Ηχεία δαπέδου...Προτάσεις...Βοήθεια...

Εχεις απόλυτο δίκιο...
Αύριο έχω κανονίσει ακρόαση για τα Dali ikon 6 MKII. Ψάχνοντας βρήκα τα Dali ikon 7(οχι την έκδοση /σειρά MKII) σε πάρα πολύ καλή προσφορά. Μεταξύ αυτών των δύο τί λέτε?

Καλα τα Dali ikon 6 MK2. σε ενα συγκριτικο που είχα κάνει χρησιμοποιωντας δικαναλο με monitor audio rx, focal 826v, b&w cm7 και αυτα, κερδισαν ta dali. τωρα αν δεν τα πηρα λογω εμφανισης, ειναι αλλο θεμα...

Πάντως παιδιά αν μου επιτρέπετε κι εμένα μια παρέμβαση, σε πιο πάνω post λέτε για το χώρο ακρόασης και τα cd που πρέπει να πάρει κάποιος για δοκιμή. Εχουμε ξεχάσει όμως κάτι που έχει χιλιοειπωθεί εδώ σ αυτό το χώρο, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ακούμε μηχανήματα παρά μόνο χώρους, δυστυχώς το έχω διαπιστώσει 3 φορές από ανάλογες μετακομίσεις, οπότε καλά είναι να έχετε μια πισινή σε ό,τι ακούσετε σε έναν χώρο γιατί δεν θα παίξει σίγουρα το ίδιο, ίσως καλύτερα ίσως χειρότερα και πάντα οι χώροι ακρόασης είναι έτσι μελετημένοι ώστε να παίρνουν το καλύτερο απ τα μηχανήματα. Οσο για τα Klipsch επειδή τα χω ακούσει σε φίλο, ναι, έχουν τεράστιο ήχο αλλά αν δεν είναι καλά μονωμένος ο χώρος "κουράζουν". Καλό είναι ό,τι ακούσεις φίλε μου να το ακούσεις πολύ ώρα αλλά και πάλι στο λέω, το ηχείο είναι ρίσκο όσον αφορά την ακρόαση σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο σε σχέση με το δικό σου, δύσκολα θα ακουστεί το ίδιο.
:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: Επιτελους μια αντικειμενικη κουβεντα!

Εγώ φίλε μου έχω εδώ και περίπου ένα χρόνο τα Focal Chorus 816v για δικάναλες ακροάσεις μαζί με τα 806v (πίσω), cc800v (κεντρικό) και SW800v (sub), για ταινίες. Προς το παρόν παίζουν με έναν πολυκάναλο Onkyo TX-NR808 σε χώρο 50τ.μ. και είμαι πολύ ευχαριστημένος! Τα 816v παίζουν καλύτερα απ' ότι περίμενα και με την προσθήκη ενός δικάναλου ενισχυτή πιστεύω θα τα απογειώσει! Στο σύνολο τους τα ηχεία σε ταινίες είναι κανονικό cinema. Τα πίσω 806v παίζουν μια χαρά για τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί (effects) και το sub sw800v δίνει ρέστα! Ειδικά στις εκρήξεις σε απόσταση 6,5-7 από τη θέση ακρόασης νιώθω ότι κουνιέται ο καναπές...
image002-9.gif
Στα πλεονεκτήματα είναι και ο υψηλός δείκτης WAF που έχουν καθώς είναι όλα κουκλιά από εμφάνιση!
image003-6.gif

Αν μπορείς λοιπόν βάλε κι αυτά για ακρόαση... Τι χρήση θα τους κάνεις (μουσική-ταινίες)? Ο κουμπάρος μου έχει τα Klipsch RF-82 II και απ' όσο τα έχω ακούσει παίζουν πολύ καλά αλλά όπως είπε και ο φίλος μετά από λίγη ώρα κουράζει το μπάσο τους. Αν τα θέλεις βέβαια μόνο για ταινίες είναι μια χαρά.

