Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Ζητάω συγγνώμη για δύο πράγματα:

1) Tα γράμματα είναι μικρά! Τώρα ίσως είναι καλύτερα: (έχουμε και τα τεχνικά μας προβλήματα!)

2) Είπα να μην ξανασχοληθώ, αλλά να γίνεται αναφορά σε Αφρκανούς και να έχω Αφρικάνικο test και να μην το κοπανή.... (ω μπαρδόν), κοινοποιήσω....

000203FA.gif

Attachments

Last edited:
Bέβαια αυτός στο Αφρικανικό test του FOTO DISCOUNT ίσως να μην μετράει....ΟλλανδοΑφρικανός θα είναι...

Να τι λέει και ένας Νορβηγός:(μετάφραση Google)

"ηχεία CAV MD-EX3 έχει παραδώσει τον καλύτερο ήχο που έχω ακούσει. Και τότε άκουσα τα ηχεία μέχρι περίπου 250.000kr"

εδώ:http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://avforum.no/gallery/files/1/3/1/3/7/Hjemmekino2007023.jpg&imgrefurl=http://forum.hjemmekino.no/viewtopic.php%3Ff%3D12%26t%3D2894%26p%3D64664&usg=__vmGSfq-GzMxKFQuOU6AspB7LLeE=&h=480&w=640&sz=145&hl=el&start=1&itbs=1&tbnid=2YrZDa1do5gPQM:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dcav%2Bmd-ex3%26hl%3Del%26sa%

Aλλά μάλλον ούτε και αυτός μετράει! Κανένας ΑφροΝορβηγός θα είναι!!!

00020468.gif

Φίλε μου είναι ένα review. Τίποτα περισσότερο.
Στο audioreview.com μπορείς να βρείς χιλιάδες κείμενα (χρηστών) όπως αυτό που ανέβασες, καλύτερα από αυτό, ή και χειρότερα επίσης. Καθένα έχει τη σημασία του, και οι περιπτώσεις που βοηθούν υποψήφιους αγοραστές να κινηθούν στην καλύτερη επιλογή σχέσης κόστους/απόδοσης δεν είναι λίγες. Εσύ απ' ότι καταλαβαίνω τα ηχεία τα έχεις, σωστά; Τα reviews λοιπόν τί τα χρειάζεσαι; Ο ίδιος έχω κινέζικα ηχεία τα οποία γουστάρω για τον ήχο τους και την κατασκευή τους. 'Ελοιωσα στο διάβασμα, στο τρέξιμο και στις ακροάσεις μέχρι να τα βρω και δεν χρειάζομαι ούτε την αποδοχή, ούτε την έγκριση τρίτων για τα αποκτήματά μου. Απολαμβάνω αυτά που έχω και, Θεού θέλοντος, κάποια στιγμή θα προχωρήσω στο επόμενο βήμα.
Ο ήχος, είτε στο τεχνικό του, είτε στο μουσικό του μέρος, είναι ένας απέραντος κόσμος... Άν ο δικός σου τελειώνει συνειδητά εκεί που βρίσκεσαι τώρα, τότε θα πρέπει να είσαι πλήρης και ευτυχισμένος άνθρωπος.
Κανένα καλό review γι' αυτό;

Καλή Ανάσταση αδελφέ

Last edited:
Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Φίλε μου είναι ένα review. Τίποτα περισσότερο.
Στο audioreview.com μπορείς να βρείς χιλιάδες κείμενα (χρηστών) όπως αυτό που ανέβασες, καλύτερα από αυτό, ή και χειρότερα επίσης. Καθένα έχει τη σημασία του, και οι περιπτώσεις που βοηθούν υποψήφιους αγοραστές να κινηθούν στην καλύτερη επιλογή σχέσης κόστους/απόδοσης δεν είναι λίγες. Εσύ απ' ότι καταλαβαίνω τα ηχεία τα έχεις, σωστά; Τα reviews λοιπόν τί τα χρειάζεσαι; Ο ίδιος έχω κινέζικα ηχεία τα οποία γουστάρω για τον ήχο τους και την κατασκευή τους. 'Ελοιωσα στο διάβασμα, στο τρέξιμο και στις ακροάσεις μέχρι να τα βρω και δεν χρειάζομαι ούτε την αποδοχή, ούτε την έγκριση τρίτων για τα αποκτήματά μου. Απολαμβάνω αυτά που έχω και, Θεού θέλοντος, κάποια στιγμή θα προχωρήσω στο επόμενο βήμα.
Ο ήχος, είτε στο τεχνικό του, είτε στο μουσικό του μέρος, είναι ένας απέραντος κόσμος... Άν ο δικός σου τελειώνει συνειδητά εκεί που βρίσκεσαι τώρα, τότε θα πρέπει να είσαι πλήρης και ευτυχισμένος άνθρωπος.
Κανένα καλό review γι' αυτό;

