Καλησπέρα,
Θα ήθελα κάποιες συμβουλές σχετικά με μια τριάδα μπροστινών που ψάχνω.
Ο χώρος μου είναι αυτός:

Διαστάσεις όλου του δωματίου 7χ3,5χ3,5
Χώρος ακρόασης είναι 4χ3,5χ3,5
Η κατασκευή ειναι από κόντρα πλακέ 2 πόντων.

Ενισχυτής ο yamaha RX-V1500
Sub yamaha YST-SW800
Πηγή θα είναι υπολογιστής.
Όπως βλέπετε προς το παρών έχω τα ηχεία από το στερεοφωνικό.
Είναι 6ohm εχουν οπή πίσω και 6μισάρια μεγάφωνα. Θα πάρουν δυσμενή μετάθεση για πίσω.
Επειδή όπως φαίνεται έχω πρόβλημα με το μεγεθος των ηχείων που πρέπει να χωράνε στα κουτιά της κατασκευής μου (36χ26 εκ.) θα ήθελα να ρωτήσω πόσο αναγκαιο έιναι to bass reflex να είναι μπροστά...
Σχεδόν όλα τα ηχεία βιλιοθήκης με 6μισάρι μεγάφωνο χωράνε στο 36χ26, αλλά αν πρέπει η οπή να είναι μπροστά τότε οι επιλογές λιγοστέουν αρκετά.
Τώρα που ειναι πίσω και δεν έχω ακίδες και σε μεγάλες εντάσεις ακούω συντονισμούς.
Με bass reflex μπροστά και ακίδες λύνεται αυτό ή θα έχω τα ίδια?
Και πέραν του τεχνικού κάποια πρόταση που πιστέυετε πως ταιριάζει με πράγματα που έχω ήδη? Ψυχολογικά έχω όριο 500 για την τριάδα αλλα για καλό σκοπό δίνω 500 και για το ζεύγος.
Έχει νόημα να κοιτάω εντοιχιζόμενα ηχεία?
Ο RXV1500 έχει ζουμί σε 2κάναλη ακρόαση ή να ψάχνω για ευαίσθητα ηχεία?
*edit: ως μουσική αναφοράς χρησιμοποιώ massive attack.
Ευχαριστώ
Δημήτρης
Θα ήθελα κάποιες συμβουλές σχετικά με μια τριάδα μπροστινών που ψάχνω.
Ο χώρος μου είναι αυτός:

Διαστάσεις όλου του δωματίου 7χ3,5χ3,5
Χώρος ακρόασης είναι 4χ3,5χ3,5
Η κατασκευή ειναι από κόντρα πλακέ 2 πόντων.

Ενισχυτής ο yamaha RX-V1500
Sub yamaha YST-SW800
Πηγή θα είναι υπολογιστής.
Όπως βλέπετε προς το παρών έχω τα ηχεία από το στερεοφωνικό.
Είναι 6ohm εχουν οπή πίσω και 6μισάρια μεγάφωνα. Θα πάρουν δυσμενή μετάθεση για πίσω.
Επειδή όπως φαίνεται έχω πρόβλημα με το μεγεθος των ηχείων που πρέπει να χωράνε στα κουτιά της κατασκευής μου (36χ26 εκ.) θα ήθελα να ρωτήσω πόσο αναγκαιο έιναι to bass reflex να είναι μπροστά...
Σχεδόν όλα τα ηχεία βιλιοθήκης με 6μισάρι μεγάφωνο χωράνε στο 36χ26, αλλά αν πρέπει η οπή να είναι μπροστά τότε οι επιλογές λιγοστέουν αρκετά.
Τώρα που ειναι πίσω και δεν έχω ακίδες και σε μεγάλες εντάσεις ακούω συντονισμούς.
Με bass reflex μπροστά και ακίδες λύνεται αυτό ή θα έχω τα ίδια?
Και πέραν του τεχνικού κάποια πρόταση που πιστέυετε πως ταιριάζει με πράγματα που έχω ήδη? Ψυχολογικά έχω όριο 500 για την τριάδα αλλα για καλό σκοπό δίνω 500 και για το ζεύγος.
Έχει νόημα να κοιτάω εντοιχιζόμενα ηχεία?
Ο RXV1500 έχει ζουμί σε 2κάναλη ακρόαση ή να ψάχνω για ευαίσθητα ηχεία?
*edit: ως μουσική αναφοράς χρησιμοποιώ massive attack.
Ευχαριστώ
Δημήτρης