Ότι κι αν σου πούμε εμείς βέβαια πρέπει να τ' ακούσεις ο ίδιος.:ears:

...αλλά όπως είπε και ο φίλος μετά από λίγη ώρα κουράζει το μπάσο τους...
Το θεμα με τα συγκεκριμενα ηχεια δεν ειναι το μπασο τους αλλα οι υψηλες τους, λογω της κορνας που εχουν αντι για τουιτερ. Μην μπερδευουμε το φιλο...:ernaehrung004:

Το θεμα με τα συγκεκριμενα ηχεια δεν ειναι το μπασο τους αλλα οι υψηλες τους, λογω της κορνας που εχουν αντι για τουιτερ. Μην μπερδευουμε το φιλο...:ernaehrung004:

Ακριβώς αυτό εννοούσα κι εγώ, δεν έχουν πρόβλημα με μπάσο, όσο με τις υψηλές λόγω κόρνας. Στην αρχή το ηχείο εντυπωσιάζει, ΜΕΓΑΛΟΣ ήχος, αλλά τελικά δεν είναι υπεραναλυτικός όπως νόμιζα, τα πολλά db ευαισθησίας το κάνουν κι ακούγεται δυνατό με τεράστιο σώμα, αλλά αν πρόκειται να το αφήσεις να παίζει και να κάνεις άλλη δουλιά, θα σου καταστρέψει τ αυτιά, ο ήχος γίνεται ξηρός, κουραστικός, δεν είναι για μεγάλες εντάσεις σε πολύωρη ακρόαση και θέλει πολύ καλό από άποψη μόνωσης χώρο. Τα ήθελα κι εγώ να τα αλλάξω με τα B&W που έχω αλλά μετά από ακρόαση μιας ώρας κάτι δεν πήγαινε καλά στ αυτιά μου, πάντως επειδή όλα είναι υποκειμενικά συστήνω στον φίλο ό,τι ακούσει, να το ακούσει τουλάχιστον μισή ώρα σε μεγάλη ένταση, εκεί είναι όλα τα λεφτά.

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου στο φίλο.
Καταρχήν, ο δρόμος που διάλεξες δείχνει οτι σε ενδιαφέρει να στήσεις ένα σύστημα αξιοπρεπές στη δικάναλη μουσική και όχι μόνο στο ΗΤ.
Είναι δύσκολος ο δρόμος αυτός αλλά κι εγώ τον ίδιο ακολούθησα και δεν το μετανοιώνω. Αν θες να μ ακούσεις λοιπόν, πρώτα ψάξε για ένα ζευγάρι ηχεία που σου αρέσουν στο αυτί σου, ανεξάρτητα από τον denon, στημένα με καλά συνοδά, για δύο λόγους
1) Δεν θα στηριχτείς στον πολυκάναλο για ν ακους μουσική μια ζωή, αλλά στην αγορά δικάναλου αργότερα, που θα μπορεί να δέσει όπως θες εσύ μετα ηχεία σου
2) Θα μπορείς να καταλάβεις αν αυτά τα ηχεία είναι τα κατάλληλα για σενα, μια και θα τα ζήσεις μερικά χρόνια, και αυτό γίνεται μόνο με καλά συνοδά, που θα αποκτήσεις κάποια στιγμή, έστω και σιγά σιγά

Ο πολυκάναλος έτσι κι αλλιώς θα παίξει μουσική με ότι του δώσεις, γλυκόηχος και στρογγυλεμένος είναι ο denon δεν έχει πρόβλημα.
Απλά αν διαλέξεις ηχεία δύσκολα σαν φορτία, θα αναγκαστείς να πιεστείς για αγορά μουσικού ενισχυτή πιο γρήγορα.

Ένας αλγόριθμος σου θα είναι ο εξής:
- Τι μουσική ακούω πιο πολύ?
- Πόσο δυνατά θέλω να παίζω?
- Πόσο ακριβά συνοδά θέλει το ηχείο για να παίξει σωστά? Είμαι διατεθειμένος να τα δώσω στο μέλλον?
- Έχω τον χώρο για αυτό που θέλω?
- Μ αρέσουν αισθητικά?

