lefterakis katemakis
Senior Member
- 20 October 2025
- 484
φίλε μου αν προλάβεις την αγγελία χτύπα τα (ίσως και με κάποιο παζαράκι να πετύχεις λίγο καλύτερη τιμή)...τα ηχεία είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.... με αρχική τιμή 2600 (στην αγγελία 900)Καλησπέρα μετά απο χρόνια και αφου μάζεψα κάποια χρηματα θα αντικαταστησω τα ηχεία στο σαλόνι
κυρίως ακούω μουσική αλλα τα χρησιμοποιω και για ταινιες.
Χώρος 15-20m2 (δεν νομιζω να μεγαλώσει αισθητα στο μελλον αντε να παμε στα 30?)
Μουσική Spotify/Tidal και περιστασιακα βινύλια (ακούω σχεδόν όλα τα είδη εκτός απο μεταλ και τετοια, αλλα ειμαι σε jazz ποιο oriented, επίσης δεν μαρεσει να ακουω μουσικη στα τέρματα)
Budget: 400-700 ευρώ
δηστηχως δεν θέλω βάσεις. θέλω να ειναι δαπέδου.
Μεταχειρισμένα; δεν ειμαι αρνητικός αν ειναι να κυνηγήσω ενα καλό ζευγάρι.
Δεν ειμαι φρικ της μουσικης αλλα σίγουρα αντιλαμβάνομαι αν κάτι παιζει καλά η όχι.
Τρέχων εξοπλισμος:
Marantz PM 53
Bower and Wilkins matrix 2
Ποτέ δεν παίξαν σωστά αφου είναι τέρατα αλλά αυτα ειχα με αυτα ακουγα. Η μουσικη κάτω απο το μέτριο.
Μελλοντικα θα αλλαχτει και ο ενισχυτής αλλά προς το παρών θα μεινω με αυτον.
Παρακαλώ πολυ να μείνουμε στο θέμα μας και όχι σε κριτική. δεν ειμαι audiophile αλλα ενταξει να εχουμε ενα αξιοοπρεπη ζευγάρι ηχείων.
τα Klipsch R-820F τι σας λένε; σίγουρα ειναι για μεγαλυτερο χώρο αλλα δεν ξερω, κυριως αυτα μου εχουν κεντρησει το ενδιαφέρον στα 650€ ή 550€ μεταχειρισμένα.
Σε Streamer πάρε ένα Wimm pro plus η αν μπορείς να ανέβεις χρηματικά πάρε το Wimm ultra.. (εξαιρετικό για τα λεφτά του το συγκεκριμένο)..μέχρι στιγμής έχω συγκεντρώσει αυτές τις επιλογές:
Borea BR07
Acousting Energy AE109.2
Polk Audio ES 50
Elac Debut F5.2
Fyne Audio F302
JBL Stage A170/192
επίσης καταλαβαίνω εδώ ειστε αρκετά audiophile απλως βαλτε στο μυαλό σας οτι ειμαι ενας average χρήστης. που απλά καταλαβαίνει τα βασικά. να σεβαστουμε και το budget.
μην ειμαστε του υψους η του βάθος. και μην παμε τη συζητηση αλλου θα το εκτιμουσα!
ο μαρανατζ δεν εχει πολλες ωρες λειτουργιας τον κληρονομησα απο το πατερα μου και φυσικα εχει κανει το service.
αλλα οπως ξανα ειπα θα αλλαξει. μην μενουμε εκει. όπως θα μπει και καποιο streaming κουτακι
Για να τα πιασουμε τα πραγματα από την αρχή...και ειδικα τωρα που ξεκαθαρίσαμε πως ο συγκεκριμένος ενισχυτής αδυνατεί να οδηγησει έστω και μετρια όποιο ηχείο και να μας εχεις γραψει στην παραπάνω λίστα....καταλλήγοντασ να τα καταδικάσεις και αυτα οπως τα αρχικα σου....μέχρι στιγμής έχω συγκεντρώσει αυτές τις επιλογές:
Borea BR07
Acousting Energy AE109.2
Polk Audio ES 50
Elac Debut F5.2
Fyne Audio F302
JBL Stage A170/192
επίσης καταλαβαίνω εδώ ειστε αρκετά audiophile απλως βαλτε στο μυαλό σας οτι ειμαι ενας average χρήστης. που απλά καταλαβαίνει τα βασικά. να σεβαστουμε και το budget.
μην ειμαστε του υψους η του βάθος. και μην παμε τη συζητηση αλλου θα το εκτιμουσα!
ο μαρανατζ δεν εχει πολλες ωρες λειτουργιας τον κληρονομησα απο το πατερα μου και φυσικα εχει κανει το service.
αλλα οπως ξανα ειπα θα αλλαξει. μην μενουμε εκει. όπως θα μπει και καποιο streaming κουτακι
Για να τα πιασουμε τα πραγματα από την αρχή...και ειδικα τωρα που ξεκαθαρίσαμε πως ο συγκεκριμένος ενισχυτής αδυνατεί να οδηγησει έστω και μετρια όποιο ηχείο και να μας εχεις γραψει στην παραπάνω λίστα....καταλλήγοντασ να τα καταδικάσεις και αυτα οπως τα αρχικα σου....
Τι μπάτζετ σκοπευεις να δώσεις και στο περίπου και με σφίξιμο που λέμε...? Που τελικά θα είναι ο ανώτατος κόφτης σου??
Εχεις πλανο για τμηματικές καθε φορά αλλα ποιοτικές αλλαγές ή δεν κρατιέσαι και θέλεις στρεαμερ , προενισχυτη , τελικο , ηχεία σε μία αγορά ?
Αρα τμηματικά θα αγοράσεις......θα τα φερεις δηλαδή κουτα σπίτι και μετα από κανα τριμηνο τυχαιο παραδειγμα τώρα , θα τα ακουσεις όταν ορισεις αντιστοιχα καποιο όριο για να σου προτεινουν τα μελη εδώ και ενισχυτη....και ουτε καθε εξης με το στρεαμερ κτλ..ειπαμε ξεκινάμε απο ηχεία budger 600-800
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.