε ως σημείο αναφοράς.

Επεξεργασία:
Έχουμε και λέμε:
α) Η αναβάθμιση απαιτούσε fat32.
Η αρχική έκδοση που είχε ο δέκτης ήταν
Code:
Μοντέλο: ΗΤΑ5
SW Version: V1.010
Έκδοση HW: HTA5
20120206-100257
Μετά την αναβάθμιση
Code:
Μοντέλο: ΗΤΑ5
SW Version: V1.010
Έκδοση HW: HTA5
20120726-161459
β) Μετά την επιλογή του αρχείου για την αναβάθμιση ο δέκτης επανεκκινεί και εμφανίζει το μήνυμα:
Code:
UPGRADING SOFTWARE
PLEASE DO NOT TURN OFF
και στο τέλος
Code:
SOFTWARE UPGRADE COMPLETE
γ) Από την λίστα με τα προβλήματα πρόλαβα να ελέγξω μόνο τα Γενικά.
Όλα τα προβλήματα/ελλείψεις συνεχίζουν να υπάρχουν εκτός του 6 για RAW κλπ.

Παρ όλα τα παραπάνω σήμερα έχασαν την σειρά των καναλιών και οι δύο δέκτες.

Παρ όλα τα παραπάνω σήμερα έχασαν την σειρά των καναλιών και οι δύο δέκτες.

Κυκλοφόρησε νέα έκδοση fw 9.1.2013.
http://www.edision.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=435
Ενώ αναφέρεται ότι είναι του 2013 το όνομα του zip και του bin έχει όνομα 2012. Λεπτομέρειες βέβαια αφού η ημερομηνία του αρχείου είναι σωστή 9.1.2013.
Το fw περιλαμβάνει ρύθμιση PMT όπως του edission (επιτέλους) και games.
Θα το δοκιμάσω αύριο μάλλον και θα σας πω...