Όταν τα βρεις αυτά, πάρε παραμάσχαλα τη μουσική σου που σ αρέσει και άκου όσο μπορείς. Συνήθως οι χώροι στα καταστήματα είναι κατάλληλοι για ακροάσεις, αλλά μια χαρά συμπεράσματα βγάζεις για το χαρακτήρα κάθε ηχείου. Τα ηχεία που προαναφέρθηκαν ανήκουν στο χώρο του hifi, αναρωτήσου μήπως αξίζει να σπρώξεις το budget σου για να μπεις στον αμαρτωλό χώρο του high end , έστω και μεταχειρισμένο, δεν θα το μετανοιώσεις.. Αυτά προς το παρόν, ελπίζω να μην σε μπέρδεψα παραπάνω

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου στο φίλο.
Καταρχήν, ο δρόμος που διάλεξες δείχνει οτι σε ενδιαφέρει να στήσεις ένα σύστημα αξιοπρεπές στη δικάναλη μουσική και όχι μόνο στο ΗΤ.
Είναι δύσκολος ο δρόμος αυτός αλλά κι εγώ τον ίδιο ακολούθησα και δεν το μετανοιώνω. Αν θες να μ ακούσεις λοιπόν, πρώτα ψάξε για ένα ζευγάρι ηχεία που σου αρέσουν στο αυτί σου, ανεξάρτητα από τον denon, στημένα με καλά συνοδά, για δύο λόγους
1) Δεν θα στηριχτείς στον πολυκάναλο για ν ακους μουσική μια ζωή, αλλά στην αγορά δικάναλου αργότερα, που θα μπορεί να δέσει όπως θες εσύ μετα ηχεία σου
2) Θα μπορείς να καταλάβεις αν αυτά τα ηχεία είναι τα κατάλληλα για σενα, μια και θα τα ζήσεις μερικά χρόνια, και αυτό γίνεται μόνο με καλά συνοδά, που θα αποκτήσεις κάποια στιγμή, έστω και σιγά σιγά

Ο πολυκάναλος έτσι κι αλλιώς θα παίξει μουσική με ότι του δώσεις, γλυκόηχος και στρογγυλεμένος είναι ο denon δεν έχει πρόβλημα.
Απλά αν διαλέξεις ηχεία δύσκολα σαν φορτία, θα αναγκαστείς να πιεστείς για αγορά μουσικού ενισχυτή πιο γρήγορα.

Ένας αλγόριθμος σου θα είναι ο εξής:
- Τι μουσική ακούω πιο πολύ?
- Πόσο δυνατά θέλω να παίζω?
- Πόσο ακριβά συνοδά θέλει το ηχείο για να παίξει σωστά? Είμαι διατεθειμένος να τα δώσω στο μέλλον?
- Έχω τον χώρο για αυτό που θέλω?
- Μ αρέσουν αισθητικά?

Όταν τα βρεις αυτά, πάρε παραμάσχαλα τη μουσική σου που σ αρέσει και άκου όσο μπορείς. Συνήθως οι χώροι στα καταστήματα είναι κατάλληλοι για ακροάσεις, αλλά μια χαρά συμπεράσματα βγάζεις για το χαρακτήρα κάθε ηχείου. Τα ηχεία που προαναφέρθηκαν ανήκουν στο χώρο του hifi, αναρωτήσου μήπως αξίζει να σπρώξεις το budget σου για να μπεις στον αμαρτωλό χώρο του high end , έστω και μεταχειρισμένο, δεν θα το μετανοιώσεις.. Αυτά προς το παρόν, ελπίζω να μην σε μπέρδεψα παραπάνω

Συμφωνώ απόλυτα:SFGSFGSF:

