Ηχεια βάσης για 15 τετραγωνικα

οκ fragoulis θα μπουν στην λιστα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

απλα μονον στο ενα ηχειο θα ειναι κοντα ο πλαινος τοιχος στο αλλο ηχειο ειναι το ανοιχτο μερος...

Εφοσον λές οτι θέλεις κάτι Αγγλικό σε 6'5 δεν κοιτάς τα Atc scm 11 όπως ανέφερε και ο Panoramix τα οποία υπάρχουν σε εφημερίδα αγγελιών και είναι κατα την άποψη μου ανώτερα απ αυτα που έχουν αναφερθεί με διθυριμβικά review.

Τονισμένο ψηλά ηχείο δεν θα κοιτάξεις σε καμιά των περιπτώσεων κατά την γνώμη μου.

Με 20 εκατοστά τον τοίχο πίσω από την θέση ακρόασης και με κοντά τους γειτονικούς,θα κάνουν πάρτι οι υψηλές μέσω των ανακλάσεων.
Κι αν πεις και πάρεις και ενισχυτικό που τις εντείνει,θα θέλεις καινούργιο κεφάλι μετά από κάθε ακρόαση.
Τίποτα,ισορροπημένο και μην σε νοιάζει για το sub και +6 να είναι οι μεσοχαμηλές από τον συνδυασμό τους (και του χώρου επιτρέποντος ) μια χαρά θα είσαι,το αντίθετο είναι που κουράζει.

Απάντηση: Re: Ηχεια βάσης για 15 τετραγωνικα

δισκολη η επιλογη.. απλα κλεινω σε αγγλικη σχολη και 6.5 "

:a0210:και καλά κάνεις!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εφοσον λές οτι θέλεις κάτι Αγγλικό σε 6'5 δεν κοιτάς τα Atc scm 11 όπως ανέφερε και ο Panoramix τα οποία υπάρχουν σε εφημερίδα αγγελιών και είναι κατα την άποψη μου ανώτερα απ αυτα που έχουν αναφερθεί με διθυριμβικά review.

Δύσκολα ηχεία,απαιτούν δυνατούς ενισχυτές

Επειδή ψάχνω και γω ηχεία αυτόν τον καιρό (γι αυτο ρίχνω συνεχεία κλεφτές ματιές και εδω:flipout: )
έχετε εμπιστοσύνη να πάρετε μεταχειρισμένα ηχεία βρε παιδιά????
Αν είναι επισκευασμένα με τίποτα δεν το καταλαβαίνεις.
Τα είδα και γω αυτά τα ATC τα λιγουρευέτικα, αλλά φοβούμαι!!!

Απάντηση: Re: Ηχεια βάσης για 15 τετραγωνικα

Τα είδα και γω αυτά τα ATC τα λιγουρευέτικα, αλλά φοβούμαι!!!

Και πολύ καλά κάνεις.
Ειδικά με ηχεία που είναι φημισμένα στην αντοχή τους στα γκάζια.
Κι αυτό γιατί πολλοί νομίζουν πως αφού αντέχουν watt θα αντέξουν και το dc που θα βγάλει ο όποιος ενισχυτής αφού στεγνώσει.Αμ δε...

καμια γνωμη για epos ?? τα Κ1..
τα dali zensor 3 βλεπω οτι περνουν καλα σχολια , αλλα εχουν το bass reflex πισω γαμοτο , στα ποσα εκατοστα θα ειναι ασφαλες λετε ??

Ο τελευταίος Ήχος έχει ένα συγκριτικό ηχείων βάσης που πρέπει να είναι στην κατηγορία που κινείσαι, το έχει μάλιστα γράψει ο Pleo. Το τεύχος δεν το έχω, το είχα ξεφυλλίσει βιαστικά σε ένα φίλο και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

Τώρα, για να βάλω το στόμα μου εκεί που έχω ήδη βάλει τα λεφτά μου, κοίτα/άκου και τα Monitor Audio Bronze (το 1 έχει 5,25 γούφερ, το 2 έχει 6,5) και Silver (το 1 έχει 6άρι, το 2 8άρι), τις καινούριες σειρές. Επεκτείνονται και σε home cinema πολύ εύκολα.

πως θα τα χαρακτηριζες τα silver ??

Δεν έχω ακούσει τα βάσης, αλλά τα δαπέδου και τελικά πήρα τα 10άρια λόγω μεγάλου χώρου. Η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο νου είναι "ανοιχτά" και "καθαρά". Ίσως τους λείπει ένα τσικ από τη σαρκώδη υφή (μια ψευδαίσθηση υλικότητας) που πετυχαίνουν στα μεσαία π.χ. τα PMC (που είναι βέβαια ακριβότερα), αλλά είναι αναλυτικά και αεράτα και ταυτόχρονα δεν κουράζουν ποτέ. Την κακή ηχογράφηση ή τη συμπίεση θα την καταλάβεις περισσότερο ως "κλείσιμο" παρά ως "ξύσιμο". Σε σύγκριση με τα προηγούμενα RX μοιάζουν μια κατηγορία πάνω (αν και εδώ αναφέρομαι κυρίως στο 8 -10 δεν υπήρχε πριν- που από 2,5 δρόμων έγινε 3). Προφανώς δεν τα προτείνω τυφλά και κουφά, αλλά νομίζω ότι αξίζουν ακρόασης.

Κατόπιν μετρήματος άλλη μια φορά βλέπω ότι μπορώ να βγάλω τα ηχεία από τον πίσω τοίχο 50 πόντους σχεδόν . με bass reflex πίσω θα έχω θέμα ή όχι ας πούμε σε 6.5 "

Re: Απάντηση: Ηχεια βάσης για 15 τετραγωνικα

Εφόσον θα παίξεις με πολυκάναλο, επέλεξε 8Οhm ηχείο, δλδ εύκολο.

Επίσης προσωπικά δεν θα έδινα τόσα χρήματα για μικρό χώρο και πολυκάναλο ενισχυτή. Απλά δεν θα σου αποδώσει αυτό που μπορεί οποιοδήποτε ηχείο.
Με 500ρικο πχ παίρνεις τα zensor 1 ή 3 + Vokal ή Usher S520 ή Polk Audio RTiA1 + κάποιο οικονομικό κεντρικό με παραπλήσια χαρακτηριστικά (cross και Οhm/db).

Αν ο πολυκάναλος έχει pre out, καλό είναι να σκεφτείς και τη λύση σετ ενεργών ηχείων. Κάποια απο αυτά συνδυάζονται και με μικρά sub, το οποίο θα εκτιμήσεις.
Δεν πρόκειται για καλύτερα ηχεία απο αυτά που ενδεχομένων να πάρεις, αλλά είναι ματσαρισμένα με ικανό ενισχυτή σε απολύτως vfm ενισχυτή. Πολύ πολύ σημαντικό.

Τα Zensor είναι 6 ohm. Θεωρούνται εύκολα ηχεία?

Σωστό δεν υπάρχει δυσκολία οδήγησης στα zensor 1 και 3.
Tα zensor δαπέδου εκτιμούν περισσότερο τα ρεύματα, αλλα και αυτά σινεματζίδικα είναι. Φτιαγμένα για να παίζουν με αδύναμους πολυκάναλους.