Να πω κι εγώ τη γνώμη μου στο φίλο.
Καταρχήν, ο δρόμος που διάλεξες δείχνει οτι σε ενδιαφέρει να στήσεις ένα σύστημα αξιοπρεπές στη δικάναλη μουσική και όχι μόνο στο ΗΤ.
Είναι δύσκολος ο δρόμος αυτός αλλά κι εγώ τον ίδιο ακολούθησα και δεν το μετανοιώνω. Αν θες να μ ακούσεις λοιπόν, πρώτα ψάξε για ένα ζευγάρι ηχεία που σου αρέσουν στο αυτί σου, ανεξάρτητα από τον denon, στημένα με καλά συνοδά, για δύο λόγους
1) Δεν θα στηριχτείς στον πολυκάναλο για ν ακους μουσική μια ζωή, αλλά στην αγορά δικάναλου αργότερα, που θα μπορεί να δέσει όπως θες εσύ μετα ηχεία σου
2) Θα μπορείς να καταλάβεις αν αυτά τα ηχεία είναι τα κατάλληλα για σενα, μια και θα τα ζήσεις μερικά χρόνια, και αυτό γίνεται μόνο με καλά συνοδά, που θα αποκτήσεις κάποια στιγμή, έστω και σιγά σιγά
Ο πολυκάναλος έτσι κι αλλιώς θα παίξει μουσική με ότι του δώσεις, γλυκόηχος και στρογγυλεμένος είναι ο denon δεν έχει πρόβλημα.
Απλά αν διαλέξεις ηχεία δύσκολα σαν φορτία, θα αναγκαστείς να πιεστείς για αγορά μουσικού ενισχυτή πιο γρήγορα.
Ένας αλγόριθμος σου θα είναι ο εξής:
- Τι μουσική ακούω πιο πολύ?
- Πόσο δυνατά θέλω να παίζω?
- Πόσο ακριβά συνοδά θέλει το ηχείο για να παίξει σωστά? Είμαι διατεθειμένος να τα δώσω στο μέλλον?
- Έχω τον χώρο για αυτό που θέλω?
- Μ αρέσουν αισθητικά?
Όταν τα βρεις αυτά, πάρε παραμάσχαλα τη μουσική σου που σ αρέσει και άκου όσο μπορείς. Συνήθως οι χώροι στα καταστήματα είναι κατάλληλοι για ακροάσεις, αλλά μια χαρά συμπεράσματα βγάζεις για το χαρακτήρα κάθε ηχείου. Τα ηχεία που προαναφέρθηκαν ανήκουν στο χώρο του hifi, αναρωτήσου μήπως αξίζει να σπρώξεις το budget σου για να μπεις στον αμαρτωλό χώρο του high end , έστω και μεταχειρισμένο, δεν θα το μετανοιώσεις.. Αυτά προς το παρόν, ελπίζω να μην σε μπέρδεψα παραπάνω