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...μου δώσατε βοήθεια και καθοδήγηση σένα τομέα που δεν είχα προηγούμενη εμπειρία...
Έτσι παίρνοντας τις "μουσικές" μου(πολλά είδη...)πήρα σβάρνα τα καταστήματα για ακροάσεις...έχετε απόλυτο δίκιο σ ότι αφορά την συμμετοχή του χώρου στα ακούσματα μας...μπορεί να είμαστε στον ίδιο χώρο να ακούμε απο τα ίδια "μηχανήματα" αλλά ο καθένας μας ακούει κάτι εντελώς δικό του...(προσωπική μου γνώμη)...άκουσα διάφορα ηχεία: Kef Q700,B&W 683,AE Aelite 3,Dali ikon 6 MKII,Audio Spectrum (δεν θυμάμαι πιο "μοντέλο" ακριβώς), Monitor Audio RX8,Crystal Audio TX-T2(σίγουρα και κάποιο άλλο ξεχνάω...)τελικά κατέληξα στα Klipsch RF-82 II...τα ξεχώρισα κατευθείαν απ όλα τα άλλα και έκανα την επιλογή μου βάση της εντύπωσης και των αυτιών μου :ears: χθες έγινε η παραλαβή ,το στήσιμο και η πρώτη ακρόαση με ποτάκι:ernaehrung004: και χαμόγελο μέχρι τ αυτιά :ADFADF1:...

Καλορίζικα και καλοάκουστα, μόλις στρώσουν θα τα ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο, αλήθεια τιμή κι από που;:SFGSFGSF:

Σας ευχαριστώ όλους...να είστε καλά...
Το περιστέρι ενεργό στο φόρουμ εε???και εγώ απο λόφο πλευρά...
Φίλε κωνσταντίνε θα σου στείλω pm για τα ερωτήματα σου...

Μετά απο αρκετές ημέρες ψαξίματος και διαβάσματος για ρυθμίσεις στον denon 3310,κάτι με τις ρυθμίσεις του Audyssey,με τις συσκευές που μπήκαν επάνω κτλ...δεν έχω αξιωθεί να ευχαριστηθώ το σύστημα μου....χθές λοιπόν που έκατσα...παρατήρησα το εξής:ο ενισχυτής έχει ρυθμιστεί να ανοίγει και το vol να είναι στο ----(mute) καθώς ανοίγω την φωνη (ξεκινάει απο τα -80db) και για να ακούσω μέτρια φτάνει στο -30db.Στο κατάστημα που πήρα τον ενισχυτή μαζί μου και με άλλα ηχεία των 89db και όχι 98db που είναι τα klipch στην στάθμη/ένταση των -30db γινόταν χαμός....!!!Δεν καταλαβαίνω και εχω σπαστεί πολύ να πώ την αλήθεια...είναι φυσιολογικό???μπορεί να παίζει τόσο μεγάλη διαφορά(που παίζει σύγουρα αλλά τόσο μεγαλη???)ο χώρος???είναι οι ρυθμίσεις???τι να πώ???καμιά ιδέα???:furious3:

Μετά απο αρκετές ημέρες ψαξίματος και διαβάσματος για ρυθμίσεις στον denon 3310,κάτι με τις ρυθμίσεις του Audyssey,με τις συσκευές που μπήκαν επάνω κτλ...δεν έχω αξιωθεί να ευχαριστηθώ το σύστημα μου....χθές λοιπόν που έκατσα...παρατήρησα το εξής:ο ενισχυτής έχει ρυθμιστεί να ανοίγει και το vol να είναι στο ----(mute) καθώς ανοίγω την φωνη (ξεκινάει απο τα -80db) και για να ακούσω μέτρια φτάνει στο -30db.Στο κατάστημα που πήρα τον ενισχυτή μαζί μου και με άλλα ηχεία των 89db και όχι 98db που είναι τα klipch στην στάθμη/ένταση των -30db γινόταν χαμός....!!!Δεν καταλαβαίνω και εχω σπαστεί πολύ να πώ την αλήθεια...είναι φυσιολογικό???μπορεί να παίζει τόσο μεγάλη διαφορά(που παίζει σύγουρα αλλά τόσο μεγαλη???)ο χώρος???είναι οι ρυθμίσεις???τι να πώ???καμιά ιδέα???:furious3:

Υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης της συγκεκριμένης παραμετροποίησης και να ακούσεις χωρίς αυτή για να μπορέσεις να συγκρίνεις; Λογικά θα πρέπει να γίνεται....

