Ηχεία Δαπέδου; Προτάσεις και συμβουλές

μέχρι στιγμής έχω συγκεντρώσει αυτές τις επιλογές:

Borea BR07
Acousting Energy AE109.2

Polk Audio ES 50
Elac Debut F5.2
Fyne Audio F302

JBL Stage A170/192

επίσης καταλαβαίνω εδώ ειστε αρκετά audiophile απλως βαλτε στο μυαλό σας οτι ειμαι ενας average χρήστης. που απλά καταλαβαίνει τα βασικά. να σεβαστουμε και το budget.
μην ειμαστε του υψους η του βάθος. και μην παμε τη συζητηση αλλου θα το εκτιμουσα!

ο μαρανατζ δεν εχει πολλες ωρες λειτουργιας τον κληρονομησα απο το πατερα μου και φυσικα εχει κανει το service.
αλλα οπως ξανα ειπα θα αλλαξει. μην μενουμε εκει. όπως θα μπει και καποιο streaming κουτακι

Last edited:
  • Like
Reactions: djmnv81
Καλησπέρα μετά απο χρόνια και αφου μάζεψα κάποια χρηματα θα αντικαταστησω τα ηχεία στο σαλόνι
κυρίως ακούω μουσική αλλα τα χρησιμοποιω και για ταινιες.

Χώρος 15-20m2 (δεν νομιζω να μεγαλώσει αισθητα στο μελλον αντε να παμε στα 30?)
Μουσική Spotify/Tidal και περιστασιακα βινύλια (ακούω σχεδόν όλα τα είδη εκτός απο μεταλ και τετοια, αλλα ειμαι σε jazz ποιο oriented, επίσης δεν μαρεσει να ακουω μουσικη στα τέρματα)
Budget: 400-700 ευρώ

δηστηχως δεν θέλω βάσεις. θέλω να ειναι δαπέδου.

Μεταχειρισμένα; δεν ειμαι αρνητικός αν ειναι να κυνηγήσω ενα καλό ζευγάρι.
Δεν ειμαι φρικ της μουσικης αλλα σίγουρα αντιλαμβάνομαι αν κάτι παιζει καλά η όχι.

Τρέχων εξοπλισμος:
Marantz PM 53
Bower and Wilkins matrix 2

Ποτέ δεν παίξαν σωστά αφου είναι τέρατα αλλά αυτα ειχα με αυτα ακουγα. Η μουσικη κάτω απο το μέτριο.
Μελλοντικα θα αλλαχτει και ο ενισχυτής αλλά προς το παρών θα μεινω με αυτον.

Παρακαλώ πολυ να μείνουμε στο θέμα μας και όχι σε κριτική. δεν ειμαι audiophile αλλα ενταξει να εχουμε ενα αξιοοπρεπη ζευγάρι ηχείων.

τα Klipsch R-820F τι σας λένε; σίγουρα ειναι για μεγαλυτερο χώρο αλλα δεν ξερω, κυριως αυτα μου εχουν κεντρησει το ενδιαφέρον στα 650€ ή 550€ μεταχειρισμένα.
φίλε μου αν προλάβεις την αγγελία χτύπα τα (ίσως και με κάποιο παζαράκι να πετύχεις λίγο καλύτερη τιμή)...τα ηχεία είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.... με αρχική τιμή 2600 (στην αγγελία 900)
ΥΓ: ουδεμία σχέση έχω με τον άνθρωπο που έχει βάλει την αγγελία
https://avclub.gr/threads/kef-r700-rosewood.185245/#post-1059115219

Borea BR07
Acousting Energy AE109.2

Polk Audio ES 50
Elac Debut F5.2
Fyne Audio F302

JBL Stage A170/192

επίσης καταλαβαίνω εδώ ειστε αρκετά audiophile απλως βαλτε στο μυαλό σας οτι ειμαι ενας average χρήστης. που απλά καταλαβαίνει τα βασικά. να σεβαστουμε και το budget.
μην ειμαστε του υψους η του βάθος. και μην παμε τη συζητηση αλλου θα το εκτιμουσα!

ο μαρανατζ δεν εχει πολλες ωρες λειτουργιας τον κληρονομησα απο το πατερα μου και φυσικα εχει κανει το service.
αλλα οπως ξανα ειπα θα αλλαξει. μην μενουμε εκει. όπως θα μπει και καποιο streaming κουτακι
Σε Streamer πάρε ένα Wimm pro plus η αν μπορείς να ανέβεις χρηματικά πάρε το Wimm ultra.. (εξαιρετικό για τα λεφτά του το συγκεκριμένο)..
Η πρόταση για τα Kef (σε μεταχειρισμένα) είναι πολύ καλή..
Σε καινούργια η δική μου επιλογή θα ήταν Triangle..