Καλή Ανάσταση αδελφέ

Είδες στην αρχή του thread και τις Αφροαναφορές του "ΗΧΟΥ" και του "DIGITAL VISION";

Όσο για το αν είμαι ευτυχισμένος και μάλιστα συνειδητά με τα md-x3, επειδή τα απέκτησα, όπως λες και εσύ, μετά από πολύ τρέξιμο και πολλές ακροάσεις διαφόρων ηχείων σε διάφορα επίπεδα έχω πετύχει κάτι που πολλοί αγωνίζονται επί χρόνια σπαταλώντας τεράστια ποσά και δεν μπορούν να πετύχουν: την "audiophile euphoria" (κατασκευαστικό δόγμα της CAV). Προβλέπει την ολοκληρωτική ευτυχία οπτική και ακουστική του ιδιοκτήτη.
(Βέβαια έχω κάνει και δύο μικρές βελτιώσεις που τις θεωρώ απαραίτητες! Αν κάποιος ενδιαφερθεί ευχαρίστως να εξηγήσω. Πάντως περιλαμβάνονται στην καινούργια έκδοση S του md-x3 και επαίρομαι να λέω πως πρόλαβα την CAV!).

(Αμάν τι λέω πάλι!)

Αλήθεια ποιά ηχεία αγόρασες και πως βρίσκεις το κουράγιο, (θράσος), να λες πως είναι Κινέζικα και σε καλύπτουν; (Έστω προσωρινά ; ) .

Kαλή Ανάσταση!

Attachments

• 09-04-06_150241_41.jpg
    09-04-06_150241_41.jpg
    14.6 KB · Views: 63
Last edited:
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί αναλώνεσαι σε δεκάδες πόστ για να αποδείξεις στους υπόλοιπους οτι είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή σου.

Δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον καλό ήχο.

Χρόνια πολλά.

Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο.

Ισως και να ταίριαξαν απόλυτα στον χώρο σου.

Θυμάσαι πως και εγώ είχα κάποιες ενστάσεις ως το κροσάρισμα.

κ εμενα μ αρεσουν αισθητικα...αλλα 3πλης τιμης και ειναι πολυ ποιο χειροτερα στο πως ειναι αισθητικως...
Μιας κ λεμε για Cav, τα accoustat Που φερνει η TELE λενε τιποτα?εχω την εντυπωση οτι η τιμες επεσαν αισθητα!

Καλό είναι να τα ακούσεις.

Δεν παίζουν δυνατά και θέλουν βάτ και ρεύμα λόγω πολύ χαμηλής ευαισθησίας.

Νομίζω πάντως οτι αν κάνεις μια βόλτα στις αγγελίες θα βρείς πολύ καλλίτερα πάνελ σε αυτά τα λεφτά.

μπα δε ψαχνομαι απλα φαινονται αρκετα οικονομικα για πανελ και απορησα...η accoustat παλια δε θεωρουνταν απο τις καλες high end εταιρειες?..μιλαω επι εποχης 98-99 που διαβαζα τοτε το HighTech πριν τα χαλασουν τελειως...

Είδες στην αρχή του thread και τις Αφροαναφορές του "ΗΧΟΥ" και του "DIGITAL VISION";

Ο ΗΧΟΣ βαθμολογεί με 4,3 τα ηχεία που έχω (το είδα αφού ψώνισα) και τα στάμπαρε με highlight ως καλύτερα ηχεία στην κατηγορία μέχρι 1500 ευρώ. Προτιμώ όμως να κλαίω από τη χαρά μου με αυτά που ακούω. Αυτά που διαβάζω, από τη στιγμή που τα απέκτησα, μου είναι λίγο αδιάφορα...

Δεν αμφισβητώ την εγκυρότητα των reviews που ανεβάζεις. Η εμπειρία που έχω άλλωστε με την cav αφορά μόνο έναν ενισχυτή των 600 περίπου ευρώ, ο οποίος -στα δικά μου αυτιά- δεν "πέρασε". Άλλο ενισχυτής βέβαια, κι άλλο ηχεία. Κι όπως έγραψε κι ο φίλος νωρίτερα "Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον καλό ήχο"...