Συνήθως στα καταστήματα είναι πειραγμένες οι ρυθμίσεις/κανάλι είτε μέσω Audyssey είτε χειροκίνητα. Έτσι μπορεί να βλέπεις το Volume στο-30 αλλά στην ουσία να είναι παραπάνω. Βέβαια, όταν γίνεται αυτό η max ένταση από το +22dB για παράδειγμα πάει μέχρι το +12dB κι αυτό γιατί κάθε κανάλι ή κάποιο από αυτά το έχουν ρυθμίσει στο +10dB. Ο μόνος τρόπος λοιπόν να ξέρεις είναι να δεις τι γίνεται στο μενού του ενισχυτή που άκουσες.

Δοκίμασες στο κατάστημα να δεις μέχρι που ανεβαίνει το Volume σε σχέση με τον δικό σου;

Μην αγχώνεσαι και εγώ είχα φρικάρει στην αρχή
Καταρχήν ξανατρέξε το Audyssey , στο νήμα του Denon 1910 θα βρείς αναλυτικές οδηγίες
Βεβαιώσου οτι έχει μετρήσει σωστά τις αποστάσεις
Αφού κάνεις την μέτρηση 2-3 φορές κοίταξε τι μετρήσεις σου δίνει ανα ηχείο (db)
Σου προτείνω να απενεργοποιήσεις το Audyssey (off και το Multi EQ) θα ακούς διαφορετικά (θα δείς κλειστό το κόκκινο λαμπάκι)
Το Volume ρύθμισέ το να ξεκινάει απο τα -40 και όχι απο το mute
Manual Setup-Option Setup -Volume

Υ.Γ Ο 3310 οδηγεί ανετότατα τα ηχεία σου

Δοκίμασες στο κατάστημα να δεις μέχρι που ανεβαίνει το Volume σε σχέση με τον δικό σου;

Είχα πάρει τον δικο μου ενισχυτή στο καταστημα και στο -30db με πιο αναίσθητα ηχεία κάναμε συναυλία...χωρίς ρυθμίσεις...τίποτα...

Μην αγχώνεσαι και εγώ είχα φρικάρει στην αρχή
Καταρχήν ξανατρέξε το Audyssey , στο νήμα του Denon 1910 θα βρείς αναλυτικές οδηγίες
Βεβαιώσου οτι έχει μετρήσει σωστά τις αποστάσεις
Αφού κάνεις την μέτρηση 2-3 φορές κοίταξε τι μετρήσεις σου δίνει ανα ηχείο (db)
Σου προτείνω να απενεργοποιήσεις το Audyssey (off και το Multi EQ) θα ακούς διαφορετικά (θα δείς κλειστό το κόκκινο λαμπάκι)
Το Volume ρύθμισέ το να ξεκινάει απο τα -40 και όχι απο το mute
Manual Setup-Option Setup -Volume

Υ.Γ Ο 3310 οδηγεί ανετότατα τα ηχεία σου

με το Audyssey και Multi EQ στο off,με την επιλογή stereo η ακομα και Pure direct είναι λές και ακούω απο τηλεόραση!!!

Υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης της συγκεκριμένης παραμετροποίησης και να ακούσεις χωρίς αυτή για να μπορέσεις να συγκρίνεις; Λογικά θα πρέπει να γίνεται....
είναι η απάντηση που έδωσα στον φίλο SERGIOSK

Κατι αλλο παιζει. Ο ενισχυτης αυτος ειναι αρκετα δυνατος και τα ηχεια πολυ ευαισθητα οποτε δε δικαιολογειται. Σε φιλο μου με RF52 και Onkyo 607 γινοταν χαμος.