Borea BR07
Acousting Energy AE109.2

Polk Audio ES 50
Elac Debut F5.2
Fyne Audio F302

JBL Stage A170/192

Για να τα πιασουμε τα πραγματα από την αρχή...και ειδικα τωρα που ξεκαθαρίσαμε πως ο συγκεκριμένος ενισχυτής αδυνατεί να οδηγησει έστω και μετρια όποιο ηχείο και να μας εχεις γραψει στην παραπάνω λίστα....καταλλήγοντασ να τα καταδικάσεις και αυτα οπως τα αρχικα σου....

Τι μπάτζετ σκοπευεις να δώσεις και στο περίπου και με σφίξιμο που λέμε...? Που τελικά θα είναι ο ανώτατος κόφτης σου??
Εχεις πλανο για τμηματικές καθε φορά αλλα ποιοτικές αλλαγές ή δεν κρατιέσαι και θέλεις στρεαμερ , προενισχυτη , τελικο , ηχεία σε μία αγορά ?

Για να τα πιασουμε τα πραγματα από την αρχή...και ειδικα τωρα που ξεκαθαρίσαμε πως ο συγκεκριμένος ενισχυτής αδυνατεί να οδηγησει έστω και μετρια όποιο ηχείο και να μας εχεις γραψει στην παραπάνω λίστα....καταλλήγοντασ να τα καταδικάσεις και αυτα οπως τα αρχικα σου....

Τι μπάτζετ σκοπευεις να δώσεις και στο περίπου και με σφίξιμο που λέμε...? Που τελικά θα είναι ο ανώτατος κόφτης σου??
Εχεις πλανο για τμηματικές καθε φορά αλλα ποιοτικές αλλαγές ή δεν κρατιέσαι και θέλεις στρεαμερ , προενισχυτη , τελικο , ηχεία σε μία αγορά ?

ειπαμε ξεκινάμε απο ηχεία budger 600-800

ειπαμε ξεκινάμε απο ηχεία budger 600-800
Αρα τμηματικά θα αγοράσεις......θα τα φερεις δηλαδή κουτα σπίτι και μετα από κανα τριμηνο τυχαιο παραδειγμα τώρα , θα τα ακουσεις όταν ορισεις αντιστοιχα καποιο όριο για να σου προτεινουν τα μελη εδώ και ενισχυτη....και ουτε καθε εξης με το στρεαμερ κτλ..

Τα γραφω αναλυτικά για να καταλαβαίνουμε και αναλυτικα το σχεδιο που έχεις εις την κεφαλήν σου...!! Ώστε να λαμβανεις καθε φορά και τις αντίστοιχες γήινες και στα δικα σου θέλω προτάσεις!!!

Η σειρα πάντως είναι αυτη. Ξεκινας από τα αγπημένα σου ηχεία και βαση των spec που θα επιλεξεις αλλα και της απόστασης ακρόασης σου θα επιλέξεις και τον κατάλληλο ενισχυτή. Το πιο ευκολο θα είναι η επιλογη του streamer στην εξισωση αυτη!!! :)

Last edited:
Αν κοιτάς τα Triangle, ρίξε μια ματιά και στα ενεργά BR03.
Δεν είναι δαπέδου αλλά αξίζει να τα ακούσεις.
Ok, είναι με BT, αλλά κολάς πάνω ένα wiim και παίζεις αξιοπρεπώς (μόλις βγάλεις το loudness που έχει by default).

@gsarchive
Τα παιδιά εδώ μέσα καλά σου τα λένε. Και δεν σου γράφουν επειδή είναι τρελαμένοι audiophiles, αλλά επειδή έχουν πείρα. Που την απόκτησαν με τα χρόνια. Και ξέρουν να σέβονται και την τσέπη του άλλου. Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε εδώ μέσα. Όταν ψάχνεις για σαρδέλλες, καλές σαρδέλλες θα ψάξουμε να βρούμε. Όχι σφυρίδα, ούτε αστακό!

Λοιπόν ο αδύναμος κρίκος στο σύστημα σου είναι ο ενισχυτής. Επειδή όμως δεν το καταλαβαίνεις, πρόσεξε τι πρέπει να κάνεις.
Παίρνεις τα ηχεία αγκαλιά, τα πηγαίνεις σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα στερεοφωνικών κι' εκεί κάθεσαι και τ' ακούς με τις ώρες μέ όποιο συνδυασμό ενισχυτή σ' αρέσει. Καί ακούς και άλλα ηχεία. Πιο φθηνά, πιο ακριβά, ότι θέλεις. Άμα είναι κουβαλάς και τον ενισχυτή σου εκεί πέρα. Και κάνεις παιγνίδι. Και αποκτάς δική σου, προσωπική άποψη.
Κι' όταν την αποκτήσεις, όταν καταλάβεις μόνος σου τι σου πάει και τι σου ταιριάζει, τότε σκέφτεσαι και το οικονομικό. Δηλαδή μέχρι που φθάνει η τσέπη σου. Και μόνο τότε αποφασίζεις!

Καταστήματα ειδικευμενα υπάρχουν αρκετά. Και να είσαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι εκεί πέρα θα είναι εξυπηρετικώτατοι. Και θα σε βοηθήσουν. Αυτή είναι η δουλειά τους.

• Like
Reactions: Tzimisce