Αλήθεια ποιά ηχεία αγόρασες και πως βρίσκεις το κουράγιο, (θράσος), να λες πως είναι Κινέζικα και σε καλύπτουν; (Έστω προσωρινά ; )

Ένα ζευγάρι μικρά (και θαυματουργά) Aurum Cantus V2M

View attachment 52864

Τώρα για το θάρρος τί να σου πω; Σέβομαι όλους τους χρήστες και συνήθως τυγχάνω της ίδιας αντιμετώπισης. Δεν μ' αρέσει ο φανατισμός και τα "κολλήματα" και φυσικά δεν επιβάλλω σε κανέναν τίποτα.
Τέλος, με αφορμή το "θράσος" που ανέφερες, αν υπάρχουν στο φόρουμ εδώ στρατόπεδα φιλοκινέζων και αντικινέζων, ποσώς με απασχολεί και προτιμώ να μην ανήκω σε κανένα...

Νά' σαι καλά...

Η Acoustat ιδρύθηκε το '72 από τον Jim Strickland. Τη δεκαετία του '80 ανήκε στον όμιλο της Harman κι ήταν η χρυσή περίοδός της. Αργότερα τα πράγματα δεν πήγαν καλά (οικονομικά) και αγοράστηκε το '92 από μια Ιταλίκή εταιρία. Η παραγωγή μεταφέρθηκε στην Ιταλία, με μοντέλα που έμοιαζαν ίδια τεχνικά με τα τελευταία αμερικάνικα, αλλά πιο όμορφη σχεδίαση. Τότε τα έφερνε ο Ορφέας. Μετά εξαφανίστηκε πάλι και το 2002 επανεμφανίστηκε made in China.

Είναι άγνωστο τι ακριβώς έχει μείνει από την παλιά Acoustat στην καινούργια. Πιθανώς να έχουν αγοράσει μόνο το όνομα, αλλά το πιο πιθανό είναι να έχουν αγοράσει και την τεχνογνωσία. Έχουν εξελιχθεί την τελευταία δεκαετία; Περιμένουμε να μας ενημερώσει κάποιος που τα έχει ακούσει.

θα ταν ενδιαφερον να ακουγαμε μια γνωμη, μονο κ μονο επειδη βρισκονται αρκετα οικονομικα...

καλο θα ηταν παντως να γινουν λογικοτερες οι εταιριες του high end και λογω κρισης στις τιμες τους.
δεν ειναι λογικο να πληρωνεις χιλιαδες ευρω για προενισχυτη και να μη συνοδευεται απο ενα τηλεκοντρολ αλλα να σου ζητουν να το πληρωσεις εξτρα 150ε !!
αυτο ειναι κοροιδια και φοβαμαι δε σταματα μονο στο τηλεκοντρολ.
ειναι κατι αλλα handmade και καλα, που οταν τα ανοιξεις μεσα τους βλεπεις τη σπαγκετινι νουμερο 3 της μισκο απο καλωδια,προφανως οι μακαροναδες και οι προχειροκολλησεις ειναι πια highend!!
ουτε ενα ευρω σε τετιους απατεωνες.

Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

καλο θα ηταν παντως να γινουν λογικοτερες οι εταιριες του high end και λογω κρισης στις τιμες τους.
δεν ειναι λογικο να πληρωνεις χιλιαδες ευρω για προενισχυτη και να μη συνοδευεται απο ενα τηλεκοντρολ αλλα να σου ζητουν να το πληρωσεις εξτρα 150ε !!
αυτο ειναι κοροιδια και φοβαμαι δε σταματα μονο στο τηλεκοντρολ.
ειναι κατι αλλα handmade και καλα, που οταν τα ανοιξεις μεσα τους βλεπεις τη σπαγκετινι νουμερο 3 της μισκο απο καλωδια,προφανως οι μακαροναδες και οι προχειροκολλησεις ειναι πια highend!!
ουτε ενα ευρω σε τετιους απατεωνες.

εντάξει για τα τηλεκοντρόλ, αλλά οι μακαρονάδες που αναφέρεις ρε αδρεφέ είναι η επιτομή του highend, η απουσία πλακέτας και οι point to point κολλήσεις!

Δες τις point-to-point στον Bonasus ή στον Atmasphere και μετά σύγκρινε τι έχουν οι άλλοι...